Friday, March 23, 2012

Encore.

Ξεκινώ με αντιγραφή σχολίου μου • στου Στροβολιώτη:


«Για μια ακόμη φορά... "χρυσόστομος" ο Κασκάνης (Πολίτης, 22/03/2012, σελ.6).
Αφού πρώτα παραθέτει σημεία στα οποία βρίσκει δίκαια τα παράπονα του Προέδρου (π.χ. προηγούμενες δεσμεύσεις και προτάσεις της πλευράς μας που τώρα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση), καταλήγει:


"...Εάν έχει κάτι να κάνει σήμερα και εάν επιθυμεί να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο ή στην Ιστορία, είναι να κάνει μια πλήρη ρήξη με την επικρατούσα διαχείριση του θέματος. Αυτό, όμως, προϋποθέτει και μιαν δημόσια αυτοκριτική. Είναι η μόνη περίπτωση να γίνει πειστικός και η μόνη περίπτωση να πεισθούν κάποιοι ότι είναι ειλικρινής σε αυτό το ξέσπασμα οργής και ότι δεν είναι ένας χειρισμός που έχει να κάνει με τη δική του δυσχερή θέση. Γιατί, το πιό πιθανό, είναι πως η ίδια κατάσταση θα επαναληφθεί και στο μέλλον, με άλλους όμως πρωταγωνιστές..."


Θα δούμε τόση αυτοκριτική όση είδαμε στο παρελθόν, π.χ. μετά τους δείκτες Γκουεγιάρ και το πατατράκ του 1985... όταν έφταιξε η "σύγκλιση με το ΔΗΣΥ και όσοι παρέσυραν το κόμμα σε αυτήν".


Υπομονή τζιαι θα ακούσουμε -πέραν των υψηλόβαθμων που ήδη το έπραξαν -τζιαι τους "απλούς" (στρατευμένους) ΑΚΕΛικούς να κάμνουν όπως τη μοτόρα που παλάρει για το τρισκατάρατο Άννανανανα Άννανανανα Άννανανανααααααααα...»


***

 Όσοι δεν άκουσαν τον ήχο αυτής της «μοτόρας», κατευθυνθείτε στην προηγούμενη μου ανάρτηση και πατήστε το Play στο –ενσωματωμένο σε αυτήν –Podcast, αφού πρώτα κλείσετε το μόνιμο που βρίσκεται στον πάτο της σελίδας. (Ζοποβορτ Κυπρόφσκι, «Magnus AnnanOpus»).


Βέβαια, σε αυτή τη συμφωνημένη …συμφωνική κακοφωνία … πρώτες φωνές θα είναι οι του «πατριωτικού μετώπου»με τους «επίσημους» ΑΚΕΛικούς• ξανά σεκόντο.


Για τα στρατευμένα που δυσκολεύονται να που το «απεταξάμην»… υπάρχουν άλλες κραυγές δια των οποίων μπορούν να συνεισφέρουν: ο νεοφιλελευθερισμός και η κρίση του, το ταξικό μίσος, ΕΟΚ-ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο… γενικά οτιδήποτε δεν παραπέμπει σε ουσιαστική κριτική των επιλογών της ΑΚΕΛικής ηγεσίας σε σχέση με το Κυπριακό.

Ουσιαστική δε… σημαίνει πως παραθέτεις και το πώς διορθώνονται τα λάθη –αν είναι ακόμη δυνατό, προσωπικά δεν το πιστεύω –αλλά και το ποια θα πρέπει να είναι η στάση απέναντι σε ηγεσίες που αρνιούνται να τα αποδεχτούν ως τέτοια.



Την μεγαλοπρεπή κακοφωνία θα συμπληρώσει η «πολυσυλλεκτική» χορωδία στήριξης του Νίκαρου… σε ένα κρεσέντο αποτυχημένης σύζευξης με στίξεις και αντιστίξεις τύπου: «ναι στην Ομοσπονδία, όχι στη Λύση», «Άβε ΜΑΡΙα», «ζήτω η ελεύθερη –για τους δικούς μας –αγορά», κλπ.


