Friday, July 10, 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας καπνιστής διασκεδάζει μόνος σπίτι του –εν τη απουσία ανήλικων –με ποτό, μουσική και τσιγάρο.

Δύο καπνιστές διασκεδάζουν μαζί σε ένα σπίτι –εν τη απουσία ανήλικων –με ποτό, μουσική και τσιγάρο.

Τρεις καπνιστές…
.
.
.
.
.
.
.
Έ, στο τέλος γίνονται πολλοί και εθελοντικά (από ανάγκη, το ίδιο κάνει) μεταβαίνουν εις καπνιστών χώρο μεγαλύτερο και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας. Μισθώνουν και οινοχόους καπνιστές με τον εξής όρο από μέρους των μισθωτών, να μην τους ενοχλούν με παραγγελίες στις στιγμές εκείνες που θα κάνουν διάλειμμα στρίβοντας ένα τσιγαράκι.

***

ΑΝ το εθελοντικό της υπόθεσης στην τελευταία περίπτωση το απορρίπτεις… πως θα το κάνεις αποδεκτό στην πρώτη και στη δεύτερη;

Απλά μαθηματικά: οι νόμοι που ψηφίζονται για να αναιρούν ελευθερίες των πολλών… σύντομα θα επισκεφτούν και τους δύο… τον ένα… τον καθένα.

***

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους με απάθεια (που είναι δήθεν ένδειξη πολιτισμού) αποδέχονται άλλοι να ορίζουν τον τρόπο διασκέδασης του καθενός.

Και για εκείνους που φασιστικά και χαιρέκακα θέλουν να επιβάλουν τις ηθικολογίες τους, μια ολόκαρδη ευχή:
Τα παιδιά σας να θάψετε ρε !

Labels: , ,

15 Comments:

Blogger rose said...

πέστα ρε αγρινό

10/7/09 12:33  
Blogger andreas f.stavrou said...

Οι καλοί πατερούληδες προστατεύουν τον "αμαθή όχλο"!!!

10/7/09 13:23  
Blogger Demetris said...

To 25+3+1 en kerdizei (dimokratika panta) to 27?

10/7/09 14:39  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Demetris
Δημοκρατικότατα!

Η οργανωμένη παραπληροφόρηση των εμπνευστών της νομοθεσίας διαδίδει παντού μια έρευνα που λέει "60 τοις εκατό είναι υπέρ της απαγόρευσης".

Αγγουράκια τουρσί. ΄Ετσι έρευνες μπορώ να κάμω και εγώ.

Ας βάλουν σαν ερώτημα το εξής :"Κάποιοι καπνστές θέλουν να διασκεδάζουν σε ειδικούς χώρους ...με τη σύμφωνη γνώμη επιχειρηματιών /υπαλλήλων που θέλουν να τους προσφέρουν τέτοια υπηρεσία.... και χωρίς να ενοχλούν μη καπνιστές. Θέλετε να τους το απαγορεύσουμε;"

Θα προηγηθεί η ερώτηση "Πόσο Φασίστας είσαι;"

Να δούμε τι νούμερα θα βγουν με τέτοια διαμόρφωση.

Πολλοί από του β(ο)υλευτές μας τάχτηκαν υπέρ ή κατά ανάλογα με το που νομίζουν ότι πρόσκειται η πλειοψηφία. Ορισμένοι ψήφισαν υπέρ γιατί είναι προσωπικό τους τατσιλλίκκι η υπόθεση... Άλλοι όμως το έκαναν γιατί έχαψαν την ΨΕΥΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αυτή έρευνα.

Κανένας... μα κανένας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι Δημοκρατία δεν είναι πάντα "ότι λέει η πλειοψηφία". Αμόρφωτοι οι βο(υ)λευτές μας ή έχουν από φυσικού τους μια τάση προς τα απολυταρχικά καθεστώτα;

Για εμάς τους πολίτες πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία. Είμαστε αρνιά με περικεφαλαία, χέστηδες ως τα μπούνια μας που η σκέψη και μόνο να πούμε κάτι politicaly incorrect γεμίζει τα βρακιά μας με σκατό.

