Tuesday, September 06, 2011

ΚΟΥΠΕΣ

Τα αρμόδια όργανα του Κράτους, τα ΜΜΕ που καλύπτουν τις συνεδριάσεις της περιβόητης –υπό τον κ. Πόλυ Πολυβίου –Μονομελούς Επιτροπής, οι υποστηρικτές / αντίπαλοι του Προέδρου που αναμένουν την καταδίκη / αθώωση του μέσω του πορίσματος, εκείνοι που διαχειρίζονται τα προαναφερθέντα πλήθη, οι διάφοροι ειδήμονες και μη που παρελαύνουν από τις οθόνες μας ή/και καθημερινώς φροντίζουν να καθοδηγήσουν τη σκέψη μας –προς τα εκεί ή προς τα δω –δια της ηλεκτρονικής / έντυπης οδού των αναρτήσεων, σχολίων, άρθρων και επιστολών, όλοι αυτοί στην ουσία εμπαίζουν εαυτούς και αλλήλους.

Όπως εξηγά στο blog του ο
• Δημοκρατικός, οι προϋποθέσεις δια την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένες:


[ «Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Κυβερνητικό Τυπογραφείο, Λευκωσία 1960, σελ. 20-21.
Τιμή 750 μιλς. ]



Εν ολίγοις, εκτός από την περίπτωση εσχάτης προδοσίας, την άσκηση ποινικής δίωξης δεν την αποφασίζει η όποια επιτροπή αλλά η Εισαγγελία … και αυτό είναι μάλλον απίθανο (για να μην πω αδύνατο) … εκτός και αν η υπερασπιστική γραμμή «του απατημένου συζύγου που δεν ήξερε» θεωρηθεί ως περίπτωση που εμπίπτει στην πρόνοια δια «αδίκημα ατιμωτικόν ή ηθικής αισχρότητος». Δια τις όποιες άλλες περιπτώσεις (παράγραφοι 5 και 6), απαραίτητη προϋπόθεση φαίνεται να είναι* η λήξη της θητείας. Με δεύτερη ανάγνωση βρίσκουμε και άλλες λ*έξεις κλειδιά: «εν τη ασκήσει / εκτελέσει του λειτουργήματος», «πράξιν ή παράλειψιν», «έτερον αδίκημα».

(* κατοπινή, δική μου προσθήκη)

Επομένως, η δίωξη του Προέδρου στο παρών στάδιο είναι απίθανη ακόμα και αν η Επιτροπάρα του κ. Πολυβίου εμπεριέχει στο πόρισμα της θέσεις όπως:
1) Φταίει ο Πρόεδρος.
2) Δεν φταίει ο Πρόεδρος.
3) Το φταίξιμο είναι πολιτικής / ποινικής φύσης. Το ίδιο και το μη φταίξιμο.
4) Φταίει και ο Πρόεδρος αλλά και η υπόλοιπη ομάδα παρουσιάστηκε ντεφορμέ, χωρίς συνοχή, με εμφανέστατα σημάδια κόπωσης των επιθετικών μας αλλά και με πολλές ελλείψεις στην άμυνα.
5) Υπάρχουν εξωγήινοι και θα μας παρουσιαστούν το 2012.
6) Τα παλαιά μηχανήματα ψύξης για την βαρελίσια μπύρα … το καλοκαίρι πρέπει να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία 1-2 βαθμούς χαμηλότερη από την ενδεδειγμένη.
7) Η παραδοσιακή συνταγή για κούπες πρέπει να τροποποιηθεί ούτως ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προσταγές για υγιεινή διατροφή. Συνεπώς, ο χοιρινός κιμάς θα πρέπει να αντικατασταθεί από ρινίσματα σόγιας και το πουργούρι από φλούδες παπουτσόσυκου.

Τι χρειαζόμαστε:
2 φλιτζάνια πουργούρι (πλιγούρι) ψιλό
φλούδες παπουτσόσυκου
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια νερό κοχλαστό
λίγη κανέλα

ΓΕΜΙΣΗ
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
ρινίσματα σόγιας
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο αλάτι
μαϊντανό
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

[ Αντικαθιστούμε παρομοίως και στις οδηγίες για εκτέλεση της συνταγής. ]

Πως το κάνουμε:

1. Βάζουμε το πουργούρι σε σκεύος (κατά προτίμηση κατσαρόλα) που κλείνει καλά. Ρίχνουμε το κοχλαστό νερό στο πουργούρι το οποίο ρίχνουμε στο νερό από πριν το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα (προαιρετικά).

2. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα περίπου στην καλά κλειστή κατσαρόλα να τραβήξει το πουργούρι το νερό. Μετά για να μην ανοίξει η ζύμη την ζυμώνουμε στο μίξερ.

3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζουμε σε τρυπητό και το λάδι που θα βγάλουν το ρίχνουμε στον κιμά αφού προηγουμένως τον βάλουμε στην φωτιά να μισοψηθεί.

4. Όταν ψηθεί ο κιμάς και μείνει χωρίς τα υγρά του, όταν κρυώσει του βάζουμε τα μπαχαρικά τα κρεμμύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε και το κρασί.

5. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από το μείγμα με το πλιγούρι το πλάθουμε καλά και το κάνουμε μικρή μπαλίτσα.

6. Με τα δάχτυλα ανοίγουμε τρύπα στην μέση και το πιέζουμε μέχρι να γίνουν λεπτά τα τοιχώματα.

7. Γεμίζουμε το άνοιγμα με την γέμιση και το πλάθουμε σαν κεφτέ μακρουλό. (κάθε φορά να βρέχεις τα δάχτυλα σου με λάδι για να μπορείς να δουλέψεις καλά το άνοιγμα του μείγματος)

8. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τις κούπες λίγες λίγες.


Η αυθεντική συνταγή,
• εδώ

9. Φάτε την.

Labels: ,

22 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Οι παράγρφοι 5 και 6 είναι ολίγον τι αμφιλεγόμενες. Αν υπάρχει κάποιος ειδήμων... ας μας διαφωτίσει.

Παρομοίως, αν κάποιος γνωρίζει για τροποποιήσεις του Συντάγματος ή για υπερίσχυση ευρωπαϊκής πρόνοιας...

6/9/11 13:20  
Anonymous Μάνα said...

θεωρητικά υπερισχύει η ευρωπαϊκή πρόνοια. αλλά δεν βαριέσαι... έτο θα έχουμε άλλο ένα θέμα να ασχολούμαστε, μπας και ξεχάσουμε τους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος.

6/9/11 13:45  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Το θεωρητικό κομμάτι ξέρουμεν το. Συγκεκριμένη πρόνοια όμως ... ξέρει κάποιος να μας υποδείξει;

6/9/11 13:47  
Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

Άδικα το παιδεύετε τόσο.
Το μεν Σύνταγμα λέει στο άρθρο 45(2)

"Ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διωχθή επί εσχάτη προδοσία. Την κατηγορίαν εισάγουσιν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο γενικός εισαγγελεύς και ο βοηθός γενικού εισαγγελέως της Δημοκρατίας, κατόπιν ψηφίσματος της Βουλής των Αντιπροσώπων εγκρινομένου διά μυστικής ψηφοφορίας και πλειοψηφίας τουλάχιστον των τριών τετάρτων του όλου αριθμού των βουλευτών ουδέν όμως τοιούτον ψήφισμα δύναται να εγκριθή και ουδέν σχετικόν θέμα περιλαμβάνεται εις την ημερησίαν διάταξιν ή συζητείται υπό της Βουλής των Αντιπροσώπων, εάν η πρότασις τοιούτου ψηφίσματος δεν υπογραφή τουλάχιστον υπό του ενός πέμπτου του όλου αριθμού των βουλευτών."

Άρα, ας μας πει η Βουλή αν μπορεί να μαζέψει τα 3/4 του 56.

Και επισης, σχετικη ευρωπαϊκή ή διεθνής δικαιϊκή πράξη δεν υπαρχει για να ρυθυμιστει το συγκεκριμενο ζήτημα.

6/9/11 14:51  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Νικόλας

Στη φώτο είναι το πλήρες κείμενο που συμπεριλαμβάνει αυτό που παραθέτεις.

Όμως... μόνο με συναισθηματική ερμηνεία θα μπορούσε κάποιος να εξισώσει αυτές τις πράξεις / παραλείψεις του Προέδρου με εσχάτη προδοσία.

Η ασχετοσύνη και η ξεροκεφαλιά δεν ισούνται με προδοσία.

Πες μου για τις παραγράφους 5 και 6.