Και στο βάθος αέρια…

 ***

Συγχωρέστε μου λοιπόν την επανάληψη του ρεπερτορίου… χωρίς μάλιστα να το ζητήσει κανένας από το φιλόμουσο κοινό. Οι πολιτικοί μας ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ… οπόταν είπα να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου. Άβε Μαρία λοιπόν (Vavilov – Caccini)… χωρίς όμως τα «παλαρίσματα»,
έτσι…
για να εμπεδώσουμε
–μαζί με την ανάλογη εικόνα –
τη Θλίψη.
Αμήν.

Labels: ,

17 Comments:

Blogger Disdaimona said...

Τρεις ερωτήσεις:

1. πιστευει πως αν ηταν προεδρος ο Νίκος το 2008 - 2012 θα είχαμε λυσει το κυπριακό;

2. πιστευει πως ο Νικος ζητά να εκλεγεί το ΄13 για να λυσει το κυπριακό;

3. πως θεωρείς πως αντιμετωπίζει ο 'διεθνής παραγοντας" την περίπτωση λύσης σήμερα - και την διαχείρηση του ΦΑ από μιαν ομόσπονδη κυβέρνηση με λυμένα το κυπριακό;
Θεωρείς δλδ πως η λύση του κυπριακού συμφέρει σημερα σε ΗΠΑ - ΕΕ - Τουρκία εφόσον θα παψει η Κύπρος να αποτελει κίνητρο ΦυσικοΑεριουχων κερδών/διαπραγματευσεων/πιέσεων και κριτήριο για το ποιος εντέλει θα επικρατήσει στην περιοχή;
Γιατί αν κάτι άλλαξε είναι το ποιος εντέλει θα επικρατήσει.

Ποια ειναι η επικινδυνότητα δλδ για την Κύπρο εν μέσω τόσων ισχυρών αντιθετικών πλεον συμφερόντων στην περιοχή, σε περίπτωση εκλογής του Νικου;
(που οποσδήποτε, αν θελει κάτι σημερα είναι να μεν το λυσει)

23/3/12 09:42  
Blogger Disdaimona said...

εκτός αν συμφωνείς με το ότι η χαλαρή συνομοσπονδία ακα διχοτόμηση τυλιγμένη με ροζ τουλια, είναι πια το μεγάλο Ευρωπαικό Όραμα για Αποκέντρωση!!! όπως μας διαφωτίζει η Λεμέσια!

τοτε ναι ο Νίκος θα μας το λύσει!

23/3/12 09:58  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Dis.

Ο Νίκος το 08? Αχ βρε Δις, είναι τέτοια η στοχοπροσήλωση (2013) που ξέχασες ότι τότες–τότε παίζαν’ με τον Κασουλίδη…

Τέσπα… καταπίνω το χάχανο και απαντώ:

1) Την θέση μου ότι ΔΕΝ θα αλλάξει τίποτα προς το θετικό… είτε εκλεγόταν ο Κάσος, είτε ο Δημήτρης μου, Δημήτρης μου… την εξέφρασα και πριν της εκλογές του 08… και μεταξύ 1ου και 2ου γύρου … και μετά το πέρας των τότε-ς–τότε Προεδρικών… για λόγους πολύ συγκεκριμένους.

Αμφότεροι άρχισαν να πιπιλάνε την καραμέλα «τουλάχιστον να φανεί η αδιαλλαξία της Τουρκίας» και τούτο για μένα ήταν σημάδι αλάνθαστο.

