Monday, May 16, 2011

ΒΟΛΕΥΤΙΚΕΣ 2011: περδΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Το • Κίνημα των Οικολόγων στη Νήσο των Αγίων φέτος προτρέπει τους ψηφοφόρους να «τους αφήσουν όλους» και μετά αυτοπαρουσιάζονται ως η εναλλακτική πρόταση λέγοντας «έλα με τους Οικολόγους».

Σύνηθες φαινόμενο για μικρό κόμμα, οι Οικολόγοι ποντάρουν στη δυσαρέσκεια μερίδας του κόσμου με τα μεγάλα, καθιερωμένα κόμματα. Κατά την δική μου άποψη, οι κύπριοι Οικολόγοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους μας κοινοβο(υ)λευτικούς εκπροσώπους αλλά δημιουργήθηκαν απλά και μόνο για να μην μας προκύψει «άλλου είδους» οικολογία.

Ειδικά μετά την «έκπληξη Βασιλείου», διαφάνηκε ότι ήταν δυνατόν να προκύψουν και άλλες τέτοιες εκπλήξεις που να μην προέρχονται από τα παραδοσιακά κομματικά μαγειρεία και επομένως… οι Άρχοντες του κυπριακού, πολιτικού κατεστημένου (Εκκλησία, ανώτερες κλίμακες της Δημόσιας Υπηρεσίας και Οικονομική Ολιγαρχία, μετέπειτα και οι Καναλάρχες) χρειάστηκαν να «κάνουν χώρο» σε μια μερίδα Οικολόγων που θα συμβάδιζαν με τα συμφέροντα τους σε θέματα βασικά –όπως το Κυπριακό –ακόμη και αν αυτό σήμαινε κάποια –ελάχιστη πιστεύω –παρέκκλιση σε άλλα θέματα, όπως τα Οικολογικά.


***


Από τους 56 βο(υ)λευτές μας, περίπου 12 με 16 –από όλα τα κόμματα –μονοπωλούν τον χρόνο στα ΜΜΕ. Οι υπόλοιποι είναι σαν να μην υπάρχουν. Υπάρχουν δε και κάποια μέλη κομμάτων που δεν έχουν εκλεγεί σε κάποια πολιτειακή θέση αλλά πάλιν «καταφέρνουν» να βρίσκονται στις οθόνες μας πιο συχνά και από βο(υ)λευτές του δικού τους κόμματος. Ξανά, τα υπόλοιπα ανώτερα στελέχη… είναι σαν να μην υπάρχουν.

Το γεγονός ότι
• ο κ. Περδίκης είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος τους στη Βουλή (Επαρχία Λευκωσίας), μπορεί εν μέρει να εξηγήσει το πόσο συχνά τον βλέπουμε στις οθόνες μας, πιο συχνά και από τη διάδοχο του, κ. Ιωάννα Παναγιώτου, στη θέση του ΓΓ του κόμματος. Άλλος παράγοντας που συνεισφέρει σε αυτό το φαινόμενο είναι οι ομολογουμένως συχνότατες δράσεις και παρεμβάσεις του κ. Περδίκη μέσα στο ίδιο το κοινοβούλιο. Πέραν από τις προτάσεις νόμων και την συμμετοχή στις διάφορες επιτροπές, ο κ. Περδίκης έχει να παρουσιάσει • πληθώρα ερωτήσεων που ο ίδιος καταθέτει στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ήθελα να ξεκινήσω μια σειρά αναρτήσεων με θέμα τους επίδοξους εκπρόσωπους μας… και ξεκινώντας με το μικρότερο εκ των κομμάτων που ήδη εκπροσωπούνται στη Βουλή, έκανα μια αναδρομή στα όσα κατά περιόδους έγραψα για
• τα κατορθώματα του κ. Περδίκη.

Ακολούθως, έψαξα το ψηφιακό, διαδικτυακό
αρχείο με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ολομέλειας της βουλής.

Ήξερα πως εκεί θα έβρισκα αρκετά παραδείγματα της πολυπραγμοσύνης του κ. Περδίκη. Για παράδειγμα, στις 14/12/2010 (σελ. 105) μπορεί κάποιος να θαυμάσει τον τρόπο που ο κ. Περδίκης, κάτοχος βουλευτικής ασυλίας, καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν στην επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ και να προειδοποιήσουν την Κυβέρνηση με μια στάση ανυπακοής και με άρνηση εφαρμογής της σχετικής Νομοθεσίας.

Παρατήρησα τότε ότι η τελευταία καταχώρηση σε αυτό το αρχείο ήταν για την ολομέλεια στις 20/01/2011. Απ’ ευθείας το βρίσκετε
• εδώ.

Από την σελίδα 32 και μετά έχουμε τις ερωτήσεις των βο(υ)λευτών, τομέας στο οποίο ο κ Περδίκης σίγουρα κάνει πρωταθλητισμό.

Πρώτη στη σειρά είναι ερώτηση του κ. Περδίκη σχετικά με τους «υδρίτες μεθανίου».

