Friday, December 12, 2008

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΡΙΚΗΣ

Ο ΝΟΜΟΣ

Το Νόμο θα τον βρείτε σε γνωστή αναρχοκομμουνιστική ιστοσελίδα: • Συγνώμη που δεν βάζω όλες τις σελίδες. Ο μπλόγκερ ... "αποκλίνει".


  Όσοι κλαίνε τόσες μέρες για

  την ανομία που επικρατεί

  στην Ελλάδα λόγω των

  ταραχών… παρακαλώ, χύστε

  τώρα ένα αποκλίνων δάκρυ!  ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ


  Να κάμω μαγικά και να γίνει αναπαράσταση δεν μπορώ. Θα ξεκινήσω όμως με τα μαγικά λόγια του ίδιου του Ειδικού Αστυνομικού που φέρεται ως δράστης. Αν η εφημερίδα


 • Ελευθεροτυπία απέδωσε λανθασμένα την εξιστόρηση του, απολογούμαι:

 • «Δεχθήκαμε επίθεση από ομάδα 30 ατόμων που μας φώναζαν "μπάτσοι, αλήτες, θα σας κάψουμε ζωντανούς" και άλλες χυδαίες εκφράσεις και μας πετούσαν πέτρες, ξύλα μπουκάλια, σιδερένια τασάκια, μάρμαρα και κροτίδες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από το περιπολικό και το χώρο αλλά και τις καταθέσεις των αστυνομικών».

  «Πολύ ταραγμένοι και φοβούμενοι μήπως εγκλωβιστούμε και καούμε ζωντανοί στο περιπολικό, ενημερώσαμε το Κέντρο Αμέσου Δράσεως και λάβαμε εντολή να απεγκλωβιστούμε, χωρίς περαιτέρω οδηγίες».


  Παρακάτω, με σχόλια και του συντάκτη της εφημερίδας, δώστε προσοχή:


  Στη συνέχεια κι ενώ είχαν ενημερώσει τα μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χαρ. Τρικούπη «προληπτικά προκειμένου να ενημερώσουμε περαιτέρω τη διμοιρία κινηθήκαμε προς τη Ναυαρίνου και την ακολουθήσαμε με κατεύθυνση προς την Τζαβέλλα»....

  Κι αφού «η ομάδα των αναρχικών επανέκαμψε» και «βλέποντάς τους σε απόσταση 10-15 μέτρων και ευρισκόμενοι πλέον σε κατάσταση φόβου για τη ζωη μας, και προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διαφυγή μας έβγαλα το υπηρεσιακό μου περίστροφο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έριξα δυο προειδοποιητικές βολίδες στον αέρα, μπορεί και τρίτη». Τονίζει ότι «ουδείς εκ των δυο μας αντελήφθη ότι υπήρξε τραυματισμός», υποστηρίζει ότι «είναι αδύνατον έστω και να υποτεθεί ότι δήθεν σημάδεψα... αφού θα είχαν πληγεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι αν είχα πυροβολήσει προς το μέρος τους τρεις φορές με δεδομένο ότι το όπλο μου έχει τη δυνατότητα από την απόσταση που φέρομαι ότι πυροβόλησα να διαπερνά ακόμη και οκτώ σώματα».


  Χωρίς περιττολογίες, χωρίς τις μαρτυρίες περαστικών και το βίντεο που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Αστυνόμου Φόνου περί κινδύνου της ζωής του και βολές στον αέρα, χωρίς εξοστρακισμούς…

  Έχουμε και λέμε: Το ξεφτέρι αυτό, μετά τον -κατ' εντολή -απεγκλωβισμό... και αφού δεν είχε περαιτέρω οδηγίες... μηδένισε την προηγούμενη εντολή και … επανεγκλωβίστηκε! Από αυτό το σημείο και μετά δεν έχει σημασία η διάψευση του από τους περαστικούς και το βίντεο.


  Προσέξτε …


  Πρώτον, δεν έπρεπε να επιστρέψει. Δεύτερον, ο Νόμος κάνει ειδικές αναφορές και προνοεί συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις για τις περιπτώσεις εκφοβιστικού πυροβολισμού ΚΑΙ για τις περιπτώσεις πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (με ειδικές πρόνοιες για την περίπτωση εξοστρακισμού και για πυροβολισμούς κατά ανηλίκων). Για την δε περίπτωση ανηλίκων, σαφέστατα θέτει ως προϋπόθεση για την χρήση όπλου προς ακινητοποίηση ή εξουδετέρωση να «αποτελεί το μοναδικό μέσο για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου θανάτου». .

  Ο ίδιος ο Κατά Αποκλίνουσων Συμπεριφορών Αστυνόμος φέρεται να λέει, «…βλέποντάς τους σε απόσταση 10-15 μέτρων και ευρισκόμενοι πλέον σε κατάσταση φόβου για τη ζωη μας, και προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διαφυγή μας έβγαλα το υπηρεσιακό μου περίστροφο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έριξα δυο προειδοποιητικές βολίδες στον αέρα, μπορεί και Τρίτη…».

