Thursday, May 27, 2010

Το Εθνικό (Συμβούλιο) Γίγνεσθαι ως Καθρέφτης του Είναι μας.


Κλινατ’ επί δε…
.


.


Αγέρωχη κορμοστασιά, ελληνοπρεπέστατη εν όψει εκλογών αλλά και ευρωπαϊκή, με ψηλά το κεφάλι. Μάτια ορθάνοικτα να καραδοκούν.

Εδώ η ευκαιρία, εκεί η ευκαιρία, που ειν’ η ευκαιρία, οέο;




Κλίνατ’ επ’ αρί… Άκυρο!
.
.

Το πρόβλημα με τις χαμηλοβλεπούσες είναι ότι σκιάζονται… Σιγανά και ταπεινά, το κεφάλι χαμηλά, «κάνει πως βλεπ’ αριστερά μα…», μα το παραμύθι τελειώνει.

[….PRESS……PLAY……]



Γράψτε την μέρα και την ώρα που το διαβάσατε, όταν θα γίνει η μεγάλη επαναστροφή στο συντηρητισμό και τις αρλουμπολογίες του 80… όταν ο εύκολος φταίχτης θα γίνει πάλι ο Κατακτητής και τα Ξένα Κέντρα (και καμία αναφορά δεν θα γίνεται στο ότι εμείς δεν αλλάξαμε εκείνα τα κομμάτια του Είναι μας που βοήθησαν την Καταστροφή), οι Αριστερές Δυνάμεις της Νήσου των Αγίων θα ακολουθούν σχεδόν αδιαμαρτύρητα.

Ο,τι «παραξενιά» δημιουργήθηκε τότες που οι κρατούντες βρέθηκαν προ της εκπλήξεως Βασιλείου… τώρα καλείται να αποσυρθεί. Πίσω στους « εγκεφάλους» και τις συνωμοσίες, πίσω σε πατροπαράδοτες αξίες, πίσω στον καθωσπρεπισμό-χαλί που σκεπάζει την απελπισιά των νιάτων και την ασυδοσία των γέρων, πίσω στις «δηλώσεις ρόλου», «εσύ τι είσαι ρε;»
Πισ’ ολοταχώς…

Και το Κέντρο; Α! Το Κέντρο!

Προσοχή!

Το Κέντρο μας δείχνει τα οπίσθια του.
Διάλεξε, ποιο άκρο της ανατομίας σου θες να χρησιμοποιήσεις;
Ξέρεις, συχνά η μια πράξη διαδέχεται την άλλη.
Επιβάλλεται όμως να μπεις στη σειρά, σαν τον Πανούση στη «Σουζάνα».
Κι’ αν αλλάξει ο κολιές, υπομονή… υπομονή… θα γυρίσει ο τροχός.
Φτάνει να μπεις στη σειρά.
Να αναλάβεις το Ρόλο.
Να λαδώνεται η όλη διεργασία,
να γλυκαίνει ο πόνος,
να διαιωνίζεται μια ψυχαναγκαστική συνουσία
που αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα:
την διαιώνιση της στασιμότητας.

Πάλι με χρόνια, με καιρούς... αααχχχχχ Σουζάνα!
[PRESS……PLAY]

Τρία
Πουλάκια
Κάθονταν…

Labels: ,

6 Comments:

Anonymous Λεμέσια said...

Χθες έψαχνα απελπισμένα να βρω αντιδράσεις στις τελείως άτοπες και ατυχέστατες επιθέσεις του κ. Κάρογιαν εναντίον του κ. Ντάουνερ (την ίδια μέρα και ώρα που επαναξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις..!). Αποφάσισα, ότι από τώρα και στο εξής, θα κατονομάζω τους πολιτικούς που εκφράζονται με σύνεση, κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Νίκος Αναστασιάδης:

"Πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ιδιαίτερα να μην νομίζουμε ότι μέσα από ανάλογες δηλώσεις υπηρετούμε το εθνικό καλό. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το να χαρακτηρίζεις ως εχθρούς, ακόμη και αν το γνωρίζεις ακόμη και αν έτσι συμβαίνει, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης".

Πραξούλα Αντωνιάδου:

«Μήπως κάποιοι θα ήσαν ευτυχέστεροι αν δεν συναινούσε ο κ. Ερογλου στη συμφωνημένη βάση λύσης; Μήπως κάποιοι δεν βλέπουν άλλο τρόπο αποτροπής της επανένωσης από την επίθεση στον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ μέσω επίθεσης κατά του εκπροσώπου του; Ποιοί ηρωικοί άραγε ηγέτες θα αναλάβουν αύριο την ευθύνη, όταν στο βωμό του εθνικισμού και των κομματικών συμφερόντων θα εγκαθιδρύσουν ένα μόνιμο σύνορο με την Τουρκία κατά μήκος της καρδιάς της Κύπρου;»

27/5/10 21:58  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Εκτός απ' τις πράξεις είναι και οι παραλήψεις... και οι παραβλέψεις... και...

Ο Νίκαρος κρατά την μιαν φτερούγαν στο χώρο του αλλά την άλλη την (έδωσε;) πήραν οι "...πάλι με χρόνια με καιρούς..."

Πάντως αν θέλεις να νευριάσεις (για να έχεεις μετά ενέργεια να πας γυμναστήριο ή να κάνεις δουλειές...), δες τη σημερινή (στο "Πολίτη") επιστολή του Αδάμου Κόμπου (εν Δημ. Συμβ. της πόλης -σου αν δεν κάμνω λάθος -με την ΕΔΕΚ).

Ξεσhειλά που σοσιαλισμό...

27/5/10 22:29  
Anonymous Λεμέσια said...

Σωστά, είναι και οι παραλήψεις και οι παραβλέψεις...

Ο αρνητισμός είναι διακομματικός, γι αυτό είναι άσκοπο να στιγματίζονται συλλογικά χώροι. Ανέκαθεν προτιμούσα να ξεχωρίζω πρόσωπα και αν αυτά είναι ηγετικά, όπως τα παραδείγματα που έγραψα πιο πάνω, τότε οι αντιδράσεις τους αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και φυσικά ανάλογο αντίκτυπο στους χώρους που οι ίδιοι διευθύνουν...

Δυστυχώς, η επιστολή του κ. Αδάμου Κόμπου αποπροσανατολίζει (όπως και οι δηλώσεις Κάρογιαν) από την ουσία...

(Για τη διαφύλαξη της υγείας μας, ίσως θα έπρεπε τις επόμενες μέρες, όσο γίνεται, να κρατήσουμε κάποιες αποστάσεις από τα εξωφρενικά που διαδίδονται για συνομοσίες, εξωτερικούς εχθρούς, συμπιέσεις και όσα συνεπάγεται "το σωστό περιεχόμενο"...Περαστικά μας!)

27/5/10 23:28  
Blogger Skorpion said...

Προσωπικα, δεν βλεπω κανενα να μιλαει για συνομωσιες και φανταστικους εχθρους, εκτος απο εσας.

28/5/10 19:13  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Δίκιο έχεις.

Άμα κάποιος βάλει τις λέξεις "ΕΔΕΚ, Ψευδά, κροτίδα" σε μηχανή αναζήτησης ένα Τίποτα θα του βγάλει...

Εάν μάλιστα δοκιμάσει τα "Λάζαρος, Κηδεία, Άντη" ή http://www.sigmalive.com/news/local/228924 τότε μπορεί και να πέσει κεραυνός να τον κάψει.

29/5/10 12:41  
Blogger rose said...

:-)

29/5/10 16:17  

Post a Comment

<< Home