Το σημαντικότερο, αμφότεροι έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους ηττημένους του 1ου γύρου –με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Δες σε παρακαλώ τις αναρτήσεις στους κάτωθεν συνδέσμους:

a) ανέμενα επίσης από τους δύο υποψηφίους να αποβάλουν από τον περίγυρο τους όλα εκείνα τα στοισhειά που σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού διαβλέπουν προσπάθειες αφελληνισμού και διεθνείς συνωμοσίες. Αντ’ αυτού τους αγκάλιασαν αμφότεροι. (A Negation.)

b) Και να που τώρα θα δρέψετε τους καρπούς των πράξεων και των παραλήψεων σας, εσάς προσωπικά αλλά και των παρατάξεων σας. Το πρόβλημα για σας ΔΕΝ είναι το αν θα παραμείνει ο τΑΣΣΟΣ στην εξουσία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για σας τώρα είναι πως –και να κερδίσετε –θα παραμείνει η περιρρέουσα και τα παρελκόμενα της, θα παραμείνετε δηλαδή εσείς δέσμιοι της. Επομένως, θα πρέπει οι όποιες προσπάθειες σας για λύση του κυπριακού και για αναβάθμιση της κοινωνίας μας να υπερβούν ένα βουνό από κοπριά, σκατοβουνό δηλαδή, που εσείς αφήσατε να δημιουργηθεί, συντηρώντας τις ιερές αγελάδες της πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικής ιστορίας του τόπου μας. (Φόβου Παρέλασης.)

c) Και ο Δημήτρης και ο Γιαννάκης, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Αντί να… αερίσουν μεγαλοπρέπως αυτές τις ηγεσίες… έσπευσαν και οι δύο, επίσημα ή ανεπίσημα, να τους πετάξουν το σωσίβιο του ρυθμιστή, διασώζοντας μια σχολή πολιτικής σκέψης που θα έπρεπε να την αφήναμε ναυαγό σε παρανοϊκό, τηλεοπτικό Survivor με τον Καρεκλά –με σάνταλα και βερμούδα –για παρουσιαστή. (@ACERAS ANTHROPOPHORUM.)

Εν ολίγοις, για να υπήρχε προοπτική λύσης θα έπρεπε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ οι της δεξιάς και αριστεράς που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της ΔΔΟ να πούνε ένα ισχυρό ΟΧΙ σε εκείνους που ποτέ δεν την αποδέχτηκαν.

Προσοχή, δεν σημαίνει αυτό ότι θα πρέπει να διαγράψουν τις όποιες διαφορές τους και να το παίξουν «αγαστή συνεργασία» … θα πρέπει απλά να απορρίψουν τους «κάθε κώλος και κανόνι».

23/3/12 10:52  
Blogger the Idiot Mouflon said...

2) Ο Νίκος ζητά το 13 να εκλεγεί επειδή νοιώθει πως μπορεί να εκλεγεί.
Οι άνωθεν επιθυμίες του με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

3) Ειδικά οι Αμερικάνοι… ουδέποτε ποντάρουν σε ένα μόνο άλογο και ουδέποτε λειτουργούν με βάση μόνο ένα Σχέδιο Α.
Περισσότερο λειτουργούν με βάση τη λογική του «στην περίπτωση Α κάνουμε το δικό μας με τρόπο Δ ή Ε, στην περίπτωση Β το κάνουμε με τρόπο ΣΤ’ ή Ζ, στην περίπτωση αστάθμητης εξέλιξης Γ τότε σημαντικά στοιχεία πιθανόν να είναι τα Η και Θ».

Πιθανολογώ ότι οι Ευρωπαίοι τουλάχιστον προτιμούν να ξεγελάσουν μια Κυπριακή Ομοσπονδία όπου ο Τουρκικός παράγοντας θα έχει ελάχιστο λόγο παρά να πρέπει να ικανοποιούν συνεχώς και τις όποιες απαιτήσεις των Τούρκων μέσω ψευδοκράτους. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Η επικινδυνότητα υπάρχει ασχέτως του ποιος θα εκλεγεί... και προσωπικά πιστεύω πως οι όποιοι υποψήφιοι θα είναι στην ουσία εκπρόσωποι ξένων συμφερόντων σε σχέση με τα αέρια και όχι των Κυπριακών συμφερόντων. Ο όποιος εκλεγεί θα είναι απλώς η βιτρίνα.