  Στους ορισμούς της Νομοθεσίας όμως δεν υπάρχουν τέτοιες βολίδες. Αν υποθέσουμε ότι εννοεί τον εκφοβιστικό, τότε ο Νόμος προνοεί ΠΡΩΤΑ εξάντληση ηπιότερων του πυροβολισμού μέσων, προειδοποίηση για την επικείμενη χρήση όπλου με επαρκή χρόνο ανταπόκρισης και κλιμακωτή χρήση του όπλου (Κανόνες για τη γενικότερη χρήση όπλου, Άρθρο 3/ παραγρ. 2 α, β και γ, 3, Ορισμός «κλιμακωτής χρήσης» Άρθρο 1 / παράγρ δ/ 1 έως 4)… και φτάνοντας στον «εκφοβιστικό πυροβολισμό» (Άρθρο 3 / παράγρ. 4) ο Νόμος απαιτεί να «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην πληγεί άνθρωπος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος».

  Είδατε πουθενά να λέει τίποτα για πρόταξη όπλου και για σαφή προειδοποίηση χρήσης τους; Εγώ πάντως όχι. Αντί αυτού είδα το «…έβγαλα το υπηρεσιακό μου περίστροφο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έριξα δυο προειδοποιητικές βολίδες…». Ως εκφοβιστική ήταν Α-ΝΟΜΗ η βολή εκτός εάν –σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου –«…αυτό είναι μάταιο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ή επιτείνει τον κίνδυνο θανάτου ή σωματικής βλάβης…»
  Σε τέτοια περίπτωση όμως, με κίνδυνο θανάτου… δικαιολογείται ο πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Δηλαδή, άμα ήταν τέτοιος ο κίνδυνος και δεν είχε χρόνο για τα άλλα… επιτρέπεται βολή όχι προειδοποιητική αλλά απευθείας.


  Δεν μας είπε κάτι τέτοιο ο Αστυνόμος Σαϊνης !


  Θυμηθείτε!


  Μίλησε γενικά για «κατάσταση φόβου» και για «ένστινκτο αυτοσυντήρησης». Ο Νόμος δεν αναφέρεται σε αυτά ως προϋποθέσεις. Να το πω πιο απλά, να το καταλάβουμε όλοι: πουθενά δεν μας λέει «ο τάδε ή ο δείνα ύποπτος πήγε να χτυπήσει εμένα ή κάποιον άλλο». Επομένως δεν έχει την κάλυψη του Νόμου.


  Μας είπε ότι έριξε εκφοβιστική, έτσι; Άνομη εκφοβιστική εφόσον δεν ακολούθησε τη διαδικασία…


  Παρακαλώ,

  όσοι κλάψατε για

  την ανομία των επεισοδίων

  που ακολούθησαν,

  χύστε τώρα ένα άνομο δάκρυ.


  Για το θέμα της περίπτωσης να ήταν σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του ή άλλου και να έριξε βόλι για ακινητοποίηση ή εξουδετέρωση, παρατηρώ πως …επιστρέφοντας σε χώρο όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αισθάνθηκε κίνδυνο… και κατά παράβαση των οδηγιών που έλαβε … παραβίασε και τον όρο του «μοναδικού μέσου» σε βολή «εξουδετέρωσης» και «κατά ανηλίκου» (Άρθρο 3 / παράγρ. 7 - γ). Προσέξτε καλά. Δεν χρειάζεται η διάψευση του από τους περαστικούς …


  Για να προστατεύσει την δική του ζωή …ο ίδιος χρειαζόταν μόνο να κρατήσει οπτική επαφή χωρίς να πλησιάσει τόσο, να μείνει πίσω όσα μέτρα χρειάζονταν μέχρι να έρθουν ενισχύσεις.


  Για τις δε ζωές άλλων, δεν άκουσα κανένα να έχει κάνει καταγγελία ότι εκείνη τη στιγμή οι νεαροί απειλούσαν τη ζωή τους. Επομένως σε εκείνο το επεισόδιο είχε το θαυματουργό μέσο του να υπακούσει στις τελευταίες εντολές που είχε λάβει.  Αφού ενεργούσε λοιπόν κατά παράβαση εντολών αλλά και της πρόνοιας του Νόμου για «μοναδικό μέσο» … η χρήση του όπλου για ευθεία βολή θα ήταν ήδη παράνομη.  Ακόμα και να ήταν αλήθεια τα όσα λέει ο ΑστυΦόνος, ακόμη και να είπε ψέματα … εκείνο το βόλι που σκότωσε τον Αλέξη ήταν Α-ΝΟΜΟ. Ακόμη και αν δεν κατέληγε πουθενά η βολή, εφόσον παραδέχεται παράβαση εντολής, εφόσον δεν αναφέρει και αποδεικνύει ούτε ο ίδιος συγκεκριμένη, άμεση απειλή και εφόσον η εξιστόρηση του δεν δείχνει να ακολούθησε τις διαδικασίες για «προειδοποιητική βολή» … κάθε βολή του ήταν παράνομη.


