Thursday, July 14, 2011

Ave Caesar, morituri te salutant.

• Επεξήγηση τίτλου.



Ναι, το «πακέτο» μας ήρθε από ΟΗΕ, έπρεπε να πράξουμε κάτι. Ναι, από τον ίδιο ΟΗΕ θέλουμε διάφορα. Ναι, κάποια πράγματα θέλουμε και από Συρία / Ιράν, κλπ. Ναι, υπήρχαν λεπτές ισορροπίες. Όχι, δεν συμφωνώ με τις συμπάθειες σας στην εξωτερική πολιτική αλλά έχετε εκλεγεί από άλλους, οπόταν αυτές μάλλον πρόβλημα για εκείνους είναι (ή δεν είναι).


Ναι, η Αντιπολίτευση στράφηκε στον κανιβαλισμό. Ναι, έχει και εκείνη λερωμένη τη φωλιά της. Ναι… και η Συμπολίτευση το ίδιο. Ναι, ευθύνη ενδέχεται να φέρουν και οι της Επιτροπής Άμυνας… και άλλοι. Ναι, παρά την έξοχη φύλαξη ενός τεράστιου στόχου που δεν είχε καλυφθεί οπτικά (θα δεχτώ ότι αντιαεροπορικά είχε), θα δεχόμουν ακόμη και σενάριο δολιοφθοράς με υπερσύγχρονα όπλα όπως … ένας αναπτήρας υγρών καυσίμων τύπου Zippo. Ναι, χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα λόγω των συνεπακόλουθων προβλημάτων. Όχι, τίποτα από αυτά δεν αφαιρεί την ευθύνη που είχατε για ασφαλή φύλαξη.

Σαν Κράτος. Του οποίου είσαι η Κεφαλή.


Ναι, έρευνες πρέπει να γίνονται και ειδικά άμα αφορούν ποινικές ευθύνες. Ναι, δεν πρέπει να δικάζεται κανένας πριν από τη δίκη του. Ναι, ο κόσμος δεν έχει όλες τις λεπτομέρειες ενώπιον του. Όχι, σε καμιά δίκαιη κοινωνία… τουλάχιστον όπως εγώ την καταλαβαίνω …άμα για τόσο σοβαρό θέμα υπάρχει υπόνοια που φτάνει ως εσένα δεν νοείται να ζητάς από τον ανακριτή ή όποιο άλλο όργανο εμπλέκεται στη διερεύνηση… να σε μεταχειριστεί σαν Πρόεδρο.


Ναι, τα φασιστάκια εκτρέπονται. Ναι, αυτό είναι επικίνδυνο. Ναι, ένα κενό εξουσίας θα ήταν καταστροφικό.
Όχι όμως τόσο όσο η «αποτελεσματικότητα» σας:

1) Με δική σου ευθύνη, τα KEAΕΛΑΜόπουλα και ο περίγυρος τους τώρα μπορούν να καβαλάνε το θυμό του κόσμου και αυτός να δυσκολεύεται να τους ποτινάξει γιατί αδυνατεί να σε δικαιολογήσει. (Δεν πήγα διότι περίμενα ακριβώς αυτό. Έχουμε και τέτοια κουσούρια εμείς οι μη κινηματίες.)

2) Με ευθύνη των υποστηρικτών σου που σε δικαιολογούν, αμαυρώνονται οι ιδεές που τάχατες εκπροσωπείς. Όχι το αντίθετο. Αυτοί νομίζουν ότι η υπεράσπιση σου αφορά τις ιδέες. Τώρα ποιές ακριβώς, θα σε γελάσω.


Τον περασμένο Ιούλη ένα Κερασφόρο Τετράποδο με Χαμηλό Δείκτη Νοημοσύνης έλεγε σχολιάζοντας:

«…Μήπως δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί κάνουν προπόνηση για κτυπήματα εντός πολυσύχναστων περιοχών με κύριο στόχο ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των κοινών θνητών;
Και όχι, δεν εννοώ την οργανωμένη αντίδραση από "αντίπαλο δέος".

