Monday, September 12, 2011

Δεισιδαιμονίες

Ως συνέχεια
• αυτού και
• αυτού.

(Disdaimona & Νικόλαος Όχθη)

Γιατί προσποιούμαστε ότι οι οργανωτικοί των «««αγανακτισμένων»»» είναι ένα καινούριο φαινόμενο;

Το 2004, κατά το Δημοψήφισμα… ποιοί λειτούργησαν για το φύτεμα της περιρρέουσας, την καλλιέργεια του φόβου και το φούντωμα του φανατισμού; Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι;

Μήπως δεν ήταν μερίδα αυτών που αργότερα περιεργάστηκε τα συναισθήματα του κοσμάκη για θέματα όπως οι οικονομικοί μετανάστες και η Φανερωμένη;

Εάν στα πιο πάνω απαντάει κάποιος «ναι»… τότε πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τώρα θυμήθηκε το οργανωμένο ΑΚΕΛ και οι πέριξ αυτού να τους αποδώσουν τον τίτλο της φανατισμένης ακροδεξιάς και γιατί μόνο τώρα μιλούν για «αντιδημοκρατικές καταστάσεις».
Πριν δεν ήσαν τέτοιοι; Γιατί τώρα;

Μήπως γιατί τώρα προέχουν οι ΔΗΣΥ-δαιμονίες μας;

Μήπως γιατί η λύση απέθανε εδώ και καιρό … αφήνοντας μόνη έγνοια τις προεδρικές;

Τότε κανείς σας δεν έβλεπε και δεν ονομάτιζε το αυγό του φιδιού.
Τώρα γιατί τσιρίζετε στη θέα του;

Δεν θα σας ζητήσω να σοβαρευτείτε κύριοι,
είναι αργά για όλους μας.



***

Ίσως οι κάτωθεν σκέψεις να είναι πρώιμες, νομίζω όμως πως δεν μας έχει απομείνει άλλη ασχολία από τις ασκήσεις του μυαλού.

Η προοπτική ενός «Πισκοπικού» υποψηφίου έκαμε κάποιους της Αριστεράς να στρέψουν χαιρέκακα το βλέμμα προς τον Αναστασιάδη… and I don’t know why (copyright Lillikas).

Η προοπτική ενός δεύτερου γύρου προεδρικών με αντιπάλους τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ και τον (αντί-Βασιλείου) υποψήφιο του Επισκόπου … ποιόν άραγε να ευνοεί;

Αν άκρα θα είναι οι «Πισκοπικοί» και οι «ΑΚΕΛικοί»… τι απομένει ως μετριοπαθές κέντρο;

Αν ο λόγος ενός κόμματος απευθύνεται μόνον στους ήδη ... οπαδούς του… τι ενδεχομένως θα εισπράξει;

Αντιλαμβάνονται άραγε
–οι αιωνίως τζοιμισμένοι –
που οδηγεί ένα τέτοιο σενάριο;




***

ΥΓ, για να προλάβω πάλε τους ενθουσιώδεις:

1) Η προοπτική ενός δεύτερου γύρου με αντιπάλους ΔΗΣΥΑΚΕΛ… οδηγεί σε νίκη του Πισκόπου.
2) Η προοπτική ενός δεύτερου γύρου με αντιπάλους ΔΗΣΥΠίσκοπο… δεν ξέρω που οδηγεί εσάς, εμένα πάντως θα με οδηγήσει σε πρόωρες διακοπές
3) Ούτοπε…. Βρε Ούτοπεεεεε… Που είσαι μάνα μου;

Labels: ,

11 Comments:

Blogger rose said...

φούντωσα
φουντωσα

and i do know why!

12/9/11 18:16  
Blogger Disdaimona said...

ευχαριστώ για την αφιέρωση.
και για την "πρόσκληση" σε διάλογο μέσω ερωτησεων...λλίον ανάκριση αλλά οκ.

