Monday, June 15, 2009

Under the InfluenZa

Αποκαμωμένος από την ένταση του ανέμου, έκατσε σε μια σχισμή ανάμεσα στα βράχια. Μύρισε το κυκλάμινο που καθόταν δίπλα του κι’ αγνάντευε τη θάλασσα από ψηλά. Σε λίγο άρχισε να γράφει.


***

Τέλη του 21ου αιώνα.
Η επέμβαση της ομάδας

• Discordian Sect
είχε ξεκάθαρο σκοπό μα θολό αποτέλεσμα.


Τα μέλη της, όσα κατάφερε να μπάσει στο πρόγραμμα του
• LHC / CERN

ως τεχνικό προσωπικό, ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του Καθ(οδ)ηγητή τους.

Έκαναν τις αναγκαίες αλλαγές στις ηλεκτρονικές διατάξεις των μικροτσίπ που διεύθυναν την πολυδάπανη «ηλεκτρική σκούπα». Έτσι αποκαλούσαν τις φυσικές εγκαταστάσεις του πειράματος που με την επόμενη δοκιμαστική του βολή –σαν αποτέλεσμα της επέμβασης τους – θα λειτουργούσε στιγμιαία σαν μια τεράστια «μηχανή χρόνου με διακεκομμένη, random επίδραση», όπως ο Καθ(οδ)ηγητής τους εξήγησε.
Τον πίστεψαν.

Αντί όμως να επιφέρουν –έστω και για λίγο –το αγαπημένο τους απόλυτο Χάος, ρίχνοντας τη ΓΗ σε μια δίνη συνεχών χρονικών μετατοπίσεων διάρκειας τριών ημερών, ένας υπόκωφος θόρυβος και μια ριπή καπνού διέκοψαν τη δοκιμαστική βολή μόλις στο ξεκίνημα της. Όλα σταμάτησαν για μια τοσοδούλα στιγμή. Μετά τίποτα.
Ή έτσι τους φάνηκε.

Κατά την απολογία τους στον Καθ(οδ)ηγητή οι αναφορές τους ήταν ασύμφωνες. Υπέθεταν πως υπερφορτώθηκε κάποιο ηλεκτρικό κύκλωμα ή πως χάλασε ένα φλοτέρ ή δεν ξέρω και ‘γω τι άλλο. Κανένας τους δεν κατάλαβε τον λόγο που πήγαν τα πράγματα τόσο στραβά ή γιατί ο Κα(θο)δηγητής χαμογελούσε τόσο παράξενα.

Στην πραγματικότητα αυτοί οι φιλόδοξοι φαρσέρ την είχαν πατήσει μεγαλοπρεπέστατα.

Άθελα τους είχαν γίνει πιόνια στα χέρια των Βρετανικών και Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που για καιρό έψαχναν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους ουσιαστικά τζάμπα και χωρίς ελέγχους από κογκρέσα και κοινοβούλια.

Πρώτα άντλησαν χρηματοδότηση για την κατασκευή του LHC με πρόφαση τα επιστημονικά πειράματα σε σχέση με τις συνθήκες του Big Bang.

Ύστερα περίμεναν καρτερικά το αναπόφευκτο, να εμφανιστεί δηλαδή μια ομάδα ευάλωτη για να επιχειρήσει κάποιο σαμποτάζ.

Ο «άνθρωπος τους», ο Καθ(οδ)ηγητής, ένας από τους ηγετικούς παράγοντες της σέκτας, κατάφερε να περάσει σαν γραμμή την αναδιάταξη των μικροτσίπ.

Αυτή από μόνης της έφτανε για να ξεκινήσει το πραγματικό, δικό τους πείραμα. Έλεγχος από την νομοθετική εξουσία, μηδέν. Έρευνα και μεταφορά διαμαρτυριών από ΜΜΕ και ομάδες πίεσης, μηδέν.

