Sunday, October 28, 2007

................ΦΟΒΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΙΣ.........



Καθώς μυρμήγκια ετοιμάζονταν να παρελάσουν ακόμη μια φορά στις πλατέες, ένα κολιμπρί πέταξε μες τα όνειρα μου. Το αρπάζω και με το ράμφος του γράφω.
Κύριε Κασουλίδη, κύριε Χριστόφια.

Και να που τώρα θα δρέψετε τους καρπούς των πράξεων και των παραλήψεων σας, εσάς προσωπικά αλλά και των παρατάξεων σας. Το πρόβλημα για σας ΔΕΝ είναι το αν θα παραμείνει ο τΑΣΣΟΣ στην εξουσία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για σας τώρα είναι πως –και να κερδίσετε –θα παραμείνει η περιρρέουσα και τα παρελκόμενα της, θα παραμείνετε δηλαδή εσείς δέσμιοι της. Επομένως, θα πρέπει οι όποιες προσπάθειες σας για λύση του κυπριακού και για αναβάθμιση της κοινωνίας μας να υπερβούν ένα βουνό από κοπριά, σκατοβουνό δηλαδή, που εσείς αφήσατε να δημιουργηθεί, συντηρώντας τις ιερές αγελάδες της πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικής ιστορίας του τόπου μας.


Κύριε Κασουλίδη, η άποψη ότι το κυπριακό είναι ΜΟΝΟ θέμα εισβολής και κατοχής και πως κανένας δεν πείραξε τους ΤΚ, η στέγαση των μισαλλόδοξων και των τουρκοφάγων, ο φόβος μπροστά στο ενδεχόμενο παραδοχής αποτυχίας ενός ένοπλου αγώνα, η εδραίωση της κυριαρχίας της εκκλησίας και των ελληνόψυχων οικονομικών παραγόντων στην παιδεία και στα ΜΜΕ (με προπαγανδιστικής κουλτούρας Δελτία Ειδήσεων και «ψυχαγωγικά προγράμματα»), η παντοδυναμία μονοπωλίων και μεγαλοκαρχαριών σε ένα στρεβλό καπιταλισμό που τρώει όσα παιδιά του επιθυμούν τη χειραφέτηση και την δίκαια κατανομή του πλούτου, η στήριξη της διαφώτισης και της εξωτερικής πολιτικής σε συντηρητικής φύσεως οργανώσεις αποδήμων … όλα αυτά και πολλά άλλα είναι κατορθώματα της δικής σας παράταξης. Φάτε τα τωρά, τριφτείτε τα τζιαι λουθείτε τα.
"And we'll all feel
gay
when Johnny comes
marching home...
"

Κύριε Χριστόφια, ο άκρατος αντιαμερικανισμός με δεδομένη την ανάμειξη των Αμερικανών σε όποια λύση βρεθεί ενώπιον μας, η
  • άρνηση συνεργασίας ακόμη και με «ήπιους» δεξιούς, η αδυναμία υποστήριξης ενός αγώνα με άοπλο, φιλειρηνικό χαρακτήρα (με την συνεπακόλουθη ενδυνάμωση του εθνικού σοσιαλισμού μέσω της παράταξης των «αριστερών» που ντρέπονταν γιατί δεν πήρατε και εσείς όπλα να σκοτώσετε), ο φόβος ενώπιον μιας λύσης που θα την διαχειριζόταν μετριοπαθής ηγέτης της δεξιάς (με συνεπακόλουθο μια λύση ή διχοτόμηση που ίσως να την διαχειριστεί ένας ακραίος ηγέτης της δεξιάς) …αλλά… και η στήριξη του κύριου εκφραστή μιας πολιτικής κουλτούρας του 3 με 7% (με αποτέλεσμα να μπορεί τώρα να συμπαρασύρει ένα 25 με 35%), η διάβρωση του κόμματος σας λόγω οικονομικών σκανδαλο-υποχρεώσεων και η τάση σας να ονομάζεται «Εχθρούς του Λαού» όσους ασκούσαν κριτική … όλα αυτά και πολλά άλλα είναι κατορθώματα της δικής σας παράταξης. Φάτε τα τωρά, τριφτείτε τα τζιαι λουθείτε τα.


    "
    ...when johnny comes marching home again
    nobody understands it can happen again
    the sun is shining an' the kids are shouting loud
    but you gotta know it's shining through a crack in the cloud
    and the shadows keep falling
    when johnny comes marching home
    ...
    "

    Και να κερδίσει κάποιος από εσάς τις εκλογές, τι σκατά θα κάμει;