@Α. Σταύρου
Τα παιδιά τους να θάψουν!

@Rose
Θα γίνω όμως κατανοητός με το τσιγάρο στο στόμα;

10/7/09 14:56  
Blogger kyriakos said...

Φίλε Mouflon.. να σου θέσω μερικά φιλοσοφικά ερωτήματα;

α) πως λέγεται τούτος ο κωμικός ?

α2) Θεωρείς φυσική ανάγκη το κάπνισμα;

β) Θεωρείς δημοκρατικό σου δικαίωμα να πίνεις τσιγάρο σε χώρους διασκέδασης; ή σε δημόσιους χώρους;

β2) Θεωρείς δημοκρατικό σου δικαίωμα να κατουράς ή να χέζεις στο δρόμο ή σε ένα απόμακρο στενό ή σε μια γωνιά του πάρκου; Οταν δεν έχει κόσμο γύρω γύρω ή όταν χέζουν και κατουρούν άλλοι εκεί δίπλα ούτως ή άλλως;


Ρωτώ διότι το σκεπτικό του επιχειρήματος των καπνιστών περί δημοκρατικού δικαιώματος να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους έχει περίπου τις ίδιες προεκτάσεις..

Το ερώτημα είναι απλό.
Τι δημοκρατία θέλουμε να έχουμε;

Μια δημοκρατία που θα σεβόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα αυτού που θέλει να κατουρά - καπνίζει σε δημόσιο χώρο ή το δικαίωμα αυτού που δεν θέλει να αναπνέει κάτω απο καμία προϋπόθεση και κάτω απο καμία περίπτωση καπνό τσιγάρου- τσίκνα κατούρας. (έστω και για λίγο έστω και τυχαία)


Στην Αθήνα ζω, το τσιγάρο εδώ δεν απαγορεύτηκε, ασχέτως με το τι σας λένε τα κανάλια κάτω στη Κύπρο. Εξω απο το μπαλκόνι μου βλέπω αυτή τη στιγμή μια γιγαντοαφίσα της Μάρλμπορο δίπλα απο την φάτσα του Καραμανλή που έχει ξεμείνει από τις Ευρωεκλογές και έχω επίσης μόλις τώρα πατήσει σκατά επιστρέφοντας απο μια καφετέρια που κάπνιζα το τσιγάρο μου ανενόχλητος μαζί με τις φίλες μου.
Ο δρόμος Δύο στενά παραδίπλα έχει μετατραπεί σε δημόσιο αποχωρητήριο απο απεγνωσμένους ταξιτζήδες. Το καλό είναι ότι οι σκύλοι της γειτονιάς τρώνε τα σκατά των ταξιτζήδων άλλα εναποθέτουν και αυτοί με τη σειρά τους τα δικά τους. Αυτό τον δρόμο τον αποφεύγω πλέων εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη να τον βαδίσω.. (όπως σήμερα καλή ώρα) Περπατώντας στην Αθήνα είναι αδύνατο να αποφύγεις όλα τα κάτουρα και τα σκατά και μοιραία θα ρουφήξεις άθελα σου μια τζούρα τσίκνας είτε το θέλεις είτε όχι.


Είναι προφανές ποιας πλειοψηφίας-μειοψηφίας δημοκρατικό δικαίωμα γίνεται σεβαστό στην Αθήνα.

Το ερώτημα όμως παραμένει βασανιστικό και αμετάκλητο.

Εσύ σε ποια δημοκρατία θέλεις να μεγαλώσουν τα παιδιά σου;

10/7/09 21:48  
Blogger the Idiot Mouflon said...

http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Διάβασε το πιο πάνω για να δεις την άποψη μου. Δεν ζητώ να μπορώ να καπνίζω σε όλους τους δημόσιους χώρους, ούτε καν σε όλους τους χώρους διασκέδασης. Ζητώ να υπάρχουν ΚΑΙ χώροι διασκέδασης που να απευθύνονται στους καπνιστές. μ Τόσο απλά.

