Friday, July 10, 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΛΑ...

Υπάρχουν μπλε και κόκκινοι.

Οι μπλε ισχυρίζονται ότι είναι πλειοψηφία και πως έχουν τη στήριξη ακόμη και ορισμένων κόκκινων. Λαμπρά.
Λαμπρότατα.

Βλάπτει λένε η Κοκκινίλα των άλλων τρίτους αλλά και τους ίδιους τους Κόκκινους.
Σε σημείο που τίθεται θέμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Για χάρη της ατομικής ελευθερίας επιτρέπουν την Αγορά Κόκκινης Βαφής αλλά όχι και τη σύναξη Κόκκινων
για σκοπούς διασκέδασης.

Πανηγυρίζουν για τη Δημοκρατία τους επειδή ο δημόσιος κίνδυνος της Κοκκινίλας … με επιτρεπόμενο τον επικερδή (και για την ίδια) κοκκινισμό … γίνεται αιτία απαγόρευσης συνεύρεσης.

Ε, τότε ας απαγορεύσουν και την «άλλη συνεύρεση» μεταξύ ομοιοπαθών Κοκκίνων για να εφαρμόσουν έτσι και την επιλεγμένη ανατροφή αποδοτικότερου ποιμνίου. Άκαπνου.

Όταν θα ορίσουν ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία τη σύζευξη ελαττωματικών γονιδίων... των Πορτοκαλί και την ρυθμίσουν με απαγόρευση αντί με δυνατότητα επιλογής

σφυρίξατε μου δις

με ύφος βοσκού

προς το σκυλί του.

Εγώ θα (αλ)λάξω. Εγώ δεν θα (αλ)λάξω.


Labels: , ,

20 Comments:

Blogger Aceras Anthropophorum said...

Που τα πούτταρα ως τα μουνναρα τζιαι μεις καλώς σας ήβραμεν.

Ξαναρωτώ σε. Έχεις κανέναν πρακτικό τρόπο να μεν ονομάζουνται όλα τα εστιατόρια, μπάρ, καφετέρειες καπνιστικοί σύλλογοι;

10/7/09 23:59  
Anonymous rose said...

acera
στην Ελλάδα αμπορεί κάποιος να αγοράσει ακριβότερα την άδεια λειτουργίας χώρων καπνιστών.

Πάλι λεφτά στην ράχη μας βγάζουν αλλά υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

Ειδες καμια ευρωπαική οδηγία που επιβάλει την επένδυση των κερδων των έμμεσων φόρων σε νοσοκομεία;;

11/7/09 00:30  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Μα Rose το να γοράζει κάποιος την άδεια πιο ακριβά δεν είναι λέσχη καπνιστών. Είναι εστιατόριο που έκαμε τον λογαριασμό του τζιαι κερδίζει περισσότερα που τους καπνιστές πελάτες παρά που όσα διά στο κράτος.

11/7/09 01:40  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Κάβλα μας να κερδίζουν παραπάνω που λλόου μας... εσύ τι λόγον έχεις;

Να σου δώκα -για πολλοστή φορά -λόγο να μεν "...ονομάζουνται όλα τα εστιατόρια, μπάρ, καφετέρειες καπνιστικοί σύλλογοι..."

Να τα στηρίξεε εσείς οι μι καπνιστόί. Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Στηρίξτε τους!!! Μεν μας φορτώνετε εμάς τις ευθύνες ΣΑΣ. Στηρίξτε τους ή παραδεχτείτε ότι είστε ψεύτικοι!

Φαφλατάδες ποτ άμα έρκετε η πράξη σhέζουν πάνω τους. Μεν μας επιβάλλετε αναγκαστικά ότι θα σας κάμνουμε παρές. ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

11/7/09 05:05  
Anonymous rose said...

δεν μας αρεσει η μυρωδια των αντικαπνιστων

11/7/09 09:19  
Blogger the Idiot Mouflon said...

By the way Acera,

Το τελευταίο μου σχόλιο είναι δείγμα γραφής αλκοολικής. Άιντε, με το καλό να απαγορευτεί και αυτό στους χώρους διασκέδασης. Να πίνετε στα σπίτια σας κύριοι! Μετά θα ακούτε και την κακή ροκ εντ ρολ σε κρυφά υπόγεια.