Αποκλείουν την δίωξη για πράξεις / παραλείψεις "εν τη ασκήσει / εκτελέσει του λειτουργήματος"... και επιτρέπουν μόνο δίωξη για "έτερο αδίκημα" με τη λήξη της θητείας ή ...;

6/9/11 14:57  
Blogger rose said...

Προσφατως ο γ.εισ. Πέτρος Κληρίδης προεξόφλησε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει ποινική διωξη εναντιον του Προέδρου της Δημοκρατιας


Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξει γενικός εισαγγελέας μετά τους 18 μήνες θητείας του Προέδρου που θα εφαρμόσει την παράγραφο 5 και 6, ακόμα και αν ερμηνευονται με αυτο τον τρόπο

6/9/11 15:49  
Blogger rose said...

κατα τα άλλα Αγρινό μου βλέπω πως το μενού είναι ενισχυμενο και εκτος της δημοφιλούς ταχινόπιτας έχει και κούπες με αγκαθια...

BTW είναι "η απατημενη συζυγος" και οχι "ο απατημενος συζυγος"

Εδω διακρίνω μια συνέπεια του Προέδρου που μιλά για "κορούες", "αισέ", "βιασμένες κοπέλλες" και άλλα ομορφα σεξιστικά...

γιατι η ΠΟΓΟ, βραβευοντας κάποια 8η Μαρτιου τον 'Αντρα ης Χρονιας" ασχολείτο με καλαθοπλεκτική και κέντημα... Που καιρος για δηλώσεις!

6/9/11 15:58  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Ρόουζ...

Τούτη εν' η δεύτερη ερμηνεία των 2 παραγράφων. Εγώ κλίνω προς την πρώτη που λαλεί ότι διώξεις για καταστάσεις που προκύπτουν από πράξεις / παραλείψεις κατά την ετκέλεση του λειτουργήματος... γιοκ... με πιθανότητα δίωξης μετά τη λήξη θητείας για "έτερα", δλδ. άλλης μορφής αδικήματα.

Τώρα ... αν θα πιάμε τα "φεμινιστικά" (ίντα μέρες είπαμε;) ...θα πιάσω τζιαι εγώ τα ... φιλοζωικά ...τζιαι θα σε ψέξω για την επίκληση των κεράτων μου. Χρουμφ!

6/9/11 16:01  
Blogger rose said...

χαχαχαχα


έλα γράψε κάτι...

σε παρακαλω

το κέρατο καλά κρατεί
αυτο μας οδηγεί !!!

να κοιτα εγω τι έγραψα...
είμαι σε εκεινες τις μερες τα μαυρογέρημα!

απο φατσοβιβλιο:

απορία: ποια φεμινιστική οργάνωση μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια ότι η έκφραση που χρησιμοποιησε ο Πρόεδρος ως "η απατημενη συζυγος" ουσιαστικά ήταν εκτός απο ακομψη και ατυχής πάρα μα πάρα πολύ σεξιστική;

και εξηγω:
(1) ειτε δεν γνωρίζει τα γραμματίκά γένη ο Πρόεδρος
(2) είτε νιώθει γυναίκα.

Διαφορετικά η επιλογή του φύλου της γλώσσας και της δικαιολογίας που προέβαλε είναι πέρα για πέρα συνειδητή και βαθια σεξιστική.

Οπως άλλωστε τα συνηθη που λέει κατα καιρους π.χ.
"κορούες" "αϊσέ" "βιασμενες κορούες" βλ εθνοτικές κοινοτητες κυπρου κλπ κλπ


ΝΑ!

6/9/11 16:12  
Blogger Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Θέλει τέχνη, φίλε μου, η κούπα. Και από τέτοια, λίγοι κατέχουν.

6/9/11 17:00  
Blogger Disdaimona said...

κόρη Ρόουζ, "η απατημένη σύζυγος" λαλεί μας πως στην Κύπρο τα κέρατα "του Αγρινού" έχουν τα πιο συχνά αι γεναικαι. εν τζαι έμμεση αποδοχή μιας κατάστασης εις βάρος των γυναικών που υπάρχει. αφού υφάρχει τα μαυρογέρημα!

τι γυρεύκεις με τα κέρατα του ίδιου του Αγρινού; μα πάλε πίννεις; :)

6/9/11 18:43  
Blogger rose said...