Θεωρώ δημοκρατικότατο δικαίωμα μου να επιλέγω τον τρόπο διασκέδασης μου εφόσον 1) κατά τη διασκέδαση αυτή καταναλώνω νόμιμα προϊόντα και απολαμβάνω νόμιμες υπηρεσίες, 2) υπάρχει επιχειρηματίας που είναι πρόθυμος να μου προσφέρει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και 3) μπορεί αυτό να γίνεται χωρίς να ενοχλοώ κανένα μη καπνιστή.

Θεωρώ όμως φασισταριό τον όποιο καπνιστή θέλει με το ζόρι να μπει π.χ. σε λέσχη καπνιστών και μετά να αρχίσει τα παράπονα. (Ο Νόμος που πέρασαν στην Κύπρο δεν επιτρέπει το κάπνισμα ΟΥΤΕ και σε ιδιωτικές λέσχες).

Την δε άποψη ότι δημοκρατία είναι "ότι πει η πλειοψηφία" την έχω χεσμένη. Με το συμπάθειο δηλαδή αλλά άμα η πλειοψηφία πει ότι η μειοψηφία που φορά γυαλιά είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ως τέτοιους πρέπει να τους μεταχειριζόμαστε... εσύ θα το θεωρούσες αυτό δημοκρατικό;

Την Αθήνα την έχω ζήσει. ΖΗΤΩ τα 69 τετραγωνικά.

Τα παιδιά μου θέλω να μεγαλώσουν σε μια δημοκρατία όπου γίνεται σεβαστό όχι μόνο το δικαίωμα τους να επιλέγουν αλλά και το δικαίωμα τους να κάνυν την λάθος επιλογή.

Άμα αυτό το δικαίωμα δεν επηρεάζει τρίτους... δεν υπάρχει τίποτα Κυριάκο πέραν της Ηθικολογίας του Φασισμού να προτάξεις.


Άιντε... περιμένω να πεις το ανέκδοτο με τους μη καπνιστές μπαρμαν / σερβιτόρους και τα δικά τους δικαιώματα.

Έχω 20 γαμημ... χρόνια προυπηρεσία στα μπαρ... οι μόνες φορές που δεν με σερβίρουν είναι όταν κάνουν διάλειμα για τσιγάρο: "Βάσταξε ρε Αγρινό, να κάμω το τσιγάρο μου τζιαι μετά να σε σερβίρω".

Πάμε στοίχημα πως αν υπάρξει διαχωρισμός σε χώρους διασκέδασης καπνιστών και μη καπνιστών... οι θέσεις για καπνιστές μπαρμαν και σερβιτόρους θα υπερκαλυφτούν ενώ οι ανάλογες μη καπνιστές θέσεις θα παρουσιάσουν μειωμένη ζήτηση;

Άραγε πως θα είναι αυτό δυνατό αφού οι μη κανπνιστές είναι πλειοψηφία;

10/7/09 22:04  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Αυτόν που με ενοχλεί αγαπητέ αγρινέ (καί Ανδρέα Σταύρου) (καί αγαπητή Rose), είναι που όξυπνοι αθρώποι που είσαστιν, κάμνετε πως δεν καταλάβετε ότι αν μπεί πρόνοια στο νόμο που να επιτρέπει σε ωρισμένα καταστήματα να ονομάζονται καπνιστικές λέσχες, τότε ΟΛΑ τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα κκαφέ, θα ονομάζονται καπνιστικές λέσχες. Απλά τζιαι μόνο διότι θα φοούνται ότι θα χάσουν πελάτες.

Στες χώρες όπου απαγορεύτηκεν το κάπνισμα, οι πρώτοι που το εφκαρισκιούνται οι οι καπνιστές. Τζιαι μεν ανυσηχήτε, δεν σας κλαίω ότι θα βρήτε τρόπο να ικανοποιείται τες προσωπικές σας ανάγκες χωρίς να μας ξιμαρίζεται την διάθεση τζιαι τους πνεύμονες όπως κάμνεται τωρά στην ιδανική δημοκρατία.

