Monday, November 08, 2010

ΑΤΑΚΤΩΝ ΦΥΓΗ

« …What a field-day for the heat
A thousand people in the street
Singing songs and carrying signs
Mostly say, hooray for our side…»
Buffalo Springfield, «For What It’s Worth»


Οι συγκρουσιακές καταστάσεις
–όχι πάντα –
αναδεικνύουν «χαρισματικές» προσωπικότητες
στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Χαρισματικές σε τι;

Στη σύγκρουση ίσως;

Αυτό που με παραξενεύει είναι η ευκολία
με την οποία κάποιοι αναλαμβάνουν
το ρόλο του στόχου
για χάρη του ΑΚΕΛ…
τη στιγμή που το ίδιο
φαίνεται να μη δίνει δεκάρα τσακιστή
…είτε γι’ αυτούς, είτε για τις ιδέες τους.

***

Στην «αντίπερα όχθη».


Υπάρχουν διάφορες ομάδες με –ξεκάθαρα ή συγκεκαλυμμένα –δόγματα περί καθαρότητας της υπέροχης φυλής και δογματικές προεκτάσεις αυτό-ανάδειξης σε καπεταναίους και γκουρού. Που ακολουθεί στρατολόγηση ατόμων «στους αντίποδες του κουλτουριάρη», ατόμων που θα τους νοιάζει μόνο το καθήκον … χωρίς να ζητάνε κάποια επιδοκιμασία ή ψήφους … χμμμ… στρατιωτών δηλαδή.

Οι «άλλοι στρατευμένοι» όμως (π.χ. σε Θύρες και Νεολαίες) δεν είναι οι άμεσοι στόχοι τους. Λεκτικά ίσως, στην πράξη όμως αποτελούν δυσκολότερο στόχο. Προϋπάρχει σε αυτές τις τάξεις οργάνωση και εμπειρία στη σύγκρουση.


Απομένουν … μερίδα αλλοδαπών που δεν προέρχονται από το «δυτικό κόσμο», αναλόγως και της χρησιμότητας τους …κάποιοι δικοί μας φοιτητές με περίεργες ιδέες και κομμώσεις …τα εναλλακτικά παρτσακλά και άλλες μεσοαστικές ή λούμπεν ασθένειες. Αυτοί είναι οι εύκολοι στόχοι.
Τώρα …αν νομίζετε ότι οι σκληροί πυρήνες στις δομές αλλά και στην οργανωμένη βάση του ΑΚΕΛ τρέφουν πολλή συμπάθεια για αυτές τις ασθένειες… σας καλώ να αναθεωρήσετε.



***


Ας πάμε για ένα περίπατο.


Στο μπούκικο της γειτονιάς, στον καφενέ, στο μπακάλικο, στο κομμωτήριο, στο σύλλογο, στους χώρους των κοινών ανθρώπων πέραν από τα καφέ των λεωφόρων και των ξενοδοχείων, εκεί που πιο εύκολα συναντάς τον 40-80 ετών ΑΚΕΛικό της βάσης. Τι ακούτε;

Μήπως λείπουν τα παράπονα για «την άνοδο του εγκλήματος» σε συνδυασμό με «την εισροή αλλοδαπών»; Μήπως απουσιάζει η κριτική για την «παραπαίουσα νεολαία»; Δεν υπάρχουν ρατσιστικά σχόλια; Δεν υπάρχει σωβινισμός;

[ Πρωτίστως, να κοιτάξουμε «μέσα» στους ίδιους τους εαυτούς μας. Ασχέτως κομματικής / πολιτικής τοποθέτησης. Μήπως το «συμφέρον του Έθνους / της Παράταξης» δεν καθόριζε πάντα τις στάσεις μας απέναντι σε τέτοιες ομάδες; Μήπως όλοι μας δεν είπαμε άλλους «μαχητές της ελευθερίας» και άλλους «τρομοκράτες» ανάλογα μα το προαναφερθέν εθνικό ή παραταξιακό συμφέρον; ]


***


Στο Βασίλειο των Τυφλών … ο Μονόφθαλμος είναι Φρικιό!


