Thursday, June 14, 2007

Post Purée

Έχοντας βρεθεί προ διλήμματος πριν από μερικά χρόνια, ανέγραψα πάνω σε ψηφοδέλτιο «Φέτος αποφάσισα να μη ρίξω Λευκό». Και έτσι μέτρησε για άκυρο.

Ε λοιπόν, ε λοιπόν, ε λοιπόν… (copyright Καρατζαφέρωφ)

«Φέτος δεν ξέρω τι να γράψω».

Ε;

***


-Και γιατί να μην ψηφίσεις τον Έτσι;

Μα αφού ο Έτσι είναι η αιτία που βγήκε πριν ο Αλλιώς;

-Ε, τότε να ψηφίσεις τον Αλλιώς.

Κάτσε να σκεφτώ… Άμα ψηφίσω κάποιον που με λέει προδότη λογιέται προβοκάτσια
; Ριζοσπαστική σκέψη, δε λέω… Σαν εκδήλωση ενάντια στις εξαρτήσεις με …ναργιλέδες!

-Καλά, τότε ψήφισε τον Εκτός.

Ναι, κάτσε να δεις….ο Εκτός είναι ο εκπρόσωπος της παράταξης που για χρόνια κήρυττε εκείνα που οι μισοί από τους Εντός απειλο
ύν να κάνουν τώρα πράξη… και θα πρέπει τώρα να ψηφίσω αυτόν γιατί τάχατες θα κάνει πράξη κάποια από όσα οι άλλοι μισοί των Εντός κάποτε κήρυτταν; Εν τω μεταξύ, ο ίδιος λέει μισόλογα για το τι πραγματικά θα πράξει ενώ οι δεύτεροι μισοί των Εντός κοντράρονται με τους πρώτους μισούς για το ποιος θα μπορούσε να εφαρμόσει ορθότερα μια πολιτική στην οποία –μας λεν επίσης με μισόλογα πως –δεν συμφωνούν…

Αυτό δεν είναι ψήφος, είναι γρίφος!!!

Σταυρόλεξο θα λύνω πίσω απ’ το παραβάν βρε κουφάλες;

***
Μέχρι πρόσφατα έλεγα από σπόντα «Κασουλίδης, Κασουλίδης, Κασουλίδης» σε όποιον αριστερό με ρωτούσε –πριν την υποψία καθόδου Χριστόφια –αν θα ψήφιζα τΑΣΣΟ. Τώρα σκέφτομαι σοβαρά να κάνω ακριβώς αυτό, δηλαδή να γράψω στο ψοφο-δέλτιο; «Κασουλίδης, Κασουλίδης, Κασουλίδης».

Κρατώ το λόγο μου και δεν νοιώθω και τύψεις.

Ευρώπη!!!

Σοβαρά τώρα κ. Κασουλίδη μου. Μιλάτε για συναίνεση, για υπέρβαση των ΝΑΙ και ΟΧΙ νοοτροπιών και για κοινή πορεία, «όλοι μαζί». Καλό ακούγεται. Μόνο που η κίνηση του Δημήτρη μου, Δημήτρη μουέτσι ή αλλιώς –αποσκοπεί ακριβώς στο να δικαιολογήσει την παραμονή κάποιων «ΝΑΙνέκων» στο ίδιο στρατόπεδο με τους «ΟΧΙάδες». Τάλε-κουάλε & ρίγανη βάλε. Avanti Popolo a la riscossa…


Αν θα σας ψήφιζα θα το έκανα μόνο και μόνο για εκείνη την έκφραση πανικού στα πρόσωπα των όποιων κωλοσφογγάριων ποντάρουν σε λάθος άλογο. Δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις τους αβόλευτους τριών ολάκερων κομμάτων (και κάτι) να αντιλαμβάνονται πως «δεν έχει κοκό».

Αφίσες προεκλογικές 10,000 λίρες.
Αγορά τηλεοπτικού χρόνου 150,000 λίρες.
Έξοδα για συγκεντρώσεις και δεξιώσεις 200,000 λίρες.
Τα μούτρα π.χ. ΕΔΕΚίτη που είχε σίγουρη την υπουργοποίηση, τη μετάθεση / το διορισμό … PRICELESS!!!


Είναι και η ελπίδα να δω τον κακομούτσουνο Προδρόμου
και τον διμούτσουνο Λιλλήκα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν νέες στροφές στην πορεία τους. Χοντρές πλάκες. Όχι όμως χοντρότερες από τα ακροβατικά που εσείς θα αναγκαστείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τους εκτός ΕΥΡΩΚΟ αντιδραστικούς ελληναράδες που τόσα χρόνια ανέτρεφε ο ΔΗΣΥ και που ακόμα συντηρεί για χάριν εκείνου του 30%.

Πάντως σας εύχομαι ολόψυχα ΠΟΛΛΗ τύχη. Μέσα απ’ το εμετικό αναμάσημα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που θα αντιμετωπίσετε, θα την χρειαστείτε για να αναδείξετε το μόνο σοβαρό ερώτημα από όσα μέχρι τώρα έχετε θίξει:

***


«Πως θα πορευτούμε στην Ευρώπη»;

***

Καλεί ο δημοσιογράφος δύο «έγκριτους» νομικούς να συζητήσουν το θέμα νομιμότητας ή όχι της αγοράς περιουσιών στα κατεχόμενα από Ευρωπαίους πολίτες.