Το κύριο ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών ήταν βεβαίως ο έλεγχος των καιρικών συνθηκών και αυτό το σκοπό υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούσαν βάζοντας τους αφελείς Ντισκορντιανούς να κάνουν τη βρομοδουλειά για λογαριασμό τους.
Όμως, ούτε και το δικό τους σχέδιο ήταν άνευ λαθών.

Η εκπομπή υποατομικών σωματιδίων που πέτυχαν έκανε αυτό ακριβώς που περίμεναν, άλλαξε τα μαγνητικά ποτάμια της Γης και έδωσε πιότερη ώθηση στους ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ήθελαν να ελέγξουν την ατμόσφαιρα μα υπήρξε και μια άλλη συνέπεια που δεν την περίμεναν καθόλου.

Κάτι άλλαξε στην άμμο!

Επιστημονικά το τι έγινε παρέμενε ένα μυστήριο. Τους επόμενους μήνες όμως οι μετρήσεις ήταν ξεκάθαρες. Κύματα σκόνης από τις άνωθεν περιοχές άρχιζαν να κατακλύζουν τους αιθέρες. Ήταν σαν κάπως η σκόνη, η άμμος να… να έγινε
ελαφρύτερη!

Οι άνεμοι βέβαια έκαναν τη σκόνη να μετακινείται αλλά… άμα ένα κύμα σκόνης το διαδέχεται άλλο τότε κανένας άνεμος δεν μπορεί να θεωρηθεί ούριος.


Ουδέν κακό αμιγές καλού, αποφάσισαν οι υπερδυνάμεις της Δύσης. Πρώτα φρόντισαν να καλύψουν τα νώτα τους. Οι Ντισκορντιανοί έτυχαν «εξουδετέρωσης» ενώ με διάφορους τρόπους η προσοχή των ΜΜΕ στράφηκε μακριά από το LHC σαν αίτιο του κακού.

«Οπαδοί του Χάους, φάτε τη σκόνη μου»,
ακούστηκε να λέει ο τότε διευθυντής του
Αμερικανικού Προγράμματος Καιρικών Συνθηκών.

Την παραπληροφόρηση ήρθε να ολοκληρώσει μια μικρή οικολογική οργάνωση της Μεσογείου, η λεγόμενη «the Partridge Project», στα χέρια της οποίας φρόντισαν οι μυστικές υπηρεσίες να πέσουν κάποια «απόρρητα» έγγραφα.

Έτσι, ο ψεκασμός με βαρέα μέταλλα, μια πρακτική που εφαρμοζόταν κυρίως για σκοπούς χαρτογράφησης των ρευμάτων, έγινε για λίγο πρωτοσέλιδο και θέμα συζήτησης σε όλα τα πολιτικά, τηλεοπτικά πάνελ της περιοχής. Έχοντας κάνει αλλιώς τη δουλειά, οι υπεύθυνοι ήταν σίγουροι πως καμία επιστημονική έρευνα και κανένα στοιχείο δεν θα μπορούσε να υποδείξει συσχετισμό μεταξύ των βαρέων μετάλλων και της μεταβολής στη συμπεριφορά της σκόνης.
Όσοι φώναζαν για πειράματα με τον καιρό έγιναν σύντομα γραφικές φιγούρες στα μάτια των πολιτών και η αξιοπιστία μιας τέτοιας υπόθεσης θάφτηκε στην άμμο.

***

Για τα επόμενα είκοσι χρόνια
η κατάσταση γινόταν όλο και πιο ανυπόφορη
στις περιοχές που είχαν πληγεί.
Η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα,
η διατάραξη της ισορροπίας
που ρύθμιζε την ηλιοφάνεια
και τη ροή των ανέμων,
η ευκολότερη μεταφορά μικροβίων
στα αιωρούμενα σωματίδια,
ο πανζουρλισμός στις διαδικασίες
γονιμοποίησης της χλωρίδας,

όλη τούτη η αναστάτωση στη φύση
είχε τον αντίκτυπο της
και στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Πρώτοι είδαν την ευκαιρία
εκμετάλλευσης οι Ισραηλινοί.