Και στο τέλος θα στεκεται δίπλα από το κρεβάτι και ελεγκτής για να δει αν οι σεξουαλικές πρακτικές του καθενός είναι απειλή για την δημόσια υγεία και τα χρηστά ήθη.

11/7/09 15:16  
Blogger kyriakos said...

Φίλε mouflon δικαιούσαι να καπνίσεις όσα πακκέτα αγγουριών τραβά η ψυχή σου. (spiti sou)

Αλλά όχι και να μας λες ότι τα επιχειρήματα των πεπονιών είναι πόρτοι άοσμοι!
όταν σου λένε τα ίδια τα αγγούρια ότι το Αγγούρι σου προκαλεί αργό και επίπονο θάνατο στυλ Τάσσου. ιδού οι αποδείξεις ιδού και τα χαρτόσημα και εσύ εξακολουθείς να είσαι ένας τόσο φανατικός υπέρμαχος, πάει να πει oti
Κατάντησες να θεωρείς το.. ''έτσι θέλω.// έτσι γουστάρω'' ''εσένα τι λόγος σου πέφτει άκαπνε'' ως το μείζων αντεπιχείρημα.

Ε δεν είναι έτσι όμως που έχουν τα πράγματα. Aν έβλεπες πραγματικά τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς με τετράγωνη λογική και όχι με συναισθηματική φόρτιση δεν θα ήσουν τόσο απόλυτος.

Και επιπλέον na μας λες ότι επειδή το κράτος δεν απαγορεύει πλήρως το αγγούρι και θεωρείται ακόμη νόμιμο προϊόν για να το αγοράσει kaneis δεν έχει δικαίωμα να σου το απαγορεύσει σε δημόσιους χώρους;\\

Γιατί;


Απο που και ως που το κράτος να σου απαγορεύει να κάνεις ότι μαλακία ανωμαλία θες στο σπίτι σου; Το σύνταγμα σου κατοχυρώνει αυτή την ελευθερία.
Είσαι ο Κυριος του ιδιωτικού σου χώρου είσαι ο Κύριος του σπιτιού σου.

Εξήγα μου πως γίνεται να θεωρείς αυτο ΦΑ-ΣΙ-ΣΜΟ και την πλήρη απαγόρευση όχι;

Αν το κράτος απαγόρευε εντελώς την αγοραπωλησία του τσιγάρου και το μετέτρεπε σε ναρκωτικό εγώ τότε θα μιλούσα για πραγματικό ΦΑ-ΣΙ-ΣΜΟ,
είμαι ενάντια στην πλήρη απαγόρευση οποιουδήποτε προϊόντος είμαι ενάντια στην απαγόρευση και των ναρκωτικών Το χόρτο, το Όπιο , το χάππι και η πρέζα κατ εμένα έπρεπε να πωλούνται νόμιμα στα περίπτερα Η απαγόρευση τους είναι που δημιούργησε τους ναρκομανείς και το λαθρεμπόριο. Ο καθένας θεωρώ ότι είναι κύριος του εαυτού του και πρέπει να μπορεί να πιεί ότι θέλει, ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΥ ΧΏΡΟ.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ έχει την απαίτηση να ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΙΣΙΑ ΕΠΊΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ή ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.

Συγγνώμη φίλε αλλά αυτό δεν το θεωρώ ... ''Δημοκρατικό δικαίωμα''

Ίσα ίσα το να έχεις την απαίτηση η οποιαδήποτε ανωμαλία σου να γίνεται ετσιθελικά δημόσια προκαλώντας και άλλους να συμμετάσχουν σε αυτή συγνώμη φίλε αλλά αυτό είναι φασισμός.

Με ποιο δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να κάνει τσιγάρο, χόρτο, πρέζα, κτλ μπροστά στη κόρη μου κάτω απο όποιαδήποτε περίσταση;
Θέλω, αν άυριο η κόρη μου επιθυμεί να πάει σε club-εστιατόρια- καμπαρέ Να μην έχει κανένας το ''δικαίωμα'' να της πουφουρίζει τον καπνό του παροτρύνοντας την να ανάψει και εκείνη για να είναι cool και fit in..

11/7/09 15:41  
Blogger kyriakos said...

