Sunday, September 16, 2007

ΦΑΡΣΑ

Σερφάρω την απέραντη θάλασσα της τηλεοπτικής πλήξης.

Ειδήσεις.

Φουσκωμένη Θάλασσα, οι πάγοι να λιώνουν.

Ινδία –η πείνα θερίζει.

Κίνα –βάζει και αυτή πλώρη για το διάστημα.

Ελλάδα –ατέρμονες συζητήσεις και βαρβάτοι διαξιφισμοί επί ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ του αποτελέσματος.

Όλα αυτά μας τα αναμεταδίδουν τα τοπικά κανάλια.

Βέβαια, στα δελτία τους βρίσεις και ειδήσεις βγαλμένες απ’ τον τόπο.



Φεστιβάλ Ππαλουζέ
και
συρτάκι -ρεκόρ γκίνες -στην παραλία.

Ακόμα αναρωτιέμαι. Να χαίρομαι;
ΥΓ.: Εγώ όμως γουστάρω Μάρκο

Labels: ,

16 Comments:

Blogger dgalanis said...

"Nα χαίρομαι?"

έντάξει, δεν έχεις και πολλούς λόγους

16/9/07 23:16  
Blogger Marlen said...

Αν δεν έφαγες ππαλουζέ δεν έχεις κανέναν βασικά.

17/9/07 01:00  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Υπάρχουν και χειρότερα, να είσαι στην Ομόνοια να ακούεις τους οπαδούς του ΚΚΕ να φωνάζουν Καππα, Καππα, Ε το κόμμα σου λαέ.

Και του χρόνου κυβέρνηση μάγκες.

17/9/07 14:04  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Αρλούμπες όλα όσα ακούγονται στην Ελλάδα... και από "Νικητές" και απο ηττημένους.

Ούτε "καθαρή εντολή για μεταρρυθμίσεις" πήρε ο Κωστάκης (δες τα καθαρά νούμερα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ... μόνο αν υποθέσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν τη στήριξη μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βγάζει νόημα τούτη η φράση)

Ούτε καμιά αξία θα έχει η "μεγάλη στροφή στα αριεστερά" για την οποία πανηγυρίζουν ΚΚΕ και ΣΤΡΙΖΑ. Το ΗΛΙΘΙΟ εκλογικό σύστημα που δίνει απόλυτη βουλευτική πλειοψηφία στο 40% απλά βολεύει για να συνεχίσουν όλοι τις ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ χωρίς να περάσει ούτε μισός φιλολαικός νόμος.

Ευθύνη για αυτό φέρει βέβαια και το ΠΑΣΟΚ που διατήρησε τέτοιους ή παρόμοιους νόμους όταν είχε το απάνω χέρι και το βόλευε. Ας φάει 3 (τουλάχιστον) χρόνια με ΝΔ στην εξουσία να "πήξει η βάκλα του".

Πάντως, τον πίνακα με τα καθαρά νούμερα δεν θα τον δεις να προβάλεται πολύ. Δεν συμφέρει κανέναν μια προσεκτική ανάγνωση του. (π.χ -μέχρι στιγμής -περίπου 200 χιλιάδες ψήφους διαφορά ο "θρίαμβος" της ΝΔ, επί ποιού συνόλου όμως; Η "μεγάλη στροφή" στην αριστερά πάλι πως μεταφράζεται σε καθαρά νούμερα; Η αποχή;)

Το δε Κυπριακο... ανύπαρκτο ως θέμα στη Μαμά Ελλάδα. Έτσι και 'μείς κάμνουμε χαρούες με Ππαλουζέ τζιαι Συρτάκι.

Κανεί ολάν

17/9/07 15:52  
Blogger Lexi_penitas said...

Το πιο ωραίο το είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας. "Δεν προάγουμε μόνο τον Κυπριακό πολιτισμό αλλά και τον Ελληνικό"! Τρομάρα του....