Αλήθεια, δεν βλέπει κανείς ότι το καρα-συντηρητικό Κόμμα του Εργαζομένου Λαού επιλέγει όχι μόνο την πολιτική συμβίωση με τα εθνικιστικά κατάλοιπα της «Εθναρχίας» και του «αντικομουνιστικού αγώνα» αλλά και την προσαρμογή των συμπεριφορών σε επίπεδο βάσης;

Ότι πίσω από τις πολιτικές / πολιτειακές περσόνες του «προοδευτισμού» –συχνά χρήσιμες δια την προσέλκυση ψήφων από τη δεξαμενή πέραν του σκληρού πυρήνα –υπάρχουν δεκαετίες πολιτικής αλλά και κοινωνικής, ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ενσωμάτωσης σε «εθνικώς ορθά» πρότυπα;

Στην πράξη το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί παρά μόνον αν τα όποια κτυπήματα αφορούν «δικά του παιδιά». Όπως και το 04. Στην ουσία το ΑΚΕΛ δεν έχει απόλυτο έλεγχο του κρατικού μηχανισμού. Η Δημόσια Υπηρεσία, οι Δημοτικές Αρχές, η Αστυνομία … είναι χώροι όπου διεισδύει αλλά δεν ελέγχει. Για να λειτουργήσουν προστατευτικά απέναντι σε όποιους «στόχους» χρειάζεται άσκηση πίεσης από μέρους του. Πιστεύω πως και αν ασκούσε περισσότερο έλεγχο σε αυτά τα «εργαλεία» πάλιν δεν θα σπαταλούσε ενέργεια για κανένα «ξένο ή παρτσακλό» που δεν είναι με κάποιο τρόπο «δικός».

Μια πορεία και ένα φεστιβάλ λοιπόν. Ξεκάθαρες –στο επίπεδο ιδεών –οι κατευθύνσεις τους. Θα προσπεράσω τη μεταφορά του Φεστιβάλ στον ίδιο χώρο με την Πορεία. Μπορείς κάλλιστα να το κάνεις χωρίς να επιδιώκεις σύγκρουση… ακόμη και χωρίς την παρουσία κάποιων π. / π. περσόνων του ΑΚΕΛ σαν ασπίδα προστασίας. Μπορείς ακόμα να επικεντρωθείς σε έργο θετικό όπως στη δημιουργία πραγματικών σχέσεων μεταξύ των συμβαλλομένων στο φεστιβάλ, στην μελέτη προβλημάτων, στην εξεύρεση λύσεων, στη δημιουργία πραγματικού υπόβαθρου για συμβίωση.

Γιατί να επιλέξεις ως ουσιαστικό στόχο την αντίδραση στη δράση των «άλλων» ή ακόμη και την προσπάθεια να τους ανακόψεις; Γιατί κάποιοι επιμένουν στην ντιρεκτίβα που λέει πως «οι φασίστες μόνον έτσι καταλάβουν»;

Με την Αστυνομία από δίπλα;

Δηλαδή, οι ίδιοι που στο παρελθόν ήρθαν σε σύγκρουση με την Αστυνομία (και το Κράτος γενικότερα) σε παρόμοιες εκδηλώσεις –αντιρατσιστικές ή διαμαρτυρίας –τώρα περίμεναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης;

Επειδή απέναντι ήταν οι «Ελληνόψυχοι»;
Με βουλευτές της συγκυβέρνησης αγκαζέ;

Την άμυνα την κατανοώ.
Την εθελούσια τοποθέτηση εαυτού σε στάση άμυνας όχι.


Ειδικά για χάρη εκείνων που συγκυβερνούν με το ίδιο ακριβώς κατεστημένο που συνεισφέρει στην δημιουργία, καλλιέργεια και στήριξη των «αντίπαλων» τάσεων.


***

Η Σούμα.


Με την βλακώδη πορεία τους προς τη σύγκρουση, μια μερίδα των συμβαλλομένων στο φεστιβάλ συνέβαλε στα εξής:

....1) Τη συσπείρωση των διαφόρων καπετανάτων ανάμεσα στις τάξεις των «Ελληνόψυχων», εκεί που υπήρχαν διαφωνίες και διαχωρισμοί.

....2) Την ευκαιρία για επί του εδάφους άσκηση σε συγκρούσεις πιο πολύπλοκες από τις έως τώρα δράσεις διάφορων ομάδων που στόχευαν π.χ. αλλοδαπούς, ΤΚ, το χώρο της Φανερωμένης, κλπ. Όταν θα εξελιχθεί η αντιγραφή των ακροδεξιών φαινομένων της Ελλάδας, τότε θα καταλάβουμε τι σκατόλλακος έχει ανοιχτεί.