Αν το κράτος ήθελε απλά να βγάζει χρήμα όπως λες θα περνούσε ένα νόμο με εξαγοράσιμα παραθυράκια στυλ ελλάδας και να θησαυρίσει, επίσης ΑΝ ήθελε απλά να βγάζει χρήμα δεν θα το απαγόρευε δημόσια καθότι αυτο αποδείχθηκε σε άλλες χώρες ότι μειώνει την πώληση.
Αρα αυτά που λες περι θησαυρισμού στη πλάτη των καπνιστών δεν ισχύει.

Μιλάμε απλά για θέμα δημόσιας υγείας. Αν θεωρείς όλα αυτά συνωμοσία τι να σου πω; Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τα εμβόλια συνωμοσία.
Και το ανθρώπινο ζώο παλιά θεωρούσε το να Δερνει τα παιθκιά του αναφέρετο δικαίωμα.
και κανένα κράτος δεν μπορούσε να του πει τι θα κάμει στο σπίτι του.

Με την πάροδο του χρόνου κάποια πράγματα αλλάζουν. θέλει omws πολλά αυγά ο τοίχος για να πέσει.

11/7/09 15:42  
Blogger kyriakos said...

Και δεν νομίζω ότι η απαγόρευση του τσιγάρου θα μας οδηγήσει σε ένα sci- fi καθεστός v 4 venteta...

Η μη απαγόρευση του όμως είναι προφανές ότι θα μας οδηγήσει σε ένα κόσμο στυλ MAD MAX..

:P

11/7/09 15:45  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Ρε Κυριάκο, έχει πρόβλημα με την ανάγνωση γιέ μου οξά εν επίτηδες που παίζεις με τα νεύρα μου. Να μάθετε να θκιαβάζετε σωστά ρε κοπέλια.

Που σκατά είδες να λέω ότι θέλω να επιβάλω τον καπνό μου στους άκαπνους;

Το μόνο που ζητώ είναι να υπάρχει χώρος διασκέδασης ΚΑΙ για τους μπαρουτοκαπνισμένους. Ρωτώ ξανά. Που σκατά είδες να θέλω να επιβληθώ στους άκαπνους;

Αν εν επίτηδες που κάμνεις πως εν καταλάβεις για να θυμώσω ρε Κυριάκο... τις ευτζές μου να χεις.

ΑΝ όμως πραγματικά έχεις πρόβλημα με την ανάγνωση... να σταματήσεις σε παρακαλώ να μου σπαταλάς το χρόνο μου, θέλω τον για να καπνίζω.

11/7/09 15:50  
Blogger kyriakos said...

Χαχαχα :)

φίλε..


Οχι δεν έχω πρόβλημα ανάγνωσης διότι σου απάντησα περι τούτου.. ΠΡΙΝ!

θέλεις να επιδοθούμε σε copy paste?

Εγραψα λοιπών πριν..

''Το επιχείρημα σου περί δικαιώματος κλειστού club αγγουριών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθότι είναι επιχείρημα στυλ Ντεχτάζ. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν ο νόμος είχε τη μορφή που του δίνεις εσύ δεν θα άλλαζε τίποτα απο το status quo η παρούσα κατάσταση θα έμενε ίδια και απλά θα νομιμοποιήτω η κατοχή των δημόσιων χώρων απο τα αγγούρια.

Επίσης
Δεν τίθεται θέμα να δημιουργηθούν club, εστιατόρια, καμπαρέ για αγγούρια ή πεπόνια καθότι οι παρέες είναι ενωμένες. Οι παρέες θα πήγαιναν στα club, εστιατόρια, καμπαρέ ενωμένες έστω και αν αυτά ήταν για πεπόνια.

Κατανοώ ότι το αγγούρι είναι μια φυσική ανάγκη για τα αγγούρια, όμως μπορούν να επιδοθούν σε αυτή για λίγο έξω στο κρύο και μετά να επιστρέψουν πίσω στο club, εστιατόριο, καμπαρέ. Το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει καθότι το πεπόνι δεν επιδίδεται σε πεπόνι αλλά απλά είναι πεπόνι. Αρα ως κράτος καταδικάζεις και προωθείς τα πεπόνια να επιδίδονται σε αγγούρια!''


