Wednesday, November 11, 2009

Τρίγωνα Τετράγωνα


(Hello Rain)


Μυαλά τριαντάφυλλα
που φτιάχνουν

• τρίγωνα


•τετράγωνα.

Θα βρέχει
άραγε


• τσάι κόκα-κόλα

στα όρη των συνάψεων τους;


Άμορφες κάμπιες
που ξηλώνουν

• σκέψεων

• τα σπέρματα.

Να φταίνε
άραγε


• χυμοί κορμ(ι)ών

στις άκρες των εξάψεων τους;

Οθόνες Σουρ(γ)εάλ.
Προσπερνάμε.

Το μαχαίρι στο κόκαλο,
την ένθερμη υποστήριξη της διαφάνειας,
την αδήριτη ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία,





  • τη στασιμότητα στην αγορά,

    την άνοδο της εγκληματικότητας…
    Την κάθοδο της νοημοσύνης.


    Παραμένουμε.
    Θεατές.



  • ***

    Ας κλαίνε στην Αθήνα για την «περίεργη βροχή» μετά τις πυρκαγιές. Άμα δεν προσφέρεται κάτι για οικονομική εκμετάλλευση τότε… τότε δεν κάνει να ανησυχεί το πόπολο. Αντιθέτως, οι διάφοροι προσοδοφόροι υιοί πρέπει να μας ανησυχούν και μάλιστα πολύ. Περισσότερο από την αποδεδειγμένη ανικανότητα των φαρμακοβιομηχανιών να προσφέρουν ασφαλή προϊόντα, περισσότερο από τις αναφορές για αποτρελαμένους-εμβολιασμένους στρατιώτες σε καταιγίδες ερήμων, περισσότερο ακόμη και από την απροθυμία των ίδιων των νοσηλευτών να γευτούν το φάρμακο που –με το ζόρι –θα μας δώσουν.

    Νόμοι και μηχανισμοί –ευρωπαϊκοί –ηλικίας μερικών δεκαετιών ή και λιγότερο, που έχουν σχέση με τον έλεγχο των φαρμάκων και όποιων άλλων σκευασμάτων, καλούνται να ελέγξουν εταιρείες με προϊστορία 100 χρόνων και βάλε στο κυνήγι του κέρδους με ασπίδα την «ανωτερότητα» της επιστημονικής—ιατρικής άποψης.

    Ο ανθρώπινος νους μπορεί να παράξει από παιχνίδια σκάκι με τρίγωνα τετράγωνα μέχρι ροφήματα που υπόσχονται ευεξία. Πως ελέγχει κάποιος αν κάτι γίνεται για το κοινό καλό ή –μόνο –για το ιδιωτικό συμφέρον;

    Λεφτά να υπάρχουν … για να παράγονται «μελέτες» που διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια μας... και χρόνος τηλεοπτικός –κατάλληλα διαρρυθμισμένος –για να στρέφεται η σκέψη εκεί που πρέπει. Ο φόβος να παράγει αγορά, καλό. Ο φόβος να μειώνει αγορά, κακό. Ο φόβος να ενισχύει τη δύναμη ειδημόνων και εξουσίας, καλό. Ο φόβος να σπέρνει την αμφιβολία για τους κρατούντες, κακό. Ο φόβος να σε κρατάει σπίτι αλλά καταναλωτή, καλό. Η ανάγκη να ξεπερνάς το φόβο της φύσης, κακό. Πώς να μην προκύπτουν μετά περίεργοι «μηδενιστές» που πασκίζουν να «πετύχουν στόχους»; Έλα ποντικάκι μου, μπορείς.

    Στην υγειά μας.

    Labels: , ,

    18 Comments:

    Blogger rose said...

    παλι στα ληγμένα θελεις να με ριξεις

    11/11/09 19:46  
    Anonymous ... said...

    ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΛΗΓΜΕΝΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΦΑΛΩΣ-ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΛΕΞΗ ΤΙΜΑΤΑΙ ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ- ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΟΥΔΕΝ ΠΑΡΟΝΤΙΚΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΗΓΜΕΝΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΧΥΜΩΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙΤΙΣ ΣΤΕΡΕΟ. /ΜΗΖ/ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΗ. ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ. ΛΥΠΗΜΕΝΗ/ΜΗΖ/. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕ ΜΗΖ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. RADIO SILENCE.

    ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΤΑ.ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    ΒΑΘΜΟΣ 5 ΣΤΑ ??
    ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ
    ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ. ΜΠΙΠ.

    (ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΙΠ ΓΟΥΌΛΚΙΝΓΚ.ΚΑΛΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΑΔΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ)

    11/11/09 22:22  
    Anonymous Λεμέσια said...

    Μεγάλη απάτη ο ιός...