Η Αστυνομία, τα ΕΔΟΝόπουλα, η Θύρα... όλα αυτά είναι στοιχεία που βοηθούν τις διαδικασίες προπαγάνδας και προσηλυτισμού των Ελληνόψυχων.

Οι μάζες των "κοινών θνητών" από την άλλη... που μπορεί να προκαλούσαν ως τώρα σύγχυση στα "στρατιωτάκια"... είναι πεδίο προς κατάκτηση. Με τον εκφοβισμό ή την πρόκληση θαυμασμού μέσω επίδειξης δυνάμεων. Η προπόνηση άρχισε…»


• Εδώ. Μέρες «φεστιβάλ» νομίζω πως ήταν.


Τον δε Νοέμβριο επανέλαβε:

«… Την ευκαιρία για επί του εδάφους άσκηση σε συγκρούσεις πιο πολύπλοκες από τις έως τώρα δράσεις διάφορων ομάδων που στόχευαν π.χ. αλλοδαπούς, ΤΚ, το χώρο της Φανερωμένης, κλπ. Όταν θα εξελιχθεί η αντιγραφή των ακροδεξιών φαινομένων της Ελλάδας, τότε θα καταλάβουμε τι σκατόλλακος έχει ανοιχτεί…»

• Η ΕΔΟΝ δεν είχε φεστιβάλ τότε, για την ΠΟΓΟ δεν ξέρω.


Ναι, τα Μέσα παίζουν εναντίον σου. Ναι, περιεργάζονται τον συναισθηματισμό του κόσμου. Ναι, καλύτερα από ότι οι δικοί σου στα Φεστιβάλ σας. Ναι, αυτός ο συναισθηματισμός μπορεί να γίνει η καύσιμη ύλη για τα χειρότερα. Ναι, οι δελφίνοι σου με τρομάζουν επίσης. Ναι, όσο και οι «άλλοι». Όχι, δεν κατάλαβα ακόμη ο ηλίθιος πως διάολο τα κατάφερες και τους έστρωσες τον δρόμο!


Καλή τύχη και καληνύχτα σε συναδέλφους σας και εμπειρογνώμονες. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν και αυτοί «θυσία» στο βωμό της Δίκαιης Κοινωνίας. Καλή τύχη και σε μας, τους «θεατές» σε μια νέα πολιτική αρένα όπου Χριστιανικά Κοράκια, Ρωμαϊκά Λιοντάρια, Μονομάχοι Στρατόκαβλοι και Μωρές Παρθένες θα μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ελπίζω να μην μας χρειαστείτε ποτές για οτιδήποτε… αν και φοβάμαι πως στο θέαμα συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς, οι θεατές. Μην κλαις για μας Argentina, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Welcome to the Show…

Labels: ,

16 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Όσοι αρχίζουν σχόλια με…
«Μα δεν λες τίποτα για όσα είπε στο διάγγελμα…»
«Αφού εσύ δεν πιστεύεις στις ‘ιδέες’, τι σε νοιάζει…»
«τουρκοπροσκυνημένα άθεα βαμπίρια…»
…δεν θα λάβουν απάντηση.

Όσοι ετοιμάζονται να που «άρε ρε ηλίθιε που τα ξέρεις ούλλα» να τους απαντήσω εκ των προτέρων: Είμαι μαννός με πατένταν. Αν έκοφκεν νακκουρίν ο νους μου, τωρά θα σας έγραφα που τα εξωτερικά.

14/7/11 22:03  
Blogger takeiteasy said...

Αγρινέ χαιρετώ. Μόνο ένα σχόλιο. Τα κιβώτια, άκουσα ή διάβασα κάπου ότι τοποθετήθηκαν ζυγισμένα στοιχισμένα και σε περίοπτη θέση για να παρακολουθούνται από υπερδύναμη με δορυφόρο. Κατ'αρχήν διότι εκάμαμε κούτζια να τα κατάσχουμε και στην συνέχεια διότι υπήρξε η εύλογη ή μη, υποψία ότι χρονοτριβούσαμε για να ξεχαστούν και να τα επιστρέψουμε στους παραλήπτες που τα απαιτούσαν σθεναρά (από εμάς απ' ευθείας).