Συγκεκριμένα, τα πρακτικά καταγράφουν:


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.520, ημερομηνίας 13 Ιανουαρίου 2011, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Οι υδρίτες μεθανίου αποτελούν τη νέα μορφή ενεργειακών πόρων που αναδύονται στην παγκόσμια αγορά και αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από γεωπολιτικής και τεχνολογικής πλευράς. Οι εκτιμήσεις αποθεμάτων ξεπερνούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αποθεμάτων όλων των λοιπών συμβατικών ενεργειακών αποθεμάτων. Με την υπάρχουσα εξέλιξη τεχνογνωσίας η αξιοποίηση και εκμετάλλευσή τους αναμένεται τα επόμενα 10-15 χρόνια να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά. Υδρίτες μεθανίου έχουν εντοπίσει και εντός του ελληνικού υποθαλάσσιου χώρου, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Καστελλόριζου, με τις όποιες γεωστρατηγικής φύσεως συνέπειες για τις πολιτικές αποφάσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων υδρίτων μεθανίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.»

Μη έχοντας πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς είναι αυτοί οι «υδρίτες», αποφάσισα να κάνω μια έρευνα στον γκούγκλη. Έγραψα «υδρίτες μεθανίου» και πάτησα το κουμπί.

Τρίτο στη σειρά αποτέλεσμα με παραπέμπει
• εδώ.

Πρόκειται για ένα ακόμη ελληνόψυχο Ιστολόγιο που πληροφορεί και προειδοποιεί τους αναγνώστες του για τα σατανικά σχέδια των εχθρών του έθνους. Η ενασχόληση του με θέματα ενεργειακά είναι απλά μια πτυχή του θεάρεστου έργου που αυτή η Ιστοσελίδα επιτελεί. Η συγκεκριμένη ανάρτηση με τις αναφορές στους υδρίτες (της Τετάρτης, 2 Μαρτίου 2011) αναδημοσιεύει άρθρο το οποίο το ίδιο το Ιστολόγιο αποδίδει στους «Ιωάννη Θ. Μάζη, καθηγητή του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Δρ. Γεωργίου Σγούρου, Ερευνητή ΕΚΠΑ».

Για τον πρώτο, έχω εντοπίσει και
προσωπική του Ιστοσελίδα.

Κατόπιν, εντόπισα το ίδιο κείμενο σε παρόμοια ελληνόψυχο Ιστολόγιο που αναδημοσιεύει, στις 09 Ιανουαρίου 2011,
• φωτοαντίγραφο του άρθρου των κ. Μαζή και Σγουρού.

Θα υποθέσω πως όταν ο κ. Περδίκης είχε υποβάλει γραπτώς την ερώτηση του στη Βουλή… είχε επίσης σημειώσει –με την κατάλληλη παραπομπή –ότι μεγάλο μέρος του κειμένου της βασιζόταν στα όσα καταγράφουν οι άνωθεν ειδήμονες… και πως λόγω συντομίας ή λόγω παράβλεψης τα πρακτικά της ολομέλειας δεν αναφέρουν αυτή την λεπτομέρεια. Μπορεί ακόμα ο κ. Περδίκης να γνωρίζει τους άνωθεν Καθηγητές / Ερευνητές προσωπικά ή/και να τους πληροφόρησε δια την τιμητική αυτή χρήση της εργασίας τους.

Όντας μπλόγκερ που συχνά χρησιμοποιεί ήχο αλλά και βίντεο από το γιουτιούμβιον, δλδ. χωρίς την άδεια των δημιουργών / κατόχων τους, ασφαλώς δεν θα μπορούσα να προσάψω την όποια κατηγορία στον πολυτεχνίτη κ. Περδίκη.

Ως πολίτης και ψηφοφόρος όμως,
μπορώ να ζητήσω από τον κ Περδίκη…
αν θέλει να συνεχίσει
να χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική
πρακτική των ερωτήσεων
(που συχνά δημιουργούν θέματα
για τα ΜΜΕ και τυγχάνουν προβολής
χωρίς όμως να ακολουθεί
και ανάλογη κάλυψη
των όποιων απαντήσεων) ...
να προσπαθεί λιγάκι να μας πει...
ό,τι έχει να πει
... με δικά του λόγια.


Σας ευχαριστώ πράσινα…

Labels: ,

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ναι ρα τουρκου ειμαστε ελληνες.κανενα προβλημα.εξω απο την πατριδα μου πριν σε παραλαβω εγω.ακελικο τσογλανι.αναρχικη τηςφανερωμενης. οι οικολογοι τζε σεις φερνετε τους ξενους.εξω ρα λαθρομεταναστρια.ατε στην τουρκια σου

16/5/11 19:58  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Σήκω χόρεψε κουκλί μου...

16/5/11 20:02  
Anonymous Anonymous said...

Τα συνθήματα είναι μάλλον χαζά, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως οι παλιοί σύντροφοι κάνουν πρωτότυπη προεκλογική.