    11/11/09 23:34  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Λεμέσια
    Ο ιός (γαμ... τη βιασύνη μου) μπορεί να μην είναι απάτη, η πεποίθηση ότι Κράτος, φαρμακοβιομηχανίες και ιατρικός κόσμος θέλουν πάντα το καλό μας και κατέχουν το αλάθητο... ε, ναι, απάτη είναι.

    @...
    Βαθμολογία δεν θα χρειαστώ, ούτε και προσδιορισμό θέματος. Κάτι άλλο;

    @Rose
    Προτιμάς λίπασμα μη απορροφήσιμο από το έδαφος;

    11/11/09 23:51  
    Anonymous ... said...

    ΜΑ ΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΘΚΟΙΑ ΑΞΙΩΣΗ
    ΔΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΗΡΕΣ ?? :)
    ΕΜΠΕΙΡΑΖΕΙ!ΜΕΡΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΤ!

    12/11/09 00:11  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Ααααα! Δυστυχώς, παρότι ψήφισα Ναι στο δημοψήφισμα, δεν τα πήρα. Πτωχός τω πνεύματι γαρ...

    Παρακαλώ, ούτε Λόγος.

    12/11/09 00:20  
    Blogger rose said...

    τι γνωριζουμε και εμεις τα φυτα?
    τίποτα!

    :-)

    12/11/09 09:43  
    Blogger Marlen said...

    Τρίγωνα κάλαντα

    μας τρέλανες στο λίνκινγκ

    Η όλη ιστορία με τα εμβόλια δεν είναι παρά ένα large scale "clinical trial" με μεικτό "δείγμα" πληθυσμών. Αν λάβουμε υπόψη ότι: α) τα clinical trials διεξάγονται για χρόνια μέχρι να αποκτηθεί στατιστικά σημαντικός αριθμός 'cases' για να συσχετιστεί το φάρμακο με την εμφάνιση κάποιου 'side effect' είτε πρόκειται για μακρυπρόθεσμο είτε acute, β) το ίδιο ισχύει για να μπορέσει να επιτευχθεί συσχέτιση της χρήσης του φαρμάκου με την δράση του κατά της ασθένειας, γ)το συγκεκριμένο εμβόλιο δημιουργήθηκε αρχικά για τις 'ευπαθείς ομάδες' και στο τέλος κατέληξε να συνίσταται για όλους εκτός των ευπαθών ομάδων...

    Αυτό σημαίνει ότι δημιούργησαν ένα εμβόλιο το οποίο δεν είναι χρήσιμο για τον σκοπό που δημιουργήθηκε, κανείς δεν ξέρει αν έχει αποτέλεσμα και οι παρενέργειες δεν είναι γνωστές. Πιθανό να είναι και χειρότερες από το να περάσεις την γρίπη την ίδια, στην οποία μπορεί να μην εκτεθείς ούτως ή άλλως, γιατί να εκτεθείς ηθελημένα στις άγνωστες ακόμα παρενέργειες του εμβολίου;

    12/11/09 11:08  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Αληθείας Ζηλώτιδα
    Βρε, βρεεεε... σαν τα χιόνιαααα.

    Τρίγωνα κάλαντα, ακριβώς!

    Άκουσα διάφορα αντεπιχειρήματα.

    Ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν παλιές φόρμουλες -που ουσιαστικά δοκιμάστηκαν ήδη -με μόνο το αντιγόνο να διαφέρει. Ότι και με εποχικές γρίππες δεν έχουμε πραγματικά αξιόπιστες δοκιμές γιατί αλλάζουν οι τύποι των ιών κάθε φορά και έτσι αλλάζουν και τα αντιγόνα, κλπ.

    Για τα Aluminum Adjuvants εσύ τι γνωρίζεις;

    Εγώ πάντως έχω τους εξής λόγους για τις αντιρρήσεις μου: 1) η έκταση και ο τρόπος προβολής του θέματος της γρίππης από τα ΜΜΕ μου μυρίζει άσκημα, 2) ο τρομερά γρήγορος χρόνος παρασκευής του εμβολίου από την Kistner (δες πατέντα 20090060950) και γ)ελάχιστα πληροφορούν τον κόσμο για διαφοροποιήσεις / ασάφειες που περιλαμβάνονται στις πατέντες όπως τα είδη "βοηθητικών" ουσιών που μπορεί να χρησιμοποιήσουν ή την πιθανότητα χρήσης πολλαπλών αντιγόνων.

    Άτε τωρά, πε μας... πότε θα ξεκινήσεις καινούριο Ιστολόγιο;

    @Rose
    Χε χε... μα εσύ οικειοθελώς έγινες φυτό, έτσι;

    12/11/09 14:19  
    Blogger rose said...

    μετα τη πρωτη λοβοτομη όλα οικειοθελως γινονται

    12/11/09 15:51  
    Anonymous χέλεν said...