Disdaimona

δηλαδη εμμέσως - πολύ εμμέσως, σαν να λέμε να πηγαίνεις σο Κελάκι από τον Πύργο της Τυλληρίας - ο πρόεδρος έκανε μια φουμινιστική δήλωση :-)

και δυστυχως δεν πίνω... Μακάρι να πινα!
:-)))

Την υποχρέωση που άνοιξα στον Αγρινό λόγω κέρατου φρόντισε ο αντικακομουτσουνος να απαλλάξει

http://kakomoutsounos.blogspot.com/2011/09/blog-post_06.html

6/9/11 19:11  
Blogger Disdaimona said...

Ροουζ, άτε βάλε τίποτε να πίννεις τζαι εν να βάλω τζαι εγώ. Εννεν τζαιρός για κριτική των ΠΟΓΟύων τωρά πούλλα μου. :)

Οι Πογούες κάμνουν τζείνα που ξέρουν τζαι εμείς τζείνα που ξέρουμεν. Εν που εν επήες σε πάρτυ της ΝΕΔΗΣΥ να δεις κοκόνες κονβέρταπλ μες το φεμινισμό!!! ήντα ετραούδαν τζι ο Ρόκκος!

6/9/11 21:08  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Δις.
Νομίζω μπορεί ο καθένας να επιλέγει να λαλεί τζιαι για την ΠΟΓΟ τζιαι για όποιον θέλει.

Αν υπάρχει τόση ανάγκη ούλλα να τα θωρούμε με το μάτι του στρατευμένου... να πάμε ούλλοι να κάμουμεν αίτηση να μας ξαναπιάν στρατό.


@Ρόουζ.
Εβάλτηκες να χάσω το φωτοστέφανο μου, έννεν;
:-)


@ Δις & Ρόουζ.
Αν θα τσακκωθείτε... επειδή πρέπει να στρέψω τα πυρά σας αλλού... θα σας προτείνω σεξιστικά να τζυλιστείτε μες τη λάσπη πρώτα... αμέρικαν στάιλ ... να κόφκω τζιαι ττίκετ του κόσμου. Όποια δέρει κερδίζει το καλάθι με τες κούπες.

@Κακομουτς
Ίντα, να την τρώεις ... να δεις τέχνη που ένει.

6/9/11 21:18  
Blogger Disdaimona said...

Αγρινέ, μάλλον είσαι λλιον στη τσίτα.

εν θα μαλλώσουμεν με τη ρόουζ. λαλούμεν να γύρουμεν που καμιάν πιννιάν γιέ μου! αμμα εν εσιεις πρόβλημαν να πεις για την ΠΟΓΟ εν εσιεις ούτε πρόβλημα να μεν πεις. γίνεται τζαι τούτον κάποτε.

εν γεναιτζίσημα θέματα τούτα, άστο.

6/9/11 21:59  
Blogger rose said...

ευτυχως δεν πηγα ποτέ - ειδικα με Ροκκο δεν θα τ αντεχα

αντε εβιβα Δισ!!!!!!

6/9/11 22:00  
Blogger rose said...

Αγρινό

απ ότι κατάλαβες - έχασες τζιαι που δαμε - λασπομαχίες δεν θα δεις !

α, και το φωοστέφανο σου είναι γνωστό οτι ακουμπάει πάνω στα κέρατά σου!

6/9/11 22:02  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://www.youtube.com/watch?v=WJTiXoMCppw

Hallelujah!

6/9/11 22:05  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://andreasfstavrou.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html?showComment=1315401024429#c316199007244099929

Ποιο πάνω γίνεται νομίζω πιο ξεκάθαρη η διαφοροποίηση μεταξύ αδικήματος που προκύπει κατά την προσπάθεια του προέδρου να ασκήσει το λειτούργημα του και "έτερου αδικήματος" που αλλιώς προκύπτει.

Και στην 6η παράγραφο: Όποιο αδίκημα προκύπτει από "πράξιν ή παράλειψιν αυτού εν τη εκτελέσει "... (ξεκάθαρη αναφορά ποιοτικού προσδιορισμού και όχι χρονικού) ... απλά δεν διώκεται.

7/9/11 16:20  
Anonymous Anonymous said...

PA-PU-TSO-SY-KA

9/9/11 14:43  
Blogger the Idiot Mouflon said...

...τζιαι ρινίσματα σόγιας...

9/9/11 14:59  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/10/market-research.html

4/10/11 21:09  

Post a Comment

<< Home