«Ναι μεν αλλά… και τα λοιπά και τα λοιπά… Αν το αγοράζει απ’ τους νόμιμους ιδιοκτήτες, ναι αλλά… Μα υπάρχουν ιδιάζουσες συνθήκες λόγω κατοχής, άμα εξασφαλιστεί το δικαίωμα μας για ελεύθερη διακίνηση & εγκατάσταση, τότε ίσως… και προνοεί ο νόμος του 67 για έγκριση από αρμόδιο Υπουργό… μα όχι, δεν αναφέρεται σε αυτές τις
περιπτώσεις ο νόμος… όχι, διαφωνώ, αυτό ακριβώς λέει… ετσέτερα, ετσέτερα, ετσέτεραααα».



Και κανένας δεν ρωτά το αυτονόητο.

Τα δικαιώματα ελεύθερης εμπορίας, διακίνησης και εγκατάστασης των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ευρωπαίων πολιτών ποιο ΠΑΠΟΥΤΣΟΣΥΚΟ θα τα εμποδίσει;

Αντιλαμβάνεται κανείς τι ζητάμε; Αντιλαμβάνεται κανείς τι δεν συζητάμε;




Πάρτε την περίπτωση αγοράς γης που δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης από ΤΚ ή έποικους. Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση οπού το Κεκτημένο της υπερισχύει των εθνικών συνταγμάτων, θέλουμε αναστολή του –μέχρι αυτό να εξασφαλιστεί και για μας –σε μια κατεχόμενη περιοχή όπου -και επειδή -δεν ασκούμε έλεγχο, τη στιγμή που δεν έχουμε συμμάχο
υς και δεν πείθουμε ότι πρέπει και οι άλλοι ευρωπαίοι συνέταιροι να στερηθούν αυτά τα δικαιώματα.

Να γίνει δηλαδή –από τις ξένες χώρες –αποδεκτός ο δικός μας νόμος εις βάρος ομάδας πολιτών ΤΟΥΣ που θέλει ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ελεύθερα και νομότυπα να ασκήσει το δικαίωμα της εμπορίας, της διακίνησης και της εγκατάστασης (τα θεωρούμενα ως θεμελιώδη σε αυτό το μάταιο κόσμο).

Πέστε μου, γιατί να το δεχτούν;

Μα θα είναι το ηθικά σωστό! Βέβαια! Πείστε τους ευρωπαίους υψηλόμισθους συνταξιούχους και εισοδηματίες που πιθανόν να θέλουν να αγοράσουν τη γη, πείστε και τους απελπισμένους πρόσφυγες μας. Τότε θα πείσετε και τις κυβερνήσεις τους και το «λαό σας». Avanti popolo, alla banca...


Είναι σαν να λες στους υπόλοιπους –ευρωπαίους –συνέταιρους σου πως δεν πρέπει να φαν από το γλυκό του μωρού που του το κλέψαν και για το οποίο πληρώνουν το ίδιο το μωρό με σοκολάτα-λογαριασμό-Ελβετίας … γιατί είναι ανήθικο και γιατί εσύ αδυνατείς να το πάρεις πίσω από μόνος σου και να το δώσεις στο μωρό. Θα είναι, λες, παραπλάνηση ενός μωρού που βρίσκεται σε «ιδιάζουσα θέση». Και το μωρό θα σε βρίσει και ο συνέταιρος. «Ιδιάζων είσαι και φαίνεσαι».

Και κανένας, μα κανένας δημοσιογράφος ή νομικός δεν προειδοποιεί «το μωρό» για τέτοιους «ευρωπαϊκούς» κινδύνους … ενώ όλοι, μα όλοι μιλούν «στο μωρό» για λύση που να εφαρμόζει το «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Α, που ‘σαι; Μιας και μιλάμε για μωρά...

Όταν ο συνταξιούχος Άγγλος, Γάλλος ή Γερμανός τα τινάξει και αφήσει τη γη κληρονομιά π.χ. στην κόρη ή εγγονή του… υπάρχει η περίπτωση αυτή να καραγουστάρει «το λουκούμι» (πως λέμε «Turkish Delight») και «να το τρώει με τις σίκλες» (κουβάδες).





Άμα μας προκύψει δισεγγόνι τουρκο-κυπριακο-ευρωπαίο τι κάνουμε; Πιττούες;

Καλήν όρεξην εφέντ’μ.

***

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου δεν έχω πολλά να σου πω. Εσύ στήριξες τον Αλλιώς στις προηγούμενες προεδρικές, εσύ τον σεκόνταρες στο δημοψήφισμα. Τώρα είναι αργά για να «ρίξεις» το δικέφαλο, κομμουνιστικορθόδοξο

ελληνόψυχο τερατούργημα το οποίο και γέννησες και βάφτισες. Άλλωστε αυτό επιδιώκεις τώρα, να είσαι «και παπάς και τατάς» πριν σε τουμπάρει κανένας πουροφόρος «σύντροφος».
(επιστολή του Τάκη Μιχαήλ στον "Πολίτη")
Το 83-86 έφταιγε η σύμπλευση με τη μετριοπαθή δεξιά, έφταιγαν οι
πεμπτοφαλαγγίτες οπορτουνιστές, έφταιγε ο κατηραμένος Γκορμπατσόφ, έφταιγε το κρασί που ήταν παλιό, έφταιγε η παλιοκοινωνία, έφταιγαν όλοι εκτός της ηγεσίας «του κόμματος». Η φοβική στάση απέναντι στους υπερπατριώτες πιστολάδες, η ανικανότητα να αφουγκραστείτε τις αλλαγές που χρειάζονταν στο χώρο της αριστεράς, η χρόνια υποταγή στις διαταγές της «Μαμάς Ρωσσίας», η ανυπαρξία διαλόγου εντός, η πληθώρα κομμουνιστικής μπουρδολογίας συνάμα με την απουσία ριζοσπαστικών κινήσεων, όλα αυτά δεν ήταν παρά μόνο η προπαγάνδα των «εχθρών του λαού».

