Thursday, October 06, 2011

.............ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΙΙ

Αρθρο: Πόπη Ποπάρα.

Δια την Αντιγραφή: το Ηλίθιο Αγρινό.


Δια άλλες ανακοινώσεις
περί του έργου
στα έντυπα & ηλεκτρονικά μέσα:

• Οπλίτης
• Φασουλεύθερος

Δια παλαιότερα έργα:
• Εδώ.

Labels: ,

7 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Εφόσον από τις πρώτες μέρες … αντιπολίτευση αλλά και η τότες-τότε συμπολίτευση μιλούσαν για ποινικές ευθύνες του Προέδρου… το πρώτο ερώτημα που θα έπρεπε όλοι να εξετάσουμε είναι αυτό που μόλις σήμερα βρήκε χώρο στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ.

Το ότι μέχρι τώρα δεν… αποδεικνύει πως στην Νήσο των Αγίων λαμβάνουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει.

6/10/11 13:16  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=267775

Δείτε και την περίπτωση Τζοχατζόπουλου.

Άποψη μου είναι πως ατιμωτική δεν θεωρήθηκε αυτή καθεαυτή η πολιτική απόφαση να δοθεί η προσφορά στον Α ή τον Β αλλά το γεγονός της παθητικής δωροδοκίας.

6/10/11 15:28  
Blogger the Idiot Mouflon said...

"...ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας..."

Για το πρώτο ... θεωρώ ότι δύσκολα μπορεί να στοιχειοθετηθεί μέχρι εντελώς πάνω... είναι και τόσοι που μεσολαβούν στη σκάλα της ιεραρχίας. Για το δεύτερο... ίσως.

Και τα δύο όμως θεωρώ πως δύσκολα μπορούν να λάβουν τον χαρακτηρισμό του "ατιμωτικού". Αν μιλούσαμε για φόνο εκ προμελέτης... τότε θα ήταν συζητήσιμη η περίπτωση.

Στα κυπριακά δικαστήρια δεν ξέρω εαν μπορούν να βρούν προηγούεμνο... οπόταν μάλλον θα ψάξουν στα ξένα. Εξού και το παράδειγμα Τζοχατζόπουλου.

Στην τελική όμως... την απόφαση θα την λάβουν Κληρίδης και Παπασάββας. Κάθε φορά που το επαναλαμβάνω τούτο... κοντέφκω να πνιώ που το γέλιο.

6/10/11 16:32  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Ας δούμε τώρα το τι μπορεί να είναι το αντικείμενο αυτών των «ερευνών» για τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Πηγές θα είναι… εκείνοι που το έγραψαν… προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που εμπεριέχουν ερμηνείες για τα επίμαχα σημεία (ακόμη και αν αφορούν άλλα Συντάγματα)… και … τα λεξικά.

Υπάρχει μια σχεδόν τυποποιημένη παράγραφος… που τη βρίσκει κανείς συχνά σε απαντήσεις του Γραφείου της Εισαγγελίας όταν κάποιος τους ζητά γνωμάτευση... και ελπίζω μια μέρα να αναρτήσω παράδειγμα της (θολή φώτο της εδώ: http://hlithioagrino.blogspot.com/2010/12/blog-post_27.html )… η οποία εξηγά πως στην προσπάθεια να δώσουμε ερμηνεία στη πρόθεση του Νομοθέτη… βεβαίως πρέπει να λαμβάνουμε –προσεχτικά –υπόψη τις κυριολεκτικές έννοιες των λέξεων που επιλέγουν.

Όταν στην παράγραφο 5 του αρ. 45 … ο Νομοθέτης δίδει προστασία στο κατ’ εξοχήν ρόλο του Προέδρου… δηλαδή στο να παίρνει αποφάσεις στο πλαίσιο ασκήσεως του προεδρικού λειτουργήματος… εμείς πρέπει –πιστεύω –να λαμβάνουμε υπόψη μας αυτή του την πρόθεση. Επομένως… δεν νομίζω η πρόνοια για «ατιμωτικό» αδίκημα να μπήκες εκεί με σκοπό να αναιρέσει αυτή την πρόθεση. Μπήκε μάλλον για να δίνει λύσεις σε περίπτωση που ο Πρόεδρος εμπλακεί σε σοβαρότατης φύσης αδίκημα… σε βαθμό που να αμφισβητείται το ηθικό του ανάστημα.