Έχοντας άμεση πληροφόρηση
από τις μυστικές υπηρεσίες
που ξεκίνησαν όλο αυτή την υπόθεση,
άρχισαν από νωρίς και με μεγάλη επιτυχία
την ανάπτυξη ανάλογου στρατιωτικού εξοπλισμού
αλλά και την εμπορία ειδικών συσκευών κλιματισμού
για συνθήκες Σαχάρας,
φίλτρων για καθαρισμό του αέρα και του νερού,
νέες μηχανές εσωτερικής καύσης
που ήταν κατάλληλες για τέτοιες συνθήκες, κλπ.

Σύντομα έχτισαν κοινοπραξίες με Αμερικάνικες εταιρείες
που προώθησαν όλα αυτά τα μαραφέτια
και πέραν της στρατιωτικής αγοράς,
προσαρμόζοντας τα για χρήση από τις μάζες
των πρόθυμων πολιτών-καταναλωτών.


Οι έντονες όμως ατμοσφαιρικές συνθήκες
και η ακρίβεια του –αναγκαίου πλέον –εξοπλισμού
άφηνε τη μεγάλη μερίδα
των μικροαστικών και αγροτικών πληθυσμών
στο έλεος του Θεού…
η καλύτερα …
στο έλεος της σκόνης.

Η συνεχής πίεση
του να ζεις με τα πνεμόνια φρακαρισμένα,
ο συνδυασμός μειωμένης ηλιοφάνειας
μα αυξημένης θερμοκρασίας,
ο πολλαπλασιασμός των ασθενειών,
η καταρράκωση της τουριστικής βιομηχανίας,
η αδυναμία για προγραμματισμένη αγροτική παραγωγή,
όλα αυτά τα στοιχεία
έσπρωχναν τις κατώτερες κοινωνικές μάζες
στην εξαθλίωση και –τελικά –στην εξαγρίωση.
Το Χάος που οι Ντισκορντιανοί ονειρεύονταν
ήρθε απ’ το μονοπάτι της σκόνης.


Οι «ειδικοί» άρχισαν να μιλούν
για «ψύχωση της σκόνης»
ή «γρίπη της σκόνης»
ή ακόμη και «γρίπη της βίας»,
όπως ένας ευφάνταστος αναλυτής
είχε περιγράψει τον τρόπο εξάπλωσης
των φαινομένων αυτών.
Πραγματικά, η σκόνη οδηγούσε στην τρέλα.
Όσο η κατάσταση της ατμόσφαιρας χειροτέρευε,
τόσο η κοινωνική αναταραχή,
τα κρούσματα ανυπακοής
και εγκληματικών συμπεριφορών αυξάνονταν.


Ολάκερες κοινότητες στρέφονταν
στην πειρατεία και το λαθρεμπόριο,
πασκίζοντας να εξασφαλίσουν εξοπλισμό και τεχνολογία
που θα τους επέτρεπε να ζουν υποφερτά.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να εφαρμόζει περιορισμούς στη μετακίνηση πληθυσμών από τα εδάφη της που επηρεάστηκαν (την ανατολική Μεσόγειο και κομμάτια της υπόλοιπης Νότιας Ευρώπης) προς το Κεντρικά και Βόρεια της ηπείρου και απαγόρευσε εντελώς τη μετανάστευση από τα υπόλοιπα, μη-ευρωπαϊκά, «σκονό-πληκτα» εδάφη. Για οικονομικούς μετανάστες και φτηνά εργατικά χέρια, στοιχεία απαραίτητα και για την εγχώρια αγορά της, στράφηκε τώρα αποκλειστικά προς την Νοτιοανατολική Ασία και την Νότια Αμερική.