....3) Την πιθανή ανάδειξη προσωπικοτήτων και την ενδυνάμωση συμμαχιών ανάμεσα σε καπετανάτα. Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο καταλυτικά όσο η δημιουργία και καλλιέργεια πεδίων μάχης.

....4) Την ενδυνάμωση της αίσθησης ανασφάλειας που παράγει η όποια κατάσταση σύγκρουσης σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ειδικά σε μερίδες του που ΔΕΝ ασπάζονται –ακόμη –την λογική της βίαιης σύγκρουσης.

....5) Την μεταφορά της σύγκρουσης σε ευρύτερα επίπεδα εν τη απουσία εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης των φαινομένων ρατσισμού.

....6) Την ευχέρεια σε όμορες πολιτικές δυνάμεις να εντάξουν τις ακραίες θέσεις ενάντια στους μετανάστες ως νομιμοποιημένη πολιτική ατζέντα.


***



Εδώ σε Θέλω κάβουρα.


....7) Την ευχέρεια στα οργανωμένα σύνολα πέριξ του ΑΚΕΛ να παρουσιαστούν ως η μόνη ασφαλής πλατφόρμα για τις αντιρατσιστικές ιδέες… ΠΑΡΑ το ότι σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων και συμμαχιών παραμένει ξεκάθαρα στη σφαίρα επιρροής των εθνοσωτήριων ιδεών και του συντηρητισμού.

Αυτό που ήθελε να ξεκινήσει το ΑΚΕΛ αλλά ντρεπόταν,
το έκαμαν κάποιοι
που δεν ανήκουν
στα οργανωμένα του σύνολα.
Η λάθος κατάλαβα;


***


Μέσα στο 11 έχουμε βουλευτικές εκλογές.

Το ΑΚΕΛ τι θα παρουσιάσει;

Την πορεία στο Κυπριακό; Στην Οικονομία ίσως;

Θα δυσκολευτεί.




Επομένως, για το ΑΚΕΛ είναι χρήσιμη η ύπαρξη αντιδραστικών, ακραίων ομάδων που ουρλιάζουν για τους μετανάστες και την ελληνικότητα μας.
[ Χωρίς αυτές δεν μπορεί να αναδειχτεί ως ο πόλος έλξης για τη μερίδα εκείνη των ψηφοφόρων πέραν του σκληρού του πυρήνα … που –υπό διαφορετικές συνθήκες –θα εστίαζε τη σκέψη του σε παράπονα π.χ. για την μηδενική προοπτική στο Κυπριακό, κλπ. ]

Χωρίς Λύκους,

το μαντρί

δύσκολα αντέχεται.

Η αναμενόμενη αντίδραση του, τόσο προς κρατικούς / (συν)κυβερνητικούς αξιωματούχους όσο και προς τα σχετιζόμενα πολιτικά σύνολα … το πολύ να εξυπηρετήσει όλες τις πλευρές. Κάποιος ανασχηματισμός, αναδιαπραγμάτευση των ισορροπιών, ατάκες μέσω των καναλιών ένθεν και ένθεν, ικανοποίηση του αισθήματος δικαίωσης και ταύτισης στις καρδιές των διαφόρων ομάδων (θεατών) της εκλογικής δεξαμενής με αντικρουόμενες ιδεολογίες στη σκηνή αλλά ουσιαστικά όμοια νοοτροπία και πρακτική στο παρασκήνιο.


Με τους Λύκους απ’ έξω…

μοιάζει το μαντρί

αρκετά μεγάλο
για να μας χωρέσει όλους.



***


Δεν μπορώ πλέον καν να ψάχνω για το που είναι η περίφραξη.

Και ούτε χρειάζομαι να ακούσω τις δικαιολογίες …είτε των «Ελληνόψυχων», είτε των τάχατες «στόχων» τους στο χώρο του ΑΚΕΛ. Ξέρω πως ουσιαστικός στόχος ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ οι απανταχού αποκλίνοντες από τα «εθνικώς ορθά» και οι οπαδοί της ελευθέρας βοσκής.