Και εσύ μετά έγραψες:

''Όσυς ελιγμούς και να κάμουν οι άκαπνοι... είναι τόσο αμείλικτο το επιχείρημα "επιλέγω να κάμω σημιά στον εαυτό μου, δεν σου δίνω δικαίωμα να με σταματήσεις" που για να το ανατρέψουν πρέπει να καταφύγουν στο ΦΑ-ΣΙ-ΣΜΟ.''


Με απλά ελληνικά σου ξαναπαντώ.

Οχι φίλε ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ να κάνεις ζημιά στον εαυτό σου. Αν θέλεις ρούφα και πεφκοβελώνες... (είμαι σίγουρος ότι το δοκίμασες)

ΣΠΙΤΙ σου όμως όχι σε δημόσιους χώρους να σπέρνεις τον θάνατο και να το παιζεις cool και να αποτελείς κακό πρότυπο για την Κόρη μου.
Οχι σε δημόσιους χώρους που μπορεί να υπάρξει έστω μια στο εκάτομύριο ένας μη καπνιστής να βρίσκεται εκεί και να ρουφά τον καπνό σου. (έστω και καποιος που το έκοψε ή προσπαθεί να το κόψει) Γιατί αυτός να ΤΥΧΕΙ να ρουφήσει τον καπνό σου κάτω απο οποιαδήποτε προϋπόθεση;

Γιατί θέλεις να επιβάλεις την καπνοδικτατορία σου;

Ενας καπνιστής μπορεί άνετα να βγεί έξω για 5 λεπτά να καπνίσει το τσιγάρο του και να επιστρέψει στο club.

Αυτός που δεν καπνίζει δεν μπορεί να πράξει το ίδιο. Αν έχει σοβαρό πρόβλημα τότε του στερείς και το δικαίωμα να διασκεδάσει..

Και μια τελική διευκρίνηση: Αυτοί που δεν καπνίζουν δεν έχουν... τις δικές τους POP παρέες όπως έπλασες εσύ στον εγκέφαλο σου για να πηγαίνουν στα δικά τους club και ονειρεύονται ότι μια μέρα μπορούν να ενταχθούν στα δικά μας επειδή εμείς είμαστε cool ... Σε όλες της παρέες υπάρχουν κάποιοι που καπνίζουν και κάποιοι όχι...

what the fuck ας πούμε; πόσο τσιγάρο ήπιες στη ζωή σου για να γράψεις κάτι τέτοιο;


και στο κάτω κάτω είναι πιο πιθανών ένας POP να καπνίζει παρά ένας ΡΟΚ αφού ο ΠΟΠ έχει συνηθίσει να αποδέχεται όλες τις βλακείες της πλειοψηφίας για να γίνει αποδεκτός. ενώ ο Ροκ μπορεί και να διαλέξει να μην καπνίζει αφού έχει συνηθίσει να είναι έξω απο τι κοινωνικές δομές και δεν φακκά πέννα να γίνει αποδεκτός απο το ευρύ κοινό.

11/7/09 16:25  
Blogger kyriakos said...

Και by the way .... ποιος είπε ότι η πλειοψηφία που βγαίνουν έξω σε clubs κτλ ΔΕΝ καπνίζουν;

Η πλειοψηφία στα club - cafe κτλ. καπνίζει..

όλοι το ξέρουμε τούτο.

Η πλειοψηφία καπνίζει
ΕΙΣ βάρος της Μειοψηφίας.

Στις παρέες 5-10 ατόμων 1-2 είναι αυτοί που δεν καπνίζουν.

Οι μη καπνιστές δεν μπορούν να κάνουν τα δικά τους club για να τα συντηρήσουν διότι είναι τόσο ισχνή μειοψηφία.



Αρα είναι θύματα της πλειοψηφίας.

Τι πρέπει να κάνει το κράτος για να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους απο τους φασίστες του Καπνού;

Τόσα χρόνια το κράτος χέστηκε.

Μετά απο πιέσεις της Ευρώπης έκανε μια έρευνα.

Η πλειοψηφία του συνόλου των ανθρώπων καπνιστών και μη. επιθυμούν να απαγορευτεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους λέει αυτή η έρευνα που μας έφερε το κράτος.