Με τες υές σας. Κακομαθημένοι. Εεεε κακομαθημένοι.

10/7/09 22:19  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Τζιαι τα ρούχα.

Εξίχασα το πόσο μας ξημαρίζεται τα ρούχα που βρωμούν χτιτζιόν μόλις τολμήσουμε να φκούμε σε δημόσιο χώρο. Εψές αναγκάστηκα να λουθώ η ώρα ανάμισι το πρωί διότι είχα αναγκαστική συνεδρίαση σε κέντρο. Στην Ελβετία το κάπνισμαν θα απαγορευτεί τον άλλο μήνα οπότε θα θαφτεί η ιδανική δημοκρατία τζιαι δακάτω.

10/7/09 22:24  
Anonymous the Idiot Mouflon said...

Μα αφού είσαστεν η πλειοψηφία... τι ανεξήγητο κακό είναι τούτο που δεν σας επιτρέπει να στηρίξετε τις υπηρεσίες / επιχειρήσεις που θα σας προσφέρουν άκαπνο περιβάλλον;

Μήπως δεν ισχύει ο νόμος της ζήτησης και της προσφοράς; Μήπως οι μαγαζάτορες δεν θα θέλουν τα δικά σας λεφτά;

Μήοπως δεν τα ανέπτυξα όλα αυτά στο ποστ "Αγγουράκια Κρετίνοι" που απέφυγες να σχολιάσεις;

10/7/09 22:24  
Anonymous το Ηλίθιο Αγρινό said...

Και επειδή εσείς δεν αναλαμβάνεται τις ευθύνες σας να στηρίξετε τέτοια μαγαζιά.... δημικρατικότατα θα μας επιβάλετε ότι και εμείς δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μαγαζιά που θα εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες.

Μήπως ρε Ασερά τούτη η πλειοψηφία είναι ένα κατασκεύασμα που αύριο θα βρει εφαρμογή για χάρη της κατάργησης και άλλων ατομικών ελευθεριών;

Τα παιδιά τους να θάψουν Ασερά.

10/7/09 22:28  
Anonymous the Idiot Mouflon said...

@Kyriakos

Ο κωμικός είναι ο Bill Hicks. Βρίσκεις διάφορα δικά του στο γιουτιουμπ. Επέθανε στα 32 του από... μεν βιάζεσαι να κάμεις χαρά... από καρκίνο στ πάγκρες αλλά... εκτός από μανιώδης καπνιστής ήταν και αλκοολικός.

Χάτε... πότε θα καταργήσουμε τζιαι το ποτό; Αφού επηρεάζει τζιαι τρίτους (μεθυσμένοι οδηγοί, καυκάες, ξυλοκοπημένες συζύγους, κλπ).

10/7/09 22:45  
Blogger kyriakos said...

Φίλε κατανοώ και σέβομαι απόλυτα το σκεπτικό σου και τα αγγουροεπιχειρήματα σου.
Μη ξεχνάς ότι είμαι και εγώ αγγουροκαπνιστής έστω και με τάσεις πεπόνι..
όμως έχε κατα νου ότι αν στη λέξη αγγούρι βάλεις τη λέξη πρέζα τότε το ''αγγουράκια κρετίνοι'' μετατρέπεται αυτόματα σε παραλήρημα πρέζας.

Στην Αφρική υπάρχει μια φυλή που η διασκέδαση τους συνδέεται με το να βάζουν τη κελλέ τους πουκάτω που τον κώλο της κατσέλας και να λούνουνται τις κατούρες της.

Για τους ιθαγενής το έθιμο αυτό εκτός απο ξανθά μαλιά πάνω σε μαυρους (λόγο αμμωνίας) φαινομενικά νομίζουν ότι δεν προκαλεί κάποιες βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία τους ούτε στην υγεία των γύρω τους. Ομως εμείς του πολιτισμένου κόσμου γνωρίζουμε ότι όλο και κάποια αρρώστια μπορεί να κολλήσεις αν λούνεσε μακροπρόθεσμα κάθε μέρα με τις κατούρες της κατσέλλας. (μαλάρια λέρα ζίλικουρτι) Αρα καλό θα ήταν να μην το κάνεις.