Τώρα το ποιος θα εκπροσωπεί τι… ψάξε το στα δικηγορικά γραφεία και στους όποιους άλλους τρόπους έχουμε ως ψωμοτύρι μας εδώ στην «Υπεράκτια Νήσο».

***

Επειδή ανέφερες και το θέμα χαλαρής ή… γραμμωμένης… εγώ θα σου πως αυτό είναι σημαντική λεπτομέρεια … δευτερεύουσας όμως φύσης μπροστά στον τρόπο που απαντούμε το ερώτημα: «Γιατί ομοσπονδία;»

Όταν αντί να προτάσσουμε ως απάντηση… πρωτίστως την αναγνώριση των δικών μας λαθών και εγκλημάτων… καταφεύγουμε στο τροπάρι του «οδυνηρού συμβιβασμού» … ε, τότε αφόδευσε εντός, ασχέτ6ως Προέδρου.

Τούτο δε… είναι λάθος που διαχρονικά κάμνει η Αριστερά (grandpa included) από το 55 και μετά… δλδ. προσπαθεί να εξευμενίσει τους πιστολέρο πατριώτες … αλλά και τους «πιο νούσιμους»… ξεχνώντας τάχατες πως ενώ η ακραία πολιτική των Κυπρίων απέναντι στους ΤΚ ήταν «φάτε τους»… η «μετριοπαθής» ήταν απλώς «δεν γίνεται, θα μας κράξουν, ας τους εξουδετερώσουμε ήπια με μακροχρόνια προσπάθεια».

23/3/12 10:54  
Blogger Disdaimona said...

ήμουν παντα της σχολης που εκρινε την αριστερα για παθητικότητα ΑΛΛΑ που την αντιθετη πλευρα από ότι οι συναγερμικοί.

το οτι προχτες αναφερτηκεν ο Δημητρης σε οδυνηρή λυση - το ειχαμε συζητησει προ σχεδον διετιας στο Επανένωση - αλλα προχτες εδικαιολογησα τον εγώ! Διότι η ΔΔΟ ουτε ως οδυνηρή λυση δεν εν αποδεκτη από την "αντιπολιτευση" όπου "αντιπολιτευση, η δεξια βαλλει τους ουλλους μεσα οταν θα κρινει την κυβερνηση!

Ναι!! οι εκσυγχρονιστες δυσηκοι - αξαφνα - εν ενα πραμα με ουλλους αμα διαφημίζουνται ως "αντιπολιτευση"!

υστερα φκαλλουν φιρμανια για αμνοερίφια!

Αλλον πραμα λοιπόν να ασκησω κριτική στη διακυβερνηση γιατί ηθελα δυναμικές αντιδρασεις στο εσωτερικό - τζαι στο κυπριακό τζαι στην οικονομία - τζαι αλλο να τρώω το λαχανικό "της επιθυμίας λυσης" με χαλαρή συνομοσπονδία ως δυναμική αντιμετώπιση της λυσης!!!

Σόρυ αλλα εννεν καθολου δευτερευων το θέμα!

Εν τρωμε κουτοχορτο! Οδυνηρός συμβιβασμός η ΔΔΟ ενι, γιατί εν ενα ιμπεριαλιστικό σχέδιο! Για κανενα αλλο λόγο! Τζαι δαμε προκύπτουν θεματα που αφορουν τζαι την επισημη τζαι την ανεπίσημη αριστερα!

Οπωσδήποτε όμως μια χαλαρή συνομοσπονδία ΕΝΝΕΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!! Γιατί εν προκειται πλεον για εναν ιμπεριαλιστικό δρόμο αλλα πρόκειται για την εξ΄ολοκληρου ενοικιαγορα του τόπου!

ΚΙ-ΜΑ-ΜΕ

επιπλέον, ο αστισμός τους εφτασε σε εμετικό σταδιο! κοντρατουνται ανετα με την καθυστερηση των αρχιεπισκοπικών!

