Wednesday, July 22, 2009

RADIO SILENCE

Δεν υπάρχει φόρμα σήμερα,
δεν υπάρχει δομή.
Μεταμεσονύκτιο παραλήρημα, σαν να γυρνάς το
 • ρυθμιστή επιλογής σταθμών στο ράδιο μανιωδώς.


 • Είναι κι εκείνη
  η αστεία εικόνα απελπισιάς
  που ο
 • Στρατής
 • φύτεψε μες τη κούτρα μου,
  εκείνη που με ώθησε να ξεστομίσω
  αυτό που μέρες περιπολεί
  από τη μια άκρη του μετώπου στην άλλη…  «Δεν απολυθήκαμε ποτές.»
  Είμαστε ακόμη στο στρατό, στη μέση του στρατοπέδου, εκτελώντας ανάποδες μεταβολές, πειθήνια στρατιωτάκια–παιχνίδια στα χέρια των λοχίων ΜΜΕτζήδων, βορρά α-δόκιμων αστέρων, αναλώσιμο υλικό πολιτικής κακοδιοίκησης, στατιστικές απώλειες που πρέπει να τραφούν, να μετακινηθούν, να θάψουν και να θαφτούν κάτω από σωρούς αλλοπρόσαλλων κελευσμάτων.  Μετά… Βολή!

  Πήγες διακοπές. Ε, και;

  Το κυπριακό. Οι ακραίοι. Οι εθνικιστές και οι διεθνιστές. Οι σεξιστές που πήγαν; Μα πως είναι έτσι άσκημος αυτός/αυτή; Η αίγια η κότσhινη. Τα παιδιά. Τι θα φάμε; Χάλια το φαγητό του εστιατορίου. Έλειψε ο πάγος, δεν πάει κανείς να φέρει; Θα αγοράσουμε φαγητό από το εστιατόριο. Πήγαν ο Τάδε με τη Δείνα μόνοι σε απόμερη παραλία, όχι πως με νοιάζει αλλά … Κοτούλα θα φάμε. Με γλώσσα. Χωρίς πατάτες αντιναχτές. Ο τΑΣΣΟΣ. Ο Δημήτρης. Η Γρίπη. Ρε ‘συ, δεν βλέπω τουρίστριες. Έγνοια σου, άκουσα γερμανικά. Βάρτεν-μπήχτεν, θα βολευτείς κι εφέτος. Λύσσα. Μαλακισμένο σκυλί. Λύσσα και στα νιάτα που θέλουν να φάνε τους πρώτους για να ‘ρθούν (οι) τελευταίοι. Καταναλωτικός Αναρχοχριστιανισμός για γέλια. Και πολύς πιπινο-σαυρισμός. Μουχλιασμένα βαμπίρ να διψάνε για νεαρές παρθένες. Όχι στην παρθενογένεση. Can you say «a red line»…«Two red lines»…«Three…»? Οι τιμές στα ακίνητα. Now, there’s a fine line! Τώρα που φεύγουνε οι ξένοι βρίσκεις και πιο φτηνά. A Bargain! Ναι, ρε ‘συ, αυτοί που θέλαμε να φέρουμε. Να φεύγουν. Δεν θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα τους. Δεν θα τα ονομάσουμε όμως. Αν τα ονομάσουμε μπορεί να τα χάσουμε. Θα • εφεύρουμε συνωμοσίες. Στην ανάγκη μπορούμε να • πλέξουμε πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Ζουρλομανδύας. Ήρθε το καινούριο μοντέλο; Πόσα κυβικά; Μετά θα οριοθετήσουμε δεξιά και αριστερά, θα τραβάμε κέντρο, θα κλείσουμε τρύπες διαφυγής. Όχι στο ξένο δάκτυλο, ο ντόπιος είναι πιο γλυκός. Ειδικά άμα μπορείς να υποδείξεις ότι ο δικός σου είναι μεγαλύτερος από του γείτονα. Όπως με τα σπίτια, έτσι και με κάθε άλλη μαϊμουνιά. Να είναι οι συμπεριφορές όλο και πιο φωνακτές, να είναι τα ηχεία μας δυνατότερα από του διπλανού, ακόμη και η σιγή μας να είναι εκκωφαντική. Να πλαισιώνουμε εαυτούς και αλλήλους με τους ίδιους περιορισμούς, να σπρωχνόμαστε και να πιανόμαστε με δίχτυα τις επαναλαμβανόμενες αυτιστικές συμπεριφορές μας, να ακολουθούμε συνταγές που υπόσχονται τον ελιτισμό του ενός μέσα από το μαζικό. Έχει πολλή κίνηση. Ωραία. Έπεσε η κίνηση. Πάλι ωραία. Μα σε κανένα άκρο και σε καμιά ενδιάμεση στάση δεν σε βλέπω να βολεύεσαι.

