Tuesday, February 21, 2012

Πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα.

Παρακολουθούσα το μεσημεράκι την μεσημβρινή ειδησεογραφική ζώνη του Ιδρύματος –ένα είναι το ίδρυμα, το ΡΙΚ –με τον κύριο Ποταμίτη και τους καλεσμένους του να σκίζουν τα ιμάτια τους λόγω του προβλήματος της ανεργίας που –λέγανε –γίνεται ολοένα και χειρότερο λόγω των τρισκατάρατων «κοινοτικών» που μας τρώνε το ψωμί, μας τρώνε τα επιδόματα ανεργίας, μας ρίχνουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε, ρίχνουν πιο κάτω τους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους και …γενικά βρε παιδί μου… μας ρίχνουν.

Βέβαια, σε αυτούς αποκλείεται να συμπεριλαμβάνουν και τους αδελφούς μας, τους εξ Ελλάδος έλληνες. Αυτοί … και δικοί μας είναι… και έχουν ανάγκη τώρα. Οι άλλοι όχι.
Μπορεί η Εκκλησία της Κύπρου και άλλοι φιλεύσπλαχνοι οργανισμοί να μαζεύουν τρόφιμα και χρήματα –άλλων –για να τα στέλνουν στη μαρτυρική Μητέρα Πατρίδα, αναρωτιέμαι όμως αν δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για να βοηθήσουμε.
Παραθέτω ορισμένες σκέψεις προς συζήτηση:

1) Γιατί τόσοι λίγοι έλληνες δάσκαλοι και καθηγητές στους • καταλόγους διοριστέων; Προτείνω –ανεπίσημο –εμπάργκο προσλήψεων Κύπριων. Η Ευρώπη μπορεί να μας απαγορεύει ένα τέτοιο εμπάργκο για τους ξένους, μπορεί όμως να μας το απαγορεύσει και για τους δικούς μας; Μεσοπρόθεσμα αυτό φαίνεται να δυσχεραίνει την κατάσταση σε σχέση με την ανεργία εδώ ΑΛΛΑ… δώστε προσοχή… πέραν του ότι έτσι μπορούν να • καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας, … μακροπρόθεσμα αυτό θα βοηθήσει και τα παιδιά μας που θα μάθουν επιτέλους σωστά Ελληνικά. Έτσι θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους να βρουν κάποια εργασία στο μέλλον!

2) Το Ίδρυμα αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια να εφαρμόσουν παρόμοιο εμπάργκο και να στραφούν προς την • αστείρευτη πηγή ταλέντων που λέγεται Ελλάδα. Όχι όμως μόνο για ηθοποιούς, τραγουδιστές και δημοσιογράφους αλλά και για μακιγιέζ, σκηνοθέτες, οπερατέρ, γραφίστες, διαφημιστές, κλπ. Όλοι οι καλοί χωράνε.

3) Μεγάλο μέρος μια όποιας δίκης συμβαίνει μέσα στο μυαλό του κάθε Δικαστή. Για να αυξήσεις την πιθανότητα θετικής κατάληξης… απαραίτητη είναι η ορθή και συνάμα ευρηματική χρήση της γλώσσας εκ μέρους του συνηγόρου. Ε, μα είναι δυνατόν να βρεις κάποιον καλύτερο στο μπλα-μπλα από «καλαμαρά»; Αδύνατον.

4) Μιας και πιάσαμε τα επαγγέλματα για τα οποία προορίζονται τα παιδιά «από οικογένεια», να βάλουμε μέσα και τους τραπεζικούς, τους ανώτερους και ανώτατους λειτουργούς του Δημοσίου, του Κλήρου (θα πέσει κεραυνόοοοοος να με κάαααψειιιιι), του στρατού (παλιά μας τέχνη κόσκινο) …

5) Αλλά και στις «κατώτερες» –τις πιο «λαϊκές» –θέσεις εργασίας των λοιπών σωμάτων ασφαλείας έχουμε χώρο. Άλλη χάρη να σε δέρνει ΜΑΤατζής, σε κυριεύει ο • ποιητικός οίστρος σου λέω. Άσε που έτσι θα αντιμετωπίσουμε –σιγουρότατα –το μέγιστο πρόβλημα της διαφθοράς. Καλό, ε;