Δεν με ενδιαφέρει να ακούσω κουραφέξαλα περί «προοδευτικών δυνάμεων». Θέλετε ψήφο; Δώστε απτά, συγκεκριμένα παραδείγματα προοδευτικής συμπεριφοράς. Δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τίποτα περί επαναπροσέγγισης. Θέλετε ψήφο; Δώστε συγκεκριμένες προτάσεις για κινήσεις που θα φέρουν ΤΚ και ΕΚ σε συνθήκες αλληλεπίδρασης και θα παράξουν –με πολύ κόπο και πολλές θυσίες, ναι –λύση. Δεν ΜΠΟΡΩ να ακούσω για το τι σας διαφοροποιεί από το ΔΗΚΟ και τον τΑΣΣΟ. Θέλετε ψήφο για «το κόμμα»; Κάνε αυτοκριτική και υπέβαλε παραίτηση, αφήνοντας άλλους να δοκιμάσουν όσα εσείς φοβηθήκατε –είναι προσβλητικό να ζητάς ψήφο για να αντικαταστήσεις αυτόν που εσύ ανέβασες στην εξουσία. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα έχεις να πεις για εσωτερική διακυβέρνηση και φιλολαϊκές πολιτικές. Θέλετε ψήφο; Δώστε συγκεκριμένη στρατηγική για το πώς η βολεμένη στην κατανάλωση εργατιά και η σκορπισμένη στην τουριστική βιομηχανία αγροτιά θα επανακτήσουν την αυτογνωσία τους, θα επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι τις πραγματικές τους ανάγκες, θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα που η «μεν ξεστρατίσεις, μεν διαφέρεις, μεν λαλείς πράματα που ενοχλούν, κρύψε να περάσουμε» νοοτροπία της κυπριακής κοινωνίας φυλάκισε στα τάρταρα του φόβου, θα επιτρέψουν το ξήλωμα της συμπαιγνίας πολιτικο-οικονομικών και εγκληματικών προυχόντων που βολεύτηκαν στη διχοτομημένη Κύπρο. Αυτά μόνο. Μόνο αυτά.

***
Είναι επίσης και ο κ. Ομήρου με την ΕΔΕΚ. Για αυτούς είπα όσα χρειάζονταν σε προηγούμενο post. "Ceci n'est pas une pipe"

***

Είναι βέβαια και ο κ. Θεμιστοκλέους. Κάποιοι λένε πως η υποψηφιότητα του είναι αντίδραση για το ότι δεν του παραχωρήθηκε η προεδρία των ΕΔΗ. Άλλοι λένε πως έτσι θα τραβήξει τα πυρά ως ο υποψήφιος του «ΝΑΙ». Είναι όμως και μια άλλη λεπτομέρεια. Σε οριακές –μεταξύ δύο κύριων αντιπάλων –μάχες πρώτου γύρου η ύπαρξη τρίτου υποψήφιου παραγγέλλει το δεύτερο. Γύρο. Ένα με απ’ όλα δικέ μου!

***



Άσχετο.

Ο θόρυβος σχετικά με τον κατασκηνωτικό χώρο στην Πόλη Χρυσοχούς θα ακολουθηθεί από πρωτοφανείς αστυνομικές επιχειρήσεις για σύλληψη των «χασικλήδων» και των «φασαριόζων» που επιμένουν να μην ξοδεύουν τα λεφτά τους στα παρακείμενα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα ή θα περιμένουν για του χρόνου, μετά τις εκλογές;

Καλά ντε, μη βαράτε, απορίαν εξέφρασα…

***

Ειδήσεις.

Ατυχήματα αυτοκινητιστικά
Προβλήματα οικο-νομικά
Κλοπές
Εκρήξεις
Βιασμοί
Ναρκωτικά

Συγκέντρωση στρατευμάτων σε σύνορα
Εμφύλιος σε Παλαιστίνη και Λίβανο
Πλημμύρες
Πυρκαγιές
Τρομοκρατία

Διάλειμμα.

Διαφημιστικό διάλειμμα

«Είναι ωραίο να νικάς πάντα εσύ».

Ο κόσμος της showbiz
Τέχνες
Καλλιτέχνες
Αθλητικά

Διάλειμμα.

Διαφημιστικό διάλειμμα

«Είναι ωραία να είσαι πάντα όμορφη»

Ο Καιρός.


Τον κακό μας τον καιρό βρε.
Από τις εκλογές ενός γύρου μέχρι τον ποδόγυρο,
καταφέρατε να βρωμίσετε κάθε μας σκέψη και ελπίδα.


Και η λευκή—ψήφος—σεντόνι πια δεν αρκεί να καλύψει τα αίσχη σας.

Lewinsky ζεις και μας-κατ(ω)-δηγείς.

Στείλτε τη βρωμιά στην Προεδρία.



Ριξτέ τους «λεκέδες» σας στην κάλπη.




Έτσι ή αλλιώς, αυνανία θα κάνουμε.

Labels:

27 Comments:

Anonymous Anonymous said...

allo ena post, xwris logo. den diavazetai leei ta idia kai ta idia kai genikws mia anohsia kai mish. varethikame file ta idia kai ta idia. ante spitaki sou i grapse tipota ousiwdes. pragma xlwmo gia sena. masoula ta agelasta agkathia sou kai ase mas hsyxous. BORING

14/6/07 14:15  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Και γιατί πρέπει η έγνοια μου να 'ναι το πως θα διασκεδάσετε εσείς Ανωνυμίσκε, ποιός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να σκίσω το ποπό μου να σας κάνω εντύπωση καλή;

Για απόψε συνιστώ την καλαθοπλεκτική. Hours and hours of creative fun!!!