Η θεωρία σου για την ίδρυση των οικολόγων όμως δεν στέκει. Οι περισσότεροι από εμάς τότε προερχόμασταν από την ΕΔΕΚ, καθώς και ανένταχτους της δεξιάς και της αριστεράς. Δεν έγινε ποτέ προσπάθεια πολιτικού καλουπώματος. Το κυπριακό ήταν για αρκετά χρόνια απαραίτητο κακό, αφού δεν γινόταν τίποτα. Όταν προχώρησαν τα πράγματα, φάνηκε δυστυχώς πως η πλειοψηφία είχε σκληρές εθνικιστικές θέσεις για το θέμα…

(Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εθνικιστικές ρίζες είχαν φανεί από νωρίς, σε κάποια δευτερεύοντα ζητήματα, η απογείωση όμως έγινε όταν ο Κληρίδης είχε γωνιάσει τους Τούρκους…)

Και αν θέλεις οι βασικές θέσεις κτίστηκαν και διατηρήθηκαν από εκείνους που συμμετείχαν περισσότερο, και ήταν βεβαία οι περισσότεροι. Δεν ήρθε κάποιο φιρμάνι.

Αναφορικά με τους υδρίτες μεθανίου, φαίνεται προφανώς πως είναι άλλη μια οικολογική γκάφα, όπως εκείνη με τους ψεκασμούς των νεφών, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως ο Γιώργος Περδίκης είναι ενημερωμένος και βγάζει πολλή δουλειά στη βουλή.

Είναι άλλο αν διαφωνείς με τις πράξεις και τις απόψεις του.

Στροβολιώτης.

16/5/11 21:14  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Στροβολιώτη, διάβασε σε παρακαλώ το κείμενο της ερώτησης Περδίκη και μετά το άρθρο των Μάζη / Σγουρού.

Ο κ. Περδίκης πήρε την εισαγωγική τους παράγραφο και πρόσθεσε σε αυτήν "και της Κύπρου" και... καθάρισε. Με την άδεια τους υποθέτω.

Είναι βεβαίως θετικό το ότι ένας πολιτικός χρησιμοποιεί τις γνώσεις των ειδικών ...εφόσον δεν το κάνει "μονόπαντα", δλδ. να χρησιμοποιεί μόνο εκείνα που συμφωνούν με την ατζέντα του και όχι εκείνα που διαφωνούν.

Ο κ. Περδίκης όπως και διάφοροι άλλοι στην Κύπρο... πολλές φορές μεταφέρουν απόψεις και ατάκες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ παραγόντων στην Ελλάδα που κάποιος θα μπορούσε να τους περιγράψει ως οπαδούς ή συμπαθούντες της Σχολής Δούντα. Το ίδιο κάνει π.χ. και ο Σέρτης, ο Ιακώβου, ο Ιακωβίδης, κλπ.

(http://www.geo-mazis.gr/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=255&Itemid=45)

"Εμπνέονται" δλδ. τη θεματολογία τους απο συγκεκριμένους χώρους στην Ελλάδα.

Αν έτσι εννοείς το ενημερωμένος...

Αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να πει όσα ήθελε να πει με δικά του λόγια...


***

Όσο για τα άλλα, δεν είπα ότι οι οικολόγοι δημιουργήθηκαν από τρίτους αλλά ότι "τους εφέθηκε χώρος" για να περάσουν -δια της οικολογίας -ακριβώς αυτές τις θέσεις, δλδ. αυτές που συμβαδίζουν με τις θέσεις της Εκκλησίας και εκείνων ππου είναι οι κύριοι εκπρόσωποι του Δόμγατος Δούντα στην Κύπρο.

Έτσι προκύπτει και η ΜΜΕτζίδικη στήριξη τους.

16/5/11 21:33  
Anonymous Anonymous said...

Αγρινέ, οφείλω να πω ότι δεν έδωσα και πολλή σημασία στο σημείο που θίγεις αφού *γνωρίζω* πως οι Οικολόγοι είναι επιρρεπείς σε «καθαρές» εθνικές απόψεις από την Ελλάδα. Δηλαδή, με τέτοια εθνικιστική πολιτική τι περίμενες; Χρειάζεται να καλλιεργούν τις ιδέες τους… ( Η μικρή παραποίηση είναι μεγάλη αταξία του Περδίκη πάντως!)

Για τα ΜΜΕ κλπ, να μου επιτρέψεις να συνεχίσω να διαφωνώ: υπήρχε θετική αντιμετώπιση από τα πλείστα ΜΜΕ στην αρχή των Οικολόγων, όχι γιατί κουβαλούσαν μια συγκεκριμένη ιδεολογία, αλλά γιατί όντως μιλούσαμε διαφορετικά από τους άλλους και επίσης το περιβάλλον έμπαινε σιγά – σιγά στη μόδα.

Ε, μετά το 2000 ας πούμε, και όταν άρχισαν να δημιουργούνται οι συνθήκες για λύση, και μετά την εκλογή Περδίκη (2001), και την ευρεία δημοσιοποίηση των «πατριωτικών» μας θέσεων, κάποια ΜΜΕ πράγματι μας προσέγγισαν και μας πρόβαλαν ακόμα καλύτερα!

17/5/11 13:46  

Post a Comment

<< Home