Wednesday, December 15, 2010

Sing with Me Mr. Partridge!


Κατά την πρόσφατη συζήτηση στο κοινοβούλιο περί του κρατικού προϋπολογισμού, ο βουλευτής των Οικολόγων κ. Περδίκης κατάφερε να εισαγάγει νέες πρακτικές στα –κατά τα άλλα –κοιμισμένα και λιμνάζοντα νερά των πολιτικών πραγμάτων της Νήσου των Αγίων.

Όπως βλέπουμε από διάφορα ρεπορτάζ
(π.χ.
• Καθημερινή)
αλλά και από το κείμενο
που ο ίδιος
ο Κ. Περδίκης αναπαράγει
στο
• Ιστολόγιο του,
κάλεσε τους Πολίτες να αντισταθούν
στην προτεινόμενη επιβολή ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Καλώ τους πολίτες τους καταναλωτές, τους γεωργούς, τους εμπορευόμενους, τους φαρμακοποιούς, να προειδοποιήσουν την Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν αυτή τη νομοθεσία. Πιστεύω ότι εάν η Κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε μια μαζική αντίδραση, μπροστά σε ένα κύμα πολιτικής ανυπακοής τότε θα αλλάξει γνώμη και θα διεκδικήσει τα δικαιώματα της Κύπρου απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Αττςςς! Μέσα σε δυό προτάσεις ο κ. Περδίκης παρουσιάζεται ως ρηξικέλευθος επαναστάτης, φίλος του καταναλωτή και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων, ένας γιγάντιος μαχητής κατά της Ευρωπαϊκής καταπίεσης!


Υποθέτω πως ο κ. Περδίκης θα εφαρμόσει ο ίδιος την πρόταση του και θα παρουσιάσει και στοιχεία περί τούτου ενώπιων των αδηφάγων ΜΜΕ μας μόλις τεθεί σε εφαρμογή η επιβολή του ΦΠΑ. Υποθέτω επίσης πως ο λαλίστατος αυτός εκπρόσωπος του λαού δεν θα είχε πρόβλημα εάν κάποια ομάδα πολιτών, π.χ. οι καπνιστές, χρησιμοποιούσαν την ίδια ή παραπλήσια τακτική για θέματα που τους καίνε. Μόνο που εκείνους δεν θα τους καλύπτει η βουλευτική ασυλία.


Πλάστη μου, πόσοι
• Αυτογκόληδες
να χωρέσουν
σε ένα τόσο δα Νησί;

C’mon everybody, sing with me:

“…breaking the law, breaking the law…”

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

Άρθρο 69 του Συνταγματος


Ο βουλευτής δίδει προ της αναλήψεως των καθηκόντων αυτού εν τη Βουλή και εις
δηµοσίαν συνεδρίασιν αυτής την ακόλουθον διαβεβαίωσιν:

«∆ιαβεβαιώ επισήµως πίστιν και σεβασµόν εις το Σύνταγµα και τους συνάδοντας
αυτώ νόµους και εις την διατήρησιν της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητος
της ∆ηµοκρατίας της Κύπρου».

15/12/10 13:34  
Blogger νεος said...

Χα!
..."ωραίος" ο Περδίκης
Πραγματικά φοβερό στιγμιότυπο, ίσως το καλύτερο αυτογκόλ της χρονιάς!

15/12/10 14:44  
Blogger the Idiot Mouflon said...

@Νικόλας
Άρθρο 69 του Λαϊκισμού:

"Ο Πάιχτης δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να αμολά ότι πελλάρα του καπνίσει (γκουχ, γκουχ) δια να προσελκύσει κάθε ευκολόπιστο. Σε αυτή την διεργασία δύναται να υποδυθεί τον αντιευρωπαίο, τον αντιεξουσιαστή, τον αντικαπιταλιστή, τον αντιχριστο, τον άντε-γεια..."


@Νέος Ελληνοκύπριος
Ευελπιστώ ότι πριν το τέλος του χρόνου θα έχουμε ακόμα πιο θεαματικές τερματάρες...

***

Θέλω να δω έστω ένα ΜΜΕτζή της Τιβούλας να του ζητά λογαριασμό για την πιο πάνω δήλωση και να τον ρωτά "εμμμ... κύριε Περδίκη, υποθέτω πως εσείς θα κάνετε πράξη αυτό που προτείνατε, ε; Για πέστε μας, θέλετε να πάμε στο μπακάλη και να πληρώσετε εσείς... εεε... μείον το ΦΠΑ... ενώπιον κάμερας;"

15/12/10 15:51  
Blogger Άθως Αγαπητός said...

Στη λίστα των "κληθέντων" προς επανάσταση υπήρχαν και οι γιατροί, αμέσως μετά τους φαρμακοποιούς. Μετά το άρθρο μου περί "επαναστατών γιατρών" οι δόκτορες χάθηκαν από το κείμενο... Κάτι εν τζιαι τούτο, νομίζω

22/12/10 17:46  

Post a Comment

<< Home