Saturday, May 26, 2007

IN MEMORY

(Περιληπτικά)
24 Μαΐου 2005, Νήσος των Ποθκιάντραπων.


Κ. Χριστοδουλίδη.

Σας άκουσα να παραπονιέστε για το μονοπώλιο στην έκφραση απόψεων σε ότι αφορά τη στάση του ΑΚΕΛ στις επερχόμενες προεδρικές. Στην προσπάθεια σας να υποστηρίξετε την υποψηφιότητα τΑΣΣΟΥ, επικαλεστήκατε κομματικό και πατριωτικό καθήκον για να αιτιολογήσετε την «εκτός κόμματος» έκφραση απόψεων.

Για όνομα του Λένιν κ. Χριστοδουλίδη, δεν ντραπήκατε να το πείτε αυτό;

Ήθελα να σας γράψω πολλά … με «μυστικά και ντοκουμέντα» …μα 1) είναι κρίμα να σπαταλάμε άδικα το χρόνο της επαγρύπνησης, έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει (στα βραχέα) και 2) σιγά μην χαλάσω τη μέρα μου με φυσιογνωμίες
αόρατες.

Θα σας υπενθυμίσω μόνο την απόφαση δικαστηρίου (εργατικών διαφορών) Αρ. Υποθ. 159/94, της 6ης Ιουνίου 95 που αφορούσε την απόλυση ως "πλεονάζων προσωπικό" ενός–μακαρίτη σήμερα –πολιτικού συντάκτη της «Χαραυγής» στην ηλικία των 53 ετών. Τούτος ο Άνθρωπος ήταν μετριοπαθής στις απόψεις του και στον τρόπο έκφρασης τους αλλά με ακράδαντη επιμονή σε όσα θεωρούσε ηθικώς ορθά και στο δικαίωμα του να τα εκφράσει, ηλίθια ρομαντικός και έντιμος.

Επίσης να σας θυμίσω την -ενώπιον του Ανωτάτου -«Έφεση δι’ Υπομνήματος Αρ. 307» της 27ης Σεπτεμβρίου 1996, που τον δικαίωσε τελεσίδικα. Εκείνη ήταν η μοναδική μέρα μετά από πάρα πολύ καιρό που είδα αυτό τον άνθρωπο να χαμογελά ολόψυχα. Ήταν επίσης και η τελευταία.

Πέστε μου κύριε Χριστοδουλίδη, εσείς πως αντιδράσατε όταν τη περίοδο 86-93 στελέχη του ΑΚΕΛ κυνηγήθηκαν, συκοφαντήθηκαν, αποκεφαλιστήκαν πολιτικά και επαγγελματικά, καταστράφηκαν οικονομικά και ψυχολογικά από το ίδιο τους «το κόμμα» … ακριβώς επειδή εξέφρασαν την άποψη τους και άσκησαν κριτική ΕΝΤΟΣ;

Κ. Χριστοδουλίδη… έχετε απόλυτο δίκαιο όταν λέτε πως πρέπει να γίνεται διάλογος και να ακούγονται «άλλες φωνές» και εντός και εκτός «του κόμματος». Άλλωστε, το ποιόν του ανθρώπου δεν μειώνει τη δύναμη των επιχειρημάτων του.
Ούτε βέβαια με απασχολεί το θέμα τΑΣΣΟΣ ή Δημήτρης μου, Δημήτρης μου. Το ίδιο ΧΧΧ είναι. Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία σας είναι να καταφέρει –ασχέτως του όποιου εκλογικού αποτελέσματος –να παραμείνει στην εξουσία «του κόμματος» … όπως αρμόζει σε όλα τα καθωσπρέπει σταλινικά απολιθώματα.

Αυτό που με ενδιαφέρει να καταλάβω είναι το πως εσείς βρήκατε το θράσος να διαμαρτυρηθείτε για την «ελευθερία της έκφρασης» μετά από τις τόσες «συντροφικές», πισώπλατες μαχαιριές που έχετε στο ενεργητικό σας.

