Monday, February 04, 2013

The Silent Dancers.

.
«Μια Τσέχα, μια Μεξικάνα και τον Ήχο, παρακαλώ».
Άφησε την Κάρτα Παραγωγικών Μονάδων επί της μπάρας και με αυτόματες κινήσεις πήρε τα ακουστικά που του έδωσε ένας παλαίμαχος barman. Εκείνος του πέρασε αρκετό credit και του επέστρεψε την ΚΠΜ. Φόρεσε στο κεφάλι τα ακουστικά, συντονίζοντας τα με το Κεντρικό Αναμεταδότη του μαγαζιού. Ταυτόχρονα πληκτρολογούσε στην Οθόνη Εντολών που είχε μπροστά του τον κωδικό σύνδεσης. Ανέβασε το αγαπημένο του ρεπερτόριο, έδωσε εντολή για «Αποδοχή Μηνυμάτων» και άδειασε τα παλαιότερα. Ρύθμισε το αυτοκόλλητο τσιγάρο του στο μέγιστο και άρχισε νευρικά να κοιτάει τριγύρω. Στράφηκε ξανά στην οθόνη.
Ώρα 12:15 προ μεσημβρίας. Κανένα μήνυμα.

Έτσι παιζόταν • το παιχνίδι πια. Το μαγαζί προσέφερε δικές του μουσικές επιλογές, η πιο mainstream να σιγοπαίζει απ’ τα μεγάλα ηχεία και μερικές «εξειδικευμένες» που διοχετεύονταν μέσω ασύρματων ακουστικών στο κεντρικό μπαρ και στα τραπεζάκια. Διέθετε ακόμη και τη δυνατότητα Συντονισμού σε προσωπικές μουσικές επιλογές του κάθε πελάτη, επικοινωνία text και φωνητική, Οθόνες Εντολών για σερβίρισμα και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Οι πιο «εξελιγμένοι» πελάτες είχαν gadgets στα κινητά και στις ταμπλέτες τους που επέτρεπαν τη διαχείριση όλων αυτών, αρκούσε να είχε η ΚΠΜ σου αρκετό περιθώριο. Οι μετοχές των εταιρειών που προσέφεραν λογισμικά με υπηρεσίες «compatibility match» προς ανεύρεση «φίλων» έκαναν πάταγο.
.
Όλα αυτά γίνονταν δυνατά λόγω μιας προηγμένης μεθόδου ταυτόχρονου χειρισμού πολλαπλών συχνοτήτων που αξιοποιούσε εντοιχισμένα πεδία από μαγνητισμένο • Aerogel –που σαν πυρίμαχοι αναμεταδότες απέδιδαν πολλαπλάσια δυνατότητα για ασύρματη και ενσύρματη επικοινωνία. Απ’ εκεί και πέρα, παρέες και γνωριμίες χτίζονταν γύρω από την δημοτικότητα των επιλογών του καθενός. Κανένα μήνυμα.


Έχοντας ποστάρει την παρουσία του στα γνωστά Διαδικτυακά του λημέρια, κατάφερε σε τρία τέταρτα της ώρας να μαζέψει 4 φίλους που συμμερίζονταν γούστα μουσικά και μια ανάγκη για τις εκπτώσεις που λάμβαναν οι ομαδικές παραγγελίες. Ακόμη 2 τους συνόδευαν απ’ το σπίτι μέσω web-cam και μικροφώνων. Σημαντικές εκπτώσεις λάμβαναν όλοι μέσω της Αποδοχής Διαφημιστικών Μηνυμάτων, τελάληδες δευτερολέπτων που υπενθύμιζαν εκείνη ή την άλλη μάρκα ποτού, το τάδε και το δείνα πολιτιστικό γεγονός, ακόμη και Πολιτικές –λόγω Προεδρικών –Διαφημίσεις.

Παραγωγικές μονάδες στροβιλίζονταν σε μια ψηφιακή φωτιά Τεκίλας και ρετρό ήχων.