Στο ΑΚΕΛ απλώς στέλνουν οι πρώην και νυν ΣΥΓΑΤΟΙΚΟΙ του –μέσω αυτών των ομάδων το μήνυμα «μην στραφείτε προς αυτό τον τρόπο σκέψης, μην τον ενθαρρύνετε, μην πράξετε τίποτα που θα βοηθήσει στη διάδοση του. Τα φεστιβάλ σας, τις συναυλίες σας ΤΖΙΑΙ ΚΑΝΕΙ».

Και το ΑΚΕΛ
μετρά πασσάλους
στην δικιά του περίφραξη!

Ακούω τη μουσική
των Rodrigo y Gabriela
στο κομμάτι “Tamacun” .
Έτσι φαντάζομαι τη ζωή εκτός,
εκεί που δεν χρειάζεται
να μετράς πασσάλους
για να αποκοιμηθείς:
Σαν τα δάκτυλα
που γδέρνονται στις χορδές της κιθάρας.

Θα ήθελα κάποτε να ακούσω…


Τη Φυγή


των


Ατάκτων.

Labels: ,

18 Comments:

Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

Νομιζω είναι το μόνο σοβαρό, πολιτικό κείμενο που διαβασα τους τελευταιους μηνες. Νιωθω οτι κολυμπω σε μια θαλασσα βλακειας....

8/11/10 10:10  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Δοκίμασ' το ξανά με την προσθήκη στο soundtrack...


Αν θυμηθείς κάτι "πρώτες κυρίες" να τραγουδούν το ίδιο θα φυρτείς που το γελόκλαμα !

8/11/10 10:13  
Anonymous rose said...

ta sevi mu Agrino!!!!!!!!!

8/11/10 11:50  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Βρε Ρόουζ...

Ακόμα εν εμεσημέρκασε τζιαι ετζιέρασα μου -με δικαιολογία μιαν ελαφριάν ενόχληση στο λαιμό -ένα ποτηράκι ζιβανία.

Ως τα πόψε να δεις πόσο "σεβαστός" θα είμαι...

8/11/10 11:54  
Anonymous epanastatis said...

μαλιστα για σας οι ανεργοι ειναι ναζι.οταν η κυπρος απαλλαγει απο τον φασισμο των αριστερων πουυ θελουν τον λαο πεθαμενο και τον τουρκο βασιλια δεν θα ξαναδειτε ξενοφοβια.θα ζειτε αρμονικα μαζι με την αισιε και τον χασαν,εσυ θα εισαι ο μαστρος θα καθεσαι ολη μερα και θα παιρνεις 10000 ευρω.ο χασαν θα δουλευευ 13 ωρες και θα παιρνει 800 ευρω.αν βρεθει και κανενας κυπραιος καποτε θα του πεις εν εχεις πειρα εν μου καμνεις.ζουμε σε μια δικτατορια.κομμουνιστικη.φωναζεις για την ανεργια εισαι φασιστας.εισαι ο ιδιος ανεργος εισαι φασιστας.σε εκλεψαν βρωμοαλλοδαποι εισαι ρατσιστης.η γειτονια σου βρωμισε απο αλλοδαπους που καθονται και πληρωνονται εισαι ρατσιστης.ζητας δουλεια δεν εχεις πειρα σαν τον συρο.δεν εισαι κομμουνιστης εισαι διχοτομικος.δεν εισαι κομμουνιστης εισαι ναζι και ψηφιζεις ελαμ.καποιοι επανεφεραν την δουλεια και χθες στην λαρνακα σα γνησιοι σταλινικοι φασιστες προσπαθησαν να φιμωσουν την φωνη του λαου.νοιαζονται μονο για τους κουρουπεττους για τον κοσμο που τους ψηφισε οχι

8/11/10 13:18  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Έν είμαι ο κόσμος που τους εψήφισε, 'εν υποστηρίζω το Σταλινισμό, ούτε καν τον πιο καλοκάγαθο κομμουνισμό αλλά...

...αφού μου προσφέρεις τόσο ψηλό επίπεδο διαλογικής συζήτησης, να μου επιτρέψεις να προτείνω ένα άλλο σύστημα π.χ. ... χάτε τωρά... ίντα να σου πω... με π.χ. τις βασικές ιδέες τις Ayn Rand...