    Πως θα ξεριζώσετε από τις ψυχές των ανθρώπων την πεποίθηση ότι «οι Έλληνες είναι το Κέντρο του Κόσμου και όλοι Συνωμοτούν εναντίον τους»; Πως θα προωθήσετε μια καλή λύση όταν πλέον γίνεται πλειοψηφία η ομάδα των ανθρώπων που σκέφτεται πως «τζείνοι ποτζεί, εμείς ποδά σιόρ»; Ποια ΜΜΕ θα διαφωτίσουν τον κόσμο όταν αυτά στα οποία εσείς χαρίσατε το χαρτί και τους αιθέρες είναι είτε απρόθυμα, είτε ανίκανα; Ποιοι οικονομικοί παράγοντες θα σας στηρίξουν όταν όλων τα συμφέροντα έχουν κοινή συνισταμένη την συνεπαρτζιάν του τΑΣΣΟΥ; Πως θα πείσετε για τις προθέσεις σας από τη στιγμή που για τόσο καιρό παραμείνατε αδρανείς ενώπιον μηχανισμών προπαγάνδας, στη δημιουργία και συντήρηση των οποίων κατά καιρούς συνεισφέρατε; Και να κερδίσετε τις εκλογές… και να καταφέρετε να φέρετε μια λύση που θα ικανοποιεί πλειοψηφίες σε ΤΚ και ΕΚ, πως θα αποφύγετε ένα νέο αιματοκύλισμα … έχοντας επιτρέψει το βρικολάκιασμα των αφρόνων και την στερέωση του μίσους;

    Και να πετύχετε στη μάχη των εκλογών θα αποτύχετε στον πόλεμο με τους πολεμοχαρείς, κυρίως επειδή φανήκατε απρόθυμοι ή ανίκανοι να πείτε ξεκάθαρα πως έχει η κατάσταση στην Κύπρο σήμερα, επειδή φοβηθήκατε να πείτε τους εθνικιστές εθνικιστές και τους τουρκοφάγους τουρκοφάγους, επειδή κανείς σας δεν έχει το θάρρος να πει σε έναν πρόσφυγα πως αν δεν πάει σπίτι του θα φταίει όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η δική μας στάση (προσφύγων και μη) γιατί μείναμε αδρανείς όταν οι «υπερπατριώτες» έσφαζαν, βίαζαν και έκαιγαν χωρία, επειδή κανείς από σας δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι «κάναμε λάθος που συντηρήσαμε ή/και υποστηρίξαμε ακριβώς εκείνες τις δυνάμεις στην κοινότητα μας που αντιστοιχούν στις ΤΚ εθνικιστικές δυνάμεις».

    Ναι, φοβούνται και στο στρατόπεδο του τΑΣΣΟΥ. Φοβούνται και για τον πρώτο γύρο αλλά και για τον δεύτερο (ότι θα σταλώσουν στο 48%). Ήδη όμως έπιασαν δουλειά τα μυρμηγκάκια – στρατιώτες τους. Ρίξτε μια ματιά τριγύρω σας. Στα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, στους καφενέδες, στα μπούκικα, στα καμπαρέ, στα καφέ, στις δισκοθήκες, στο δημόσιο, στις αγορές, ακόμη και στο Διαδίκτυο.

    "...Τις πόρτες κλείνουν
    τα φαντάσματα
    εξάρες ρίχνουν
    στα χαλάσματα
    με τρία ζάρια
    τρία ζάαααρια...
    "

    Χρησιμοποιώντας τον Αμερικανισμό του «αυτός που έχει Δίκαιο Νικά, αυτός που Νικά έχει Δίκαιο», παρουσιάζουν με όποια Μέσα μπορούν την εικόνα πλειοψηφικού ρεύματος, εκτρέφουν στους αμφισβητίες την αίσθηση του «όλα είναι μάταια», δελεάζουν τους γλείφτες με την υπόσχεση μερίσματος στην εξουσία, υποδαυλίζουν το μίσος και την εμπάθεια, ανεμίζουν σημαίες και σύμβολα σε παρελάσεις εμπνευσμένες από τον Φόβο και εμπνέοντας την οχύρωση πίσω από –δικά μας και ξένα –στρατεύματα, αλαλάζουν κομματικο-πατριωτικά άσματα και κορώνες. (Κι’ ακόμη είμαστε στην αρχή… ή μήπως είμαστε στο τέλος;)

    "...hurrah, hurrah..."

    Πράγματα δηλαδή που και εσείς χρησιμοποιήσατε ή ανεχτήκατε όταν σας βόλευε και που θα τα βρείτε μπροστά σας ακόμη και μετά από εκλογική νίκη. Φάτε τα τωρά, τριφτείτε τα τζιαι λουθείτε τα.
    (ΥΓ. σκουζάτε με για το άτσαλο μιξάρισμα της μουσικής, είμαι πρωτάρης. Στίχοι: Traditional Irish Anti-war & American Patriotic song, traditional children's song, the Clash, Πανούσης).

    Labels: ,

    12 Comments:

    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    Πέστα τζαι ξαναπέστα. Εφαντάστης τι θα γινεί μετά τες εκλογές αν η αμυδρή ελπίδα που μας διούν εμάς τους ευκολόπιστους αποτύχει; Εάν το καινούριον όχι, το καινούριον σκότωμαν του χρόνου με ξικανναούρισμαν, τον καινούριον διορισμόν ελληνορθόδοξου υπουργού παιδείας θα είναι ένας μή Τάσσος που θα φέρει σε πέρας; Μακάρι να έχεις λάθος. Αυτόν έυχομαι και θα κάμω ότι μπόρω να αποδείξω ότι είναι δυνατόν να έχεις λάθος. Αλλά έχω μιαν προαίσθησην ότι έχεις δίκαιον.