Οι ίδιοι οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής και οι συνεργάτες τους, οι εμπόροι του εξοπλισμού και της τεχνολογίας, έτριβαν τα χέρια τους.

Είχαν αποκτήσει σχεδόν πλήρη έλεγχο της ντόπιας παραγωγής πετρελαίου, όντας κάτοχοι της τεχνολογίας που χρειαζόταν η εξόρυξη υπό τέτοιες συνθήκες, αφήνοντας μόνο μερικά ψίχουλα ιδιοκτησίας στις διεφθαρμένες οικογένειες και κυβερνήσεις που είχαν για συνεργάτες.

Είχαν το μονοπώλιο στις νέες μηχανές και πάσης φύσεως συσκευές που έγιναν πλέον απαραίτητες, Είχαν επίσης το μονοπώλιο στα νέου είδους καύσιμα που προσφέρονταν για καύση με μειωμένη παρουσία οξυγόνου.

Τώρα… είχαν και τις αντιπροσωπείες ιδιωτικών στρατών που οι διάφορες κυβερνήσεις του επηρεαζόμενου χώρου εκμίσθωναν για να αντιμετωπίσουν τα κύματα ανυπακοής και τις εξάρσεις της εγκληματικότητας.


***

Η Κίνα είχε υπομονή. Σαν τους βεδουίνους της ερήμου, ήξερε να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Ήξερε επίσης τα σχέδια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών από την αρχή. Για την ακρίβεια, ήταν η Κίνα που προκάλεσε το μικρό λαθάκι στην όλη επιχείρηση και που είχε ως αποτέλεσμα την «Μεγάλη Αμμοθύελλα».

Ο ερωμένος του διπλού πράκτορα, του Καθ(οδ)ηγητή των Ντισκορντιανών και στελέχους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών … ήταν αυτός που αντικατέστησε τις οδηγίες αναδιάταξης των μικροτσίπ.

Αφήνοντας τους κατοίκους των περιοχών που κάλυψε η άμμος να βράζουν στο ζουμί τους, μέσα στη λάσπη που η ζωή τους είχε γίνει, ετοίμαζε την «εμφάνιση» της λύσης…

Noodles.

Ειδικά noodles!



Ένα κυκλάμινο που –«εντελώς τυχαία» –
είχε φυτρώσει στις βουνοκορφές ενός
μεσογειακού νησιού, δίπλα ακριβώς
από την εξοχική κατοικία ενός
Κινέζου ιδιοκτήτη πολυεθνικής
και οι ανθοί από ένα αγιόκλημα
(υβρίδιο κινεζικής και
νησιώτικης ποικιλίας) …
ήταν τα κύριο συστατικά με τα οποία
φτιάχνονταν αυτά τα εδέσματα.
Μπορούσε βέβαια κάποιος να εμπλουτίσει
διάφορες τροφές με την ενεργό ουσία,
επέλεξαν όμως ένα τρόφιμο που
θα μπορούσαν να πλασάρουν εύκολα.


Τα αποτελέσματα της κατανάλωσης της συγκεκριμένης ουσίας είχαν ως εξής:

... 1) Οποιοσδήποτε άνθρωπος (ή όποιο άλλο θηλαστικό) κατανάλωνε την ουσία… σύντομα ανακάλυπτε τις παρενέργειες της. Οι συνεπακόλουθες πορδές προκαλούσαν, μπρος στα μάτια των –στην αρχή έντρομων –καταναλωτών, μια χημική αντίδραση με τη σκόνη που στερεοποιείτο εν πτήση σε μικρά συννεφάκια και ακολούθως καταλάγιαζε νωχελικά στο έδαφος!


... 2) Το παράγωγο της ένωσης σκόνης & εμπλουτισμένης πορδής είχε ιδιότητες καυσίμου. Πρώτοι το ανακάλυψαν οι πάντοτε ευρηματικοί Αθίγγανοι στις παρυφές ελληνικών μεγαλουπόλεων. Η παρουσία εκεί μερικών κινέζων τουριστών θεωρείται τυχαία.