14/7/11 22:28  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Το έχω ακούσει και αυτό.

Προκειμένου όμως να στήννεις ένα τεράστιο Χ σαν κέντρο στόχου ... θα ήταν πιο λογικό να καλιείς ελεγκτές του ΟΗΕ να μεν έχουν έγνοια. Εκτός τζιαι αν όντως εμάχεσουν να κάμεις πατταλοδυλειά.

Λεπτομέριες...

14/7/11 22:30  
Blogger Pin said...

Καλωσήρθατε στην Κύπρο: Τράγοι και μαιμούδες.

14/7/11 23:32  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Καρφίτσα

Και αρκούδες και ελέφαντες. Ω! Να σου και ο κύριος Γαΐδαρος!

15/7/11 05:08  
Blogger Albedo_Zero said...

Γ@#@$ τις αλήθειες μου μέσα γ@!#@# .. Συμφωνώ σε όλα απολύτως..

15/7/11 09:04  
Blogger Disdaimona said...

Αγρινέ,

εν που το εξωτερικό που γράφεις...

υπάρχει ισορροπία πολλή στο ποστ. βλέπεις το φαντασιακό εν αφήνει καμιάν πλευρά να κρατήσει ευκολα ισορροπιες.

η πτωματολαγνία έφτασεν στο όριο να αναμετράτε με την πρωσοπολαγνεία.

να το πω; άτε ας το πω. τούτον το μαυρογέρημον το λεγόμενο λαϊκό κίνημα τζαι την ιστορία τουτου του τόπου ποιός θα την προστατεύσει;

πληρώνει ο απλός αριστερός...πληρώνει την αξία τζαι την υπεραξία των προσώπων.

ο πρόεδρος εν υπολόγισεν έτσι εφιάλτη...να γινει αιτία να βάλλεται σύσσωμο το λαϊκό κίνημα.

που σταματά η αξία των προσώπων τζαι που αρχίζει η αξία του κοινωνικού σώματος;

η αντιπολίτευση εν προσωπολάγνα παραπάνω που την κυβέρνηση φαίνεται μου με ένα διαβρωμένο πολιτικαντισμό που πουλά επίλεκτα πρόσωπα τζαι ανίκανα πρόσωπα που την άλλη.

τζαι ο πληρωμένος ακελικός βουρά να σώσει την τιμή του προέδρου γιατί η αντιπολίτευση αποφάσισε να ξαναπάει στο νηπιαγωγείο των εντυπώσεων. την τιμή του εργάτη ποιός θα τη σώσει;

τούτη εν η δική μου έννοια.

15/7/11 13:09  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Δις.

"...να το πω; άτε ας το πω. τούτον το μαυρογέρημον το λεγόμενο λαϊκό κίνημα τζαι την ιστορία τουτου του τόπου ποιός θα την προστατεύσει; "

Είχε την ευκαιρία να αυτοπροστατευτεί αλλά εσυμπορεύτηκεν με "αδρώπους που αλλάξαν", με τσιμεντοπατέρες τζιαι τιμωρούς της φυγοστρατίας.

Τζιαι δεν είναι μόνον ο του πυρήνα ΑΚΕΛικός που την πατά.

Σκέφτου τωρά... *τζιαι τούτον μάλλον πάει για ανάρτηση) την τραγικότητα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των αντιρατσιστών, των επαναπροσεγγιστών, των αντιεξουσιαστών τζιαι των αναρχοαυτόνομων, κλπ... που τόσον καιρό εκάμναν εκδηλώσεις με την ονείρωξη της μαζικότητας... να θωρούν τζείνη τη μαζικότητα να πέφτει στα χέρια τηα (άκρας) Δεξιάς.