ο κοσμος σουζεται συνθεμελα! ειτε με ακελ είτε χωρίς ακελ θα σουστει τζαι για εμας!

αρνουμαι να ζήσω στην αστική καθυστέρηση της "αποκεντρωμενης διχοτόμησης"!!

δαμε μαχουμαστε να ξεδιαλυνουμε τον αστισμό του ακελ! σιγά να μεν το ρίξω στις βραδυές ποίησης κάτω από τα ελληνικά αστέρια!

23/3/12 12:14  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Δις,

Θωρείς τον άδρωπο που επιμένει να ξυλοφορτώνει έναν νεκρόν άππαρον;

Η εικόνα δεν αφορά μόνο τους ΕΥΡΩΚΟκους, κλπ. που θα παλάρουν όπως τις μοτόρες με το Άννναννναναναναννανανανανανανανναναναα... αφορά τζιαι τζείνους που θα επιμένουν που την άλλη πάντα με το παραμύθι του Προέδρου Λύσης.

Τούτο που είπες για την ΔΔΟ ως ιμπεριαλιστικό... χααχααααααχααααααααααα... φανερώνει τζιαι τον καημό κάποιων αριστερών: ίδια και απαράλλακτη πρόταση λύσης να έρτει, θα την κρίνουμε με βάση το ποιος θα παρουσιαστεί ως εφευρέτης και ποιός ως εφαρμοστής της.

(Ζεις, πρωτοπόρο Ναγκασάαακι... )

Να σου θυμίσω λοιπόν:

Η λύση του Κυπριακού, το είπαμε άπειρες φορές, θα είναι ένα συμβιβασμός με τους Τ/κύπριους συμπατριώτες μας. Θα έχει μήπως και στοιχεία συμβιβασμού με τον ιμπεριαλισμό; Μέσα στις συνθήκες της «νέας τάξης» είναι αναπόφευκτο να έχει και τέτοια στοιχεία. Βέβαια μπορούμε να επιλέξουμε την οδό του ασυμβίβαστου αγώνα, που φαινομενικά είναι και η πλέον επαναστατική, η πλέον μαρξιστική, αν θέλετε. Φαινομενικά όμως, γιατί αν αυτός ο ασυμβίβαστος αγώνας θα έχει ως αποτέλεσμα να περνά ο καιρός και να παγιώνεται η διχοτόμηση, πρέπει να διερωτηθούμε αν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής. Πρέπει να διερωτηθούμε πώς θα είναι η Κύπρος αν περάσουν ακόμα μερικές δεκαετίες με άλυτο το Κυπριακό. Και τέλος πρέπει να διερωτηθούμε αν στο τέλος της ημέρας η ασυμβίβαστη γραμμή στο όνομα του μαρξισμού είναι πράγματι επαναστατική γραμμή ή εντελώς το αντίθετο. Υπάρχουν παραδεχτοί και απαράδεχτοι συμβιβασμοί. Πρέπει να αξιολογήσουμε τον συμβιβασμό που σήμερα βρίσκεται μπροστά μας και όχι να απορρίψουμε τον κάθε συμβιβασμό. Αυτή πιστεύω πως είναι η πραγματική μαρξιστική προσέγγιση.

Απουσιάζει εδώ το επίθετο του "οδυνηρού", το βρίσκει όμως κανείς πιο κάτω. Αυτό που σπάνια βρίσκει κανείς πλέον είναι τους λόγους που η μέχρι το 74 πολιτική μας απέναντι στους ΤΚ καθιστούσε αυτό το συμβιβασμό αναγκαίο.

Επίσης: "Επειδή κρίναμε ότι παρά τα αρνητικά του στοιχεία το Σχέδιο προνοεί για μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο, το αποδεχθήκαμε ως βάση για διαπραγμάτευση. "

***

Επιμένεις με το χαλαρή VS. γραμμωμένη... διότι τζιαμέ πρέπει να εστιάσουν όλοι... ούτως ώστε να μεν υπάρξει ποτέ η παραδοχη: που αριστερά τζιαι δεξιά... επεριπαίξαν μας.