6) Εφόσον μιλάμε για «λαϊκά στρώματα»… οι συντεχνιακοί, οι εργατοπατέρες, ακόμα και οι μπαχαλλάκηδες –ανεξαρτήτως κοινωνικού στάτους –κάλλιστα μπορούν να μας διδάξουν άμεσα τις τέχνες τους. Ούτως ή άλλως … πάντα μιμούμασταν –συνήθως ανεπιτυχώς –την Ελλάδα με καθυστέρηση περίπου 5-10 χρόνων. Να μην προοδεύσουμε;

Βέβαια… θα μου πείτε πως σε πολλούς από αυτούς τους τομείς ήδη έχει γίνει μια καλή αρχή… όπως και σε άλλους, π.χ. ποδόσφαιρο, εξωτικοί χοροί, μασάζ, κατ’ οίκον διανομή ταχυφαγίων, διακίνηση βοηθημάτων αναψυχής, κλπ. Ακολουθούν κάποιες καινοτόμες προτάσεις που σχετίζονται με χώρους όπου ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να ανεβάσουμε τη ποιότητα μας:

7) Πόσες φορές να ακούσεις τον Λευτέρη «ο κασέτας» Χριστοφόρου σε ρεπορτάζ και πάνελ; Γιατί να εμμένουμε στη μιζέρια; Ίδιο είναι να βλέπεις και να ακούς αυτόν … με το να απολαμβάνεις την ευλογία που λέγεται Άδωνις Γεωργιάδης; Εεε; Είναι βέβαια δύσκολες στιγμές για τη Μαμά Πατρίδα και επομένως οι πρωτοκλασάτοι θα πρέπει να μείνουν επί των επάλξεων. Ας μας στείλουν τα τσικό. Θα βολευτούμε.

8) Έχουμε ήδη πάμπολλους αναλυτές, επικοινωνιολόγους και συμβούλους να πλαισιώνουν τους πολιτικούς μας. Ναι αλλά … ψηφοφόρους; Πόσους ψηφοφόρους έχουμε από την Ελλάδα; Σίγουρα όχι αρκετούς. Κι’ αυτό δουλειά είναι.

9) Τουρισμός – ξενοδοχειακά. Πέραν του ότι θα ξεφορτωθούμε τους ενοχλητικούς «κοινοτικούς» που τρώνε το ψωμί μας και δεν μιλάνε ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά… προβλέπω και άμεση αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος καθότι το ΑγιαΝαπίτικο «γιου γοντ τρινκ ρα» δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συναγωνιστεί το Greek Kamaki. Εξάλλου, πόσες τουρίστριες να προλάβουμε να γ… και πόσους τουρίστες να ξυλοκοπήσουμε; Βοήθεια θα ‘ναι για μας τους ίδιους.

10) Τώρα που έχουμε φυσικά αέρια… εμμ… δηλαδήηηη… είχαμε και πριν αλλά λόγω φασολάδας, εννοώ τα άλλα, τα ενεργειακά.. καταλαβαίνετε… παρατηρώ ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Ακούω όλους τους πολιτικούς και ειδήμονες να μιλάνε για τους Ρώσους, τους Ισραηλίτες, τους Γάλλους, τους Άγγλους, τους Αμερικάνσκι… αλλά δεν ακούω ΚΑΝΕΝΑΝ να μιλάει για το πώς θα πρέπει εμείς να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και ΔΙΚΕΣ μας υποδομές για να μπούμε στο παιχνίδι. Κάτι το σύνδρομο του μικρού νησιού… κάτι –υποψιάζομαι –η διαπλοκή… φαίνεται πως είτε δεν θα μπούμε ποτέ εμείς οι ίδιοι στο παιχνίδι… είτε θα μπούμε όταν θα είναι έτοιμα τα τέκνα εκείνων που… άμα γεννηθεί παιδί στην οικογένεια τους λαμβάνει σαν πρώτο δώρο ένα εκατομμύριο στη τράπεζα. Τι νομίζατε, κουδουνίστρα θα του παίρνανε;
Λέω λοιπόν, οι αντίστοιχες ελληνικές –εξ Ελλάδος –οικογένειες να στέλνουν από δω τα βλαστάρια τους αμέσως μετά το 12ο έτος… ούτως ώστε να εκπαιδεύονται καταλλήλως και να καλλιεργείται έδαφος πρόσφορο δια την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό.
Ουσιαστική αλληλοβοήθεια, όχι λόγια του αέρα, ε;