Ή μήπως αυτό που ενοχλεί είναι μια -ενσυνείδητα -άκυρη ψήφος;

Ντιρεκτίβα, ντιρεκτίβα ... την ποπ-οπή σου οίδα.

Η παρατήρηση "δεν διαβάζεται" συνάμα με την προτροπή "άιντε σπιτι σου" με κάνει να απορώ; Σας αναγκάζουν εκεί στο Ίδρυμα να διαβάζετε blogs; Εμάς όχι.

Το σημαντικό Ανωνυμίσκε μου είναι το ότι ΔΕΝ ΘΑ αποΦΑΣΙΣεις ΕΣΥ πότε θα πάω σπίτι μου.

Που ήδη είμαι, ενδιαφέρον παράδοξο, λέω να το κάνω ποστάκιον).

;-)

Γειά μας!

14/6/07 18:07  
Blogger Nobody said...

Με εντυπωσίασε πολύ η απάντησή σου Αγρινέ! Μ' αρέσεις!!

14/6/07 22:45  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Αρκοτζεράμιον τζαι ενδιαφέρον είναι γεμάτον ουσίαν βρίκω το ανάρ(σ)τημα σου. Συφωνώ σχεδόν 100% με αυτά που γράφεις. Η φασούα όμως ότι παρόλον που στην διάγνωση συφωνούμε, εγώ θα ψηφίσω έναν που τους υποψηφίους.

Το 'χο γράψει τζαι στο ιστολόγιον του Ιορδάνου: Η διαφορά μας είναι ίσως ότι εγώ ενΣΥΝείδητα έχω ξεχωρίσει το σύστημα αξιών που ορίζει τα όνειρα τζαι τη φαντασία μου που το σύστημα που ορίζει τες επιλογές μου. Το πρώτον βάζει να δουλέψουν έναν σύνολον κριτήριων πάνω σε επιλογές που η φαντασία η δική μου, η ποίηση των φίλων μου, τα όνειρα των αυτών που θαυμάζω (μεταξύ των οποίων τζαι ζώα θυλαστικά που γυρίζουν ελεύθερα στην οροσειράν του Τροόδους) έχουν δημιουργήσει. Το δεύτερον βάλλει τα ίδια κριτήρια να ζυάσουν τες επιλογές που η μίζερη πραγματικότητα μου επιβάλλει. Όι πους δεν θέλω να την αλλάξω βέβαια. Αλλά τι μπορώ να κάμω άλλον παρά να επιλέξω; Εσύ νομίζεις ότι θα την αλλάξεις κρατώντας την ψήφο σου άσπρην σαν τα intentions σου τζαι φωνάζοντας τι θα έθελες. Εγώ νομίζω ότι θα την αλλάξω βάλλοντας σταυρούιν πουκάτω που το όνομα του Χριστόφκια τζαι φωνάζοντας ταυτόχρονα τι θέλω. Μπορεί να έσιεις τζαι δίκαιον.

Έτσι τζαι αλοιώς τον μόνον πράμαν που μπορούμεν να αλλάξουμεν είναι το ότι υπάρχουμεν. Ας το χαρούμεν τουλάχιστον τούτον. Συνέχισε να γράφεις να σε σιαίρουμαι.

15/6/07 10:31  
Blogger Marlen said...

Το αστείο είναι ένας ΑΝΩΝΥΜΟΣ να 'ρχεται να κάνει αόριστη, άστοχη, γύρω-γύρω-όλοι κριτική σε συγκεκριμένη, ουσιώδη κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΑ.
Μιλάμε για θάρρος γνώμης δαμέ, όχι βλακείες.

15/6/07 11:56  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Αληθείας Ζηλώτιδα
Ένα πράγμα που ΠΑΝΤΑ με έφερνε σε σύγκορυση με τα ΠΑΝΤΑ στη Νήσο Κύπρο είναι η εκνευριστική μου επιμονή να φωνάζω πιο δυνατά και πιο καθαρά άμα μου λαλούν "ούσσου". Αρνούμαι.

Θέκιου

@Ανθρωποφόρον
Καρτέρα να είναι υποψήφιος πριν χαρείς.

Μπάι δε γούεη, ρίξε μια ματιά στην επιστολή του Τάκη Μιχαήλ στο σημερινό "Πολίτη". Είτε κάμε δεξιό κλικ στη νέα φώτο που έβαλα, είτε ψάξε το στην .pdf έκδοση της εφημερίδας (ενότητα "Πολίτες με Άποψη") από την ιστοσελίδα της.

@Κανείς
Εμένα δεν μ'αρέσω. Να με χαρίσω και να φύγω γίνεται;

15/6/07 19:23  
Blogger Δασκαλούα said...

Χαίρεται. Κι εγώ θα δυσκολευόμουν να ψηφίσω Χριστόφια πάντως Ασερα. Έναν άνθρωπο που όταν ήταν άρρωστος ο Τάσσος και ήταν προεδρεύον υπόγραψε συνέχιση παροχής διευκολύνσεων για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Απορίαν: το μπλογκ του καθενού εννεν για να γράφει ό,τι θέλει; Αν δεν σου αρέσκει ένα μπλογκ εν κανένας να σε υποχρεώνει να τα θκιαβάζεις; Εν υπό εξέτασιν ύλην το περιεχόμενο του μπλογκ του αγρινού πούποτε;

17/6/07 22:04  
Anonymous Anonymous said...