    πάντως εν ενδιαφέρον ότι ο ομπάμα εν μέτοχος με 45% ποσοστό σε φαρμακοβιομηχανίες που τροφοδοτούν τούτα τα αντιγριππικά και συγκεκριμένα η εταιρεία που προωθεί τα tamiflu εν εταιρία συμφερόντων του τέως αντιπροέδρου USA, Cheney-όπως επίσης εν ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του ερτογάν ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και αντέδρασε για το εμβόλιο δημοσίως-τζαι γιατί κάποιες χώρες εταχθήκαν ξεκάθαρα ενάντια στον εμβολιασμό τζαι κάποιες άλλες όι;
    μιλούμε για μιαν ήπια γρίπη.πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν που ελονοσία κάθε μέρα σε αφρική και ασία;
    3000; τι κάμνει πανδημίαν τούντη γρίππη και μονοπωλεί ούλλα τα ΜΜΕ. εγώ ξέρω ότι όσοι εμβολιάζονται για γρίπη γενικά έχουν 3 φορες μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν που γρίπη-ούλλα τα θύματα ως τωρά εν θύματα με χρόνια προβλήματα υγείας-τουλάχιστον στην Ελλάδα.αφου το 98% όσων ενονήσαν εθεραπευτήκαν χωρίς να υποβληθούν καν σε θεραπεία! εν καταλαβαίνω. ή μάλλον εν θέλω να καταλάβω άμαν έχω απέναντι μου τέθκοιαν πολιτική και κουλτούρα:

    «Θα πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για
    δημογραφική μείωση ενάντια στη θέληση των πληθυσμών.
    Η μείωση των γεννήσεων έχει αποδειχθεί ότι είναι αδύνατη ή ανεπαρκής.
    Θα πρέπει συνεπώς να αυξηθεί το ποσοστό θνησιμότητας.
    Πώς; Με φυσικό τρόπο. Πείνα και αρρώστια.
    "Robert McNamara,πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ,μέλος του Προγράμματος για Διευρυμένη Ανοσοποίηση (;;;;;)

    εν ξέρει τι να πει κανένας άμα έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει έναν τέθκοιο τέρας-το πιο ύπουλο, των φαρμακοβιομηχανιών που υποτίθεται ανήκουν στην επιστήμη της ιατρικής η οποία διέπεται από το πνεύμα του όρκου του Ιπποκράτη χα! αλίμονο. και η γρίππη των εν μόνον ένα. τι να πει κανείς για όλα τα άλλα ''φάρμακα'' που μας προσφέρονται αφιλοκερδώς!...

    16/11/09 01:04  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Την άποψη ότι κάποιοι οδεύουν προς "μείωση πληθυσμών" την έχω ξανασυναντήσει. Έχω τις επιφυλάξεις μου για τα "πως" και τα "γιατί" αν και σε μεγάλο βαθμό δεν μπορώ να πω ότι αποκλείω να έχουν -ορισμένοι κρατούντες -πράγματι τέτοια κατεύθυνση.

    Ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Μακνάμαρα, η εντύπωση που έχω για αυτόν πλησιάζει κάπως σε αυτήν που εξέφρασε ο Τσόμσκυ... (http://www.chomsky.info/books/warfare01.htm)

    Ότι δλδ. πίστευε πως δικαιολογούνταν τα μέσα (όσα έκανε και υποστήριξε) γιατί έβρισκε τον σκοπό ορθό.

    Περισσότερα ίσως σε κάποια μελλοντική ανάρτηση.

    16/11/09 08:04  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Α! Δες επίσης αυτό:

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2008/08/drop-zone.html

    16/11/09 08:07  
    Anonymous χέλεν said...

    ivra to kai touto tountes meres

    http://www.youtube.com/watch?v=gEVv2Sqc1uU&fea

    18/11/09 20:23  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Helen

    Αν το εμβόλιο είναι τόσο απλό (αντικατάσταση αντιγόνων) τότε προς τι η ανάγκη για πατέντα;

    (Και γιατί υπάρχουν πατέντες με ασάφειες;)

    Θα πουν "είναι ο τρόπος παραγωγής του".

    Γιατί όμως -αφού είναι τόσο σοβαρή η επιδημία -να μην εφεύρει και πατεντάρει το Κράτος ή η Ε.Ε. νέα μέθοδο παραγωγής ... με προδιαγραφές σύμφωνες ΚΑΙ με τις ανησυχίες του κόσμου.

    Γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητες για τα ως τώρα λάθη τους;

    Πως γίνεται να ανακοινώνονται "έρευνες" με εντελώς αντίθετα συμπεράσματα και να μην ξηλώνεται κανένας επιστήμονας;

    ***

    Τις απόψεις για σχέδια των οπαδών της ευγονικής, σου έιπα, τις γνωρίζω. Όμως...