11) Για τελευταίο σας άφησα το καλύτερο.  Xρόνια τώρα γίνεται λόγος για την θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου. Αν είσαι φορτίο, καλώς. Αν είσαι επιβάτης όμως, δύσκολα τα πράγματα. Μην ακούτε κουβέντες για συμφέροντα και άλλες παρλαπίπες. Το κόστος φταίει. Ε, λοιπόν, βρήκα τη λύση. Τώρα που οι συμπαθείς ψαράδες της Ελλάδος κτυπιόνται βάναυσα από τα κύματα της κρίσης και του αθέμιτου, ευρωπαϊκού ανταγωνισμού… τι θα λέγατε να κάνανε τη διαδρομή Πειραιάς–Λατσί–Πειραιάς με τους όποιους επιβάτες… αντί εισιτηρίου να πληρώνουν το τίμημα με την εργασία τους, βοηθώντας στο ρίξιμο των δικτύων, του παραγαδιού, κλπ.; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αγαπητέ μου αναγνώστη, με τους εξ Ελλάδος Έλληνες δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, το βρίσκω πιο εύκολο να συζητώ αλλά και να συνδέομαι φιλικά με «καλαμαράδες».

Τη βλακεία των συμπατριωτών μου όμως τη βρίσκω εκνευριστική και συνάμα διασκεδαστική.

Κάποιοι, που υποτίθεται κόπτονται για το πρόβλημα της ανεργίας… θεωρούν ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν με διάφορους τρόπους «κόβουμε ξένους κοινοτικούς» που ψάχνουν εδώ εργασία. Το ότι τις όποιες θέσεις ανοίξουν ενδέχεται να μην τις πάρουν Κύπριοι αλλά «καλαμαράδες» το αντιλαμβάνονται μια χαρά αλλά… επειδή η πραγματική τους έγνοια δεν είναι η ανεργία αλλά η «ελληνικότητα» μας… δεν λένε κουβέντα για τις χιλιάδες των απελπισμένων ελλήνων που «κατεβαίνουν» στο νησί για να εξασφαλίσουν τη ζήση τους.

Χαίρονται δε διότι θεωρούν ότι αυτό το φαινόμενο ενισχύει την «ελληνικότητα» μας, έννοια που αντιλαμβάνονται ως ασύμβατη με ο,τι Κυπριακό.

Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα κάτσουν εδώ οι έλληνες αδελφοί μας. Ίσως μέχρι που να καταρρεύσει και η Κυπριακή οικονομία, π.χ. λόγω της έκθεσης των τραπεζών μας στα ελληνικά ομόλογα.

Καλώς να ορίσουν λέω εγώ, όπως και όποιος άλλος έχει ανάγκη, δεδομένου ότι γίνεται σωστή διαχείριση του όλου θέματος έτσι ώστε δουλειές να υπάρχουν για όλους όσους τις χρειάζονται.

Εκείνοι όμως που σωπαίνουν και προσπερνούν το φαινόμενο ως ανύπαρκτο, ειδικά σε ότι αφορά δουλειές που και ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ (τα παιδιά δηλαδή του κυπριακού κατεστημένου) θα χάσουν… σκέφτηκαν καθόλου πως αντί να «ανέβει» η ελληνικότητα μας… ίσως να ανέβει ηεπιτρέψτε μου τον όρο –«κυπριακότητα» όσων φιλοξενούμε;

Labels: ,

13 Comments:

Blogger Disdaimona said...

Τωρά να παμε τζαι στην πραγματικότητα...

Πρωτα αισθανονται έλληνες τζαι μετα φέρονται στους μεταναστες από την ελλάδα χειρότερα από ότι στους κοινοτικούς.