Αρα αποτι φαίνεται ένα μεγάλο μέρος των καπνιστών μας που είναι η πλειοψηφία, είναι τελικά τόσο αλτρουιστές που είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτή τη θυσία για το καλό της μειοψηφίας.

Φυσικά πάντα υπάρχουν και κάποιοι Φαλλοί μέσα στο status quo των καπνιστών που δεν θέλουν να γίνει καμία υποχώρηση απο μέρους τους.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ!

11/7/09 16:42  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Κλανιές ρε Κυριάκο. Τα ποπ τζιαι τα Ροκ εν διαχωρισμοί για δωδεκάχρονα τζιαι μουσικοκριτικούς.

Λάμνε να θκιαβάσεις τον Νόμο να δούμε αν θα καταφέρεις να εξηγήσεις την αντινομία ενός Νόμου για Δημόσιους Χώρους που επιβάλλει απαγόρευση σε Ιδωτικές Λέχες...

Δημόσιοι Χώροι -Ιδιωτικές Λέσχες

Δημόσιο ... Ιδιωτικόοοο

Όλοι μαζί παιδάκια μου... σαν τα καθυστερημένα... ξανά!

Δημόσιοοοοο ... Ιδιωτικόοοοο

Μπράβο!

Πάρτε για δώρο ένα τσιγαράκι.

11/7/09 16:43  
Anonymous το Ηλίθιο Αγρινό said...

"...Οι μη καπνιστές δεν μπορούν να κάνουν τα δικά τους club για να τα συντηρήσουν διότι είναι τόσο ισχνή μειοψηφία...."


"...Η πλειοψηφία του συνόλου των ανθρώπων καπνιστών και μη. επιθυμούν να απαγορευτεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους λέει αυτή η έρευνα που μας έφερε το κράτος..."

Για γέλια τζιαι για κλάματα ρε Κυριάκο. Είσατεν ανίκανοι να στηρίξετε τις αποφάσεις σας τζιαι φταιν σας οι άλλοι.

11/7/09 17:21  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Εθκιάβασα κάπου στον τύπο ότι στον νόμο λέει ότι ένα υποστατικό μπορεί να δημιουργήσει κλειστό καπνιστήριο τζιαι να βάλει πάνω σήμανση. Άρα που εν το πρόβλημα ατομικής ελευθερίας.

Στην Ελβετία θα είχε εφαρμοστεί ο νόμος που τα πέρσυ αλλά εθελήσαν να παρακάμουν τους προστάτες ακόμα τζιαι των καπνιστών. Εβάλαν μες την λίσταν των υποστατικών τζιαι τες φυλακές. Λόγω του τούτου έππεσεν ο νόμος αντισυνταγματικός.

Για να εξηγούμε, οι ηθικολογικοί λόγοι που προτάσσουν οι αυτοκλητοι προστάτες των καπνιστών μου φακκούν όσον σου φακκούν τζιαι σέναν Αγρινέ. Εμέναν δεν με κόφτει αν θα κόψεις το τσιάρον εσύ ή ο αρφός μου. Τί λόος μου ππέφτει. Κατά με δεν ππέφτει λόος ούτε του κράτους. Το πρόβλημαν δημόσιας υγείας είναι η ρύπανση που επιβάλλετε στους άλλους χωρίς να το θέλουν. Απλόν εγωιστίκόν συφφέρον. Σε μιά σύγγρουσην δύο εγωισμών, αυτού του καπνιστή τζιαι αυτού του μη καπνιστή, προτιμώ να κερδίσει ο εγωισμός του μή καπνιστή διότι είμαι μη καπνιστής.

Απλόν το θέμα για την δική μου στάση. Τα υπόλοιπα είναι λυστηρία. Σε μεγάλη δόση φέρνει διάρροια.

Τέσσερεις δεκαετίες τζιαι βάλε εγαμήσατε μου την όσφρυση τζιαι η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών, ακόμα τζιαι φίλων, δεν εσυγκινήθηκεν να ταράξουν το κάρβουνον τους να μεν καπνίζει μες τα ρουθούνια μου. Καρτεράτε τωρά να σας δω με συμπάθεια. Τζιειαμαί. Καλά να σας κάμουν. Εκδίκησις να φκάλω τα ποθημένα μου. Έτσι ανάγωγοι που εν η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών, είμαι σίουρος ότι οι παραπάνω λάσσουν γιατί εδιαταράχτηκεν το προσωπικόν τους confort να λαχτίσουν 2 μέτρα να πα να καπνίσουν έξω. Για αυτό είναι που δεν με πείθουν οι θεωρίες περί ατομικής ελευθερίας.