    Άμα αρχίζουν να μιλάνε για Ελοχίμ, εβραιοκινέζικες συνωμοσίες κλπ, ή για την "διάνοια του Γκιόλβα"... (διάνοιες που φτιάχνουν οπλικά συστήματα δεν θέλουμε άλλες) ...τότε φκάλλω τζιέρατα τζιαι ουράν.

    Με καταλαβαίνεις;

    ***

    Άμα μπαίνες στο χωράφι της "συνωμοσίας" δεν έχει γυρισμό. Δεν μπορεί π.χ. οι ίδιοι να τροφοδοτούν τις αμφιβολίες για να υπάρξουν περισσότερα θύματα => μείωση πληθυσμού;

    Προτιμώ να επικεντρώνομαι στα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω.

    23/11/09 10:54  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    PS: Προς το ψέμα μπορεί κάποις να σε σπρώξει λέγοντας πολλές αλήθειες.

    23/11/09 10:58  
    Blogger Marlen said...

    Γειά σου αγρινέ.

    Τα αντιεπιχειρήματα που λες ισχύουν αλλά αν όντως πρόκειται για μια συνταγή "από τα ίδια" προς τι η ανάγκη πατενταρίσματος;

    Από ιολογία δεν γνωρίζω, πάντως από πλευράς επιδημιολογίας και τοξικολογίας γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, τις πλείστες φορές και αδύνατο να αποδείξεις συσχέτιση ενός παράγοντα με ένα αποτέλεσμα, ιδίως για μακρύχρονες επιπτώσεις... οπότε στα 'θύματα' των
    side effects των adjuvants εύχομαι..καλή τύχη στο δικαστήριο!

    Πάντως και μένα μου "βρωμά" ο τρόπος χειρισμού "lets create a crisis" από τα ΜΜΕ. Φυσικά μπορεί να φταίει και το ότι είμαι άρρωστη από την Τρίτη και δεν σκέφτομαι σωστά. Με έναν Άλφα τρόπο σκέψης δηλαδή. Oh well.

    23/11/09 14:34  
    Anonymous χέλεν said...

    exeis dikaio. mporei oi amfivolies pou uparxoun tora gia to emvolio na trofodotountai me ton idio tropo pou nomizoumen emeis oti trofodotountai ta farmaka stin agora-gia sumferonta dld. alla tzeino pou skeftoumai en oti me vasi tes statistikes kai me vasi ta 8umata pou tin gripi toutos o ios en mou fatsarei se epipedo pandimias-gt na onomastei pandimia kai giati toso sousouro pou ta mme tzai gt kapies xwres antidrasan gt alles oi. ena mou peis pou xereis ta noumera kai pou xereis pws leitourgei to prama. etzai lalw oti en aplo to zitima-prepei kapios na exei kai kapies gnwseis iatrikis kai leitourgias tis farmakoviomixanias gia na kinithei. pale omws, o antilogos se sxesi me ton logo uper tou emvoliasmou pros to paron pi8ei me parapanw kai nomizw oti enen polla diadedomenos pou ta patroparadota mesa enimerwsis. dioxetefkete kuriws pou to internet ate tsai pou kamian ekpompi enimerwtiki tis prokopis- gegonos pou me vallei sena trupaki na ton upologisw parapanw-kakws isws dt en uparxei amiges diktuo egkuris pliroforisis alla pale en thelw na to parw toso makria wste na pw oti kai oi amfivolies dioxetefkountai me tin idia logiki- akoma oi toulaxiston

    twra gia ta erwtimata pou e8eses en xerw an uparxei asfalis apantisi...aplws emena prokalei mou entipwsi pos ine dunaton na xorigeitai enan emvolio se as8eneis xwris na en siouroi oi giatroi gia tes parenergeies tou. i gt i ellada eparaggeilen apisteftes posotites tou sugkekrimenou emvoliou protou kan na troxiodromithei akoma i paragwgi tou. uparxoun genikotera polla erwtimata panw se touto to thema-aplws egw isws epikentrwthika lio panw sta sumferonta me vasi kapies apories mou logikis fusews-me vasi noumera kai kindunologies twn mme. en tha to pairna toso makria se thewries sunomwsias aplws gia mena mporei na thewrithei kapws vasimo an upostirixei kapios to thema sumferonta oikonomika amerikis kai farmakoviomixaniwn-twra an theloume na mpoume se suzitisi peri eugonikis kai meiwsis tou pli8ismou klp klp e opws eipes prepei na proxwreis sunexeia ena vima mprosta ena pisw

    telospantwn cheers!thx gia tin apantisi.

    23/11/09 20:02  

    Post a Comment

    << Home