Για όνομα του Μαρξ κ.
Χριστοδουλίδη (του
  • Groucho Marx
  • ίσως, του Κάρολου
    αποκλείεται), δεν
    ντρέπεστε καθόλου;

    Labels: ,

    12 Comments:

    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    Ξέρεις Αγρινόν, έχει πολλούς που επεθάναν που τα ίδια τα όπλα που εχρησιμοποιήσαν άλλωτε. Τζαι για να μεν πάμεν μακρυά αφού είσαι στο Ακελ. τοφ Φάντην τζαι τοζ Ζιαρτίδην για παράδειγμαν έφαν τους ο ίδιος κανονισμός με τον οποίον εκτελέσαν οι ίδιοι τον Αδαμον Αδάμαντον όταν είπεν ότι ούτε το μικρόν του δακτυλάκιν εν θα ταράξει για την Ένωσην.

    Η δε κομματική πειθαρχία δεν εν χαρακτηριστικόν μόνον των σταλινικών απολυθωμάτων. Είναι νόμος. Άμαν είσαι κομματικός, η ελευθερη σου άποψη μπορεί να εκφραστεί ενόσω δεν κάμνει κακόν (ή τουλάχιστον πολλύν κακόν) στο κόμμαν με το οποίον τάσσεσαι δημόσια. Αλοιώς το κόμμαν σε απορρίπτει όπως έναν δεντρόν απορρίπτει έναν κλωνίν που δεν του χρησημεύκει πιόν.

    Αν θέλεις να λαλείς ότι θέλεις όπου θέλεις μείνε αυτόνομος.

    Κατά τάλλα είμαι τζαι γώ σαν τζαι σέναν. Η ποθκιαντραπιά τζαι η ενεντιμότητα με κάμνουν να νεουλιάσουμε.

    Όσον για την ηγεσίαν του κομματος τους, τι πιο λογικόν από το να θέλει να κρατήσει την εξουσία που έχει (όπως τζαι κάθε άλλη ηγεσία κόμματος). Αν δε το τίμημαν είναι να ξιλασπώσει το Κυπριακόν τζαι να ξαναενώσει την Κύπρον όπως θέλουν πολλοί αριστεροί... τι μεγάλη χαρά που θα ναι. Τα άλλα θα είναι λεπτομέρειες.

    27/5/07 18:58  
    Anonymous Anonymous said...

    Δεν διαφωνώ με τα όσα είπες για τους Φάντη & Ζιαρτίδη.

    Ούτε και είναι μόνο σταλινικό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της όποιας εξουσίας. Του αρμόζει πάντως πιο πολύ.

    Όμως... το να κολλάς σε μια καρέκλα ως ηγεσία παρά τις όποιες λάθος επιλογές σου είναι -πάνω απ' όλα -ένδειξη προβλήματος που η εστία του βρίσκεται σε όσους σε εκλέγουν.

    Το κυπριακό είναι πλέον εργαλείο των πλείστων ηγεσιών στα κόμματα τζιαι στα κομματούθκια μας, ο στόχος είναι άλλος.

    Αγρινό Ηλίθιο εκ βουνών ορμώμενο.

    27/5/07 21:51  
    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    Το σωστόν τζαι το λάθος εν ζήτημαν άποψης. Ο καθένας εν πεπεισμένος για την ορθότηταν αυτού που λαλεί. Οι ακελικοί ηγέτες (όπως τζαι οι άλλοι) είναι πεπεισμένοι ότι αξίζουν την καρέκλαν στην οποίαν κάθουνται. Ποιός εν καλλύττερος σε αυτόν το ζήτημαν, ο Αναστασιάδης, ο Ομήρου, ο Περδίκης οξά ο Βασιλείου; Το πρόβλημαν είναι όπως λες αυτοί που τους ψηφίζουν. Αυτοί όμως που τους ψηφίζουν, σούζουν το πολιτικόν θεμέλιομαν της μακαριακής κάστας που μας εκυβέρνησεν μέχρι σήμερα (διάβασε πολίτην της κυριακής). Η εκδίκηση της γυφτιάς που λέμε. Τζαι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Τάσσου τζαι Χριστόφια. Αυτόν που συμβαίνει τωρά στο Ακελ είναι η απόδειξη ότι ο Χ τζαι ο Τ δεν τρώσειν απο το ίδιον πιάτον. Είναι σε αυτόν που διαφωνούμεν μόνο. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι το ίδιον ΧΧΧ. Αθθημούμαι έναν μεγάλον καφκάν μεταξύ δύο φίλων. Η μία, μεγάλη ανάρχας και γνωστή αυτόνομη με κότσια, έλεγεν ότι Βασιλείου και Κυπριανού εν το ίδιον σκατόν, και εψήφισεν λευκόν. Καπιταλιστές, όργανα του κεφαλαίου κλπ. Μετά που έφκην ο Κληρίδης ετράβαν τα βιζιά της.
    Διστυχώς αγρινόν μου, η μόνη ελπίδα που απομένει να αλλάξει πορείαν η Κύπρος από την διχοτόμησην είναι να φύγει ο τΑΣΣος και να κυβερνήσει το Ακελ. Είπα ελπίδα διότι δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν αρχίδια να υπογράψουν λύσην. Είπα επίσεις διστυχώς, διότι στην ζωήν παίρνεις ότι έχει τζαι όχι ότι θέλεις, τζαι αυτή είναι βάση της διαφοράς μας περί σκατών.