"...Εν υπό εξέτασιν ύλην το περιεχόμενο του μπλογκ του αγρινού πούποτε;"

Προεισαγωγικές Επαγρύπνησης ίσως;

Μουάχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Αγρινό Φυρμένο

17/6/07 22:07  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Ναι καλά ρε δασκαλούα, άμα οι Αμερικάνοι εδεσμεύαν τον εναέριο σου χώρο ήταν να βκούμε στους δρόμους να φωνάζουμε κάσους μπέλι ένεν; Είδαμε και τα χάλια μας με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Έσιει πολλά καλύτερους λόγους να μην ψηφίσεις Χριστόφια, παρά να συγκεντρωθείς σε μια ηθικολογία

18/6/07 11:12  
Anonymous Anonymous said...

swsta. aftos pou anaferw omws einai simantikos gia mena giati en katalabainw pws mporei kapoios na ine eilikrinis mazi mou, otan ti mia mera kamnei to tzino tzai tin alli paei tzai igitai poreias mes stis baseis. exeis dikio omws oti exei kai pio sobarous logous. efxaristw gia tin episimansi.

daskaloua

18/6/07 13:28  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Καλή τύχη στο να έβρεις πολιτικό με ειλικρίνεια. Ο πολιτικός κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι με την ειλικρίνειά του. Εμείς δηλαδή ποττέ εν λαλούμε ψέματα και είμαστε συνεπέστατοι σε όλες τις υποχρεώσεις ως πολίτες. Αλλά πότε ο συγκεκριμένος πολιτικός ηγήθηκε πορείας μέσα στις βάσεις. Ενόμιζα μόνο ο Ματσάκης κάμνει έτσι ιστορίες.

18/6/07 17:33  
Anonymous Anonymous said...

Το 2003

δασκαλούα

18/6/07 20:46  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Εμένα γάρον να μου βάλουν για υποψήφιον, αν έχει έστω τζαι την παραμικρήν πιθανότηταν (χάτε πες >5%) να ανατρέψει την διχοτομικήν πορείαν στην οποίαν μας έβαλεν ο Τάσος τζαι η ακροΜακαριακή κλίκκα του, ψηφίζω τον. Θωρείς δασκαλούα οι απαιτήσεις μου που τους πολιτικούς εν πολλά χαμηλές. Έτσι κινδυνεύκω λλιότερον να απογοητευτώ (σαν το Αγρινόν).

Αγρινόν, να το πάρουμεν για αληθινήν οξά για ψευδοταπεινορφοσύνην τούτον το "δεν μ΄αρέσκω"; Ευχαριστώ για τα λινκς.

18/6/07 23:33  
Blogger Mh Xeirotera said...

Dyskola ta pragmata, to apospasma gia Xristofia einai poly eustoxo. Prosopika anika paradosiaka sto Dhmokratiko Synagermo. Papadopoulo den psifisa ke den prokite na psifiso POTE pu na katevei o Theos ke na mu to zhthsei, "Adynaton Megalodyname" tha tu po ke meta as me kamei oti thelei. An deuterh kyriakh perasei Xristofias Papadopoulos, paroti den exo ton Xristofia ke megalh ypolipsh, den tha distaso na ton psifiso.

Kalhmera :)

19/6/07 08:44  
Anonymous Anonymous said...

Ασερα μου, είναι αστείο που το λες αυτό γιατί σήμερα μου έλεγαν για ένα φίλο του οποίου ο παππούς έλεγε "τζιαι γάρον να βάλει το ακέλ για υποψήφιο, εγιώ τζιήνον εννα ψηφίσω". Όι πως για σένα ισχύει η πιο πάνω φράση, απλά αθθύμησες μου την.

Όσο για την πολιτική τζιαι όι τους πολιτικούς. Το πρόβλημά μου εμέναν εν τα παραδοσιακά κομματα της Κύπρου. Τα μισά εν έχουν λόγο ύπαρξης μετά από ενδεχόμενη λύση του κυπριακού. Που τα άλλα μισά το ένα βρίσκω το σχιζοφρενές τζιαι το άλλο σίουρα όι τέθκιο που εννα φέρει λύση ή εσωτερική διακυβέρνηση προς τα συμφέροντα των πολλών.

Τζιαι μια τζιαι ο αγρινός βαλλει τζιαι τούτο το τραγουδούι να συνοδεύκει τις περιδιαβάσεις μας στο μπλογκ του, θα έλεγα ότι πιστεύκω σε μιαν μπαντιέρα ρόσα που να ελέγχεται και να διαχειρίζεται από τα κάτω. Από τα κάτω νομίζω ότι εννα βρεθεί τζιαι η ουσιαστική λύση. Όσο μάχουνται που πάνω εννοείται ότι εννα συγκρούονται ότι εννα φυλάουν εθνικισμούς ή πατριωτισμούς στη φαρέτρα τους για να τους πιρκολίσουν άμα έρτει η στιγμή που εννα μαλλώσουν τζιήνοι μεταξύ τους. Αυτα, τα απλοϊκά.

δασκαλούα

19/6/07 15:08  
Anonymous Anonymous said...

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω αλλά καίγομαι να συμμετάσχω. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δεν σχολιάζω καθόλου μια που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σχόλιο μου να εν όσο και το κείμενο, όμως με σένα Αγρινό μου εν έχω έτσι φόβο!

Κατ'αρχήν θέλω να χειροκροτήσω 2 κουβέντες:
1. "Σταυρόλεξο θα λύνω πίσω απ’ το παραβάν βρε κουφάλες;"

Μιλάμε για... bingo!!

2. "είναι προσβλητικό να ζητάς ψήφο για να αντικαταστήσεις αυτόν που εσύ ανέβασες στην εξουσία."

Καλά γενικά όλα όσα είπες για το ΑΚΕΛ ήταν φοβερά εύστοχα και ρεαλιστικά.