Πότε ο ένας τζιαι πότε ο άλλος... εσφιχταγκαλιάσαν τους θιασώτες της Σχολής Δούντα... τζιαι πάααααμεεεεενννν...

Στ΄αρχίδια μου αν εφκεί ο Νίκαρος ή αριστερός υποψήφιος πλέον.

23/3/12 12:47  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Μετά το "να σου θυμίσω λοιπόν", απόσπασμα από "Ομιλία του Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ στην έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ για το δημοψήφισμα επί του Σχεδίου Ανάν" (Απρίλιος, 2004).

23/3/12 12:51  
Blogger Disdaimona said...

οκ δηλαδη κατα την αποψη σου το ακελ εν της σχολης Δουντα αυτή τη στιγμή;

τζαι το κριτηριο σου για τες προεδρικές εν το ότι τζαι το ακελ τζαι το δησυ εν της σχολής Δουντα πκιον;

εχουμεν αλλη προσεγγιση τοτε...

διότι εμενα εν με ενδιαφερει μονο το κυπριακό, ουτε στην περιπτωση του ενός κομματος ουτε του αλλου.

αν εχω προβλημα π.χ με τες προτασεις για την οικονομία του ακελ, ε σκεφτου τι παθαινω αμα θωρω τον Φουλη!

εν μια αποψη βεβαια τζαι εν αποδεκτή. απλα εννεν ικανοποιητική για μένα.
εν ειμαι κυπριακοπληκτη! θελω να θωρω πιο πλαθκια την εικόνα.

τζαι ακομα τζαι αν παγωσει το κυπριακό επι χριστοφια η απαξιωση μου για το πολιτικό/κοινωνικό/πολιτισμικό/ατομικό όραμα της δεξιάς εν μου καμνει κουκου!

σορυ...εν ειμαι εξοικιωμένη με τα αστικά ήθη και εθιμα. κατακρίβεια θα ημουν πανευτυχής αν εξυλίφκουνταν που τον κοσμο.

θεωρω εντελώς μιξοπαρθενικη ουπς...τη δεξιά, εν την σηκώνω, σορυ.

23/3/12 13:09  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Τότε σταμάτα να χρησιμοποιείς τις τακτικές της.

Δεν είπα ότι έγιναν συλλογικά της Σχολής (αν και μπορείς να βρεις θιασώτες της ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ), είπα ότι από ανάγκη / φόβο εμπλέξαν και οι δύο τα μπούτια τους με αυτήν. Για να μεν αναφέρω τζιαι άλλα μέρη ανατομίας...

Το να μεν σε ενδιαφέρει μόνο το Κυρπαικό... κατανοητό... το να επιμένουν όμως κάποιοι σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ προκειμένου να ξεχάσουμε το περιπαίξιμο με το "τσιμέντωμα" όμως είναι -άτσαλη -προπαγάνδα.

Για όσους δε ...πιστεύουν ακόμη τα περί "Προέδρου Λύσης"... έχω ένα χωράφι στη Γαλλία ρε παιθκιά, στο Παρίσι... τζιαι πουλώ το φτηνά διότι έσhει μεσ' τη μέση του ένα μαυρογέρημο πυλώνα της Ηλεκτρικής... σαν πυραμίδα, πολλά μυάλον... κάποιας εταιρείας Άιφελ λαλει...
Μούχτιν λαλώ σας... χαα!

23/3/12 13:19  
Blogger Disdaimona said...

εν εκαταλαβα, καπως πκιο καθαρα πληζ...χρησιμοποιω τις τακτικες της;...

ποιος εν πον τουτος που μιλα για την κριση ΜΟΝΟ τζαι όι για το κυπριακό πε μου τον διοτι γυρεφκω τον με το τζεριν!!

μιλώ καθαρα νομίζω: ειπα: το "προεδρος λυσης" εννεν αρκετο για μενα πλεον για στηριξη της αριστερας! τελεια και παυλα! θωρω την συνολική εικόνα πλεον.
θλεω τζαι αλλα πραματα!