Όταν ήταν το μωρόν μου 6 μμηνών, συγγενής εκάπνιζεν μες τα ρουθούνια του μωρού που το εκράτεν τζιαι έκαμνεν του κίλι κίλι. Αναγκάστηκα να φανώ κακός, τζιαι έφκαλεν με υπερβολικό. Τόσα μωρά εν επάθαν τίποτε τζιαι εν να πάθει το δικό σου.

Ανάγωγοι. Οι πλειοψηφία των καπνιστών είναι Α-να-γω-γοι. Με ενοχλεί η μυρωθκιά τους, σχεδόν όσο η μυρωθκιά των πολιτικών που θέλουν να σώσουν τους καπνιστές χωρίς να τους αρωτήσουν αν θέλουν να τους σώσουν.

Επειδή εσέναν δεν σε ξέρω προσωπικά για να κρίνω πως συμπεριφέρεσαι σαν καπνιστής, μην πάρεις το σχόλιο προσωπικά, εκτός που αν εκάπνισες τζιαι σού μες σε δωμάτιο που είχε βρέφος μέσα.

11/7/09 23:24  
Anonymous the Idiot Mouflon said...

Acera

Με τη Σύντροφο τσακώνουμε διότι θέλει να καπνίζει στη δουλειά (εν δημόσια υπηρεσία). Φωνάζω της άμα το πρωί ανάφκει αμέσως τσιγάρο δίπλα μου ενώ ακόμα υπνώττω ή μόλις εξύπνησα.

Όταν επέταξε 500 ευρώ για υπνωτισμό που θα της έκοφκε το τσιγάρο, έφκαινα έξω στη βεράντα η επήεννα σε άλλο δωμάτιο να καπνίσω.

Άμα μια μέρα έπαιζε ένα κομμάτι του Θανάση στο ράδιο τζιαι είπε "γαμ... πως θα ακούω τούτο το κομάτι χωρίς να άψω τσιάρο" εγέλασα. Η ηλίθια υπνωτίστρια έβαλε μες τη κκελλέ της διάφορα αρνητικά για το τσιγάρο αλλά ξέχασε να αποσυνδέσει ούλες τζείνες τις εμπειρίες που είχε συνδεδεμένες με το κάπνισμα.

Άρκεψε το πάλε τζιαι εγώ πρήζω της τα συνέχεια, "ρα... μεν τους πιντώνεις, εν υπάρχει λόγος". Η επιλογή δικής της όμως.

Άμα είμαι σε σπίτι με μωρά δεν καπνίζω... ακόμα και αν το κάμνουν οι γονείς τους. Το ίδιο και αν έχει μη καπνιστές που τους ενοχλεί. Γενικά αποφεύγω το σε χώρους κλειστούς εκτός που έσσω μου και στο μπαρ ή άμα στο χώρο έχει αφτούμενο τζάκι που τραβά καλά. Τσουλλωκάθουμε δίπλα του τζιαι κανένας δεν νώθει τίποτε.

***

Τζείνο που εθκιάβασες στον Τύπο δεν ισχύει στην Κύπρο. Η απαγόρευση είναι απόλυτη για κλειστούς Δημόσιους χώρους, ακόμα δεν είμαι σίγουρος για τις αυλάδες σε μπαρ ανοικτού χώρου.

Οι τρισηλίθιοι εκάμαν Νόμο για Δημόσιους χώρους και δεν καταλάβουν πόσο τεράστια αντινομία είναι άμα βάλλουν τζιαι απαγόρευση για Ιδιωτικές Λέσχες. Λαλέι το τζιαι η λέξη γαμ...το! Οι λέξεις τούτες είναι εξ ορισμού τα δύο αντίθετα: Δημόσιο / Ιδιωτικό.

***

Η πολιτική πρακτική με βάση την εκδίκηση ξέρεις που θα οδηγήσει; Όταν εσείς θα θέλετε στήριξη για άλλο θέμα θα πουν τζιαι οι καπνιστές "στα παπάρια μας". Σκέφτου το καλά.