Τώρα αν παίξουν 4 πολιτικοί υποψήφιοι (εξαίρεσα ευγενικά τον Ομήρου και τον Ούτοπο, είδες;), εκεί το πράμα μπορεί να βγει εντελώς εκτός ελέγχου, με τον καθένα να κάνει όλο και πιο ριζοσπαστικές δηλώσεις, να γεμίσει αέρα τα μυαλά του κόσμου, και όταν βγει βεβαίως να μην κάνει τίποτα απ'όλα όσα υποσχέθηκε, ενώ η αντιπολίτευση θα λέει "αν είχαμε βγει εμείς θα εφαρμόζαμε αυτά που τάξαμε". Μία από τα ίδια με μπόλικο action.

Μπορεί όμως αυτό το σενάριο με τους 4 να λειτουργήσει πολύ θετικά για τους πρόσφυγες των συνοικισμών, δηλαδή να τους δωθούν που τα καλά τα κοτσιάνια τους (λέμε τώρα).

Του Χριστόφια εν πολλύν του να φκει πρόεδρος. Έκαμεν πολλές αμαρτίες και πλήγωσε πολύ κόσμο και είναι ανάγκη να τιμωρηθεί!

Ο Κασουλίδης εν ήπιον πλάσμαν και πιστεύω το καλύτερο σκατό απ'όλες τις σκατοεπιλογές.

Για τον Θεμιστοκλέους δεν γνώριζα και ευχαριστώ για την διαφώτιση. Αυτός όντως κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα. Με μια καλή καμπάνια μπορεί και να φέρει την ανατροπή (ή μπα;). Το λέω γιατί αν λειτουργήσει η παρουσία του ως ο υποστηρικτής του ΝΑΙ, και στην περίπτωση (λέμε τώρα) που το 20-25% τον ψηφίσει, μετά μένει από ~25% στον καθένα απ'τους άλλους τρεις και έτσι θα έχουμε φοβερές μάχες. Να πάω διακοπές;

Και ο τΑΣΣΟΣ.... το μ***ι της λάσπης (συγχωρέστε τα γαλλικά μου)... πρέπει πάση θυσία να μην βγει αυτός! Φαντάσου ακόμα μία πενταετία μαζί του! Αυτό είναι αυτοκτονία και αυταπάρνηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, όπως για παράδειγμα, η ελεύθερη σκέψη άνευ στιγματισμού μέσω κοσμητικών!

Για αυτόν και μόνον τον λόγο (περί τάσσου )απορρίπτω την λευκή ή άκυρη ψήφο, ενώ θα προτιμούσα χίλιες φορές να κρατούσα τον λόγο μου και να την απέρριπτα μόνο αν κάποιος υποψήφιος μου έκανε κλικ. Μπορεί στην πορεία κάποιος από αυτούς κάτι να μου κάνει, αλλά ο λόγος της απόρριψης του λευκού, δεν θα είναι αυτός.

19/6/07 21:27  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Δασκαλούα παραπάνω λεπτομέρειες παραπομπές. Έσυρες μου ένα 2003 και εκαθάρισες. Θέλω να το ψάξω.

@ Ασεράς
Πάλε έφταιξε ο Μακάριος; Έσχιει 30 χρόνια που επέθανε αφήστε τον να πνάσει. Τι στο καλό εν η ΑκροΜακαριακή κλίκα anyway;

@ Ψυχία
Άμα θέλεις καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πήενε Πακιστάν να δεις την γλύκα. Είπαμε εν γουστάρουμε τον Τάσσο, αλλά να μεν τον βκάλουμεν και Στάλιν.

19/6/07 23:52  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Sceptic Athkiaserous

Ενδιαφέρουσα η σύγκριση με το Πακισταν, μεχρι που σκεφτόμουν να κάμω ποστάκιον--αφιέρωμα στον http://en.wikipedia.org/wiki/Pervez_Musharraf. (Για το Στάλιν βαρκέ...)

Να υπενθυμίσω μόνο ότι είναι ο --κατόπιν πραξικοπήματος --ηγέτης της 6ης σε πληθυσμό χώρας ... και 2ης με πληθυσμό κατά πλειοψηφία ισλαμικό (νομίζω).

Να σημειώσουμε αυτή τη διαφορά μεγεθών Σκεπτικέ μου για να το έχουμε υπόψη όταν συγκρίνουμε τη διαφορά στις μεθόδους και τη σκληρότητα ως προς την επίτευξη ίδιου στόχου ΑΛΛΑ με διαφορετικά μεγέθη πληθυσμών και γεωπολιτικής σημασίας; Ε; Εγώ νομίζω ναι.

Αν θεωρείς υπερβολή το "ιδίου στόχου", να το συζητήσουμε... ίσως στο Πακιστάν όποιος διαφωνεί με το λεβεντόπαιδο Musharraf να μην θεωρείται προδότης.

Να ένα καλό κριτήριο για δημοκρατικά, φιλ-ελεύθερα σκεπτόμενους ψηφοφόρους, ψηφίζω όποιον οι πράξεις του δείχνουν πως δεν θεωρεί όσους διαφωνούν εχθρούς του Λαού.

Διαφωνείς;

Με αυτό το σκεπτικό πάντως σίγουρα αποκλείεται ο όποιος προτεινόμενος υποψήφιος από ΕΔΕΚ γιατί αυτό το κόμα έκανε αυτό ακριβώς τον ισχυρισμό.

(Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, «βυσσοδομούν και εντός και εκτός Κύπρου να πέσουν τα οχυρά της αντίστασης, ωστόσο το μήνυμα του λαού μας είναι ότι κρατάμε γερά και θα συνεχίσουμε να κρατάμε γερά τις κυπριακές μας Θερμοπύλες»).

