Friday, August 08, 2008

Πρώτες εντυπώσεις…

…από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

« Ωραίες οι ομορφιές
που κάνατε

τις προάλλες Κώστας

αλλά…


εμείς έχουμε τα νούμερα »

  • Labels: ,

    7 Comments:

    Anonymous Anonymous said...

    Αγρινό,

    εγώ αποφάσισα να τους μποϋκοτάρω εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν θα αγοράζω προϊόντα από τους χορηγούς τους και δεν θα βλέπω τους αγώνες.

    8/8/08 16:40  
    Blogger rose said...

    δεν θα το παρακολουθησω το θεαμα...

    έτσι θα εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο την εξοχή, τους φίλους, τη ζωγραφικούλα μου, αντε κανα κομματι τουρτα μεσα - μεσα

    καλα θα περασουμε 2 βδομαδες!

    8/8/08 19:41  
    Anonymous Anonymous said...

    Ακόμα μαζεύω υπολείμματα του μυαλού μου από τον τοίχο. Εβαρήθηκα την τόσο που επαίχτηκα.

    9/8/08 03:42  
    Anonymous Anonymous said...

    @Everybody

    Μόνο στην αρχή έδωσα προσοχή γιατί ήθελα να παρατηρήσω τους συμβολισμούς που οι Κινέζοι θα επέλεγαν. Μετά έβλεπα, δεν έβλεπα καθότι είχα άλλες ασχολίες.

    Από όσα είδα, φάνηκε πως οι Κινέζοι κράτησαν την "φόρμα" που είχαν οι Έλληνες (τρόπος παρουσίασης και θεματολογία, αναμενόμενο από μια χώρα που έχει έντονη την αίσθηση της συνέχειας και του σεβασμού στην παράδοση). Παρουσίασαν δηλαδή και αυτοί κάποια κύρια στοιχεία της κουλτούρας & Ιστορίας τους.

    Στον τρόπο τους όμως πρόσθεσαν και κάποια χαρακτηριστικά της Κίνας που οι ίδιοι θέλουν συνεχώς να υπενθυμίζουν σε φίλους και εχθρούς, π.χ. τη μαζικότητα. ("Έχουμε τα νούμερα").

    Για παράδειγμα, τη "συνομιλία" με τα κρουστά που είδαμε στην Αθήνα... την "επέκτειναν" βάζοντας μέσα το στοιχείο της τεχνολογίας και της μαζικότητας (θα ψάξω να βρω φώτο να προσθέσω στην κύρια ανάρτηση).

    Για όλα τα άλλα: ναι, υπάρχει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα αλλά καμία χώρα και καμία ηγεσία δεν επιθυμεί πραγματικά είτε να χάσει το μερίδιο της από την τεράστισ αναδυόμενη Κινέζικη αγορά... είτε να βρεθεί αντιμέτωπη μπροστά στο κομφούζιο που θα προκαλούσε μια "ανοικτή κινέζικη κοινωνία". Χέζονται όλοι τους.

    9/8/08 15:27  
    Blogger Unknown said...

    Το είδα-για να μη πολυλογώ (έχω και ένα σχετικό υστερόγραφο στο blog μου) συμφωνώ με όσα έγραψε ο Αγρινός, με καλύπτουν.

    9/8/08 15:40  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Pittas

    Και το τριπλό μήνυμα συμβολικό της μαζικότητας ή λάθος;

    :-)

    9/8/08 15:44  
    Blogger Unknown said...

    Καθόλου λάθος, καθόλου! ;-)

    10/8/08 21:06  

    Post a Comment

    << Home