Η δικαιολόγηση απο μεριάς Περδίκη και άλλων που πρωτοστάτησαν ήταν ότι 1) υπήρχε καθυστέρηση στις διαβουλεύσει και άρα θα προχωρήσουμε στην απόλυτη απαγόρευση και 2) ότι "θα ωθήσουν τη μείωση του καπνίσματος". Ουσιαστικά λαλούν μας "θα εξαναγκάσουμε τον κόσμο να το κόψει / μειώσει" ενώ θα είναι ακόμα νόμιμο προϊόν ... τζιαι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θυμώνει και δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τη φασιστική νοοτροπία που λειτοπυργεί σαν ιδεολογικό υπόβαθρο τούτης της στάσης τους.

20 μαμημένα χρόνια... επιάνναν που μες τη πούγκα μου κάθε φορά που έφκαινα έξω να διασκεδάσω. Χαλάλι, ένας εγώμ, θκυό η μουσική, τρεις το ποτό μου... είμαστεν μια παρέα που μόνοι μας.

Τζείνο που ζητούν όμως τωρά είναι να μου καταργήσουν το δικαίωμα επιλογής. "Εμείς θα σου επιβάλουμε good clean fun". Ακόμα και αν θέλεις να συνευρεθείς με άλλου πελλούς να πουφφουρίζετε βαωμένοι μέσα σε μια τρύπα χωρίς να ενοχλείτε μη καπνιστές... εμείς θα σου το απαγορεύσουμε. Αλλά το κομάτι που τους φόρους που οχτώννει τους μισθούς των πολιτικών, τζαμέ.

Φασίστες του Κερατά ρε Ασερά τζια δεν επήρατε χαπάρι τι ακριβώς λένε ΟΙ ΙΔΙΟΙ πως είναι το σκεπτικό τους και η ιδεολογική τους βάση...

12/7/09 00:07  
Anonymous the Idiot Mouflon said...

πρότελευταία παράγραφος διάβασε "ένας εγώ με το τσιάρο"

12/7/09 12:57  
Blogger Aceras Anthropophorum said...

Kοίτα Αγρινό, εγώ είμαι έξω τζιαι μιλώ που μέσες άκρες. Θωρώ όποτε έρτω Κύπρο τον σιειμώνα ότι η έιναι η μεγαλύττερη ππουφφουρίστρα της Ευρώπης. Θωρώ μιαν άρογκανς που τους καπνιστές. Θωρώ επίσεις ότι οι μοντέρνοι μοραλιστές δεν είναι η εκκλησία αλλά οι διάφοροι που θέλουν να καθαρίσουν τον τόπο.

Αν δεν είναι αλήθκεια ότι μπορεί ένας χώρος σύναξης να δημιουργήσει καπνιστήριο (με συγγεκριμένα τζιαι αυστήρά κρητίρια) είναι βλακεία τζιαι ο νόμος εμπεριέχει στοιχεία εκδήκησης (ή μοραλισμού). Εάν κάμουν τον νόμο πολλά αυστηρό τελικά δεν θα τον εφαρμόζει ο κόσμος.

Πάντωες δεν ξέρω αν το έζησες στην Ευρώπη, το ότι δεν επιτρέπεται να καπνίσεις μέσα, οι καπνιστές ανεξάρτητα από κοινωνικο στάτους είναι όλοι μπροστά στην πόρτα τζιαι ππουφφουρίζουν, πράμαν που δημιουργεί πολλές κοινωνικές σχέσεις.

Η απαγορεύσεις είναι έναν πράμαν, το πως ανταποκρίνεται ο κόσμος τζιαι τι κοινωνική οργάνωση επακολουθεί, είναι άλλον.

Εγώ πάντως τωρά που θα είναι η ατμόσφαιρα καθαρή θα φκαίννω παραπάνω σε δημόσιους χώρους.

Παρόλον που δεν σε ξέρω, δεν αμφέβαλλα ότι δεν καπνίζεις άμα έχει μωρά, έστω τζιαι αν καπνίζει η μάνα τους.

12/7/09 22:49  
Anonymous the Idiot Mouflon said...