... 3) Στην αρχή τούτη η καύσιμη ύλη χρησιμοποιείτο απλοϊκά, σαν υλικό για το τζάκι ή για το άναμα φωτιάς. Σύντομα όμως έγινε αντιληπτή η δυνατότητα χρήσης του καυσίμου σε ευρύτερη κλίμακα.


... 4) Το καύσιμο αυτό είχε τεράστια πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών καυσίμων όπως ο άνθρακας ή το πετρέλαιο. Βοηθούσε στην μείωση του προβλήματος της σκόνης δεσμεύοντας την, ταυτόχρονα δεσμεύοντας και το μεθάνιο, τη μόνη πηγή ρύπων από αυτή τη διαδικασία. Κυρίως… προσφερόταν για εύκολη, ανέξοδη και ουσιαστικά ελάχιστα ρυπογόνα παραγωγή ενέργειας σε οικιακή κλίμακα. Μάλιστα, οι κινέζοι βιομήχανοι είχαν προνοήσει για την μαζική παραγωγή φτηνών οικιακών εργαστηρίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


... 5) Η θαυματουργή αυτή καύσιμη ύλη δεν ήταν μονοπώλιο κανενός, ούτε καν των κινέζων. Ο καθένας μπορούσε να την παράξει εφόσον βρισκόταν στις χώρες που είχε καλύψει η αιωρούμενη σκόνη και εφόσον είχε την ικανότητα να … την αμολήσει. Οι κινέζοι άφησαν ελεύθερα να κυκλοφορήσει η συνταγή των ευεργετικών noodles … όπως ελεύθερη ήταν και η πρόσβαση στην τεχνολογία που σχετιζόταν με την παραγωγή ενέργειας.

Αφού όμως ήταν προετοιμασμένοι, κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να παραμερίσουν όλες τις άλλες μορφές παραγωγής ενέργειας και να εκμηδενίσουν την επιρροή των καρτέλ πετρελαίου στις συγκεκριμένες περιοχές. Οι κινεζικές βιομηχανίες που έφτιαχναν τις οικιακές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έγιναν οι νέοι αγαπημένοι συνεργάτες των τοπικών κυβερνήσεων, αντικαθιστώντας τα δυτικά συμφέροντα.


Ακόμη και οι Σαουδάραβες τους αγάπησαν. Παρέδωσαν πλήρως τα δικαιώματα εξαγωγής πετρελαίου στους Δυτικούς αλλά σύντομα άρχισαν οι ίδιοι να εξάγουν σκόνη και noodles. «Γιατί να

σκάβεις αφού μπορείς να

κλάσεις…
», έλεγαν πλέον με στόμφο οι

εμίρηδες της χερσονήσου.


... 6) Η βία και η επιθετικότητα επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα.
Πρώτον, διότι η σκόνη και η αφόρητη πίεση στην ψυχολογία των ανθρώπων μειώθηκαν.
Δεύτερον, διότι πλεόν είχε πρόσβαση σε φτηνή ενέργεια και ο τελευταίος κακομοίρης.
Τρίτον –και ίσως σημαντικότερο –διότι κανένας καπεταναίος ή στρατηγίσκος δεν μπόρεσε να παραμένει προσκολλημένος στην βία και την επιθετικότητα και να συμπαρασύρει δυνητικούς στρατιώτες εν μέσω ομοβροντίας πορδών και με όλο τον κόσμο να έχει τα… νώτα του εκτεθειμένα, καθώς όλοι πάσκιζαν να παράξουν δωρεάν ενέργεια για το σπίτι τους.