διότι πάντα υπαρχει τζαι ο υπογειος φοβος πως ο καλαμαράς ξέρει τζαι τη γλώσσα τζαι μπορεί να μεν εν τόσο καλά εκμεταλλευσιμος.

ασε που φκαινει τζαι μια κατζία άλλου είδου...με τους κοινοτικούς οι μαστόροι εν λλίον σαν τους εξυπνοβλακες στο στυλ "έλα να σου πω πτωχέ αμπαλατε απολιτιστε ρουμανε.."

με τους καλαμαράες όμως εν ανταγωνιστικοί τζαι εχθρικοί. πρωτα σιουμαλισμαν για την μητερα πατρίδα τζαι μετα κατζιαν τζαι πουστοκαλαμαράες αχαίρευτοι που ούλλοι μερα εκαθεστουν τζαι ετρώετε...

έτο ψεφκιές...η αληθκεια ένι πως δεν προτιμούν τους ελληνες.

21/2/12 18:58  
Anonymous Anonymous said...

disdemona diafono. protimoun tous kalamarous giati doulefkoun tziai pio ftina logo anagis tziai giati exoun tzinin tin efradia logou pou mporoun na poulisoun sheftalies se xortofago.

21/2/12 19:31  
Anonymous Anonymous said...

Οι εργοδότες προτιμούν τους. Όσοι χάννουν τις δουλειές τους. εν τους προτιμούν

21/2/12 21:28  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Για το θέμα της «ευφράδειας»… δεν έχουν όλοι οι έλληνες το ίδιο λέγειν.

Νομίζω η διαφορά στο τρόπο χρήσης της γλώσσας –πέραν από τη διάλεκτο που ειλικρινά δεν πιστεύω πως είναι κριτήριο ποιότητας –η «χαμηλή απόδοση» εμάς των Κυπρίων οφείλεται στους άχρηστους που ανέλαβαν τη σύγχρονη παιδεία (εθναρχία, παπαδαριό) και στην οπισθοδρομική αντίληψη που είχαν για το τι εστί μόρφωση. Βέβαια… και στην Ελλάδα είχαμε περιόδους παρόμοιας φύσης αλλά… υπήρχε και μια αξιόλογη μερίδα ανθρώπων των γραμμάτων που μπόλιασαν τον πληθυσμό με τις απαραίτητες αντιστάσεις.
Επιπλέον, άλλες οι επικοινωνιακές ανάγκες (και επομένως οι εξελικτικές πιέσεις) του ατόμου όταν βρίσκεται εντός μεγάλου πληθυσμού… και άλλες όταν βρίσκεται εντός μικρού.

***

Για το θέμα της προτίμησης…

Παρατηρώ να υπάρχουν και τα δύο φαινόμενα. Υπάρχει δηλαδή και ο άκρατος θαυμασμός αλλά και η αδικαιολόγητη αντιπάθεια και ο φθόνος, αναλόγως των βιωμάτων και των συμπλεγμάτων του καθενός. Είναι πάντως άξιο μελέτης όταν άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί… παρουσιάζονται ταυτόχρονα να φθονούν τους «καλαμαράδες».

Η ίδια η λέξη… παραπέμπει στους «γραμματιζούμενους» (ορισμένοι λένε από τον καιρό του Βυζαντίου και μετέπειτα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) που έρχονταν εδώ ως αντιπρόσωποι της εκάστοτε εξουσίας. Έτσι η λέξη έχει συνάμα τιμητική αλλά και υποτιμητική χροιά.
Εγώ τη χρησιμοποιώ απλώς γιατί είναι άμεσα κατανοητή από τους συμπατριώτες μου.

Πιστεύω πως είναι λογικό να υπάρχει προτίμηση … καθότι σε μεγαλύτερο πληθυσμό είναι φυσιολογικό να βρίσκεις μεγαλύτερο ποσοστό ικανότατων νέων προς εκμετάλλευση.

Το πρώτο κύμα αφορούσε επαγγέλματα των «μεσαίων» και «χαμηλών» στρωμάτων. Ταρίφες, γκαρσόνια και οινοχόοι, ντελιβεράδες, μεσεντζέρηδες, πλασιέ… μετά ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες μαζί με το όποιο «βοηθητικό προσωπικό», … υπάλληλοι σε καταστήματα… μετά χαμηλόβαθμοι ΜΜΕτζήδες, δάσκαλοι και καθηγητές της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής παιδείας.