Αν πάεις στην Αφρική και προσπαθήσεις να τους το απαγορεύσεις με το ζόρι (για το καλό τους) το έθιμο αυτό στη καλύτερη θα σε βάλουν του βούρου, στη χειρότερη θα σε κάμουν σουβλάκι.
Αν όμως επιχειρήσουν να κάνουν κατι τέτοιο με τις κατσέλλες του μάστρε Κοκου στη Κύπρο μπορούμε να τους συλλάβουμε αμέσως.

Το τσιγάρο είναι μια εξίσου αηδιαστική συνήθεια υποκατάστατο δεκάδων άλλων αηδιαστικών συνηθειών του ανθρώπινου ζώου που έχουν εκλείψει ανα τους αιώνες. Οι Κινέζοι για παράδειγμα έπιναν υδράργυρο.
Μπορούν οι δήθεν πολιτισμένοι Ευρωπαίοι να ρθούν στην Αφρικ... στη Κύπρο και να μας πουν πως θα διασκεδάζουμε;
Οχι.. αλλά εμείς οι Ιθαγενής Κυπραίοι μπήκαμε στην Ευρωμάντρα του μάστρε ευρωΚόκου και ο μάστρε ΕυρωΚόκος ΑΠΑΙΤΕΊ ΤΆΞΗ ΚΑΙ ΗΘΗΚΗ
στη ευρωμάντρα του. Αν δεν σας αρέσκει Πιερώστε ή φύετε λαλει μας...

11/7/09 01:48  
Blogger kyriakos said...

Τώρα.. πέραν της πλάκας..

Ούτε και εγώ θα ήθελα να ζω σε ένα κόσμο όπου η όποιαδήποτε πλειοψηφία - μειοψηφία θα μπορούσε να μου επιβάλει οτιδήποτε για το ΚΑΛΟ ΜΟΥ (όπως λέει και το τραγούδι) Εξάλλου και ο θεσμός της Δημοκρατίας ξέρουμε ότι πίνει πολλή νερό. Για παράδειγμα. Αν θέσεις σε δημοψήφισμα οι μαυροι και οι γυναίκες να είναι σκλάβοι και οι γκέυ να φυλακίζονται το πιο πιθανόν είναι οι περισσότεροι να ψηφίσουν υπέρ.

Αρα τι κάνουμε; Φτιάξαμε το Σύνταγμα που κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέτει τα όρια που μπορεί να κινηθεί η πλειοψηφία έναντι στη μειοψηφία και το αντίθετο.


Μήπως έχεις κάπου πρόχειρο τον νόμο να τον διαβάσω;


Αν είχες πραγματικό δίκαιο σε αυτά που λες περί δικαιωμάτων τότε ο νόμος που ψηφίστηκε έπρεπε να είναι αντισυνταγματικός.

Δεν πιστεύω ότι είναι όμως καθότι το να καπνίζεις είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι προκαλεί 32 διαφορετικά είδη καρκίνων
άρα ο καπνός σε δημόσιους χώρους εναντιώνεται στον πρώτο κανόνα του συντάγματος περί δικαιώματος ύπαρξης. Ο καπνός του τσιγάρου εμποδίζει το δικαίωμα ύπαρξης όσων τον εισπνέουν.

Το ότι ο καπνός είναι νόμιμη ουσία δεν λέει τιποτε καθότι και το γκάζι και η αμμωνία είναι νόμιμη ουσία. Εχω το δικαίωμα να πηγαίνω σε δημόσιους χώρους και να αμολώ γκάζι και αμμωνία; Οχι δεν το έχω διότι αυτό ισοδυναμεί με απόπειρα δολοφονίας ενάντια σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και όχι μόνο.

