Thursday, February 16, 2012

ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

3 Comments:

Blogger the Idiot Mouflon said...

Alternative Soundtrack: led Zeppelin, "the Lemon Song".

http://www.youtube.com/watch?v=5tHHRpAzGcM

16/2/12 16:33  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Δοκίμας το χωρίς να το βράσεις (ίδιες ποσότητες ζάχαρης), θέλει ψυγείο.

Δοκίμασε επίσης 200 γρ. πιπερόριζα τριμένη με 2-3 όξινα συν τα τρίμματα της φλούδας για αδιάλυτο. Εν τζιαι αφροδυσιακό, συν αντιγριππικό, συν πεπτικό συν πραγματικά κάτι το ωραίο.

Για να το φυλάξω σοροππωτό θα έβαλλα έναν κιλό πιπερόριζα για έναν κιλό χυμό, αλλά σαν το φρέσκο έν έσιει.

16/2/12 19:25  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Η συνταγή της Γιαγιάς απαιτεί ζέσταμα... όχι σε σημείο βρασμού αλλά ίσα-ίσα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ψυγείο μπαίνει μόνο το καλοκαίρι ή αν το χειμώνα είναι ττάππον η θέρμανση συνέχεια. Εξάλλου δεν μεινίσκει για καιρό στο μπουκάλι.

Τζείνο που μου αρέσκει στη συνταγή της Γιαγιάς είναι η χρήση του παραδοσιακού πιεστηρίου αντί αποχυμωτή που "ξύνει" το εσωτερικό του φρούτου ή μπλέντερ γιατί έτσι παίρνεις όλα τα αρώματα της φλούδας.

Ανασταίνει και νεκρούς αλλά μετά τους πιάννει το ζάχαρο! Κάποια εναλλακτική λύση στη ζάχαρη έχουμε;

Και επειδή καμιά ανάρτηση δεν είναι μονοδιάστατη Aceras, παρατήρα την πρότελευταία φωτογραφία καλά. Αν προσέξεις την καταγωγή της ζάχαρης θα καταλάβεις καλύτερα και τον τίτλο...

17/2/12 06:45  

Post a Comment

<< Home