Όσο για κείνο το Γιωργάκη. Άμα δεν κατάφερε να κερδίσει μια ΝΔ πνιγμένη στην αμαρτία και τα αποκαΐδια είναι για τα ποσκούπιδα...

Αγρινέ τα καθαρά νούμερα έχουν σημασία για σένα και μένα. Ο Καραμανλής θα κυβερνά με τις ψήφους του 30% αλλά πάλι θα κάνει τα δικά του. Και ο Μπους με λιγότερα βγήκε.

17/9/07 17:31  
Blogger stalamatia said...

Ήταν που ήταν πηγμένη η βάκλα μας τωρά εν να απογίνει. Ο Γιωργάκης αν είσιαι λλίο νουν ήταν να παραιτήσει που τσιαιρό τσιαι να μπεί κανένας άλλος στη θέση του έθελε παπά να του πει ότι εν θα εύκενε?εν παραιτείτε που μόνος του και θέλει μονομαχία στο ελ πάσο με το θηρίο τον Βενιζέλο, που πας ρε καραμήτροοο? Τέλος πάντων καλά να πάθουμεν εμείς εδώ θα μας κανονίσει ο μπουχέσας ο Κωστάκης .Εσείς στη Κύπρο να δω τι θα κάνετε?το Φερβουάριο μία από τα ίδια?ή τα σουβλάκια σας δεν θα είναι μιξ αυτή τη φορά?

17/9/07 22:36  
Blogger Nobody said...

Αν ξεκουμπιστεί ο Γιωργάκης, που ολοφάνερα δεν είναι καθόλου λαοφιλής, ίσως να έχει ένα μέλλον η αριστερά στις επόμενες εκλογές.

Εδώ στην Κύπρο ακούστηκε αλλά στην Ελλάδα....άκρα του τάφου σιωπή!! Δεν υπήρχαν αρκετά εισιτήρια από το ΠΑΣΟΚ για να ταξιδέψουν όλοι οι Έλληνες της Κύπρου στην Ελλάδα για να ψηφίσουν!! Γιατί?

18/9/07 08:59  
Blogger Sceptic Anonymous said...

Εντάξη αλλά σε κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι λιγάκι δύσκολο να πετύχεις το 50% έτσι; Δεν είναι οπως στις προεδρικές με δυο-τρεις υποψηφίους, άρα κάποιος θα πάρει 50% συν κάτι.

Για την Κύπρο εννοείται ότι μας έχουν γραμμένους, αλλά σε αυτό δεν τους αδικώ. Τα υπόλοιπα τα συνηθισμένα παραφιλολογήματα περί Δεξιάς και Αριστεράς. Με συνθηματολογία θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα όπως κάναμε τα προηγούμενα 180 χρόνια. Ζήτω!

18/9/07 11:51  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Δε γουστάρω εύκολους στόχους.

Το πιο εύκολο είναι να υιοθετήσει κανείς τα κλισέ που τα ΜΜΕ επέβαλαν (Γιωργάκης το Αμερικανάκι, BRAVO Γιώργος, κλπ.).

Ο "λίγος" Γιώργος, αμέσως μετά την ήττα, είπε ξεκάθαρα πως θα πάει σε εσω-κομματικές εκλογές. Θυμάμαι πολλούς "μεγάλους" ηγέτες να αποφεύγουν τέτοιες κινήσεις.

(Τα λάθη του Γιωργάκη είναι η υιοθέτηση της τακτικής που του πρότειναν βαριεστημένοι επικοινωνιολόγοι («γίνε ο παπάς σου») και η αδυναμία του να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ των «εθνικών εργολάβων» και της μίζας. Από το 2002 άκουγα φίλους μου αρχιτέκτονες στην Ελλάδα να βρίζουν το ΠΑΣΟΚ για τις ματσαράγκες στις προσφορές για έργα, κλπ.)