***


Δυστυχώς, η περίοδος ειρήνης, ευημερίας και ευωδιάς που έζησαν οι επηρεαζόμενοι λαοί δεν διήρκησε για πολύ. Σύντομα τα αντικρουόμενα συμφέροντα οδήγησαν σε νέα σχέδια για μετατροπή των καιρικών συνθηκών. Μια σύμπραξη συμφερόντων κατάφερε να διεισδύσει στην κινέζικη γραφειοκρατία και εκμεταλλευομένη τη φιλοδοξία της ηγεσίας της χώρας για παγκόσμια κυριαρχία… έβαλαν μπρος ένα νέο πείραμα.

Υποτίθεται ότι αυτό θα είχε ως στόχο να διευρυνθεί η περιοχή όπου η σκόνη θα γινόταν ανάλαφρη. Έτσι οι κινέζοι ευελπιστούσαν να διευρύνουν τη ζώνη επιρροής τους και να αυξήσουν κατακόρυφα την παραγωγή του νέου καυσίμου. Αυτό που τους απέφερε σοβαρά κέρδη δεν ήταν το ίδιο το καύσιμο αλλά η βιομηχανία εργαστηρίων παραγωγής ενέργειας.

Για να εξαπλωθεί όμως η εμπορία των οικιακών εργαστηρίων έπρεπε να αυξηθεί κατακόρυφα και η παραγωγή του νέου καυσίμου και η πρόσβαση σε αυτό από ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού. Να αναγκάσει τον κόσμο στις «παραγωγικές ζώνες» να … αερίζει πιο συχνά δεν γινόταν. Έτσι αποφάσισαν να μεγεθύνουν τις ζώνες.

Ο δυτικός δάκτυλος κατάφερε έτσι να …φράξει την οδό της ελεύθερης πρόσβασης στην ενέργεια. Το –σαμποταρισμένο από τους δυτικούς –πείραμα είχε ολέθρια αποτελέσματα. Η σκόνη ξανάγινε συνηθισμένη και βαριά, οι πορδές του λαού άκαπνες.
Το μόνο που διευρύνθηκε –σε όλη σχεδόν την υφήλιο –ήταν η ζώνη στην οποία οι καιρικές συνθήκες γίνονταν ολοένα και πιο ακραίες. Μια παρατεταμένη περίοδος βροχοπτώσεων έφερε πίσω στο έδαφος τα τελευταία υπολείμματα της –άχρηστης πια –σκόνης.

Τούτη ήταν η απαρχή της Νέας Εποχής του 22ου αιώνα, σηματοδοτώντας την επαναφορά ενέργειας με ψηλό συντελεστή ρύπανσης, την μείωση του διαθέσιμου αμόλυντου πόσιμου νερού (συνέπεια της διασποράς στα εδάφη της απεμπλουτισμένης μα επιβαρυμένης πλέον σκόνης) … και εν τέλει τον εγκλεισμό του ανθρώπινου είδους σε
• προστατευόμενες «παραγωγικές» ζώνες.



***


Προτού κλείσει την περγαμηνή στην ανοξείδωτη θήκη, χάραξε στο δερμάτινο εσωτερικό της το όνομα του:



Αμμόχωστος..

...Dusty....


Ο Ταξιδιώτης

..του Χρόνου


"...Ooh, ooh
From my island home I feel a chance
Kiss the tired ghost
Of time and circumstance

Ooh,
So give me peace of mind and let me dance
And bury all my pain of years beneath the sand
I said, ooh, ooh..."

Page & Plant, "Wah Wah"


P.S. Για την αντιγραφή, Ηλίθιο Αγρινό, Global Wind Day 2009.
Για όσους έχουν Firefox ή ότι άλλο αντί IE, επειδή τα "marquee" tags δεν δέχονται παραμέτρους στα άλλα browsers, εκεί που βλέπετε μόνο "Αμμόχωστος" έπρεπε να βλέπετε και "Dusty, o Ταξιδιώτης του Χρόνου". Sowwwyyy.

Labels: , ,

4 Comments:

Blogger dokisisofi said...