  Παρακαλώ,

  όσοι διαμαρτύρεστε για

  τους «θρασύδειλους» κουκουλοφόρους,

  ρίξτε τώρα μια

  κλανιά διαμαρτυρίας
  για το ξεφτέρι αυτό.  ΤΑ ΜΜΕ


  Πόσα ΜΜΕ, έντυπα ή ηλεκτρονικά είδατε να κάνουν από την πρώτη μέρα αναφορά στο συγκεκριμένο νόμο; Εγώ παρακολουθώ την δορυφορική της ΝΕΤ και τις αναμεταδόσεις (δελτίων ειδήσεων, άλλων ενημερωτικών εκπομπών & πάνελ συζητήσεων) των άλλων ελληνικών καναλιών που μας πλασάρουν εδώ τα κυπριακά κανάλια. Έψαξα λίγο και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των έντυπων μέσων. Την πρώτη μέρα, σχεδόν κανείς. Αν λάθος κατάλαβα, όσοι βλέπουν από δορυφορικές ή είναι Ελλάδα… ας με διορθώσουν.


  Έπρεπε να περάσουν μέρες για να ακούσω προσκαλεσμένους ή αρθρογράφους να ψελλίζουν δειλά… «ο Νόμος λέει…». Αλήθεια, πόσοι ΜΜΕτζήδες έκαναν τις αναγκαίες ερωτήσεις για αυτά τα θέματα;


  (Εγώ στη θέση τους θα έψαχνα και για κάμερες σε μαγαζιά & γραφεία της γύρω περιοχής αντί να περιμένω να εμφανιστεί κανένα βίντεο στο διαδίκτυο… αλλά εγώ είμαι απλά ένας άσχετος).


  Αντί αυτού οι ΜΜΕτζήδες συνέβαλαν στην αισχρή


  χορογραφία με χορευτικές φιγούρες

  Ζάλογγου τύπου


  «πόσες γκέλες κάνει η σφαίρα πέφτοντας;»,

  τσαλιμάκια τύπου

  «βιοπαλαιστής ο θύτης, κακομαθημένο πλουσιόπαιδο το θύμα» (νόμισαν ότι έτσι θα αδιαφορούσαν ή θα ευχαριστιόνταν οι αριστεροί;)

  και πιρουέτες τύπου

  «θα πρέπει να δούμε τα συμπεράσματα των νομικών διαδικασιών και ερευνών».


  Πέστε μου επίσης... γιατί δεν βγήκαν αμέσως ΜΜΕτζήδες και Πολιτικοί να ρωτήσουν 1) ποιός εκπαίδευσε τον "ειδικό αστυνομικό" και ποιος έβαλε την υπογραφή του για να γίνει "όργανο". 2) Ποιός ήταν ο διοικητής του και τι αξιολόγηση του έκανε μέχρι τώρα;


  Όσοι χορέψατε μετά

  το χορό των διαμαρτυριών για

  την ανικανότητα και την αδυναμία

  των σωμάτων ασφαλείας

  να περιορίσουν τις ταραχές,

  ψάλλετε μαζί μου:
  «
  Κατακα(η)μένη Αράχωβα »!

  Αγαπητά μου, ελληνικά ΜΜΕ, Ένας τελευταίος χορός για μας…


  Ακόμη και αν έχω λάθος σε ΟΛΑ όσα λέω, εσείς οφείλατε να τα ρωτήσετε πρώτοι και να πληροφορήσετε τον κόσμο.


  Όταν ξεκίνησε αυτό το κακό, αντί να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις για τις πρόνοιες του Νόμου… μπήκατε μέσα στο «χορό της ζάλης μετά παπαρολογίας». Βλέπετε, οι αναφορές στην ουσία δεν πουλάνε.


  Λέχθηκε ότι το επεισόδιο προσπάθησαν κάποιοι να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Εγώ, αντί να προχωρήσω στον κλασικό πολιτικό διαχωρισμό δεξιά-αριστερά… επιτρέψτε μου να εισαγάγω μια καινοτομία. Ένα πολιτικό διαχωρισμό μπρος-πίσω! Όσα από εσάς δεν έψαξαν αυτές τις πτυχές του θέματος και συμμετείχαν στον παπαρο-χορό… κάντε δύο βήματα πίσω (προς τον γκρεμό) …και αδειάστε μας την γωνιά. Οι υπόλοιποι, που τουλάχιστον προσπαθήσατε να αγγίξετε την ουσία του εγκλήματος… κάντε ένα βήμα μπρος. Προς το παρών ας γλυτώσετε το γκρεμό, για τώρα έχετε κάνει τη δουλειά σας σωστά.  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΒΙΑ


  Πολλούς άκουσα εδώ στην Κύπρο να λένε «μα δεν δικαιολογούνται τα επεισόδια βίας».