@Ψυχία-Ψωνάρα

Παρακαλείστε όταν δακτυλοκτυπάτε εντός του χώρου μας κοσμητικά επίθετα με περιεχόμενο όπως "λάσπη" να μεριμνείτε έτσι ώστε αυτά να φαίνεται ότι αφορούν ξεκάθαρα την περίτπσωη επανεκλογής ατόμου και όχι το ίδιο το άτομο.

Μερσί.

@Δασκαλεύουσα

Παντιέρα που διαχειρίζεται από κάτω είναι νομίζω η προβολή της γυναικείας φύσης μέσα από μεταξωτά βρακιά (και επιδέξια οπίσθια).

Να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι ως προς παραδείγματα συμπεριφορών --και πολιτικών και άλλων; Π.χ. στις εσωκομματικές διαδικασίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ.

@ΜηΧει
Για πες, εσύ που έχεις πλησίον σου θρησκευόμενους πληθυσμούς της Κύπρου και όχι μόνον, ακούστηκαν οδηγίες για τις εκλογές από τους Άγιους Πατέρες ή ακόμη;

Μόνο να μην εισηγηθούν το δικό τους εκλογικό σύστημα γιατί έτσι θα εκλεγεί πάλιν Χρυσόστομος!

Ντόιγκ!

@Ανθρωποφόρον
Να μεν σούζουμεν τα πόθκια μας πριν καβαλλίσουμεν τον γάρον.

Για πες όμως, ποια είναι ορισμένα συγκεκριμένα --από τα έστω λίγα για σκοπούς μη απογοήτευσης --πρακτικά παραδείγματα συμπεριφοράς που θα απαιτούσες από τον Δημήτρη;

Π.χ. Για το θέμα του πως προετοιμαζόμαστε για μια λύση δημιουργώντας συνθήκες αλληλεπίδρασης με τους ΤΚ. Μιά εισήγηση θα ήταν να φτιάξουμε κοινά καμπαρέ ... ή κοινές εργασίες. Ναι, ξέρω, θα υπάρξουν εμπόδια και για τις δύο περιπτώσεις ("...this is my ekdidomeni re..." ... αλλά ας κάνουμε τη συζήτηση αυτή. Ε;

20/6/07 02:58  
Blogger Фе́ммe скатале said...

Κάλμα...ΠΟύ ήσαν?

20/6/07 04:24  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Ο Παπαδόπουλος έκαμε πραξικόπημα για να γίνει πρόεδρος; Αύριο αν χάσει τις εκλογές νομίζεις ότι δεν θα αποσυρθεί; Ο Μουσιάραφ πότε θα κάμεις εκλογές για του λόγου του; Ο Παπαδόπουλος είναι και ο αρχηγός του στρατού; Ο Παπαδόπουλος έπαυσε ποτέ τον Γενικό Εισαγγελέα; Στην Κύπρο έχουμε συνέχειες θανατηφόρες συγκρούσεις πολιτών με τις δυνάμεις ασφαλείας; Συγκρίνεις την ελευθερία τύπου της Κύπρου με την ελευθερία του τύπου στο Πακιστάν; Και μεν μου πεις για τους Ναινέκους και ξέρω γω. Μπορούσε ο Πολίτης να υπαρξει στο Πακιστάν; Αν συμφωνείς με τα πιο πάνω προτείνω ανταλλαγή. Πήεναι δοκιμαστικά Πακιστάν να το ψάξεις το θέμα που κοντά. Εγώ προσωπικά δεν έχω αυταπάτες. Εκατό φορές την Κύπρο, με τα όσα προβλήματα που έχουμε παρά μια χώρα όπως το Πακιστάν.

Είπαμε κριτικό πνεύμα, αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

20/6/07 12:47  
Anonymous Anonymous said...

Νομίζω δεν κατάλαβες τα όσα είπα.

Δεν υποστήριξα πως ο τΑΣΣΟΣ έκαμε οποιοδήποτε από τα "κατορθώματα" του Musharraf σε ότι αφορά στρατό, πραξικοπήματα, εκλογές ή πως η Κύπρος είναι στο ίδιο επίπεδο πολιτικής / πολιτειακής ελευθερίας...

Αυτό που ξεκάθαρα ονόμασα ως κοινό σημείο είναι τον χαρακτηρισμό του όποιου διαφωνεί ως προδότη ή εχθρού του Λαού. Σε αυτό το κοινό σημείο διαφωνείς; Παρακαλώ απάντησε μου.

Επίσης, υπενθύμισα τη διαφορά στα μεγέθη. Ο τΑΣΣΟΣ δεν έχει τόσα εκατομμύρια ούτε για να τιθασεύσει αλλά ούτε και ως δύναμη στρατιωτική & πλουτοπαραγωγική / μοχλό πίεσης προς τα μέσα ή έξω.

Αναρωτιέμαι ποιά θα ήταν η συμπεριφορά του τΑΣΣΟΥ αν ήταν ηγέτης τόσων εκατομμυρίων. Είναι βέβαια μια θεωρητική ερώτηση. Το γεγονός ότι ασπάζεται την Bush-ική (και Musharraf-ική) νοοτροπία του "εν είσαι μαζί μας, είσαι προδότης" -την οποία ασπάζεται και η ΕΔΕΚ* -με ανησυχεί.

Εσένα;

(* Μήπως σε αυτό διαφωνείς;)


Είναι θέμα επιλογής αρχών Σκεπτικέ μου. Άμα δέχεσαι το "διαφωνείς άρα είσαι προδότης" μπαίνεις σε πολύ συγκεκριμένο στρατόπεδο και ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Αγρινό Ηλίθιο

20/6/07 16:42  
Anonymous Anonymous said...

