Tuesday, July 17, 2012

Curly Moon-Hair.

.
Προ-σόοοο-χή!
Αυτό που είχα παραθέσει ως υποθετικό σενάριο • σε άλλο Ιστολόγιο έκανε –εξ’ όσων άκουσα σε χτεσινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 Κύπρου –την εμφάνιση του και σαν απορία / «πληροφορία» σε τουρκικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Βρήκα κατόπιν την ίδια είδηση σε διάφορους «δικούς μας» Ιστότοπους, πολλοί από αυτούς δε είναι –ξεκάθαρα –εθνικιστικού περιεχομένου.

Δεν ξέρω αν τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν σωστή αναπαραγωγή της είδησης ή αν την φιλτράρουν αναλόγως των ιδεολογικών τους αναγκών, εγώ πάντως στον ΑΝΤ1 την άκουσα –περίπου –στη μορφή που το παρουσιάζει ο Ιστότοπος • news24.com.cy, ο οποίος αναφέρει ως πηγή τον ελληνικό Ιστοχώρο «onalert». Σημειωτέον πως ο συγκεκριμένος Ιστότοπος δίνει συνέχεια στο θέμα και με άλλη ανάρτηση, δες • ΕΔΩ.

Το θέμα της δυνατότητας ηλεκτρονικού χειρισμού «εχθρικών» αεροσκαφών στην περιοχή μας όμως δεν ξεκίνησε με τη διαμάχη ΤουρκίαςΣυρίας. Ο προσεκτικός Αναγνώτσκι μου (ο ένας και μοναδικός) θα θυμάται –βεβαίως –τις νύξεις που –ποιητική αηδία και ως ομελέτα –έκανα για παρόμοια συμβάντα άνωθεν των κεφαλιών μας, • λίγο μετά το προσκύνημα του Χαυλιόδοντα. Η πηγή μου τότε ήταν… άκρως κυπριακή.

Προσθέστε σε αυτά –εν είδη γλυκού –και τις διάφορες προτροπές που τελευταίως κυκλοφορούν στους κύκλους των βαθειά θρησκευόμενων Ορθοδόξων και που έχουν ως πηγή τους «τόπους ιερούς»: “Θα υπάρξει πόλεμος και η Κύπρος θα αποκλειστεί, να μαζεύετε τρόφιμα, κονσέρβες, κλπ.”
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, τα ίδια φαίνεται πως περιμένουν και «άλλου παπά… προφήτες», εάν βέβαια ευσταθούν τα όσα διαβάζουμε • ΕΔΩ.

Στους συνομωσιολογικούς κύκλους πάντως είναι κοινή γνώση η ακόλουθη σκέψη: ο καλύτερος τρόπος γα να χειριστείς τον όποιο θρησκευόμενο της όποιας πίστης είναι να μελετήσεις τις προφητείες που πιστεύει.

Τούτα όλα, αγαπητέ μου Αναγνώτσκι, δεν τα αναφέρω για να σε τρομοκρατήσω και να σου χαλάσω τη διάθεση καθώς απολαμβάνεις το υπέροχο γαϊδουροκαλόκαιρο της Νήσου των Αγίων. Θέλω όμως να τα έχεις υπόψη σου προτού κάνουμε ένα μικρό ταξιδάκι (ο)μελέτης της πρόσφατης αλλά και μεσοπρόθεσμης (φτου) Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων, Kεφάλαιο «Μέση Ανατολή και Διαπλεκόμενα», Παράρτημα «Υλικά Πολέμου και Κατασκοπείας».

Πρώτος σταθμός, ο Ιστότοπος του Μακάριου Δρουσιώτη και • ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον Πολίτη, 03/03/2012. Ακολουθεί ένα μικρό –χορευτικό –πηδηματάκι στην «τρισχαριτωμένη» εποχή των 70’s και 80’s και των υποθέσεων • Promis / Inslaw.

Δεν γνωρίζω τι μπορείτε ή τι θέλετε να πιστέψετε από τα άνωθεν παραδείγματα, φαντάζομε πως –για τον καθένα –πέραν του ιδεολογικού φιλτραρίσματος υπάρχουν και θέματα τεκμηρίωσης, αξιοπιστίας των πηγών, κλπ.

Γνωρίζω όμως το τι μου υπαγορεύει η δική μου Λογική, ακόμη και χωρίς τα δύο προαναφερθέντα παραδείγματα.

Πως στις διεθνείς σχέσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τράμπες, πως ανάμεσα σε Κράτη και Κυβερνητικούς Μηχανισμούς δεν υπάρχουν φιλίες αλλά πρωτίστως οικονομικά (μεταμφιεσμένα συχνά σε εθνικά) συμφέροντα… και πως τα όσα πιπιλάνε –εντόνως τον τελευταίο καιρό –οι ιθαγενείς πολιτικοί μας φωστήρες περί φυλετικής / θρησκευτικής / ιδεολογικής ή άλλης ταύτισης, περί «αδελφικών σχέσεων», περί «στρατηγικών συμμαχιών», περί «κοινών αγώνων», κλπ. είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ και μάλιστα προερχόμενες από συγκεκριμένη περιοχή της γυναικείας ανατομίας.

Ελεύθεροι.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Οι ρε κουμπάρε! Εμάς μας αγαπούν!

17/7/12 21:27  
Blogger the Idiot Mouflon said...

Αλλά δεν μας παντρεύονται;

17/7/12 21:41  

Post a Comment

<< Home