Επαναλαμβάνω:

Νέα Δημοκρατία 2.994.822 = 41,84 (152)
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα 2.727.143 = 38,10 (102)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 583.618 = 8,15 (22)
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς 361.059 = 5,04 (14)
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 271.682 = 3,80 (10)


Δημοκρατική Αναγέννηση 57.059 = 0,80 0
Οικολόγοι Πράσινοι 75.433 = 1,05 0
….
Άκυρα 148.421
Λευκά 47.585
Αποχή 26%

(Τα νούμερα από την Ελευθεροτυπία)

Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γύρω στις 270 χιλιάδες επί συνόλου περίπου 9.9 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων και 7.3 εκ. ψηφισάντων. Η Αποχή ξεκάθαρα το τρίτο σε δύναμη «κόμμα».

Άμα δε προσθέσεις από τη μια ΝΔ και ΛΑΟΣ (υποθέτοντας ότι αυτοί εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις του Καραμανλή) και ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη (υποθέτοντας ότι δεν τις εγκρίνουν) τότε έχεις 3.288 εκ. έναντι 3.671 εκ.

Η «έγκριση» των μεταρρυθμίσεων του που είδε ο Καραμανλής είναι μια ΑΡΛΟΥΜΠΑ εκτός αν δεχτούμε ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αποδέχεται αυτές τις μεταρρυθμίσεις και απλά ψήφισε ΠΑΣΟΚ επειδή και αυτό επίσης θα υποστηρίξει τέτοιες αλλαγές.

Κάποιες από τις προτάσεις της ΝΔ, ναι, τις υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ αλλά –και υπό την πίεση αυτών ακριβώς των ψηφοφόρων –ο Γιωργάκης έστησε τελικά πόδι. Που είναι ο θρίαμβος;

Η δε «επέλαση» της Αριστεράς δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα επί της ουσίας. Ας είναι καλά το ΠΑΣΟΚ της περασμένης δεκαετίας που –έχοντας το ρεύμα με το μέρος του –σεκόνταρε τέτοιους νόμους των «Ισχυρών Κυβερνήσεων». Ας είναι επίσης καλά το βόλεμα του ΚΚΕ (και του ΣΥΡΙΖΑ) στην συνθηματολογία και την «λεκτική αντίσταση» που επί της ουσίας δεν παράγει έργο.

Skeptic, για σκεπτόμενος άνθρωπος… εύκολα προσπερνάς την πραγματικότητα των αριθμών. Ποιος είπε ότι ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Μήπως οι συνεργασίες είναι κάτι το αθέμιτο; Να σου δώσω ένα παράδειγμα:

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΡΑΚΙΑ

Η ΝΔ προτείνει να κηρυχθεί παράνομη η χρήση κόκκινων εσωρούχων.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει πως μόνο άμα οι χρωστικές βλάπτουν την υγεία των σωβρακοφόρων πρέπει να ισχύουν απαγορεύσεις (με γνωστό εισαγωγέα-τροφοδότη του κόμματος να εισάγει βρακιά με ακίνδυνες χρωστικές)… αλλά ως θέμα αρχής, αντιτίθεται στην γενική απαγόρευση.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν την απαγόρευση «επίθεση της Νέας Τάξης στα Αριστερά Σύμβολα» και καταψηφίζει. Κατηγορεί δε το ΠΑΣΟΚ για συμπαιγνία με τη Δεξιά.

Το ΛΑΟΣ προτείνει να κηρυχθούν παράνομα ΜΟΝΟ τα ερυθρά εσώρουχα εισαγωγής… αλλά ως θέμα αρχής δέχεται το Νόμο.

Ο Νόμος περνάει.