Αγρινέ,

αποδέχομαι την κριτική σου για το μη συγκεκριμένο. προφανώς αυτό που λέω με διαχείριση απο κατω θα επρεπε να διεπει ενα κομμα της αριστερας στη λειτουργία του κι επειτα αν παρει την εξουσια να λειτουργησει ετσι και η κοινωνια στο συνολο της. Π.χ. το ακελ σκεφτεται να κατεβει υποψηφιο και λεει οτι η βαση θα παιξει συμβουλευτικο ρολο γιατι στο τελος θα αποφασισουν απο πανω (δεν ξερω τι λενε τωρα στην αρχη ετσι ειπωθηκε). Σε ενα κομμα της αριστερας, κατα τη γνωμη μου και κατα διαφορους κλασικους του μαρξισμου, οι αποφασεις της βασης ειναι δεσμευτικες και οχι συμβουλευτικες για την ηγεσια.

ΥΣ Δασκαλούα όχι δασκαλεύουσα πλιζ. Θεκιου.

20/6/07 16:47  
Anonymous Anonymous said...

να κατεβάσει υποψήφιο εννοούσα πιο πάνω όχι να κατέβει, σορρυ, ο δαίμων του διαδικτύου.

δασκαλουα

20/6/07 16:49  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Κοίτα βαρκούμαι να κάτσω να κάμνω τον δικηγόρου του Παπαδόπουλου. Ούτε εγώ τον χωνεύκω πολλά και συμφωνώ ότι η λογική εν είσαι μαζί μου είσαι εχθρός μου, είναι λανθασμένη. Όπως και η λογική εν είσαι του ναι, σημαίνει θέλεις διχοτόμηση, εβολεύτηκες με το στατους κβο, βάλεις την καλοπέραση σου πάνω που την πατρίδα σου κ.ο.κ.

Αλλά στην Κύπρο έσχιει πολλή ηχορύπανση, και πολλές δηλώσεις τις πιάνουμε εκτός πλαισίου (out of context) και μετά απλώς γίνεται πόλεμος με ατάκες. Μπορείς να μου δόσεις συγκεκριμένα παραδείγματα;

Ο Παπαδόπουλος βασικά έσχιει μεσάνυκτα που επικοινωνιακή πολιτική, εσωτερικά και εξωτερικά, και νομίζει ότι το Κυπριακό εν νομικό θέμα.

Εγώ έτσι νομίζω. Σύμφωνοι, ότι σε κάποιες φάσεις εφύαν του κουβέντες, που δεν έπρεπε, αλλά τούτο νομίζω εν σύμπτωμα της πολιτικής ζωής στην Κύπρο. Βκάλουμε την γλώσσα μας περίπατο και δεν σκεφτόμαστε.

20/6/07 17:11  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η προαναφερθείσα δήλωση της ΕΔΕΚ, ενός κόμματος που υποστηρίζει εν λευκώ την υποψηφιότητα του, χαρακτηρίζοντας ξενοκίνητα και αντι-Κυπριακά τα κίνητρα όσων διαφωνούν. Τους ξέφυγε κι' αυτούς;

Παρατήρησα ότι αυτό το σημείο το αποφεύγεις και υποψιάζομαι ότι υπερασπίζεσαι τη συμπάθεια σου προς το συγκεκριμένο κόμμα. Έχω λαθος;

Άλλο παράδειγμα είναι η προτροπή Πιττοκοπίτη για κρέμασμα των "ΝΑΙνέκων" στη Πλατεία Ελευθερίας.

20/6/07 17:18  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Καρφάκι δεν μου καίγεται για την ΕΔΕΚ. Το κόμμα των σοσιαλιστών, τάχα μου, που δηλώνει και πατριώτες (βλέπε εθνικιστές). Κάτι μου θυμίζει τούτο... εθνικοσοσιαλιστές, εν να σε γελάσω. Βασικά την ΕΔΕΚ την θεωρώ αστεία, δεν χρειάζεται να ασχολείται κανένας μαζί τους. Τούτο με τους ξενοκίνητους είναι κλισέ πλέον στην πολιτική μας γλώσσα. Για όλα φταιν οι ξένοι, ο ξένος δάκτυλος, η ΣΙΑ, οι Μεγάλες Δυνάμεις, η κκελέ μας ποττέ.

Εν έχω κόμμα Αγρινέ, έτσι για να σου φύει η απορία. Δεν υπάρχει κόμμα στην Κύπρο που να με εκφράζει.

Ο Πιττοκοπίτης είναι ένας πικραμένος πρώην βουλευτής, που απλώς μιλά γιατί θέλει σημασία. Αλλά ο Παπαδόπουλος δεν μπορεί να ελέγχει τι λέει ο καθένας που τον υποστηρίζει. Φτάνουν του οι αρλούμπες των υπουργών, δοξα σοι ο θεός.

Αλλά που λόγια στην Κύπρο είμαστε καλοί. Λέμε πολλά, λίγα κάνουμε.

20/6/07 18:08  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Αρκετά ψηφία σπαταλήσαμε για τους αφεντάδες μας.

Το ουσιαστικό για μένα είναι πλέον το ότι η συγκατήκηση μεταξύ ανθρώπων με "αν δεν συμφωνείς είσαι προδότης / εχθρός του Λαού" και "μπορείς να διαφωνείς χωρίς να σε θεωρώ εχθρό μου" νοοτροπίες ... έγινε παλι ο αντικειμενικός εκλογικός στόχος και για τΑΣΣΟ / Δημήτρη και για Ιωάννη.

Τίποτα καινούριο στον ορίζοντα.

Παίζει Προδρόμου - Περδίκης στην ΤιΒι. Πάω για γελόκλαμα...

Περαστικά μας.

21/6/07 00:45  

Post a Comment

<< Home