Εκείνη τη στιγμή έλαβε ένα τέτοιο μήνυμα. Έβγαλε αγανακτισμένος τα ακουστικά και αφέθηκε στον υποτονικό διάλογο ανάμεσα στη μουσική του μαγαζιού και τις κινήσεις των κορμιών. «Ευτυχώς, ακόμα δεν σκέφτηκαν να βάλουν αισθητήρες», σκέφτηκε … και χαμογελώντας σήκωσε το σφηνάκι τεκίλα που είχε στο χέρι, στράφηκε προς όλους της παρέας του με τη σειρά και έβρεξε το λαρύγγι του με μια αργή, γιομάτη γουλιά. Ετοιμαζόταν να φορέσει πάλι τα ακουστικά όταν του απέσπασε την προσοχή το παράθυρο σύνδεσης στο Διαδίκτυο πάνω στην Οθόνη Εντολών που είχε μπροστά του. Μια παλιά φίλη του έκανε πλάκα αφήνοντας ένα σχόλιο στο προσωπικό του προφίλ:
Hard rock, lite beer and the Existentialists? Quite an unfortunate combination…

Πολλά μηνύματα.
Πάρα πολλά και όλα μαζί. Αυτό που συνέβη την επόμενη στιγμή θα απασχολούσε τους ειδικούς στο Τμήμα Ασφάλειας Υπηρεσιών του Υπουργείου Προτύπων για καμπόσο καιρό. Η Εξεταστική της Βουλής –έχοντας ακούσει όλες τις απόψεις των εμπλεκόμενων κοινωνικών εταίρων και όλους τους τεχνοκράτες –έφτασε στο συμπέρασμα πως το ατύχημα δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Οι πολιτικοί μίσθωσαν νόμιμες εταιρείες Πολυμέσων, αυτές έστειλαν αριθμό μηνυμάτων εντός των προβλεπόμενων ορίων διάρκειας και συχνότητας εμφάνισης, κανένα φαινόμενο τέτοιας συσσωρευτικής επίδρασης ηλεκτρομαγνητικών σημάτων δεν είχε παρουσιαστεί μέχρι τώρα.
Το μήνυμα ήταν καθαρό.

 
Σχεδόν όλοι από όσους φορούσαν τα ακουστικά εκείνη τη νύχτα «έφυγαν» αμέσως λόγω εγκεφαλικού. Ελάχιστοι επέζησαν, έχοντας όμως υποστεί τεράστιες ζημιές στο νευρικό σύστημα, κεντρικό και περιφερειακό. Εκατοντάδες μπαρ, κλαμπ… ακόμη και οικίες αλλά και όσοι άλλοι χώροι διέθεταν το συγκεκριμένο σύστημα μετατράπηκαν –εν ριπή οφθαλμού –σε πίνακες ενός μακάβριου χορού πτωμάτων σε διάφορες πόζες. Η Συντονιστική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ψυχικής Υγείας απαγόρευσε –σε όλα τα ΜΜΕ –εντός 24ώρου την ανάρτηση φωτογραφιών που είχαν βγάλει οι λιγοστοί θαμώνες και εργαζόμενοι που επέζησαν, θέλοντας βεβαίως να προστατεύσει τους συγγενείς και φίλους. Νέες παράμετροι εισήχθησαν στις σχετικές Νομοθεσίες. Οι ψίθυροι για εμπλοκή των ανθυποψηφίων καταλάγιασαν όταν διευκρινίστηκε ο ρόλος της έντονης ηλιακής δραστηριότητας των ημερών και η κοινή γνώμη εστιάστηκε στη διαδικασία θρήνου των επιζώντων.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο.Labels: ,

6 Comments:

Blogger Hlithio Agrino said...

Repertoire:
“Sun is Shining” (Remastered), Bob Marley.
“The Revolution Will Not Be Televised”, Gil Scott-Heron.
“Theme de Yoyo”, Art Ensemble of Chicago.

[Excerpts: “Suns is Shining”, B. Marley vs. Funkstar De Luxe: ATB Club Mix.
“Satisfaction”, Benny Benassi feat. The Biz.]

Links: 2 wiki articles, “Silent Disco” and “Aerogel”.

4/2/13 08:14  
Blogger rose said...

ανατρίχιασα!

4/2/13 11:08  
Blogger Hlithio Agrino said...

Βάλε μουσική να... χαλαρώσεις.

Εντελούτατα!

4/2/13 11:29  
Anonymous Λεμέσια said...

Έτσι!

4/2/13 13:55  
Anonymous Anonymous said...

Πολλή η τεχνολογία - η μουσική μια χαρά.

5/2/13 06:59  
Blogger Hlithio Agrino said...

@Lemesia.
Κι όποιος αντέξει!

@Strov.
Για την τεχνολογία, η "ταμπέλα" της ανάρτησης είναι "Non-science Fiction".
Για τη μουσική, μια χαρά το κομάτια αλλά κάκιστης ποιότητας οι ηχογραφήσεις που έχω... πράγμα που έγινε χειρότερο με τα overdubs και το ανέβασμα της έντασης. Ανέβασα τώρα μια πιο χαμηλή βερζιόν μπας και σταματήσει το "πουμπούρισμα" των μεγα-φόνων.

5/2/13 11:00  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home