Με ποιο Λαϊκό Έρεισμα; Αυτό της μειοψηφίας;

Όλα αυτά τα ΜΜΕ τα προσπερνούν γιατί αυτό βολεύει τις ατζέντες των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Τα δεξιόστροφα για να κάνει το κομμάτι του ο Κωστάκης, τα ΠΑΣΟΚα για να σεκοντάρουν τον –όποιο –αγαπημένο τους δελφίνο, τα Αριστεροαριστερόστροφα για να θριαμβολογήσουν με κλανιές που δεν βρωμούν.

Κόκκινα βρακιά όμως… γιόκ.

18/9/07 12:48  
Anonymous Anonymous said...

Περήφανα στο 1,05.
Περήφανα στο 1,05;
Περήφανα στο 1,05.


Μπααα.. για τίποτα δεν είμαι περήφανη σε τούτο το σώου.
Και κυρίως τρομάζω με το προφίλ ψηφοφόρων της ακροδεξιάς.

19/9/07 12:16  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Πάρε πράσινο χάδι στο ερυθροκύανο σου κεφάλι "οοοο...οοοο...οοοο καημένο κοριτσάκι... οοοο".

19/9/07 12:38  
Anonymous Anonymous said...

Γίνεται με κάποιο τρόπο να αλλάξω υπηκοότητα;

σνιφ (γέρνω κεφάλι)
κλαψ (σκουπίζω μύτη με ανάστροφο παλάμης)

19/9/07 12:57  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Και αν δεν είναι Ελληνική τι να είναι; (Η υπηκοότητα)

19/9/07 13:26  
Anonymous Anonymous said...

Χμμμμ.... Ιρλανδία;Τζαμάικα;Κούβα;
Χμμμμμ... εμπερδεύθην!

19/9/07 13:57  
Blogger natasha hassiotis said...

Η Κυπριακή παροικία μετακόμισε εδώ; Έχω πάλι άγννωστες λέξξεις ρε παιδιά.
Να φύγει ο Γιωργάκης επειδή είναι βούρλο λυσσασμένο να κυβερνήσει, μέχρι που 'φερε πίσω τον αρχιμάστορα της λέρας να τον βοηθήσει. Προτιμάω Βαγγέλη Βενιζέλο -με τα στραβά του και τ' ανάποδα- τουλάχιστον είναι έξυπνος.
Χειρότερο η είσοδος του Καρατζαφέρη στη Βουλή. Είναι γραφικός, γελοίος και ακροδεξιός. Δηλαδή ο Άδωνις το πρωτοπαλίκαρο θα πουλάει τα βιβλία του (οι Έλληνες είχαν εποικίσει τα νησιά του Πάσχα, οι Έλληνες είχαν διαστημόπλοια, ο Αριστοτέλης ήταν εξωγήινος), έξω απ' τη Βουλή σαν τα φρικιά με τα σκουλαρίκια έξω απ' το Πανεπιστήμιο;;;
Όσο για ΚΚΕ με τη Γαρουφαλιά μπροστάρισσα...ανακατεμένος ο ερχόμενος.

19/9/07 14:48  
Anonymous Anonymous said...

Παραφράζοντας τον Πανούση:

Για τον Βαγγέλη, ως χοντρός χαίρομαι, ως άνθρωπος όμως διαμαρτύρομαι!

Μα είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να χάνει ψήφους προς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και να αναλάβει ο Βαγγέλης; Γιατί; Για να στρίψει τόσο δεξιά που να ξαναβρεί την άκρα αριστερά; Είναι και δύσκαμπτος...

Να δω Βαγγέλη, Καρατζαφέρη, Παπαρήγα να συμφωνούν στις Εθνικά Καθαρές λύσεις στο Κυπριακό κι ας πεθάνω ...

Για τον Καρατζαφέρη. Να μπει και αυτός, να μπει και η Χρυσή ΑΥγή αυτούσια άμα λάχει. Άμα τέτοια είναι η κοινωνία, ας φανεί. Με το να τους "κρύβουν" δεν σώζεται η κατάσταση.

Αγρινό Ηλίθιο

19/9/07 15:07  

Post a Comment

<< Home