απαντήσεις:

1.το 2004 την περιρρέουσα την έστρωσε ο Τάσσος με την ανοχή του ακελ. η περιρρέουσα είχε ως στόχο να ανακόψει μιαν ανωδική πορεία στις συνειδήσεις του κόσμου, πως το 2004 ΕΠΡΕΠΕ να υπογράψουμε λύση.
δαιμονοποιήθηκαν κυρίως άτομα τα οποία ήταν πιστά στο όραμα της λύσης.

στην περιρρέουσα δεν έλαβε μέρος το ΕΛΑΜ, ο Φτηνόπουλος, πρώην μέλη της ΕΟΚΑ Β΄,η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ, οι Οικολόγοι ως οργανωτές της. έλαβε μέρος του απορριπτικού ΔΗΣΥ.

αν θέλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι με το τι εννοούμε περιρρέουσα.

όλοι οι τελευταίοι είναι αυτοί που οργανώνουν τους αγανακτισμένους σήμερα. και η φετινή περιρρέουσα δεν αφορά ένα σχέδιο λύσης(ΑΝΑΝ) αλλά αφορά:
1. την ΛΥΣΗ ΔΔΟ ως τέτοια
2. την οικονομική κρίση και τα πακέτα (μόλις τωρα διάβαζα μια "πρόταση" που έφτανε μέχρι και στην ιδέα για ιδιωτικοποίηση του Παν/μίου Κύπρου - λέγε με London ή Rome όπως θέλεις) εν συζητώ για τα επιδόματα αλλοδαπών/φτωχών/μονογονιών κ.λ.π
3. το μεταναστευτικό με την οπτική Πισκόπου, λέγε με Κουλία-ΕΛΑΜ
4. την επανεγκατάσταση του Πισκόπου μέσα στο Υπουργείο Παιδείας
5. το κλείσιμο των οδοφραγμάτων
6. το πινκ-πονκ με τα "φυσικά" αέρια - όχι αυτά που κατάλαβες...

2. δεν υπάρχει Νικος βέρσους Ακελ για το 2013. Πόθεν επροέκυψεν τούτο πάλε;

είναι Πίσκοπος βέρσους Νίκος και εγώ ήδη αναφώνησα δημοσίως...Ούτοπεεε μα που είσαι μάναμου;

3. δεν έχω καμιά σχέση νομίζω με την οπτική του Νικολα. η μόνη σχέση που έχω είναι ότι κάποτε είχαμε κοινά ακκομπλεξάριστη πολιτικά στάση για την επανένωση. επίσης αρέσκει μας παρόμοια μουσική νομίζω. το τελευταίο ισχύει ακόμα...

για άλλες διευκρινίσεις δαμέ είμαι.

12/9/11 18:31  
Blogger the Idiot Mouflon said...

"... την ΛΥΣΗ ΔΔΟ ως τέτοια ..."


Τζιαι η εναντίωση στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ τέθκοια ήταν.

Άμα όμως κάποιοι το εφωνάζαμεν τότες-τότε... οι ΑΚΕΛικοί ελαλούσαν μας "όι σιόρ, δεν πρέπει να κολλάτε με το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ".

Δηλαδή βρε Δις, ο μακαρίτης ΔΕΝ ήταν ο "τελευταίος μεγάλος" (εκλέξιμος) άντρας που εκπροσωπούσε τούτη τη συνωμοταξία;

Μα περιπαιζούμαστε τωρά;

Δαμέ έφτασεν ο Άντρος να μας θυμίζει ότι εν ο Νίκαρος που είπεν ΝΑΙ... τζιαι εσύ ακόμα να καταλάβεις;

Το Νίκαρος βέρσους Πισκόπιος... μπορεί να λειτουργήσει μόνο προσωρινά... ώσπου να του επιβάλουν τους όρους τους.

Ουσιαστικά... οι επόμενες εκλογές εχαθήκαν... που τις προηγούμενες... τζιαμέ μεταξύ πρώτης τζιαι δεύτερης κυριακής.

Ουσιαστικά... η εκκλησιά τζιαι η Σχολή Δούντα θα μας επιβάλλουν τους όρους τους για καμιά 20αριά χρόν... δεκαετίες ακόμα.