  Να το εξετάσουμε.


  Ο Νόμος δεν μπορεί να προνοεί για όλα, πόσο μάλλον για τις περιπτώσεις βλακείας. Δεκτό.


  Η πολιτεία όμως και οι πολιτικοί ΕΠΡΕΠΕ να προνοούν για το ποιες νοοτροπίες γίνονται ανεχτές ή ενθαρρύνονται στα σώματα ασφαλείας. Έτσι;


  Όταν σε αυτό τους τον έλεγχο αποτυγχάνουν, αποτυγχάνουν έτσι να τηρήσουν μια από τις βασικές πρόνοιες υπό τις οποίες ο λαός τους παραχωρεί εξουσίες. Για όσους ενδιαφέρονται, ορίστε μια γκράντε αναρχοκομμουνιστική θεωρία που μιλά για


 • Ουσιαστικά λέει πως στις Δημοκρατίες η Εξουσία του Κράτους δεν είναι κάτι το αυτονόητο ή το δοσμένο "ελέω Θεού". Δεν έχει το Κράτος καμία ουσιαστικά εξουσία πέραν από αυτή που ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ.

  Τούτη η παραχώρηση γίνεται με προϋποθέσεις. Γίνεται δηλαδή με τη συγκατάθεση των πολιτών και νοουμένου ότι το κράτος διασφαλίζει κάποια στοιχειώδη πράγματα όπως, π.χ. να είναι κράτος δικαίου, να είναι σεβαστά τα δικαιώματα του καθενός κλπ.

  Όταν αυτό το συμβόλαιο δεν γίνεται σεβαστό από το Κράτος... τότε χάνεται και η νομιμοποίηση του Κράτους.

  Εξετάζοντας την περίπτωση του Αστυνόμου Τρόμου, οφείλει κανείς να διερωτηθεί «γιατί επέστρεψε;» και να προσπαθήσει να εξηγήσει μια τόσο «απερίσκεπτη» πράξη ενός έμπειρου «ειδικού αστυνομικού» των Εξαρχείων.


  Αν υποθέσουμε ότι αντέδρασε από πληγωμένο εγωισμό, τότε απαντώ πως το Κράτος όφειλε να μην υπήρχαν τέτοιοι αστυνόμοι στις τάξεις των Σ.Α.


  Αν το έκανε –κατά παράβαση εντολών –γιατί πίστευε ότι έτσι έκανε το καθήκον του, ισχύει το ίδιο για λόγους ανικανότητας του.


  Όφειλαν δε το Κράτος και οι πολιτικοί όχι μόνο να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε 1) να μεγιστοποιούν και την απόδοση των δικλείδων ασφαλείας όπως η βελτίωση της Νομοθεσίας, ο σωστός έλεγχος από την ίδια ιεραρχία των Σ.Α., ο έλεγχος της εκπαίδευσης και…. νάτος ο χορός, ξαναρχίζει… 2) να είναι –στο μέγιστο δυνατό βαθμό –βέβαιοι ότι δεν παρεισφρέουν σε τέτοιες πράξεις και κίνητρα που σχετίζονται με αντιδημοκρατικά αισθήματα και νοοτροπίες.


  Εδώ τίθεται ένα άλλο καίριο ερώτημα.


  Γιατί στα Εξάρχεια;


  Γιατί όχι στα γήπεδα της Ελλάδας … όταν πέφτει ξύλο και καίνε καθίσματα… όταν δηλαδή πάλι κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες; Πόσες φορές ρίχτηκαν εκεί -εξοστρακισμένοι ή μη -πυροβολισμοί προς εκφοβισμό; Γιατί αυτή η διαφορά στις συμπεριφορές ανάλογα της τοποθεσίας (ή του πλήθους που υπολογίζεις πως έχεις απέναντι σου);


  Μήπως υπάρχει εδώ θέμα διάκρισης… και μάλιστα με ξεκάθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΑ κριτήρια;


  Η δολοφονία –για πολλούς από εμάς –φαίνεται να είχε υφή πολιτική. Δεν ήταν μια πολιτική δολοφονία με την κλασική έννοια του όρου, άλλωστε λίγοι σκεπτόμενοι άνθρωποι μπορούν ή θέλουν να αποδώσουν πολιτικές απόψεις σε ένα (νεκρο) 15χρονο, ήταν όμως μια δολοφονία με πολιτικό υπόβαθρο ΕΑΝ έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στις πράξεις του Οργάνου ο χώρος, οι «αποκλίνουσες συμπεριφορές» και η δική του αντίληψη περί αυτών, οι προκαταλήψεις του και τα πιστεύω του.