  Πως στο είπε η Αγία και τσαντίστηκες; «Ζεις σε ένα προσωπικό κόσμο όπου δεν χωράνε άλλοι άνθρωποι».

  Μετά… Βολή! Διπλή. 360° αγάπη μου.

  Ζούμε σε μια εποχή με πραγματικούς κινδύνους όπου όμως κύριος τροφοδότης τους είναι ο –κατά Καστοριάδη –φαντασιακός μας κόσμος. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε αρχαιοελληνική μυθολογία, ένα βυζαντινό θεοκρατικό δογματισμό, μια θνησιγενή αριστερή παράδοση που κάποτε σκόπευε να αποκοπεί από τις παραδόσεις και το πτώμα ενός Διαφωτισμού πάνω στο οποίο φύτρωσε μια δυτικότροπη αποθέωση του ενός ως μηχανισμού ελέγχου των πολλών … ακολουθούμε τις ονειρώξεις του Α΄ ή Β΄ κακεκτύπου ήρωα του Τρωικού πολέμου ή της Επανάστασης του 21 ή της Οκτωβριανής ή του Ισπανικού Εμφυλίου ή της μετέπειτα αριστερής μυθολογίας των ανταρτών ή του αγαπημένου μας cartoon ή … αδυνατώντας να αναγνωρίσουμε τις ανεπάρκειες τους... τις ανεπάρκειές μας. Και το χειρότερο … οι περισσότεροι από τους λίγους που δεν ακολουθούν … ανίκανοι για όποια άλλου είδους ευτυχία …τρέχουν για να ξεπεράσουν τους «καπεταναίους» για χάρη της δικιάς τους ονείρωξης. Έτσι θα θρηνήσουμε θύματα. Χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι, εμείς οι γκράντε συνωμότες, ότι είμεθα χρονίως • ξεβράκωτοι. ......................Από κούρσες ονειρώξεων!


  Οι λίγοι που δεν ενδιαφέρονται να προσπεράσουν, κάααατσαμεεε.  Κίνηση πρώτη:  Κίνηση δεύτερη:
  Να κοιτάς προς τη Δύση κρατώντας ανατολίτικο χαβά.


  Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά.
 • Μετά… Βολή!

  Παραμυθάκι λοιπόν:


  Κείμενο για την παρουσίαση
  στους πρωτοετείς φοιτητές,
  δείγμα # 69.

  Η περίπτωση του επόμενου δείγματος που μεταφέραμε χωρο-χρονικά στα εργαστήρια μας είναι μοναδική. Το δείγμα αυτό προέρχεται από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, από το κομμάτι εκείνο της ανατολικής μεσογείου που λίγο μετά καταστράφηκε από τους λεγόμενους «εθνοφυλετικούς πολέμους»… ακριβώς πριν από τη μεγάλη άνοδο των υδάτων και την ολοκληρωτική βύθιση των νησιωτικών μονάδων και των παραλιακών περιοχών. Το δείγμα παρουσίασε κάποια μορφή νοητικών βλαβών, χωρίς να έχει εξακριβωθεί 100% αν αυτές ήταν αποτέλεσμα της χωρο-χρονικής μεταβίβασης ή αν υπήρχαν από πριν. Συγκεκριμένα, πέραν από την κατατονική διάθεση του δείγματος, διαπιστώσαμε έντονη λεκτική προσκόλληση σε συγκεκριμένο σλόγκαν –πολιτικής υποθέτουμε φύσεως –της τότε εποχής. Το δείγμα επαναλάμβανε σε τακτά χρονικά διαστήματα την ατάκα «THELETE PRΙKIA ME CHARI POU NA TA SHETE KAMARI ? MANIHA POU TO PATARI»*. Οι ακριβείς πολιτικές έννοιες που συσχετίζονται με τη φράση ακόμη διερευνώνται. Ακολούθησαν εντατικές θεραπείες με ηλεκτροσόκ, προγράμματα αναδιαμόρφωσης γνωσιακών σχημάτων, φαρμακευτική αγωγή και αυστηρά ελεγχόμενη διατροφή. Η μόνη «βελτίωση» που παρατηρήθηκε ήταν η προσθήκη μιας ακόμη ατάκας:  «…INTA PEFKIA, INTA KOURTINES…»**.