Ο δε διαχωρισμός "αποριιπτικού ΔΗΣΥ" που τους υπόλοιπους... παρά την προσπάθεια μου για αποτοξίνωση... θα με στείλει πάλε στη μπάρρα πόψε... να πιω να ξεχάσω τούτες τις ΔΗΣΥ-δαιμονίες.

***

Αλλά δεν ξεχνίονται!

Ώστεεεε... άλλον οι οργανωτικοί πόξω που το προεδρικό τωρά... τζιαι άλλον οι πρωτοστάτες της περιρρέουσας!

Αχχχχχχχχχχχχχχχχχ...
Που εκαταντήσαμεν βρε Δις!

12/9/11 18:51  
Blogger Disdaimona said...

Αγρινέ, ρωτάς με εμένα για τον Τάσσο, μα είμαστε σοβαροί;

ή έδειξα όποτεδήποτε τη διάθεση να διαγράψω εκείνη τη περίοδο; ή είπα όποτεδήποτε "λευκή επιταγή" στην διακυβέρνηση Χριστόφια;

ή δεν ξέρω τις ευθύνες του ακελ για το κολλημα με το δηκο; εννεν εγώ που έλεα μεσα στο μπλογκ της επανένωσης αν είχαν κανένα κρυφό "΄γαμο τζαι έρωτα" διότι δεν εκαταλάβαινα την εμμονή με το δηκο;

εννεν εγώ που όταν αποχώρησε η εδεκ είπα στο μπλογκ του νέου ότι το δηκο θα μας την κάτσει τζαι να μεν καρτερούμεν καλλύτερες μέρες;

εν άλλο το πλαίσιο της σημερινής περιρρέουσας, γιατί το αρνείσαι; δεν θα την πληρώσει μόνο η ΔΔΟ, θα την πληρώσει χοντρά το κράτος πρόνοιας, όσον υπάρχει, η Φανερωμένη, τα σχολεία, ο στρατός,οι μετανάστες, οι φτωχές και εξαρτώμενες οικογένειες, θα ιδιωτικοποιήσουν τζαι το βρακί που φορούμεν τουτοι!

οι ευθύνες του ακελ για το κυπριακό είναι γραμμένες κάτω. αλλά δεν θα πληρώσω αλλότοσα να πάω στον μεσαίωνα επειδή έχασα τη λυση του κυπριακού. εν μπορεί να μεν βλέπεις τες χαώδεις διαφορές του σήμερα.

μιλώ για τους απορριπτικούς του δησυ γιατί μέσα στην επανένωση εγνωρισα δησυκούς που ήταν πολλά εξηγημένα άτομα τζαι που δεν καταλαβαίνω πως τρώσιν την καραμέλλα του αβέρωφ τζαι του κουλία σήμερα με τους αγανακτίστας.

οκ,να σταματήσω να τους διαχωρίζω τζαι να μιλώ για το ΔΗΣΥ γενικώς αν τούτον εν πιο έντιμο νομίζεις.

υ.γ. πρέπει να την κάνω για μιαν δουλειά. αν δεν απαντήσω σήμερα σημαίνει είμαι έξω. :)

12/9/11 19:06  
Anonymous Anonymous said...

«…τότε πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τώρα θυμήθηκε το οργανωμένο ΑΚΕΛ και οι πέριξ αυτού να τους αποδώσουν τον τίτλο τηςφανατισμένης ακροδεξιάς και γιατί μόνο τώρα μιλούν για «αντιδημοκρατικές καταστάσεις».

Χμμ, γιατί τότε, προτεραιότητα δεν είχε η Κύπρος, αλλά η διατήρηση της συνοχής του κόμματος. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

12/9/11 22:16  
Blogger νεος said...

...νομίζω πως στο μεταναστευτικό τα πράματα έννεν όπως τα περιγράφεις αγρινέ.
Ήταν μια μικρογραφία του σήμερα, με το ΑΚΕΛ μόνο να υπερασπίζεται τα αυτονόητα.