Με βάση αυτό το σκεπτικό το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους ήταν παράνομο εξ αρχής εδώ και πολύ καιρό μέσα απο το σύνταγμα. Ο νόμος που ψηφίστηκε είναι απλά διευκρινιστικός.


Αν σου απαγόρευε να καπνίζεις όταν είσαι μόνος τότε ναι, ίσως και να ήταν αντισυνταγματικός.

Το επιχείρημα σου περί δικαιώματος κλειστού club αγγουριών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθότι είναι επιχείρημα στυλ Ντεχτάζ. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν ο νόμος είχε τη μορφή που του δίνεις εσύ δεν θα άλλαζε τίποτα απο το status quo η παρούσα κατάσταση θα έμενε ίδια και απλά θα νομιμοποιήτω η κατοχή των δημόσιων χώρων απο τα αγγούρια.

Επίσης
Δεν τίθεται θέμα να δημιουργηθούν club, εστιατόρια, καμπαρέ για αγγούρια ή πεπόνια καθότι οι παρέες είναι ενωμένες. Οι παρέες θα πήγαιναν στα club, εστιατόρια, καμπαρέ ενωμένες έστω και αν αυτά ήταν για πεπόνια.

Κατανοώ ότι το αγγούρι είναι μια φυσική ανάγκη για τα αγγούρια, όμως μπορούν να επιδοθούν σε αυτή για λίγο έξω στο κρύο και μετά να επιστρέψουν πίσω στο club, εστιατόριο, καμπαρέ. Το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει καθότι το πεπόνι δεν επιδίδεται σε πεπόνι αλλά απλά είναι πεπόνι. Αρα ως κράτος καταδικάζεις και προωθείς τα πεπόνια να επιδίδονται σε αγγούρια!

Το ποτό μιας και το αναφέρεις δεν μπορείς να το απαγορεύσεις με το σκεπτικό που προανέφερα καθώς η μούζα του ποτού δεν προκαλεί καρκίνο στους παθητικούς πότες της μούζας..

Απαγορεύεται όμως να οδηγάς μεθυσμένος.
και
Απαγορεύεται να δέρνεις τη γυναίκα σου (μεθυσμένος)

11/7/09 01:49  
Blogger the Idiot Mouflon said...

1) Η πρέζα δεν είναι νομιμο προιόν που πουλιέται κανονικά σε όλα τα πρατήρια... και από το οποίον το απαγορευτικό κράτος λαμβάνει έσοδα.

2... 3 και λοιπά...)

Τα άλλα ούλλα έίναι πόρτοι χωρίς μυρουθκιά... Θέλω να κάμνω κατανάλωση ενός νόμιμου προιόντος< (ναι, εθιστικού αλλά νόμιμου)... μαζί με άλλους ομοιοπαθείς.. και το μόνο που ζητούμε που το κράτος... ουσιαστικά είναι η άδεια για ποτό και μουσική. Με ποιό δικαίωμς να μας το στερήσουν; Σε τούτον το ερώτημα οι άκαπνοι μόνο πόρτους έχουν να προτάξουν... επιχειρήματα ΜΗΔΕΝ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να επιβαρύνς κάποιον άκαπνο. Θέλω να επιβαρύνω τον εαυτό μου και τους ομοιδεάτες μου. Οι άλλοι με ποιό δικαίωμα να επεμβένουν;

Όσυς ελιγμούς και να κάμουν οι άκαπνοι... είναι τόσο αμείλικτο το επιχείρημα "επιλέγω να κάμω σημιά στον εαυτό μου, δεν σου δίνω δικαίωμα να με σταματήσεις" που για να το ανατρέψουν πρέπει να καταφύγουν στο ΦΑ-ΣΙ-ΣΜΟ.

Μέσα στο πεδίο της λογικής, step into the ring, anytime, anyhow...

11/7/09 04:59  
Blogger the Idiot Mouflon said...

"... η μούζα του ποτού δεν προκαλεί καρκίνο στους παθητικούς πότες της μούζας.."


αγγούρκα.. είσαι λάθος πάνω σε τούτο... ψάξε το

11/7/09 05:00  

Post a Comment

<< Home