Ακόμη και αν αποδειχτεί ότι είχε ο Πρόεδρος κάποια γνώση της πιθανότητας να προκληθεί θάνατος… τούτο μπορεί να μιλά για το βαθμό της –εγκληματικής –αμέλειας… δεν νομίζω όμως ότι αρκεί για να αποδώσει κάποιος πρόθεση.

Άλλο η βλακεία, η αχαπαροσύνη και η ξεροκεφαλιά… και άλλο το «ηθικό ανάστημα».

Σκεφτείτε την ασυλία των Βουλευτών. Εάν περάσουν Νόμο για νέες ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα… και μετά αυτές αποδειχτούν σκάρτες και θανατηφόρες… θα υπάρχει θέμα άρσης της ασυλίας τους και ποινικής δίωξης; Πιστεύω όχι… εκτός εάν αποδειχτεί ότι το έκαμαν επίτηδες… δηλαδή με πρόθεση να προκαλέσουν θανάτους.


Καλώς ή κακώς (πιστεύω κακώς)… τα Συντάγματα και οι Νομοθεσίες φροντίζουν να προστατεύουν στο μέγιστο βαθμό τόσο τους Νομοθέτες… όσο και τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας… με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει τις πολιτικές αποφάσεις και πράξεις τους να τις λαμβάνουν και εφαρμόζουν υπό το καθεστώς φόβου.

Όπως και να έχουν τα πράγματα… το πραγματικό ζητούμενο… δλδ. να έχει το θάρρος ο επικεφαλής του Κράτους να αναλάβει τις ευθύνες του εφόσον το ίδιο το Κράτος απότυχε συνολικά σε βαθμό καταστροφικό… παραμένει άπιαστο.

Επομένως… και θα το ξαναπώ αυτό γιατί η σκέψη του και μόνο προκαλεί μικρούς σεισμούς σε όλο μου το σώμα… την τελική απόφαση θα την πάρουν οι …Κληρίδης και Παπασάββας…

Ποιος θέλει να λάξει μαζί μου;

Αααααααααααααουουουουουουουουουου βουουουφ βουουφ βουφ!

6/10/11 18:12  
Blogger rose said...

μοναχικέ καβαλάρη στο αφιερώνω

http://www.youtube.com/watch?v=CpZjvbSC9_M

6/10/11 18:39  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Κλιντ Ήστγουντ φορ πρέζιντεν;

Μη-κακό μας...

:-)

6/10/11 18:43  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Συνεχίζεται το ατιμωτικό παραμυθάκι. Πέραν από τη δυσκολία να ονομάσεις ως ατιμωτικό αδίκημα την εξ αμέλειας πρόκληση θανάτου / την ανθρωποκτονία… εξακολουθούν οι περι-παίχτες να προσπερνούν την παράγραφο 5 που δίνει κάλυψη στον εκάστοτε Πρόεδρο για όσα αδικήματα προκύπτουν από την προσπάθεια να ασκήσει τα καθήκοντα του.

«…δεν διώκεται δι οιονδήποτε αδίκημα τελεσθέν υπ΄ αυτού εν τη ασκήσει του λειτουργήματός του…»

Οιονδήποτε κύριοι. Αντιλαβού;
Τα περί ατιμωτικού αναφέρονται σε αδίκημα που προκύπτει εκτός αυτού του πλαισίου.


Κάποιοι «ξύπνιοι» … προφανώς έχοντας ακριβώς αυτό υπόψη… ισχυρίζονται πως ο Πρόεδρος δρούσε εκτός των καθηκόντων του γιατί δεν συγκάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο για το Ά ή Β΄ θέμα, π.χ. για την απόφαση να κρατήσει τα κιβώτια. Good luck with that.

Όμως… δεν είναι αυτό που προκάλεσε την έκρηξη και δεν είναι εκεί που εντοπίζονται οι ευθύνες του. Αυτό που όφειλε και δεν έπραξε… με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη έκρηξη… ήταν ο έλεγχος εκείνων που είχαν την ευθύνη για διερεύνηση του περιεχομένου τους (και εκτίμησης του κινδύνου) …. καθώς και την ευθύνη για ασφαλή φύλαξη τους. Εκεί… δρούσε …. ή μάλλον αδρανούσε εντός του πλαισίου.

9/10/11 13:19  

Post a Comment

<< Home