E...;

Λαλείς;

Νομίζω -τζιαι λανθασμένα το πιό πιθανό -ότι με έτσι βάση, αν είμαι άνεργος (που είμαι) ... βασικά μόνο τον εαυτό μου έχω να φταίω ... τζιαι οφείλω για χάρη του "αντικειμενισμού" τζιαι με μια δόση "ορθολογικού εγωισμού" να το αναγνωρίσω τζιαι να προσφέρω ο ίδιος θεραπεία στο πρόβλημα μου.

Ίντα λαλείς, εν' αρκετά "μη-κομμουνιστικό" τούτο για βάση;

Μέχρι να σκεφτείς την απάντηση, επέτρεψε μου να ταξιδέψω νάκκουριν στο όνειρο.

Έχουμε τζιαι λέμε... αν έπιαννα τζείν'τα "10000 ευρω" εν θα εκάθουμουν. Θα επροσπάθουν να εξασφαλίσω κανένα χωραφούδι για να ελέγχω τουλάχιστο το τι σκτ... θα έβαλλα μες το στομάσhi μου, θα επροσπάθουν να μάθω την τέχνη του να κάμνεις κουζούθκια τζιαι αντζιά για να μεν χρειάζεται να πάω στο Mmmm mmmmmououou mououououououououou Mmmm Mall ... (ουφ, είπα το) ... τζιαι γενικά δεν θα εκάθουνταν χαμέ οι κάτω περιοχές μου...

Αν μεν το εκατάλαβες ως τωρά, είμαστεν βρε "επαναστάτη" ... ίνταλως να σου το πω τωρά τζιαι να μεν σε κακοφανίσω...

ΑΛΛΟΥ ΓΙ' ΑΛΛΟΥ.

Τεσπα... εμαζευτήκαν πολλοί αναγνώστες από τας Βρεττανικάs Νήσουs τζιαι επιάν με οι αντροπές... πάω να χωστώ...

Υστερόγραφο: Κωλοτούμπα!

8/11/10 15:08  
Blogger kyriakos said...

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όλες οι χώρες έχουν σήμερα ακροδεξιές εκφάνσεις. Διότι σε όλα τα σενάρια οικονομικής κρίσης δημιουργούνται πάντα στρατιές μεταναστών από τις 3κοσμικές χώρες που είναι αυτές που πάντα επηρεάζονται περισσότερο. Οπως πριν 50 χρόνια μετανάστες είμασταν εμείς σήμερα είναι αυτοί και όσοι νομίζουν πως εμείς αντιμετωπιζόμασταν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μετανάστη όταν λανζάραμε λαδομένα πιάτα στο αμέρικα ας το ψάξουν καλύτερα το θέμα ρωτόντας αν θέλουν και εμάς που το ζήσαμε από πρώτο χέρι.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης που καταδίκασε τις συνοριακές χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα να φορτώνονται όλους τους μετανάστες τους χωρίς να έχουν επιλογή τι να τους κάμουν μετά αφού ανατολικότερη Ευρωπαϊκή χώρα για να απελαθούν δεν υπάρχει.

(για όσους δεν ξέρουν η κομισιόν πέρασε νόμο που λέει πως όλοι οι "παράνομοι" μετανάστες της ευρώπης θα μεταφέρονται στη προηγούμενη ευρωπαϊκή χώρα από την οποία ήρθαν, και επειδή γεωγραφικά οι μετανάστες έρχονται όλοι από ανατολικά (δυτικά ειναι η αμερική) ένας παράνομος μετανάστης φερειπείν που θα συλληφθεί στη γερμανία θα μεταφερθεί στη Γαλλία και από τη Γαλλία στην Ιταλία και από την ιταλία στην Ελλάδα και την Κύπρο που είναι υποχρεωμένες να τους δεχτούν να τους ταίσουν να τους ντύσουν και να τους στεγάσουν επειδή (και καλά) "αυτές οι χώρες φταίνε που δεν φρούρησαν καλά τα σύνορά τους"

και συν τοις άλλης οι Γερμανοί οι Εγγλέζοι κτλ. Ψήφισαν και νόμο στην Ευρώπη που απαγορεύει στους Ρουμάνους Βουλγάρους, κτλ να εισέλθουν στις χώρες τους και να παραμείνουν. Ετσι μοιραία ΚΑΙ αυτούς από όλες τις χώρες της ευρώπης τους φορτωθήκαμε εμείς και ΔΕΝ μπορούμε να τους διώξουμε.
Δεν έχω προβλημα με τους ανθρώπους όμως αναμφίβολα υπάρχει ένα ζήτημα.