όσο για το "ο Νικος προεδρος λυσης", μολις εκαμα απονευρωση τζαι ο οδοντιατρος ειπεν μου να μεν τζιυλιουμε που τα γελια γιατί στο τελος εν να πονω!!!

ποιος καμνει αντιστροφες δαμε; εν εγω;

ξα οι δεξιοί που για το εξωτερικο ακα ελλαδα εν μες την ριζοσπαστικότητα των αγανακτισμενων και για την κυπρο εν μες τον νεοφιλελευθερισμό της ευρώπης;!;!

βαρτα σε μια σειρα πληζ!!!

23/3/12 13:34  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Είναι η πολλοστή φορά που συναφέρνεις "επιχειρήματα" τζιαι κουβέντες άλλων ή που συχνά ακούγονται στο παζάρι... διότι σε τζείνα έμαθες να απαντάς τζιαι τζιαμέ θέλεις να επικεντρωθεί η συζήτηση.

Πότε ανέφερα εγώ τον Νίκαρο σαν πρόεδρο λύσης;

Τζιαι αν δεν το έπραξα... γιατί το μεταφέρεις εσύ δαμέ τούτο;

Δηλαδή αν κάποιος γράφει π.χ. για το ότι θέλει να βαφτούν τα πεζοδρόμια... λαχανί... εσύ θα του απαντήσεις... "ναι, αλλά οι έρευνες λαλούν ότι το πλάτος τους πρέπει να είναι 3 μέτρα"... διότι εσένα τζείνο σε τρώει;

Μπορεί βέβαια να συμβαίνει το άλλο απλο: πολλοί που μας τους μπλόγκερ ... τζιαι ειδικά εκείνοι που "γράφουν καλά"... δεν ξέρουν να θκιαβάζουν. Νομίζω έχει να κάμει με την ανάγκη μας να "ακουστούμε"¨παρά να ακούσουμε.

Τεσπα... θα το πω όσο πιο "ευγενικά" μπορώ: όσοι μιλούν πλέον για λύση είναι είτε αφελείς, είτε στρατευμένοι... είτε αρχικαραγκιόζηδες που περιπαίζουν τον κόσμο.

Τζείνο το χωραφούδι στο Παρίσι βρε παιδιά; Anyone?

23/3/12 13:48  
Blogger Disdaimona said...

εγω δεν ανηκω σε αυτους που χρησιμοποιουν τη λυση παντως για να μιλήσουν.

εδω και πολλην καιρό που το 2011 ειπα πως το ζητημα ετελειωσεν, εππεσα εξω εκαρτερουν να εν τελειωμενο που το Φεβραρη.

δαμε τζαι ο ιδιος ο Χριστοφκιας ειπεν εν εσιει λυση ως το τελος της θητειας μου.

το "ειτε ο ενας φκει ειτε ο αλλος εν με κοφτει" εν αποδεκτο ως σταση.

οι ισες αποστασεις ομως εκ μερους μου εννεν αποδεκτες. εξαλλου οι ισες αποστασεις εν το ιδιο παλιο ανεκδοτο αντιδρασης όπως τζαι το κυπριακό προβλημα, εννεν καμιά νεα οπτικη.

τζαι τελος, θκιαβαζω πολλα προσεκτικα τι γραφεις.

η διαφορα μας εν ότι για μενα το τι είναι η Αριστερα εν προσδιοριζεται γεωγραφικα προσδιοριζεται καθαρα πολιτικά. Πολιτικα θα κρινω ποσο μου καμνει το ακελ για αριστερα.

τζαι η δική σου οπτική τζαι κριτική φαινεται μου καποτε πολλα "γεωγραφιοκρατουμενη" οσον αφορα τζαι το τι ειναι η αριστερα τζαι το τι θελεις εσυ, η εγω ή εμεις σαν κυπραιοι για παρακατω.