    Αν οι κυπρέοι χάσουν την ευκαιρίαν Χριστόφκια σημαίνει ότι την διχοτόμισην θέλουν την πραγματικά. Χαλάλιν τους. Εγώ προσωπικά έριξα πέτραν πίσω μου. Τα παιθκιά μου ζούν μορφόνουνται τζαι δημιουργούν σε ομοσπονδίαν όπου υπάρχει ειρήνη τζαι αξιοκρατία.

    28/5/07 08:53  
    Anonymous Anonymous said...

    Ένα σοβαρό πρόβλημα του Πολίτη είναι ότι "τρων πιττούες" έυκολα.

    Άνθρωποφόρον, ρώτα ποτζεί ποδά τι έγινε με τα κεφάλαια που διέφυγαν από τις πρώην ανατολικές χώρες.

    Ρώτα μετά για τη New Marathon τζιαι για τα εργατικά ταμεία της ΠΕΟ, ρώτα τζιαι γιατί το πιάτο του Νο. 2 εν δίπλα που το πιάτο του Νο. 1 ... Όποιος το βρει κερδίζει αγροτικά προϊόντα που την Αγροτζηπιάν.

    Ίσως τότε να καταλάβεις. Το πρόβλημα δεν ξεκίνησε με το δημοψήφισμα, η ηγεσία του ΑΚΕΛ ήταν διαβρωμένη από πριν.

    Τις ίδιες (και χειρότερες) μεθόδους που χρησημοποίησαν το 86-93 θα τις δεις σε εφαρμογή ξανά. Είτε είναι υποψήφιος ο Χριστόφιας, είτε όχι.

    Το ζητούμενο είναι να παραμείνει το δίδυμο Δημήτρη-Κατσουρίδη τζαμέ που ένει... γιατί αν χάσει τις θέσεις θα βγουν στη φόρα πολλά και θα απωλέσουν και προνόμια.

    Θα αποχωρήσουν μόνο όταν εξασφαλίσουν το "στεγανό" της όλης υπόθεσης και όταν εξασφαλίσουν την πορεία των "δικών" τους.

    Για το κυπριακό δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάμουν τίποτε απολύτως.

    Anyway, εγώ έγραψα ότι έγραψα στον κ. Χριστοδουλίδη διότι όταν "έθαβαν" τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο της "Χαραυυγούλας" αυτός από τη μια έκανε το "σύντροφο" και από την άλλη:

    "...πάρε το σφυράκι σου, χτύπα το καρφάκι σου, πήγαινε στον άρχοντα πάρε τα τριάκοντα Γείτονά μου πουλημένε, λύκε μεταμορφωμένε, σήκω στάσου για τα δικαιώματά σου ..." που λέει κι' ο Πανούσης.

    Αγρινό Αμπάλατον

    28/5/07 12:10  
    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    O δημοσιογράφος που λαλείς εν ο Καννάουρος; Αν εν κανένας άλλος που δεν θέλεις να βκάλεις το όνομαν του στα ψηφιακά κύματα, πέψε μου το με ίμεϊλ. Ενδιαφέρει με αυτή η ιστορία.