  Δυστυχώς, ήρθε και επαλήθευσε αυτή την πιθανότητα η ίδια η μετέπειτα στάση του Οργάνου.


  Η –δια μέσω Κούγια –στάση του δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας. Όχι πως χρειαζόταν επαλήθευση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η συμπεριφορά οργάνων «απέκλινε» σε εκείνο ακριβώς το χώρο.


  Ήρθε λοιπόν –κερασάκι στην τούρτα ή το αποκορύφωμα του χορευτικού παροξυσμού –η «αποκλίνουσα συμπεριφορά» αλλά και η γενικόλογη αναφορά του Οργάνου για συμμετοχή του συγκεκριμένου νέου σε επεισόδια χουλιγκανισμού με αναφορά ΚΑΙ σε (μελλοντική !!! ) -πολιτικής φύσεως, παράνομη πράξη δλδ., "... το οποίο είχε συγκεντρωθεί και θα επετίθετο, όπως συνηθίζεται κάθε Σάββατο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ..." ). Εμένα τούτο μου μυρίζει πολιτικό υπόβαθρο στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του ίδιου αλλά και γενικότερα των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Όφειλε πάντως το Ελληνικό Κράτος να φρόντιζε για να μην υπήρχαν τέτοιοι φαινόμενα στα Σώματα Ασφαλείας. Όφειλε το Κράτος να μην αποδέχεται -και κάποτε να ενθαρρύνει -τέτοιες νοοτροπίες. Η δε σπουδή –στα πρώτα στάδια –συναδέλφων του δράστη αλλά και πολιτειακών παραγόντων να δικαιολογήσουν και να συμπαρασταθούν... είναι από μόνα τους απόδειξη για την ύπαρξη τέτοιων καταστάσεων. Ο δε Καραμανλής, μιμούμενος το αυτογκόλ ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Καλτεζά και μη αποδεχόμενος την παραίτηση του Υπουργού... έκανε ολάκερο το κυβερνητικό του σχήμα συνένοχο στη δολοφονία.


  Σε ποιο σημείο αποφασίζουμε ότι χάνει τη νομιμοποίηση του ένα Κράτος; Πότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για απώλεια της ελευθερίας; Φιλελεύθεροι δεν είμαστε όλοι; Η ανοχή τέτοιων συμπεριφορών από τα "Σώματα Ασφαλείας" του Κράτους (του λαού) σας λέει κάτι; Η ανοχή της διαπλοκής;


  Αν κάποιος δέχεται ως δικαιολογημένη την οργή του κόσμου, όχι τις πράξεις τύπου "burning & looting" και όχι μόνο για το φονικό αλλά γενικότερα … για τις πρακτικές και την νοοτροπία που ενθάρρυναν / επέτρεψαν ένα τέτοιο φονικό αλλά και σκηνικά τύπου "Βατοπέδι" ... τότε πέστε μου... ποιους εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης θα πρότεινε;

  Αν δεν δέχεται αυτή την οργή... κάθεται σπίτι ή πράττει ενάντια της. Αν την δέχεται όμως... το πραγματικά ανησυχητικό θα ήταν η απουσία αντίδρασης.

  Σε ότι αφορά τα σενάρια για αλλοδαπούς πλιατσικολόγους, για πράκτορες, για μεμονωμένους ταραξίες ακόμη και για πολιτικές παρατάξεις που υποδαύλισαν πάθη και προκάλεσαν ταραχές… Για χάρη της συζήτησης να δεχτώ ότι υπήρξαν και αυτοί.


  Μόνοι τους; Είναι τόσο ανίκανο το Κράτος; Ε, τότε θα έπρεπε να απομακρυνθεί για να σωθεί το Έθνος.


  Η πιθανή ύπαρξη τους όμως δεν αναιρεί την ύπαρξη των «άλλων», με το νόμιμο θυμό… με την δικαιολογημένη οργή.

  Και αν υπάρχουν…τι μπορούν να κάνουν;


  Υπάρχουν εκλογές. Και τι θα γίνει μέχρι τις επόμενες εκλογές ενώ το Κράτος αδυνατεί να ελέγξει τα όργανα του; Θα χορέψουν όλοι ομαδικά το χορό της –δια βιασμού –εγκυμοσύνης;


  Υπάρχουν οι πορείες διαμαρτυρίας με παράδοση νότας σε πολιτειακούς αξιωματούχους. Ωραία. Σταμάτησαν ποτέ αυτές το χορό του παραλόγου;


  Μα τι άλλο μπορεί να γίνει;


  Λοιπόν…


  Πόσοι θα έλεγαν "δεν πάω δουλειά μέχρι να δω ορατές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας"... "δεν αγοράζω προϊόντα μέχρι να παν φυλακή και όσοι έδωσαν γη του Δημοσίου και όσοι πήραν / εκμεταλλεύτηκαν". Μαζικά όμως! Για να έχει αποτέλεσμα.