Αν θεωρείς ότι και στο συγκεκριμένο θέμα το ΑΚΕΛ έκαμε τη πάπια τζιαι το άφηκε να περάσει χωρίς μάχη (όπως τζιαι το θέμα τη εκ περιτροπής κλπ) τότε η ανάρτησή σου εν ανταποκρίνεται -κατά το ήμισυ τουλάχιστον- στη πραγματικότητα.

Η πλάκα είναι η απόφαση του ΑΚΕΛ στο δημοψήφισμα εν ΤΟ ΘΕΜΑ που πρέπει συνέχεια να αναλύουμεν (γιατί όχι, να του φκάλουμεν τες πέτσες του!) αλλά το πραξικόπημα που έφερε το πρόβλημα που θα έλυνε το δημοψήφισμα, δεν πρέπει να έρκεται στο προσκήνιο γιατί εν "πραξικοπηματολογία" τζιαι "μάντρωμα"...Παράξενες λογικές...

Τζιαι με τούντη λογική τζιαι η "δημοψηφισματολογία" εν "ύποπτη"...
....................

Επί του προκείμενου, το ΑΚΕΛ σίουρα θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά με τον Τάσσο. Αν έκαμε ανεπανόρθωτη ζημιά θα πληρώσει αβάσταχτο τίμημα, αν διορθώνεται η ζημιά, το τίμημα θα είναι τζιαι διαχειρίσημο.

Ανάφερα πολλές φορές πως το δικό μου κριτήριο είναι να βρίσκομαι πάντα απέναντι που τον εθνικισμό, την ακροδεξιά. Γι αυτό τζιαι επέλεξα ΝΑΙ τότε, όπως τζιαι πολλοί ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, τζιαι στελέχη του.

Το ζήτημα δεν ήταν η ποιότητα του σχεδίου, το ζήτημα ήταν η περιρρέουσα τζιαι η αντίσταση σε τούτη τη κατάσταση που μας δυναστεύει. Το ΑΚΕΛ έκαμε πίσω τότε, χρεώστε το.
Αν θέλεις, πε ΟΧΙ κύριε γιατί το σχέδιο εν ανασφαλές, αλλά κατάγγειλε τον Τάσσο τζιαι το διάγγελμα του, τη Στράκκα κτλ, αποχώρησε που την κυβέρνηση γιατί ξέρεις πως ο Τάσσος πλέον, ξεκάθαρα τζιαι ξικούτσουλλα θαύκει την ΔΔΟ.

Έτσι λαλώ εγώ ο οπαδός που εν θέλω να μαι πολιτικός.

Φτάνουμε στο σήμερα, παίζει η περιρρέουσα με τους μετανάστες, με την εκ περιτροπής, με την οικονομία τζιαι τους οίκους, τζιαι τελευταία με το Μαρί…
Τι θα γινεί αγρινέ, στη περιρρέουσα του 2004 αντίσταση (του 93’, του 96’, του 98’…) τζιαι σε τούτες πάσο;
Τζιαι γιατί; Επειδή επήε πάσο το ΑΚΕΛ το 2004; Τζιαι ίντα μας κόφτει εμάς ρε κουμπάρε…
Εμείς τη δουλειά μας. Κάθε φορά ανάλυση τζιαι σωστή στάση. Αννέν τζιαι το ΑΚΕΛ μαζί μας ακόμα καλλύττερα να λαλείς, όπως εκαλωσορίσαμε τζιαι το ένα τρίτο του συναγερμού τότε, τον Τάκη τον Χατζηδημητρίου κλπ.
.....................
Φυσικά, το "πάσο" σου αγρινέ εν διαφορετικό που "τα ρέστα" που παίζει ο Στροβολιώτης εδώ τζιαι μήνες πολλούς, συμμετέχοντας τζιαι αναπαράγοντας τες νέες ακροδεξιές περιρρέουσες...

Αυτά.