Στο Βερολίνο που επήα το 05 έξω ήταν μόνο οι μαστούρηδες βρε Ασερά τζιαι όχι πάντα. Για το κάπνισμα νικοτίνης μέσα υπήρχεν επιλογή.

Οι πρωτοστάτες για τη ψήφιση τούτου του νόμου και οι διάφοροι υπερασπιστές... ακόμη και "μορφωμένοι" βουλευτές είπαν το ξεκάθαρα "ναι, κάμνουμε το για να μειωθεί το κάπνισμα". Τζιαι κανένας δεν καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει μια τέτοια φράση.

Μπάι δε γουέη, στα κανάλια "παίζαν" βουλευτές, γιατροί, κλπ αλλά όχι καπνιστές, απλοί πολίτες.

Το μόνο που άκουσα να έχει "βήμα" στην ΤιΒι και να αναπτύσσει αντίθετα επιχειρήματα ή συμβιβαστικές προτάσεις ήταν τον Σαμψών τζούνιορ... (αχχχχ που εκαταντήσαμε) αλλά βέβαια με την ιδιότητα του βουλευτή. Α, και στα ρεπορτάζ για τη ψήφιση του Νόμου με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της βουλής... εβάλαν 2x3 δευτερόλεπτα εκείνων που εμιλήσαν κατά.

Απλό πολίτη, καπιστή, να μιλήσει για την άλλη πλευρά, αγγούρι.

12/7/09 23:01  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Τζιαι κάτι άλλο βρε Ασερά ...για να καταλάβεις πόσο μαννούθκια έχουμε γίνει τζιαι πόσο εύκολα μας επηρεάσαν φασίζουσες, καρα-συντηρητικές νοοτροπίες τζιαι χαπάρι δεν επήραμε.

Τη σημασία των παραδειγμάτων συμπεριφοράς νομίζω ξέρεις πως την άγγιξα και εγώ παλαιότερα. Π.χ. http://hlithioagrino.blogspot.com/2007/08/blog-post_15.html

Τούτη η αλλαγή στις συμπεριφορές μας όμως δεν μπορεί ποτέ να είναι προϊόν εξαναγκασμού ή κρατικής παρέμβασης ή ιδεολογικής κατεύθυνσης. Αγιοσύνη με άνωθεν επιβολή ένει αγιοσύνη γιαλαντζί.

Πρόσεξε τι μας είπε ο Κυριάκος και δεν καταλάβει τι πελλάρα λαλεί:

"...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ έχει την απαίτηση να ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΙΣΙΑ ΕΠΊΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ή ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.

Συγγνώμη φίλε αλλά αυτό δεν το θεωρώ ... ''Δημοκρατικό δικαίωμα''

Ίσα ίσα το να έχεις την απαίτηση η οποιαδήποτε ανωμαλία σου να γίνεται ετσιθελικά δημόσια προκαλώντας και άλλους να συμμετάσχουν σε αυτή συγνώμη φίλε αλλά αυτό είναι φασισμός.

Με ποιο δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να κάνει τσιγάρο, χόρτο, πρέζα, κτλ μπροστά στη κόρη μου κάτω απο όποιαδήποτε περίσταση;

Θέλω, αν άυριο η κόρη μου επιθυμεί να πάει σε club-εστιατόρια- καμπαρέ Να μην έχει κανένας το ''δικαίωμα'' να της πουφουρίζει τον καπνό του παροτρύνοντας την να ανάψει και εκείνη για να είναι cool και fit in.."

***

Καταλάβεις γιατί θυμώνω βρε Ασερά οξά πρέπει να εξηγήσω την Αλφαβήτα;

Άλφα... Αυγό
Βήτα... Βλάκας
Γάμμα... όχι ρε Γαμώτο!

Άμα η κόρη του αύριο θα πάει κλαμπ, λογικά θα είναι νομικά μια ενήλικη κοπέλα. Ο Κυριάκος ΑΠΑΙΤΕΙ, "εκ μέρους" μιας κατά τα άλλα ενήλικης, να ελέγχει ποια παραδείγματα συμπεριφοράς θα βρεθούν μπροστά της.

Δημοκρατικότατα.

Άλφα... Αυγό
Βήτα... Βλάκας
Γάμμα... όχι ρε Γαμώτο!

13/7/09 13:43  

Post a Comment

<< Home