Βέβαια υπάρχει και η μερίδα του κόσμου που ξέρει πως υπάρχουν παντού ευθύνες στον πολιτικό μας κόσμο και δεν εμπιστεύεται κανέναν τους ... αλλά άμαν υπάρχει τόση (αντίστοιχη με των "άλλων") λύσσα από πλευράς των υποστηρικτών του Προέδρου και επιμονή να μην παραδεχτούν το παραμικρό ... ε, ναι... υπάρχει ο κίνδυνος να τους σπρώξουν τζιαι τζείνους στο στόμα του Λύκου.

Αλλά βέβαια... τούτα λαλεί σου τα έναν Κερασφόρο γεμάτο εμπάθεια που έχει προσωπικά με τον Δημητρόβ... οπόταν εν μετρούν, έννεν;

15/7/11 15:09  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Μιχαήλ.

Άμα τες πέρκι γεννήσουν μεγάλε. Δώστου!

15/7/11 15:09  
Blogger Disdaimona said...

αγρινέ ρωτάς με αν θεωρώ πως έσιεις προσωπικά με τον Δημήτρη; ε όι βέβαια. μα εν να αρκέψουμεν που την αρκή να μιλούμεν πάλε;

η πλευρά της ας την πούμε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές κ.λ.π τι ήταν ως τωρά; έτο ήταν για τους φασίστες το προκάλυμμα για να χτυπούν εφόσον εν εμπορούσαν ανοιχτά να κάψουν που τότε το προεδρικό.

τωρά εππέσαν οι μάσκες. κυνηγούν τζείνους που ήταν ο στόχος που την αρχή.

τζαι βέβαια όσοι εν εξω εν τρωσιν κουτόχορτο με τες μαζικότητες. τζαι όπως ξέρεις πολλά καλά, ούτε ποττέ εκωλώσαν να τα βάλουν με τους φασίστες.

να τους αντιμετωπίσει τζαι το ακελ τωρά απέναντι. εννεν κακό τουτο. εν καλό.

15/7/11 18:00  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Για σεν' τα λέω πεθερά, για να τ' ακού' η νύφη.

Ούτε ο Χριστόφιας είναι ο άμεσος στόχος. Είπαμεν το ξανά. Απλά "έτυχε" (πυ λαλεί τζιαι η Ψυχία) να εν τζείνος η προσωποποίηση όσων φοβούνται (επαναπροσέγγιση, ΔΔΟ, ειρήνη). Εσφαλμένη -κατά την άποψη μου -η προσωποποίηση... αλλά τούτη ένει.

Εν τω μεταξύ... άκουσα ότι θκιώχνουν τα κεαελαμιτικα που τις συνάξεις αλλά παραμένουν όλες οι "προοδευτικές" δυνάμεις από Κλαίρη μέχρι Θεοχάρους και από την "θέλει σε" μέχρι τον "ψυχαναλυτικό εναλλακτικό γκουρού".

Φαντάζεσαι να καρπωθούν τζείνοι μια "μαζικότητα"; Εννά πρέπει το αντίπαλο δέος, οι "άλλοι" γκουρού να αυτοκτονήσουν ομαδικώς.

15/7/11 19:40  
Anonymous Anonymous said...

Ωραίος φίλε μου. Καλή τύχη και καληνύχτα... ώσπου να ξημερώσει;

15/7/11 20:14  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Το "ωραίος" λαλείς το τωρά που εν' σκοτεινά...

15/7/11 20:18  
Anonymous Anonymous said...

Mouflon,είσαι ένας λεβέντης ρε γαμώτο!Τζιαι πρόσεχε,εν το λαλώ ειρωνικά...Εννοώ το...Είσαι ένας άνθρωπος που εν να περπατήσεις ξυπόλιτος μες την Μακαρίου,με το κοτοπαντέλονο τζιαι την τελαντωτή, τζιαι να γράψεις τους Κυπραίους στα παλιά σου τα παπούτσια...Πιάννω σε γαμώτο..Πιάννω σε...

15/7/11 22:39  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Στη Μακαρίου ...να κάμω τι, άνθρωπε μου;

15/7/11 22:58  
Anonymous Anonymous said...

Η μακαρίου είναι ένα από τα σύμβολα της Κυπριακής βλακείας...

15/7/11 23:07  

Post a Comment

<< Home