Sunday, May 18, 2014

Score: 3 – 1.


Η Πολιτεία θα διαπιστώσει
ανάγκη για υποδομές
ληρώστε για γήπεδα).

Οι κροτίδες θα πρέπει
να επιδεικνύουν ταυτότητα
(προτού εκραγούν).

Του γκούγκλη τα γυαλιά
φτηνή παρακολούθηση


Από βδομάδας εκλογές
προδιαγραφών Ευρώπης.
λανιά).

Labels: , , ,

4 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Repertoire:
“Drip Fed Fred”, Madness w/ Ian Dury.
«…Gentlemen and assassins and ladies of the night
I call upon this evening in the hope of shedding some light
I can't go into detail or finger unfounded fools
But there are some here amongst us that are not playing to the rules…»


Στη φώτο αντίτυπο πινακίδας πρακτορείου στοιχημάτων, μεταφερθείσα εις οικία και τοποθετημένη άνωθεν λεκάνης εις το Δωμάτιο των Αποχωρισμών.

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, επεισόδια, διακοπή.
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ (VIDEO) – από SigmaLive.
http://www.sigmalive.com/sports/team/apoel/127299

18/5/14 12:30  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Λογική vs. Βλακεία, σημειώσατε διπλό.
________________________________


Θα προσπεράσω την «επικήρυξη» του άγνωστου–κουκουλοφόρου–κροτιδοφόρου με 5,000 ευρώ από την ΑΕΛ. Έχουμε και κρίση ρε παιδιά, άμα το πολυσκεφτώ το θέμα ίσως αποφασίσω να παραδώσω ΕΜΕΝΑ για να εισπράξω. Έλεος!

Έχω μπροστά μου την τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Πολίτης» (19/05/2014). Είναι μια σελίδα που λειτουργεί ως παράρτημα της ένθετης αθλητικής εφημερίδας, «Γήπεδο».
Τίτλος του κεντρικού άρθρου: «‘Αυτός έριξε την κροτίδα’».
Υπέρτιτλος: «Η ΑΕΛ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΚΑ».
Κάτω απ’ το δεξί μισό του τίτλου βρίσκεται η –γνωστή πλέον –φωτογραφία.

Το άρθρο μεταφέρει τις θέσεις των δύο σωματείων σε σχέση με τα επεισόδια στον αναμεταξύ τους αγώνα και την διακοπή του. Στο κομμάτι όπου μεταφέρονται οι θέσεις της ΑΕΛ διαβάζω τα ακόλουθα:

«…Η Διοίκηση της ΑΕΛ δημοσιοποιεί φωτογραφία στην οποία κατέχουμε μαρτυρία ότι σε αυτή βρίσκεται ο ύποπτος ο οποίος πέταξε την κροτίδα στο γήπεδο. Πρόκειται για τον μασκοφορεμένο που βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας και ήταν μασκοφορεμένος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.»

Για να είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητικογράφοι απέδωσαν σωστά την ανακοίνωση της ΑΕΛ, παραθέτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της ΑΕΛ με την ανακοίνωση και την φωτογραφία. [ http://www.aelfc.com/news-detail.php?news=1717 ]

Διαβάζω επίσης:

«…Δημοσιοποιήσαμε και την φωτογραφία του που φαίνεται να έχει συνεχώς καλυμμένο το πρόσωπο του και ήταν μαυροφορεμένος.
Το συγκεκριμένο άτομο θεάθηκε να κινείται στη κερκίδα μας αλλά κανείς δεν γνωρίζει τη ταυτότητα του.
Η Διοίκηση της ΑΕΛ είναι σε επικοινωνία και με τους οργανωμένους οπαδούς μας για εντοπισμό του αλλά κανείς δεν γνωρίζει το άτομο αυτό και ουδέποτε ξανά το είδαν στη κερκίδα μας.
Το συγκεκριμένο άτομο κινήθηκε σε διάφορα σημεία της κερκίδας, μετά και πριν τις ενέργειες του.
Στη κερκίδα της ΑΕΛ δεν διαπιστώθηκε ξανά να κυκλοφορούν άτομα με τη συγκεκριμένη κουκούλα και αυτό ενισχύει τις υποψίες μας για προβοκάτσια.
Η ΑΕΛ κατέχει μαρτυρία για το συγκεκριμένο άτομο ότι έριξε τις δύο κροτίδες στο γήπεδο και ήδη ενημέρωσε την αστυνομία. »

Πρόκειται για το κείμενο μια άλλης ανακοίνωσης της ΑΕΛ, παραθέτω επίσης σύνδεσμο. [ http://www.aelfc.com/news-detail.php?news=1718 ]

19/5/14 19:39  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Η αναφορά σε δύο κροτίδες με αναγκάζει να εξιστορήσω τα γεγονότα με τη σειρά και όπως μας τα έχουν μεταφέρει τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των εκφωνητών του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ που μετέδιδε τον αγώνα.