23/3/12 16:11  
Blogger Disdaimona said...

τζαι επισης το μεγαλυτερο δικό μου προβλημα με το ακελ για το 2004 εννεν το ότι ειπεν όχι.

εν ότι οφειλε να λάβει υποψιν του ότι σε 4 χρονια δηλαδή το 2008 θα εξεσπουσεν η κριση στην περιοχή...ο κοσμος τοχε τουμπανο κι εμεις κρυφό καμαρι...τζαι γι αυτό θα αλλασεν εντελως το πλαισιο της λυσης....δαμε εν ειμαστε σιουρη αν θα υπαρχει καν Ε.Ε όταν λοαρκαζει να το λυσει ο Νίκος...

άρα η δική μου επιφύλαξη είναι οι οικονομικές εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή του κόμματος.
εν θεωρω πως εν ενα κομμα που πραγματικά εν ηθελε να το λυσει ως το 2013 που θα φυει.

αλλα την αποκύρηξη κάποιων πραματων που αφορουν την αναλυση του συστηματος τζαι εννοω την επιστημονική αναλυση, τουτον εν να το βρισκουμεν μπροστα μας..

αν ελαμβαναμεν υποψιν τους αναλυτες μπορει να εσκεφτουμαστεν αλλοσπως τζαι το 2004...δαμε για μενα εν το ζουμι του σημερα...

ετσι τζαι αλλιως ο κοσμος εν τοσο ρευστος πλεον, που η οποια λυση παλε προσωρινή λυση θα ενι σε καποια χρόνια..

αρα αν θελω να αποδοσω ευθυνες στο ακελ θα τες αποδοσω ευρυτερα.

τουτον όμως εν θα καταργησει ποττε τες αποστασεις της αριστερας που τη δεξια σε κανενα θεμα τζαι επιπεδο.

23/3/12 16:41  
Blogger the Idiot Mouflon said...

"...όταν λοαρκαζει να το λυσει ο Νίκος..."

Βρε Δις, για τζείνο το χωραφούδιν στο Παρίσι βρε... ενδιαφέρεσαι;

Άβββεεεεεεεεεεεε Μαααααρίιιιιαααααααααα

http://radio.occupybufferzone.info/

23/3/12 18:51  
Blogger Disdaimona said...

Ave Maria η εκτέλεση από την ταινία DIVA, αρεσκει μου...

Όι εν είμαι του Παρισιου, εξαναείπαμεν τα! Αρεσκει μου η Λατινική Αμερικη. Αν εσιει τιποτε πε μου!

23/3/12 20:59  
Blogger Woofis said...

"πολλοί που μας τους μπλόγκερ ... τζιαι ειδικά εκείνοι που "γράφουν καλά"... δεν ξέρουν να θκιαβάζουν. Νομίζω έχει να κάμει με την ανάγκη μας να "ακουστούμε"¨παρά να ακούσουμε."

Εν ξέρω αν "γράφω καλά" σίουρα προτιμώ να με θκιαβάζω ή να με ακούω παρά άλλους. Νομίζω λέγεται τζιαι "υπομανία" τούτον. Πρέπει να το προσέξω. Ή τζιαι οϊ


"όσοι μιλούν πλέον για λύση είναι είτε αφελείς, είτε στρατευμένοι... είτε αρχικαραγκιόζηδες που περιπαίζουν τον κόσμο.". Κύριε, κύριε, αν έχουν "χρυσήν αύραν"; Αλλιώς πάω για το (α) - κλαψ...

23/3/12 22:17  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Dis
Να σε πέψωβ στου Τσάβεζ, τζιαμέ που σε σκοτώνουν για να σου πιαν το blackberry, να καταλάβεις "ταξικό μίσος".


@Woofis
Έσhει καλλίτερους που μας, που παραπάνω από το να μιλούν... κάμνουν έστω τα "περιθωριακά" που κάμνουν: http://radio.occupybufferzone.info/

23/3/12 23:39  

Post a Comment

<< Home