Το τραγικό είναι πως με αυτή τη κατάσταση δίνουμε δικαίωμα στους κάθε λογής αιμοσταγής φασίστες να προάγουν ρασοναλιστικά επιχειρήματα και να φαίνονται λογικοί στα μάτια του κόσμου και να παρασέρνουν έτσι τον αθώο κόσμο μαζί τους που θέλει απλά να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. (πχ η βάση του ΑΚΕΛ)
Προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα που νοιώθει άβολα για το θέμα ως ρατιστή. Ομως σε καμία περίπτωση δεν δίνω άφεση αμαρτιών σε όσους καταφεύγουν σε βία ενάντια σε αυτούς τους αθώους "παράνομους" ανθρώπους που απλά προσπαθούν να αποκτήσουν ένα δικαίωμα στη ζωή.

Ολοι αυτοί *πολιτικοί ακτιβιστές κτλ. που έχουν πρόβλημα με τους μετανάστες θα πρέπει να βρουν το θάρρος και να εναντιωθούν στους πραγματικούς ενόχους οι οποίοι είναι

Α) η αθώα και καλή ΕΕ
Β) οι μεγαλοκαρχαρίες που ρήμαξαν το οικονομικό σύστημα και φυσικά εξυπηρετούνται με όσο πιο φτηνά εργατικά χέρια γίνεται.
Γ) στο οικονομικό σύστημα που τους ανέδειξε.

Λυσεις υπάρχουν για να σώσουμε όσους μπορούμε να σώσουμε και μαζί με αυτούς τους εαυτούς μας, βράζουμε εξάλλου στο ίδιο καζάνι απλώς κάποιοι είναι στο κέντρο και άλλοι στην άκρη.


Το ερώτημα όμως είναι Έχουμε τα αρχίδια οξά πάλε το σαμάρι θα την πληρώσει;


;)

8/11/10 16:18  
Anonymous rose said...

einai pou gia na kentiseis etsi ergoheiro "xanises" ti psishi sou

8/11/10 16:47  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Rose

Σε 'μένα μιλάς;

Πλάκα, πλάκα.. λαλείς ν' αγιάσω;
Τζιαι πως συνδυάζει κανείς το φωτοστέφανο με τα τζιέρατα;



@Kyriakos

Το γενικότερο μεταναστευτικό δεν θέλω να το συζητήσω δαμέ, προς το παρών εν άλλη η ανησυχία μου ... για το πως αυτό το θέμα γίνεται όχημα για ορισμένους εδώ.

Γενικά μιλώντας όμως, το κυριότερο πρόβλημα για μένα με "τούτους τους ανθρώπους" είναι το ότι δεν ρίζουν τίποτε... (τζιαι τούτο εν να γίνεται χαρακτηριστικό όλων μας, όχι μόνο των μεταναστών). ΑΝ θεωρείς λύση την αλλαγή πολιτκής από Ε.Ε., θα ήθελα να ξέρω αν σε αυτή την πολιτική βλέπεις χώρο τζιαι για θεσμοθέτηση π.χ. ψηλότερων κατώτατων μισθών για τους νόμιμους μετανάστες, δικαιώματα για αγορά περιουσίας, κλπ.

Πάνω στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα εντάσσεται στο γενικότερο οικονομικό σύστημα που τους ανέδειξε, συμφωνούμε.

(Μπάι δε γούεη, κάτσε να δεις τι θα γίνει ΑΝ ανοίξει η Κίνα).

***

Για να καταλάβεις καλύτερα τις ανησυχίες μου πάνω στο θέμα που η ανάρτηση θίγει... δε τζιαι τη συζήτηση δαμέ:

http://nekatomata.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html

9/11/10 13:37  
Anonymous rose said...

τς τς τς
πολύ απλές ερωτησεις μου θέτεις σήμερα!
φυσικα χωρις κέρατα δεν έχει πουθενα να κρατηθει το φωτοστέφανο!

9/11/10 14:29  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Rose

Με τα φωτοστέφανα τζιαι τα τζιέρατα... αθύμήθηκα μια παλιά ανάρτηση:

http://hlithioagrino.blogspot.com/2006/12/adversus-heroic-fixation.html#comments

Δε ειδικά το σχόλιο στο τέλος.