  Πόσα κόμματα και πόσοι βουλευτές θα απείχαν από τα καθήκοντα τους και θα καθιστούσαν δυσλειτουργικές τις διεργασίες της βουλής μέχρι να επιτευχθούν εκείνες ακριβώς οι αλλαγές που θα αποκαθιστούσαν τη νομιμοποίηση της εξουσίας του Κράτους;

  Πόσα ΜΜΕ θα θυσίαζαν διαφημίσεις και θεαματικότητα για να πληροφορήσουν σωστά και να αφυπνίσουν;

  Πόσοι χρηματοδότες θα έκοβαν τη ροή στους πολιτικούς;

  Πόσοι πολιτικοί θα έκοβαν τη ροή στους οικονομικούς παράγοντες;

  Ουτοπικό; Ε, μα αυτές είναι μη βίαιες μέθοδοι που η απραξία μας και η δειλία μας καθιστούν ουτοπικές.

  Αφού λοιπόν ένα ολάκερο έθνος δεν προλαβαίνει με τις αντιδράσεις του αυτό το θυμό... αφού 14χρονα και 15χρονα δείχνουν πιότερη πρωτοβουλία -λανθασμένη έστω -από τους ενήλικες... ας καεί το μπουρδέλο απ' άκρη σ' άκρη.

  Πάνω απ' τις υλικές ζημιές, δίπλα ακριβώς από τη ζωή ενός παιδιού... βρίσκεται η συλλογική ευθύνη για το πως έφτασαν τα πράγματα εκεί. Αφού λοιπόν αδυνατούν να παράξουν εναλλακτικό τρόπο αντίδρασης όσοι κλαίνε για τα μαγαζιά και τις δουλειές, για την ανομία και το χάος... τα παράπονα τους για το αποτέλεσμα είναι υποκριτικά και βρωμάν ευθυνοφοβία.


  Εσείς κύριοι τι πράξατε για να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να συμπεριφερθεί έτσι ένα "Όργανο" σας; Δικό σας είναι, εσάς εκπροσωπεί. Οι φωτιές καίνε πρώτα γιατί δεν υπάρχει αντίδραση άλλη κατά "εκπροσώπων" σας (ούτε καν μια αποδοχή παραίτησης, το ελάχιστο δηλαδή) και μετά για όλους τους άλλους λόγους.


  ****

  Η δική μου διαφωνία με τη βία ως πολιτικό μέσο έχει ορισμένους βασικούς λόγους.


  1) Προϋποθέτει την ανάδειξη προσωπικοτήτων με τάση στη βία, την επιβολή σε «στρατιώτες» και «εχθρούς»… και ως αποτέλεσμα έχει την καθιέρωση αντιδημοκρατικών, ανελεύθερων ενστίκτων, τη δημιουργία καπετανάτων και –ακόμη και με φαινομενική επίτευξη του πολιτικού στόχου –τη συνέχιση ενός φαύλου χορού απώλειας της πραγματικής εξουσίας του λαού και της πραγματικής ελευθερίας λόγω εγκαθίδρυσης νέων «αρχόντων». Άμα χρησιμοποιήσεις ένα μπούλη για να σε απαλλάξει από ένα άλλο μπούλη… στο τέλος μένεις με ένα ικανότερο μπούλη. Lovely!


  2) Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα διαλόγου, σύνθεσης, πραγματικής συναίνεσης και δίκαιου συμβιβασμού.


  3) Είτε έχει σκοπό την επιβολή πολιτικής, είτε απλά είναι ξέσπασμα, έκφραση πολιτικής ανυπακοής και μέθοδος αυτοάμυνας … σχεδόν πάντα ενισχύει την αποδοχή των μέτρων καταστολής και την αυθαιρεσία του Κράτους.

  "...Όχι, δεν θα με βάλετε
  να διώξω τα περιστέρια.
  Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε
  να πιάσει τη βροχή..."

  Χ-ΗUMANS

  ΟΜΩΣ

  Ενώπιον της συλλογικής ανικανότητας για ουσιαστική και αποδοτική αντίδραση … δεν νοιώθω πως έχω το δικαίωμα να κρίνω εκείνους που έτσι αντιδρούν. Εδώ στην Κύπρο πολλοί βιάστηκαν να κρίνουν εκ του ασφαλούς… «Μα γιατί τα παλιόπαιδα αντιδρούν έτσι; Εϊναι αυτός τρόπος συμπεριφοράς;». «Με ποιο δικαίωμα κάνουν καταλήψεις αντί να διαβάζουν οι τεμπέληδες;»


  Αντιστρέφω το επιχείρημα. Εσείς πως μπορείτε να κρίνετε χωρίς να είστε στη θέση τους; Μήπως εσείς πρέπει να υποστείτε το παραμικρό μέχρι που ο κάθε απαθής


 • Βούδας
  --
  πολιτικός άρχοντας
  αποφασίσει να κάνει κάτι; Μήπως εσείς πρέπει να χορέψετε το «χορό της εξοστρακισμένης σφαίρας» (παλιός ινδιάνικος χορός) μέχρι κάποια αντιπολίτευση να επιτύχει τη μεγάλη ανατροπή;
  Το όνομα τους γράφει η σφαίρα.
  Σιωπή.