Ενδιαφέρον έχει η επόμενη φάση… δηλαδή η τωρινή… όπου τα επαγγέλματα που στοχεύουν οι συμπαθείς, «ομοαίματοι» οικονομικοί μετανάστες «ανεβαίνουν» (δικηγόροι, διευθυντικά στελέχη σε αλυσίδες καταστημάτων, ανώτερα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων με εξειδίκευση π.χ. στα ΜΜΕ, στο μάρκετινγκ, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την πληροφορική, κλπ.)

Μέχρι τώρα οι πολιτικές περσόνες της δεξιάς, της παράταξης δηλαδή που ανέκαθεν ανησυχούσε για την «ελληνικότητα» μας, βγάζουν τον σκασμό για το φαινόμενο. Μπορεί τα στοχευμένα επαγγέλματα να αφορούν μέρος της δεξαμενής των ψηφοφόρων τους (γιατί υπάρχει η μεσαία τάξη αλλά και η «λαϊκή δεξιά»)… αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους πτοεί. Τι θα πουν στα παιδιά τους όμως τώρα που θα «κατεβούν» τα αντίστοιχα παιδιά της Μαμάς Πατρίδας… με στόχο υψηλόβαθμες θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Τι θα κάνουν τώρα που άρχισαν να κατεβαίνουν μεγαλο-επιχειρηματίες μαζί με τα υψηλόβαθμα στελέχη τους;

Ακόμη… τι θα κάνουν όταν αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τον τόπο και το οργανωμένο εγκληματικό στοιχείο (πράγμα που πήγε να γίνει στα τέλη της δεκαετίας 90 αλλά «δεν έκατσε») ή αν τους καλέσουν –ως σωτήρες –οι δικοί μας αντίστοιχοι όταν αποδημήσει ο «βραχνός» και ξαμοληθούν τα κοινοτικά τσιράκια που έχει;

Πίσω στο θέμα μας…

Κάποιοι καλλιεργούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό γιατί τα βλέπουν ως όχημα για τον απορριπτισμό τους στο Κυπριακό. (Το ποιο; Μουάχαχαχα).

Τι θα πράξουν αυτοί οι φωστήρες όταν ο «ελληνόψυχος» νεαρός που οι ίδιοι καλλιέργησαν… ξαφνικά αντιληφθεί ότι την δουλειά που ήθελε την πήρε …όχι κάποιος ρουμάνος ή βούλγαρος… αλλά κάποιος «καλαμαράς»; Πως θα τιθασεύσουν το μένος τους; Και τι θα κάνουν όταν αυτό το φαινόμενο δεν θα αφορά πλέον μόνο τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αλλά τους ίδιους και τα παιδιά τους;

Τέλος… επιμένω πως αυτή η «μετάγγιση πληθυσμού» ΔΕΝ θα μεταφέρει το χαρακτήρα του ελληνοκυπριακού στοιχείου πιο «κοντά στην Ελλάδα»… αλλά θα μετατρέψει τον «αμιγώς ελληνικό» πληθυσμό που θα μείνει εδώ σε … βέρους κυπραίους.

22/2/12 09:22  
Blogger Disdaimona said...

σε καποιους κλάδους μπορεί.

π.χ προτιμούν να έχουν γκαρσόνια καλαμαράδες λόγω γλώσσας.

ενι ξέρω σε πιο ξιμαρισμένες δουλειές.

πάντως εμενα που εν είμαι του εθνους ετυχε μου παρα πολλές φορές να αντιμετωπίσω μιαν εντονη κατζιά από εθνικόφρονες για τους καλαμαράδες που ερκουνται κύπρο να δουλεψουν.

ενι ξέρω, ίσως να εν μια αππωμαρα του κυπραίου που νομίζει πως εν ο σύγχρονος εβραίος πετυχημενος επιχειρηματίας.