9/11/10 16:01  
Anonymous Anonymous said...

Ανκαι έχω τις αμφιβολίες και την κριτική μου, ειδικά όσον αφορά τη δυνατότητα του ΑΚΕΛ να οργανώσει συνειδητά κάτι τόσο σημαντικό, περιορίζομαι απλώς και στα δικά μου σέβη!

9/11/10 20:52  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Strovoliotis

Δεν εννοώ ότι αυτοί το σχεδίασαν, αλλά κάποια πράγματα μπορείς να τα πετύχεις ακριβώς ΧΩΡΙΣ να κάνεις τίποτα.

Τους "ενεργούς Ελληνόψυχους" ξέρουν τους πόξω τζιαι νεκατωτά στο ΑΚΕΛ (αν ξέρεις κανένα στέλεχος, ρώτα να σου πει) ... τζιαι χώνουνται πίσω που τη δικαιολογία ότι "άμα τους πιάσουμε στα πράσα να κάνουν κάτι σοβαρό, τότε θα..."

Παπαριές!

Κατέστρεψαν περιουσίες, κτύπησαν και τραυμάτισαν ΤΚ, αλλοδαπούς και "παρτσακλα" της Φανερωμένης, έκαμαν καταδρομικές - τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη μέση των καφέ ... εκπαιδεύουν νεαρούς στρατιωτικά ... τζιαι ακόμα "εν εφτάσαμε στο σοβαρό".

Μόνο άμα πειραχτεί "δικός" θα ασχοληθούν...

Αλλά η μεγαλύτερη ενοχή τους είναι αλλού. Εμένα δεν με πολυενδιαφέρει να γίνει κάποια σύλληψη, οι δίκες τζιαι οι φυλακές δεν είναι λύση για 'μενα...

Εξάλλου, άμα χαθεί καμιά ζωή... να τη σhέσω την ποινή, δεν πρόκειται να αναστήσει νεκρούς...

Η μεγαλύτερη ενοχή τους είναι που αποφεύγουν τη -σε πολιτικό επίπεδο -σύγκρουση με όλους εκείνους τους παράγοντες που εκτρέφουν και συντηρούν την μισαλλοδοξία. Πιστεύω ότι πλέον τους χρειάζονται για λόγους δικής τους συσπείρωσης...

(Όχι, δεν υποτιμώ τις ευθύνες του ΔΗΣΥ, αυτοί ήταν για τόσα χρόνια η στέγη και εξακολουθούν να διατηρούν φουστανελάδες στις τάξεις τους για ευνόητους λόγους).

Πέραν αυτού... φαίνεται πως η ανάγκη κάποιων ΚΑΙ στον αντιρατσιστικό / αντιεξουσιαστικό / αριστερό εξωκοινοβουλευτικό χώρο ... να αναδειχθούν σε γκουρού... λειτουργεί όπως ακριβώς συμφέρει και στο ΑΚΕΛ και στους Ελληνόψυχους. Κρίμα.

(Όχι άλλους Γκουρουουουουουουού!)

9/11/10 21:11  
Anonymous Άχριστος said...

Αγαπητέ Ηλίθιε, το άρθρο σου ήταν eye-opener. Σε ευχαριστώ. Με βοήθησε να αποκρυσταλλώσω κάποιες σκέψεις μου.

9/11/10 22:27  
Blogger the Idiot Mouflon said...

The blind leading the blind....

Σωθήκαμε!

:-)

9/11/10 22:40  
Blogger ρίτσα said...

των πολιτικών ένειμαι αλλά τες βλακείες αναγνωρίζω τες. πάλε καλά που έσιει τζιαι άλλους

τι κρίμα όμως

13/11/10 14:48  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Είμεθα... χμμμ... πως θα το έλεγαν οι σχεδόν Αγγλόφωνοι... caseless!

http://www.caselessammunition.com/

"...Caseless Ammunition is the next generation ammunition. No brass casing. The casing is the ammunition. Over twice the muzzle velocity..."

13/11/10 16:59  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Part from the original repertoire re-embedded here:
http://hlithioagrino.blogspot.com.cy/2016/05/afterparty-reruns.html

24/5/16 15:41  

Post a Comment

<< Home