 • Άλλο νομίζω όμως πως είναι το πρόβλημα των επικριτών σε Κύπρο και Ελλάδα. Περάσαμε τα –άντα… κοντεύουμε στα –ήντα… και η υποταγμένη, γεροντίστικη μας φύση δεν αντέχει να κοιτάει οργανισμούς ζωντανούς, που τολμάνε όσα εμείς δεν ονειρευτήκαμε ποτές γιατί είμαστε χέστηδες.


  Εγώ θα το παραδεχτώ. Αυτά τα παιδιά, όσο και να διαφωνώ με τη χρήση βίας σαν πολιτικό μέσο ή τρόπο έκφρασης… και με δεδομένη την ανικανότητα των ενηλίκων να παράξουν αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης… τα ζηλεύω. Παλεύουν, πέφτουν χάμω, σηκώνονται… σε ένα χορό τόσο όμορφο όσο και επικίνδυνο… ίσως και μάταιο…
  Τα παιδιά είναι
  ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ.

  "...Es necesaria una cierta dosis de ternura
  para quitar de en medio a tanto hijo de puta
  que anda por ahí.

  Pero a veces no basta
  con una cierta dosis de ternura
  y es necesario agregar....
  una cierta dosis de plomo..."

  Ζ


  ******


  Θα περάσουν όλα. Αν το σύστημα κρίνει πως είναι αναγκαίο θα μας παρουσιάσει μια αλλαγή φρουράς. Με την κωλοφαρδία του πατέρα του, ο Γιωργάκης ίσως να νικήσει τον μόνο πολιτικό που ήταν αρκετά ανίκανος για να χάσει από αυτόν… με τον ίδιο τρόπο που ο Μητσοτάκης έχασε από έναν μισοτελειωμένο Παπανδρέου.


  Άιντε το πολύ να αναγκαστούν να ανεχτούν ένα Τσίπρα. Προσωπικά, εγώ τον συγκεκριμένο τον βρίσκω άτολμο.

  "...Μόνο ένας σεισμός μας σώζει,
  φοβερός κατακλυσμός
  μαϊντανός να γίνουν όλα,
  να χαθεί ο πολιτισμός.
  - Όπως η Ατλαντίς..."

  Νικόλαος Άσιμος


  Καμία όμως ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να συμβεί άμα οι 15άρηδες αποδεικνύονται συνεχώς πιο τολμηροί από τους ενήλικες… άμα το παράδειγμα της τόλμης τους εμείς δεν το μπολιάζουμε με σοφία… άμα ο κάθε νεκρός, ανήλικος Αλέξης δεν αναγεννάτε μέσα σε κάθε «σοβαρό ενήλικα».


  Θα περάσουν όλα…


  Σώπασε τώρα ψυχή μου
  σσσσσσς… σιωπή… σιωπή.

  Ακούω βήματα χορού
  νεκρώσιμου.

  Labels: ,

  13 Comments:

  Blogger kyriakos said...

  Το όργανο στο απολογητικό του υπόμνημα αναθεώρησε την κατάθεση του και μιλά τώρα ότι το περίστροφό ΙΣΩΣ και να εκπυρσοκρότησε καθώς το έβαζε στη βρακοθυλιά του.. Αλλά δεν θυμάται καλά..


  Δεν ξέρω τους νόμους, Αλλά όταν κάποιος προβαίνει σε αντιφάσεις αναλόγως με την θεωρεία που θέλει να υποστηρίξει δεν τον καθιστά αναξιόπιστο μάρτυρα?

  Δηλαδή την μια μας είπαν ρε αγρινέ ότι πυροβόλησε 2 μπορεί και 3 στον αέρα και μια στο πάτωμα.. η οποία και καλά ''εξοστρακίστηκε''

  Μετά την νεκροψία και αφού ενημερώθηκαν για την πορεία της σφαίρας αναθεώρησαν και μας είπαν ότι πυροβόλησε 2 στον αέρα μπορεί και 3 και ίσως εξοστρακίστηκε πάνω σε κανένα μπαλκόνι..


  Τώρα μετά που η μάνα απαίτησε αναπαράσταση και επανεξέταση στο Δημόκριτο..

  Πάλι αναθεώρησαν και μιλάν για εκπυρσοκροτησμό..


  Ο εκπυρσοκροτησμός φίλε είναι παλιό καλό κόλπο..

  Πολλοί την γλυτώσαν έτσι αφού..

  ..ήταν εργατικό ατύχημα σιόρ..

  by the way..

  Ακόμα περιμένουμε τον ''βαλλιστικό'' έλεγχο..