Δεν ξαναδιάβασα πιο ξεκαρδιστική εσχατολογία. Λες το κυκλάμινο να προϋπήρξε το μπιγκ-μπαγκ; ( μπιγκ-φαρτ ας πούμε;). Πάντως στους δημόσιους΄χώρους του Πεκίνου απαγορευεται το κλάνειν. Υπαρχει και ειδικό πρόστιμο. Οπότε καταλαβαίνεις είναι σαν να κήρυξε υποχρεωτική οπλοφορία η Κίνα!

Μια απορία:τα αιωρούμενα μέταλλα που λες υποτίθεται ότι τους πληροφορούσαν για τα καιρικά φαινόμενα, ( αν κατάλαβα καλα) πως ακριβώς το έκαμναν; Πως αντιδρούσαν στις πορδές;

16/6/09 11:17  
Blogger dokisisofi said...

(υποσημείωση:έπρεπε να το έγραφα εγώ να δεις πρρρρρρρ που θα έπεφτε στα σχόλια)

16/6/09 11:18  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Πππρρρρρρρρρρρρρ κχγ κγχ π π πππρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ !!!

Λοιπόν Δοκησίσοφη,

Αν πρόσεξες κάτω χαμηλά στην κατηγοριοποίηση του κειμένου λέει "non-science fiction" οπότε ... αναλυτικές εξηγήσεις δύσκολα θα υπάρξουν.

Εξάλλου... που να ξέρω τι ακριβώς εννοούσε ο μουρλός ο Αμμόχωστος Dusty; Αυτός, από τότε που άρχισε τα ταξίδια στο χρόνο, έχει έναν εγκέφαλο κρεμ μπρουλέ και όλο ασυναρτησίες λέει.

Ναι, σκοπός τους ήταν να υποβοηθήσουν στη χαρτογράφηση των ρευμάτων του αέρα.

Όχι, τα θαυματουργά νούντλς και οι συνεπακόλουθες πορδές δεν είχαν συχνά άμεση επαφή με τα μέταλλα αυτά αφού δεν ήταν τόσο μεγάλη η συγκέντρωση τους στους αιθέρες. Όταν -σπάνια -συνέβαινε κάτι τέτοιο, η στερεποποίηση της αιωρούμενης σκόνης που συνέβαινε με κάθε πορδή συνοδευόταν από μικρούς σπινθήρες και μια μυρωδιά σαν από καμένα βεγγαλικά.

***

Σοβαρά τώρα, έμπασα τον όρο "βαρέα μέταλλα" για να το συσχετίσω με την αναφορά του Περδίκη για "πειράματα καιρού" και "ψεκασμούς με ποσότητες αλουμινίου και βαρίου" που καταλογίζει στους Άγγλους.

Με αυτό ήθελα να δείξω το πως ... άμα βουλευτές και οικολογικές οργανώσεις δεν συμπεριφέρονται σοβαρά... στο τέλος μπορεί να γίνονται και μέρος του μηχανισμού παραπληροφόρησης.

Άμα ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει ή έχεις εύλογες υποψίες... τότε συλλέγεις τα (επιστημονικά) στοιχεία και πας στα αρμόδια όργανα, δεν αμολάς π-π-π-πορδές στα ερτζιανά και "όποιον πάρει ο χάρος".

...

Πάντως νομίζω ότι είναι σχετικά κακογραμμένο (σε σύγκριση με το Drop Zone). Κουβαλούσα την βασική ιδέα καιρό αλλά δεν έτυχε ποτέ να μου βγει το κείμενο "ελεύθερα" όπως κάνω συνήθως και αναγκάστηκα να το βιάσω λίγο.

Πρρρρρρρρ

16/6/09 13:18  
Blogger dokisisofi said...

και εγώ αυτό είναι που θυμήθηκα, και το πλαίσιο συνωμοσιολογίας του ταιριάζει γάντι.
Τελευταία πάντως φορά που φτερνίστηκα εσηκώστηκε ττόζι..

16/6/09 15:22  

Post a Comment

<< Home