γενικά, οι επιχειρηματίες εχουν μιαν πολλά αστεία αντιληψη για τους εαυτούς τους τζαι φκάλλουν απωθημενα νομίζω πας τους καλαμαράες του στυλ, "εν ειμαι πκιον εγώ ο μιτσής τζαι ασημαντος αλλά είσαι εσύ"

μπορεί να εχω λαθος...μπορεί να το θωρώ ετσι επειδή γενικά εν σεβουμαι ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες.

22/2/12 09:26  
Blogger Disdaimona said...

Με τα χάι κλας επαγγέλματα ενι ξερω τι γίνεται.

Παντως εψες στα βραβεία Μαν οφ δε γίαρ!! εκατέβηκεν η μισή σοου μπιζνα της αθήνας στη λευκωσία.

Τουτον εν πολλά απωθητικό φαινόμενο. Θωρείς τους αχρηστους που ήταν αχρηστοι στη χώρα τους να ερκουνται να μας παραστήσουν δακάτω τες φίρμες.

Τζαι αισθάνεσαι μιαν σήψη γιατί ξερεις πως στην χώρα τους ο κόσμος πεινά τζαι τζείνοι ακόμα πουλούν επιτυχία...

22/2/12 09:32  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Είτε ποδά, είτε ποτζεί... τζείνη εν' η δουλειά τους.

22/2/12 09:37  
Blogger Disdaimona said...

ναι αλλά εν πολλά αποκρουστικοί τωρά, πριν μπορεί να ήταν μονον αξιολύπητοι για το που εκαταντήσαν την κουλτούρα.

όπως αποκρουστικό ένι να θεωρείς πως κάμνεις χατήρι σε κάποιον επειδή τον εργοδοτείς είτε είναι κοινοτικος είτε έλληνας είτε κυπραίος.

όπως εν αποκρουστικό να μεν καταλάβεις πως επιχειρηματίας σημαίνει ένας πειραματιστής της εκμετάλλευσης που τα έκαμεν θάλασσα...ήντα κορτώνουν πως τάχα η κύπρος εργοδοτεί πολλούς ξένους...έτο εκάμαν τα θάλασσα, οι άσχετοι, εν τίτλος τιμής να είσαι επιχειρηματίας όξα εν απόδειξη ότι ήσουν άσχετος;

22/2/12 11:58  
Anonymous rose said...

βρε έξω οι Καλαμαράδες από την Κύπρο!

το συντομότεροοοο

ουστ!!!

22/2/12 12:54  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Rose, άρχισες τα προβοκατόρικα και θα απαντήσω παρομοίως:

http://www.womenonly.gr/loipon/popup.asp?catid=22252&subid=20712&pubid=128960247&imgid=105637674

Έτσι, για να αντικρούσω και το "αποκρουστικό" της Δις...

22/2/12 12:57  
Anonymous Anonymous said...

egrapsa to tziai se allo blog sxetika me tin leksi kalamaras. oi leksis exoun tin simasia pou tous dia o kosmos asxeta me to ti itan i proti etimologia. aman ellalousame kalamaras prin 10+ xronia itan sinonomo tou elladiti tziai ishe tziai kapia xaritomenia. tora eshi polla parapano arnitiki xria i leksi kalamaras. protimatai polla perissotero i leksi elladitis tora pou prin gia na anaferthis apla stous adelfous. oi mavroi kapote aftoxaraktirizontan san "blacks" tziai pio meta epekratise to "afro americans" i "african americans" tziai to "black" ishe arnitiki xria.tora to na pis "Black" theoriten pale genika apodekto analoga me tin perioxi.

22/2/12 16:08  
Anonymous Anonymous said...

δεν πεφτεις και πολυ εξω / Ο Σαμαρας μεσω Μάτση και αλλων προσδοκουν στα εσοδα του κυπριακου φυσικου αεριου / αστειο αλλα αληθινο και grande στρατηγικη για επανεκλογη

23/2/12 10:46  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@ Anonymous 23/2/12 10:46

Σαν την Ελλάδα πέριξ του 21 είμεθα... με φιλορωσικό, φιλογαλλικό, κλπ.
Με σημαία East India Company.

23/2/12 12:46  

Post a Comment

<< Home