Friday, August 31, 2007

NoN-SciEnCe FiCtiOn ThEateR

(Για εναλλακτικό
  • Soundtrack
  • ανοίξτε σε δεύτερο παράθυρο το link, αφού πρώτα κλείσετε το podcast.)

    Στον Πλανήτη Reath η υπερδύναμη Omitted States of Ceramica έβαλε ένα σχέδιο σε εφαρμογή το Χιλιοστό Εννιακοσιοστό Εβδομηκοστό Τέταρτο έτος του Κυρίου. Το σχέδιο προνοούσε το διαμοιρασμό Xερσονήσου με μικτό πληθυσμό. Χειρίστηκε δεόντως τις Μητέρες Πατρίδες κι’ αφού φανάτισε τους Παρά-πατριώτες και από τις δυο μεριές, έπεισε τους πιο ευκολόπιστους να ξεκινήσουν πολέμους με σύνθημα τη φυλετική καθαρότητα. Έγινε πραξικόπημα απ’ τη μια φυλή, μπήκε με στρατεύματα η Μαμά Πατρίδα της άλλης, χωρίστηκε το χωράφι κατά πως βόλευε τους Κεραμικανούς.

    Δεν μπορούσε όμως η Υπερδύναμη να τους πει κατευθείαν, «οι ανάγκες μου στο Χωράφι σας απαιτούν να διχοτομηθείτε… και να σας μείνουν και στρατοί, σύμμαχοι, βάσεις, ραντάρ, εταιρείες, πρακτορείες, όλες μου οι μαλακίες».

    Άφησε τα χρόνια να κυλήσουν και η ευκαιρία παρουσιάστηκε. Αφού τους πλάσαρε ένα σχέδιο που και στραβό ήταν… και τους Καθαρούς της κάθε πλευράς ενοχλούσε, επανάφερε την ιδέα περί διαχωρισμού των φυλών. Οι Καθαροί δεν ήθελαν καμιά μορφή κράτους στη Χερσόνησο που θα επέτρεπε μίξη των φυλών. Οι Καθαροί –ηθελημένα οι Καπεταναίοι τους, από βλακεία οι υπόλοιποι –άρχισαν από μόνοι τους να προτείνουν την ολοκλήρωση του Σχεδίου, την εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε χρόνια πριν η Υπερδύναμη..

    (Παραλλαγή αυτής της μεθόδου παρουσιάζεται στη Μυθολογία του Πλανήτη Reath, όπου ο ήρωας Baggies Bunny προκαλεί το χαζό Γιασεμίτη Sam:

    Β -«Κάνε το».
    Γ -«Δεν το κάνω».
    Β -«Κάνε το».
    Γ -«Δεν το κάνω».
    Β -«Κάνε το».
    Γ -«Δεν το κάνω».
    Β -«Κάνε το».
    Γ -«Δεν το κάνω».
    ΒΜην το κάνεις».



    Κι' ο χαζός Γιασεμίτης το κάνει.)

    ***

    Αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεται κανείς πως δύο κράτη προνοούσε ο σχεδιασμός –made in U.S.A.—που εφάρμοσαν το 74 η Χούντα των Αθηνών και οι Στρατηγοί της Άγκυρας.

    Αναρωτιέμαι αν αντιλαμβανόμαστε πως σε τέτοια δύο κράτη θα κάνουν ότι θέλουν οι Καθαροί, εφαρμόζοντας αυστηρά τo δόγμα Bush-Taliban «για μιτά μας, για οχτρός μας», κατακρεουργώντας κάθε τι το διαφορετικό, το «μη-καθαρό», το ανυπότακτο.

    Labels: ,

    6 Comments:

    Blogger Δασκαλούα said...

    πανηγυρίζω θριαμβευτικά για το ωραίο κείμενο που διάβασα!

    31/8/07 16:32  
    Blogger Nobody said...

    'Εχεις μεγάλο ταλέντο...στα χείλη....

    Λαλαλαλαλλα

    Εύγε Αγρινό.
    Σε πάω πολύ

    31/8/07 18:23  
    Blogger Lexi_penitas said...

    Τεράστιο ΕΥΓΕ και από μένα! Ας το διαβάσουν κάτι κουρασμένα παλληκάρια. Θα τους πω να περάσουν από το μαγαζί σου.

    31/8/07 21:38  
    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    Έσιει κάποιους που περιπαίζουν τους κυπραίους μπλογκερς διότι γράφουν για να λαλεί ο ένας του αλλου μπράβο. Έλα όμως που το κείμενο σου ενθουσίασε με με την μαστορκάν του. Μπράβο τζαι που μένα!

    1/9/07 23:12  
    Blogger Marlen said...

    Εξαρτάται τι εισαγωγής είναι το προαναφερθέν διαφορετικό. Αν έχει τα σωστά credentials τότε όχι μόνο το αποδεχόμαστε αλλά το αφομοιώνουμε κιόλας.
    Φυσικά, όσες δόσεις διαφορετικού και να βάλεις, όποιας προέλευσης, την θάλασσα της υπέρμετρης βλακείας δεν μπορείς να την αραιώσεις.

    3/9/07 10:38  
    Blogger stalamatia said...

    Απλά λόγια που τα ξέρουμε όλοι αλλά με τέτοιο τρόπο γραμένα που σε αγγίζουν δραματικά .

    23/9/07 08:47  

    Post a Comment

    << Home