    Όσον για τες πιττούες, πολλοί (μεταξύ και εμού) προτιμούν τες πιττούες παρά να στεντάρουν που την αφαΐαν. Μπορεί απο αφέλιαν, μπορεί από μαννοσύνην, μπορεί από αμπάλατον χαζοχαρούμενον optimism. Και δεν σου λέω ότι είμαι σωστός και ακολούθα με. Δεν έχω έτσι αξίωσην, διότι αυτή η στάση, έστησεν μου μεγάλες κλάππες στην πολιτικήν μου κρίσην. Όμως δεν μπορώ να αλλάξω. Επιδή υπάρχει κάποια ελπίδα οι μη εθνικιστές πολίτες να έχουν παραπάνω βάρος στην ροήν των γεγονότων, δέχουμαι να τρώω τζαι γώ πιττούες όπως στον Πολίτην. Τζαι αν την πάθω πάλε χαλάλιν...

    28/5/07 23:35  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    This comment has been removed by the author.

    29/5/07 14:56  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Όχι, ο Καννάουρος πρώτα απ' όλα δεν είναι μακαρίτης και -δεύτερον -δεν τους πήρε δικαστήριο. Αν και θα έπρεπε.

    Η καταγωγή του συγκεκριμένου δημοιογράφου είναι ... κοτσhινοχωρκάτικη (ο πατέρας του ήταν ΓΓ της ΕΚΑ).

    Οι "πιττούες" είναι αναφορά στο τρόπο που στον "Πολίτη" δέχονται -κάποτε ανακριβής -πληροφορίες από ορισμένους χωρίς να κάνουν περαιτέρω ανάλυση του "πως και γιατί".

    Δεν είναι θέμα optimism, είναι που τέτοιες "ελπίδες" ουσιαστικά λειτουργούν ως μέσο αδρανποίησης ή συνενοχής. Τίποτα ουσιαστικό δεν έκαναν οι του ΑΚΕΛ και τίποτα δεν θα κάνουν ούτως ώστε "...οι μη εθνικιστές πολίτες να έχουν παραπάνω βάρος στην ροήν των γεγονότων..." διότι 1) φοούνται τους "άλλους", 2) φοούνται να ρισκάρουν την εντός κόμματος ισορροπία και τα προνόμια τους, 3) γενικώς φοούνται.

    29/5/07 15:01  
    Anonymous Anonymous said...

    re filouthkia mou... aman en oulloi garoi.. kai i aristera stin kipro poulimeni.. p isws nai na en diavrwmenoi en diafwnw mazi sas.. oi proodeutikoi anthrwpoi, oi antifasistes, oi skeptomenoi... pou enna pan na stathoun???

    9/6/07 18:32  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    Ελάλεν μας κάποτε ένας καθηγητής Φιλοσοφίας πως "δεν γίνεται να ζητάς από τον κόσμο να εγκαταλείψει το πλοίο -φιλοσοφικό σχήμα, πιστεύω, κλπ. -μεσοπέλαγα εάν δεν έχεις άλλο έτοιμο να προτείνεις" ... "Ακόμα κι' αν η πορεία του είναι φάλτσο, ο κόσμος δεν το εγκαταλείπει διότι φοβάται τον πνιγμό", έλεγε.

    Εγώ επέμενα πως κάποιοι από μας ξέρουν καλό κολύμπι.

    Αγρινό Υδρόβιο

    9/6/07 18:47  
    Anonymous Anonymous said...

    swstos... en diafwnw mazi sou... mono pou tous pleistous o ideologikos xwros tous ekfrazei... i metekseliksi omws tou kommatos se komma eksousias kai komma simferontwn kai pelateiakwn sxesewn en tous ekfrazei.. to ploio en to idio.. to provlima en to plirwma... xreiazetai antarsia :)

    9/6/07 19:06  
    Anonymous Anonymous said...

    Ας γίνουν τζείνοι Χαλίφηδες στη Θέση του Χαλίφη.

    Εγώ προτιμώ τις καμήλες... άτε, πάω να άψω μιαν.

    Αγρινό Καπνιστό

    9/6/07 19:11  
    Anonymous Anonymous said...

    apse kai gia mena! en etsi omws p meiniskoume sto perithwrio! pale kala omws p iparxoun kai tipoi san esas

    9/6/07 19:14  

    Post a Comment

    << Home