    28/10/07 21:21  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    έφκαλεν η μαλλιά μου γλώθθα ρε Ανθρωποφόρον.

    28/10/07 22:04  
    Blogger stalamatia said...

    Αγρινό έχεις τόσο δίκαιο ,μόνο που εμείς εν να τα λουθούμε ούλλα τούτα .
    Φέτος που ήμουν Κύπρο άκουσα και άτομα που ενώ ψήφισαν ΝΑΙ έλεγαν το εκείνοι από εκεί και εμείς από εδώ.
    φοόυμαι ότι στο τέλος έτσι εν νε γενεί.

    29/10/07 06:40  
    Blogger Marlen said...

    Καλά όλα αυτά αλλά κάπου αρμόζει και μια παραγραφούλα που να απευθύνεται προς "τους πουκάτω", ψηφοφόρους και μη. Διότι στην τελική, η άγνοια δεν είναι και ποτέ δεν ήταν δικαιολογία! Ο λαουτζίκος δεν χρειάζεται υπερασπιστές και προστάτες αλλά ικανότητα κρίσης. Φυσικά όμως άμα είσαι ευθυνόφοβος επιδιώκεις την προσκόλληση πάνω σε μητριαρχικές φιγούρες όποιου είδους και η ανεξαρτησία πάει χαράμι στο βωμό της ασφάλειας.

    Αύριο επανάσταση. Αν βρέχει θα γίνει σε κλειστό χώρο.

    29/10/07 14:26  
    Blogger Aceras Anthropophorum said...

    Πού; σε τηλεφωνικό θάλαμο στην πλατεία Ελευθερίας; Εγώ νομίζω να γίνει με skype από κομπιούτερ. Αν έχει παραπάνω κόσμο να μεν στριμωχνούμαστε.

    29/10/07 18:28  
    Blogger Mh Xeirotera said...

    Na su po, to poso den pao ton Tasso su einai gnosto, kapote omos, skeftome oti tu aksizei na epaneklegei gia na dei OLES tis sinepies ths "politikhs" tu. Tu prepei na einai autos sto pidalio otan tha exun OLA (ke oxi ta misa opos tora) katarreusei.

    Einai apesiodkso alla me kanei ke esthanome kapos kalytera.

    Cheers!

    29/10/07 20:58  
    Blogger Marlen said...

    Έλεγα να κλείναμε το Pavillion με σπονσορα το λαϊκό καφεκοπτείο βασικά. Να δηλώσουν ποιοί θα ρθουν γιατί η είσοδος θα ναι με πρόσκληση.

    29/10/07 21:40  
    Blogger Lexi_penitas said...

    Στο επόμενο ποστ, τρόπους ανώδυνης αυτοκτονίας παρακαλώ.

    30/10/07 00:01  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Σταλαγμαθκιά
    Εσύ τι φοβάσαι; Να βρεχτείς;

    @ΑΛηθείας Ζηλώτιδα
    Free Drinks TOMORROW...

    @Ανθρωποφόρον
    Σε τηλεφωνικό θάλαμο θα καταλήξει πάρτι με ούζα!

    @Μη Χειρότερα
    Το βασικό σφάλμα αυτής της σκέψης είναι που προσπερνά το τι είδος ζωής θα κάνουμε σε μια "Δημοκρατία" όπου θα κόφκουν τζιαι θα ράφκουν ο τΑΣΣΟΣ τζιαι οι παρόμοιοι του. Εσηκώστην η τρίχα μου...

    @Λέξη_Πένητας
    Προτιμώ τρόπο εγκόσμιας αποδημίας.

    30/10/07 00:48  
    Blogger stalamatia said...

    Αγρινό είμαι βρεγμένη που το 1974 κοντεύκω να πάθω ψύξη εν τσιαιρός να στεγνώσω.

    30/10/07 06:35  
    Blogger the Idiot Mouflon said...

    @Σταλαγμαθκιά

    http://www.umbrellas.com/


    ...έλα... χαμογέλα....

    30/10/07 07:36  
    Blogger stalamatia said...

    Αγρινό ένα μεγάλο χαμόγελο για σένα .
    Πρέπει να σου πω κάτι .Όταν διαβάζω τα κείμενα σου χαμογελώ με σένα ,και γελάω με μένα,και εξηγούμαι αμέσως. Επειδή εσύ έχεις έναν ιδιαίτερο τρόπο να γράφεις εγώ δυσκολεύομαι λίγο να μπω στο νόημα, και μπορεί να διαβάσεις και κανένα άσχετο ποστ από μένα .Στα ποστ όμως που γράφεις εσύ είσαι σκέτο πειραχτήρι.

    30/10/07 22:42  

    Post a Comment

    << Home