12/9/11 23:10  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Strovoliotis
Εν ούλλοι για τη μάνα τους βρε Στροβ... τζιαι επειδή ξέρω πως σου αρέσκεν το Request Time: http://mpoufles.blogspot.com/2011/09/request-time.html

@Ν.Ε.
Στο μεταναστευτικό είπα για ίδιους κύκλους στους απέναντι τζιαι εσύ... ΕΠΙΤΗΔΕΣ.... για να πάρεις το θέμα αλλού... διαστρεβλώνεις. Κανέι βρε Νέε, έβρε άλλου το χρόνο να σπαταλιάς.

Αλλά αν θέλεις να δούμε το θέμα το συγκεκριμένο... ξέρω μανάδες που εμιλούσαν με βουλευτές του ΑΚΕΛ πρωτοκλασάτους... για τον τρόπο που αστυνομία τζιαι ΕΛΑΜ λειτουργούσαν στη Φανερωμένη... αλλά τζείνοι "ε, τι να κάμουμεν, όταν παρανιάσουν το Νόμο θα τους κάμουμεν τέττε"... σαμπώς τζιαι ο ξυλοδαρμός των παρτσακλών ή των ΤΚ ήταν ...ατύχημα.
Μετά που σας εκαβλιάσαν το Πρόεδρο... εξυπνήσατε.

ΔΕΝ θα συνεχίσω τούτο το περιπάιξιμο συζήτησης. Απάντα αν μπορείς στο που διαφέρουν οι κύκλοι του τότε με τους κύκλους του τωρά πέραν του ότι οι μισοί που τους καθοδηγητές τους ήταν τότε -και ως πρόσφατα - συμπολίτευση. Θέλεις;

Εάν δε επιμένεις στην πραξικοπηματολογία... κάθε φορά... μα κάθε φορά... θα σου απαντώ με την ιστορία που ο μακαρίτης ο Χαμπής μαζί με 2-3 άλλους επήραν του Πάπη τον Χ. με τα σχέδια για το πραξικόπημα... τζιαι τζείνος καθήμενος που κα' στη τερατσία... έδειξεν τους το μεσαίο του τζιαι είπεν: "έσhει ποτούτον, όι εννά κάμουν πραξικόπημα".

Έβαλα σε ανάρτηση σου τζιαι την έκθεση της ΚΕΕ λίγους μήνες πριν το πραξικόπημσα .... όπου επανηγυρίζαν για τα κυτπήματα κατά των ακροδεξιών... τζιαι ακόμα να καταλάβεις πόσον υπερόπτες τζιαι αχάπαροι ήταν.

Η ζημιά ΔΕΝ διορθώνεται μάνα μου... θα χορέφκουν ούλλοι τους τωρά σε ρυθμούς "παπαντοντοπντοπ".

Can you say Request Time?

Παρέτσα με με τις "αντιστάσεις", θεωρώ το μεγάλη προσβολή να με περιπαίζει κάποιος έτσι. Να πα να πεις του Χριστόφια ίντα αντίσταση έκαμεν του τΑΣΣΟΥ. Όποιος δοκιμάζει να με εκβιάσει συναισθηματικά με τις ατάκες που μοιράζουν στα γραφεία της ΠΕΟ... τρώει κουτουλλιάν.

Τζιαι για το Μαρί... αφού εθκιάβασες τις απόψεις μου... τζιαι ξέρεις που και τι λάθη βρίσκω του Χριστόφια... γιατί προσποιείσαι ότι είμαι υποχρεωμένος να τον υπερασπιστώ;

Βρεεεεεεεεεεε Νέε...... έβρε κανένα του σhερκού σου να δουλέψεις. Εκβιασμούς τζιαμέ που σε παίρνει... εν το εκατάλαβες γιέ μου ότι έχω γραμμένους στα πατσαρίτζια μου όσους τρών έτσι κουτόχορτο, ότι δεν με κόφτει η μάχη των εντυπώσεων τζιαι δεν με κόφτει να "κερδίσω" μυαλά που εν ήδη χαμένα;

Εσάς δεν σας κόφτει που ο Νίκαρος θα αναγκαστεί τζιαι τζείνος να χορέψει ότι παίξει το ρικουέστ τάιμ... αλλά όι να μας λαλείτε ότι πρέπει να χαρούμεν διότι θα καταντήσει όπως είσασταν εσείς τόσον τζιαιρό, I freakin' hate freakin John Vickers reeeeee!