  12/12/08 15:10  
  Blogger rose said...

  βαρια η σιωπη που ερχεται
  και ποιος να την αντεξει

  (εσυ παντως τα ειπες όλα)

  12/12/08 15:55  
  Blogger Marlen said...

  Απόψε σε γουστάρω τα μάλα.

  Τραγικότερη ειρωνεία όλων η σύγκριση της κάλυψης του 'θέματος' μεταξύ ελληνικών ΜΜΕ και ξένων... όντως καμιά φορά πρέπει να απομακρυνθείς από το αντικείμενο για να μπορέσεις να το διακρίνεις καθαρά.

  13/12/08 03:32  
  Anonymous Anonymous said...

  μπράβο φίλε, πολύ καλή ανάλυση!

  13/12/08 13:33  
  Blogger Aceras Anthropophorum said...

  Όταν εγώ ήμουν δεκαεφτάρης, η κρατική βία τζιαι κάλπικη δικαιοσύνη της μητέρας επεράσαν μιαν άλλην πολιτικήν δολοφονίαν για ατύχημαν. Άμαν το θύμαν της κρατικής βίας ξέρει τι θέλει, δεν το λαλεί καν η τηλεόραση. Στες εκδηλώσεις είμαστιν πεντέξι ψώρηες κομμουνισταί. Άμαν o καϊκανάς φκάλλει καπνούς, γιαλιά σπασμένα τζιαι μυρωθκιάν που λάστιχα κρουσμένα χωρίς συγκεκριμένον πολιτικόν αίτημαν, τότε τα κανάλια ηλεκτρίζονται. Υπάρχει θέμαν. Τουλάχιστον εσείς που είσαστιν τζιεικάτω κρούστε τζιαι κανέναν κανάλλιν. Άς είναι να πιορώσει έστω τζιαι ένας που τους ενόχους να έχουν να σαυλαρίζουν καμπόσον τζιαιρόν τζιαι για τίποτε το ουσιαστικόν.

  14/12/08 00:24  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  @Ανθρωποφόρον

  Ο Καθηγητής της Φιλοσοφίας και της Ηθικής στο κολλέγιο επέμενε: "Δεν μπορείς να ζητάς απ' τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν ένα πλοίο... ακόμη και αν ξέρεις πως έχει λανθασμένη πορεία... εάν πρώτα δεν τους προτείνεις εναλλακτική λύση, δλδ. ένα άλλο πλοίο με μια άλλη πορεία..."

  Επέμενα και εγώ: "Ορισμένοι από μας είναι καλοί κολυμβητές..."

  @ΟSR

  Ευχαριστώ. Τα αυτονόητα λέω.

  @Αληθείας Ζηλώτιδα

  Ο λόγος που οι ξένοι μίλησαν για γεικότερη κατακραυγή και έκαναν αναφορές στη σχέση με την οικονομική κρίση είναι ο φόβος τους για εξάπλωση του φαινομένου.

  Τα ίδια κάνoυν και ορισμένες από τις κυβερνήσεις τους αλλά είναι πιο πραγματιστές, δεν περιμένουν ότι θα σβήσει η φωτιά απλά με το να προσποιούνται ότι δεν υπάρχει...

  @Μπλε Ρόδο

  Όχι όλα, όχι ακόμα.

  @Κυριάκος

  Στο CERN θα πάνε στο τέλος για να εξηγήσουν την πορεία της σφαίρας.

  14/12/08 15:59  
  Anonymous Anonymous said...

  Ισως η πιο ξεκάθαρη κ λογική ανάλυση που έχω διαβάσει τες τελευταίες μέρες....

  16/12/08 00:11  
  Anonymous Anonymous said...

  @MI.LAZ.

  Μονόλεπτη Κραυγή...

  16/12/08 00:32  
  Blogger rose said...

  Agrino, καποιο "κουμπί" πατησα καταλαθος και μπηκε ως συνδεσμος στην αναρτηση σου το μπλοκ μου. - απολογουμαι, δεν ξερω πως αφαιρειται... ίσως εσυ ως διαχειριστης μπορείς να το αφαιρεσεις

  20/12/08 12:38  
  Anonymous Anonymous said...

  Όποιος νύχτο-μπλογκαρεί λασπες και .... χμμμμ... καλά ... θα δώ...

  20/12/08 14:25  
  Blogger rose said...

  αντε να σου ευχηθω και εσένα... καλες γιορτές..

  [μαζι με την γρίπη ήρτε και τουτο το γερημον το χριστμας σπίριτ]

  24/12/08 11:33  
  Blogger faraona said...

  Καλες γιορτες!!!
  Με υγεια,αγαπη και ειρήνη!

  24/12/08 15:00  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  @ Noble Femmes

  Θα ξεκινήσω με το περσινό "Καλή νέα πορεία προς τη σταύρωση"...

  Η συνέχεια μετά...

  25/12/08 04:03  

  Post a Comment

  << Home