1) Ρίψη πρώτης κροτίδας πλησίον τηλεοπτικού συνεργείου πριν καλά-καλά να ξεκινήσει ο αγώνας. Ευτυχώς, κανένας σοβαρός τραυματισμός.
2) Ρίψη αντικειμένων από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στις αρχές του 2ου ημιχρόνου.
3) Σύντομη διακοπή του αγώνα.
4) Ρίψη δεύτερης κροτίδας –αυτή τη φορά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ –και τραυματισμός του Κακά.
5) Διακοπή του αγώνα, αύτη την φορά οριστική.

Ας υποθέσουμε ότι ο κουκουλοφόρος (παύλα) κροτιδοφόρος ήταν όντως ένας κακούργος προβοκάτορας, ενδεχομένως ένας οπαδός του ΑΠΟΕΛ που ήθελε η ομάδα του να κερδίσει τον αγώνα και τον τίτλο στα χαρτιά.

Τι μας λένε όμως τα ίδια τα ΕΠΙΣΗΜΑ λόγια της ΑΕΛ;

Ότι για 70+ λεπτά (διάρκεια αγώνα μέχρι το 51’ + ανάπαυλα + η πρώτη διακοπή) κανένας στην κερκίδα της ΑΕΛ δεν ενδιαφέρθηκε να καταδώσει –ή έστω –να σταματήσει ή/και να ζητήσει το λόγο από το υπό κάλυψη μπουμπούκι που έμοιαζε με επιμειξία Darth Vader και Άη Βασίλη!
Παρά το ότι δεν φορούσε την ενδεδειγμένη (!) κουκούλα, παρότι δεν ήταν γνωστός κανενός, παρότι κάποιος ή κάποιοι ήξεραν ήδη ότι έφερε πιστόλι ρίψης κροτίδας και ήδη έκανε χρήση αυτού τουλάχιστον μια φορά.

Προσέξτε. Δεν με ενδιαφέρει να ενθαρρύνω κρούσματα αυτοδικίας ή ακόμη και συμπεριφοράς του απλού κόσμου ως Οργάνου της Τάξεως. Δεν με ενδιαφέρει μια κοινωνία όπου ο καθένας γίνεται ο χαφιές του γείτονά του. Άλλο είναι το σημαντικό εδώ.

Ένα τέτοιο σενάριο συμπεριφοράς μια κερκίδας δεν μπορεί να σταθεί εάν δεν προσθέσουμε τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Τον εξέλαβαν ως δικό τους ή τουλάχιστον δεν ήταν σίγουροι.
2) Η συνήθης πρακτική είναι να προσφέρει η κερκίδα κάλυψη ή έστω ανοχή στους δικούς της κουκουλοφόρους (παύλα) κροτιδοφόρους.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η Δικαστική. Μας λένε ότι αυτή θα αποφασίσει την Πέμπτη.
[ http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22310&subid=2&pubid=129732484 ]

Στο δικό μου το μυαλό όμως η ΑΕΛ (και για να είμεθα δίκαιοι, μαζί της όλα τα σωματεία) έχει χάσει τον σημαντικότερο αγώνα. Αυτού της Λογικής ενάντια στη Βλακεία.
Αυτοί δε που συνέταξαν και ενέκριναν τις άνωθεν ανακοινώσεις έχουν κάνει το αντίστοιχο με τον παίκτη που παραχωρεί πέναλτι με την έναρξη του αγώνα, μετά βάζει αυτογκόλ και… στο τέλος εισπράττει και μια κόκκινη.

Λογική – Βλακεία, τελικό σκορ: 0 – 11.

19/5/14 19:40  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Μέχρι προχτές όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν για ειδικό πιστόλι και εργοστασιακή κροτίδα. Από χτες –και μετά από διευκρίνιση εκ μέρους της ίδιας της αστυνομίας –μας προέκυψε αυτοσχέδιο εκρηκτικός μηχανισμός τύπου… Kinder Surprise!

Δηλαδή το πλαστικό μέρος της συγκεκριμένης συσκευασίας, κολλητική ταινία και εκρηκτική ύλη –πιθανόν πυρίτιδα.

[ http://cyprusnews.eu/nomisma-oikonomia/2137710-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B5%CE%BB.html ]

Τούτο διόλου αλλάζει την ουσία όσων είπα.

Τούτο «ελαφρύνει» κάπως τη θέση των Οργάνων διότι όντως ένας τέτοιος μηχανισμός πιο δύσκολα εντοπίζεται παρά το ειδικό πιστόλι για τις εργοστασιακές.

Πιο εύκολα μπορεί όμως ο «δράστης» να κάνει χρήση του πιστολιού και να μην εντοπιστεί άμεσα από τους τριγύρω του παρά να ανάψει και να εκτοξεύσει δια χειρός μια τέτοια αυτοσχέδια… έκπληξη.

Επιμένω.
Κανείς δεν σταμάτησε τον φερόμενο ως δράστη διότι:
1) Τον εξέλαβαν ως δικό τους ή τουλάχιστον δεν ήταν σίγουροι.
2) Η συνήθης πρακτική είναι να προσφέρει η κερκίδα κάλυψη ή έστω ανοχή στους δικούς της κουκουλοφόρους (παύλα) κροτιδοφόρους.

20/5/14 18:05  

Post a Comment

<< Home