12/9/11 23:41  
Blogger νεος said...

Ο καθ ένας ας φκάλει να συμπεράσματα του φίλε μου...

12/9/11 23:53  
Blogger Disdaimona said...

να με συγχωρέσεις γι αυτό που θα πω.
αυτοί που καυλιάζουν εν θα εκάμναν εξαίρεσην αν στη θέση του Δημήτρη ήταν ο Χαμπής.

εξάλλουν τον Χαμπή η δεξιά έκαμεν του σιηρόττερα από ότι κάμνει σήμερα η δεξιά του Δημήτρη.

ο καθένας την προσωπική του ιστορία θκιαβάζει την όμως όπως επιλέγει ο ίδιος.

θα ήθελα, αφού ξέρεις τόσες ιστορίες που τον παππού σου να μας κάμεις μιαν ανάρτηση για το πως τον αντιμετωπίσαν οι φασίστες τον τζαιρό του.

τζαι μιαν ημέρα θα κάμω τζαι εγώ μιαν ανάρτηση για το δικό μου παππού.

άτε, καληνύχτα, γιατί εν θα τζοιμούνται ούτε οι πεθαμμένοι πόψε...

13/9/11 00:41  
Anonymous Anonymous said...

επιτελους το ακελ παραδεχεται οτι δουλευει για την αγγλοαμερικη.ενω ο λαος απερρριψε το σχεδιο αναν το οποιο σκοπευε τον υποβιβασμο της ελληνικης κοινοτητας σε μειονοτητα υπο την διοικηση των τουρκωντο ακελ στηριξε το εν λογω σχολιο ,σημερα το ακελ τιμωρησε βαναυσα το λαο για το οχι του.εκοψε μεχρι και τα επιδοματα των εγκλωβισμενων.η σατανικη χουντα χριστοφια παιρνει εντολες κατευθειαν απο τον λευκο οικο.απελυσε δεκαδες χιλιαδες ελληνων και προσελαβε μυριαδες βρωμικων εγκληματιων απο τα περατα του κοσμου.εδωσε εντολη στους ξενους να χτυπουν,να βιαζουν,να κλεβουν.ωθησε τον λαο μας στο να γινει ρατσιστης.οταν ο λαος ξεσπασει καποτε το ακελ βγαινει και μιλα για ρατσισμο.εχουν ενα προεδρο αχαμακκη ο οποιος σπαταλα τα λεφτα μας σε μεγαλα τζετ παρακαλω και σε λιμουζινες οπως και σουιτες ξενοδοχειων του εξωτερικου αφου ανικανος οπως ειναι να κυβερνησει φευγει καθε τοσο για να παρει εντολες απο τον αφεντη του.ο λαος ειναι σε απογνωση.ανθρωποι αυτοκτονουν.ανθρωποι φιλησυχοι οδηγουνται στο εγκλημα.η χουντα του ακελ εκει.χωρις ντροπη και γνωριζοντας οτι το στρατευμα ασκειτε αυτες τις μερες για το πραξικοπημα συνεχιζει να μιλα για σχεδια αναν κλπ οταν ο λαος μας πεθαινει.παραλληλα το ακελ βλεποντας οτι επικειται πτωση του καλεσε την μητερα πατριδα τουρκια να απειλησει με εισβολη εαν ο λαος δεν σταματησει να ζητει πτωση της χουντας.ολαος ειναι εδω και ειτε ο εχθρος ειστε εσεις ειτε ο πατερας σας με τα φεσια το ιδιο κανει

21/9/11 14:14  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Είπα σου τα χάπια που σου διά ο γιατρός πρέπει να τα πίννεις που την ανάποδη τζιαι όι που την ίσhια. Μόνον έτσι δουλεύκουν.

Χάτε τωρά, λάμνε να φωνάξεις για τη συνεργασία μας με το Ισραήλ ώσπου ο Μαύρος να γίνει μπλε μαρέν.

21/9/11 14:19  

Post a Comment

<< Home