  Scultura Natura: When the Levee Breaks


  Μια παραγωγή Φάτε-Μάτια-Ψάρια
  Αιωρά-μενα  * και **: Δημοφιλείς ατάκες από ραδιο-φονικές διαφημίσεις περασμένων δεκαετιών στη Νήσο Κύπρο.
  «…Θέλετε προικιά με χάρη που να τα ‘χετε καμάρι; Μοναχά που το ‘Πατάρι’…»
  « …Ίντα κουρτίνες! Ίντα πεύτζια!...»


  Soundtrack:
  The Doors
  Active Member
  Παύλος
  CCR
  Led Zeppelin
  Chomsky interviewed by Alex Jones
  George Carlin interviewed by Art Bell.

  Labels: , , ,

  19 Comments:

  Blogger Unknown said...

  α-ρι-στού-ργημα ακόμα και χωρίς soundtrack.

  23/7/09 15:06  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  @Πο.Πη.

  (Έβαλα συνδέσμους μέσα στο κείμενο, τους ακολουθήσατε;)


  Ο Σρατής νομίζω απέδωσε την ίδια απελπισιά με ένα νούμερο, δύο λέξεις και μια φώτο.

  Εϊναι σαν να κάνει διάλεξη ο Τάδε φιλόσοφος για ώρες περί της αξίας του γέλωτα και ξαφνικά να παρουσιαστεί ο Διογένης ο Κυνικός και με μια πορδή (είπαμε, απλότητα) να διδάξει όλο το μάθημα.

  23/7/09 16:45  
  Blogger Unknown said...

  Ασφαλώς και είδα τους συνδέσμους. Έχεις δίκιο για τον Στρατή, απλά η αισθητική σου μου μιλάει σε πολύ προσωπικό επίπεδο.

  23/7/09 17:00  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  Από τον... αβράκωτο μέχρι τους... Γερμανούς συνωμότες! Για γέλια και για κλάματα...

  Ενδιαφέρουσα λεπτομερια / απορία, στην "αυτοκτονία" του Αμερικάνου στρατιωτικού ακόλουθου ...έκανε πράγματι την νεκροψία ο Ματσάκης;

  Η αισθητική μόνο ή και οι συσχετισμοί με την τέχνη της διαφήμισης;

  23/7/09 17:08  
  Blogger Unknown said...

  χμ...παλιός καυγάς αυτός...η ταπεινή άποψη-αν και κατηγορηματική-είναι πως η διαφήμιση είναι ένα πλέγμα τεχνικών που δανείζεται από την Τέχνη, ενώ η ίδια Δεν είναι Τέχνη-από τη φύση της υπηρετεί το εφήμερο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η γνώμη μου.

  24/7/09 01:18  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  Το "Τέχνη" λέχθηκε ελαφρώς ειρωνικά. Εξάλλου... σε Ελλάδα και Κύπρο... σε όλα όσα έχουν σχέση με τα ΜΜΕ... αντιγραψάκηδες μου μοιάζουν όλοι.

  Την περίπτωση της αυτοκτονίας του στρατιωτικού ακόλουθου τη θυμάστε;

  24/7/09 08:57  
  Blogger Unknown said...

  Τη θυμάμαι την περίπτωση, αλλά αυτή τη στιγμή μόνο σε επίπεδο «τίτλου». Αν το θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε λίγο την ασθενή και αγουροξυπνημένη μου μνήμη.

  Μια μικρή ένσταση μόνο, στην Ελλάδα έχουν υπάρξει εξαιρετικές καμπάνιες που δεν αντέγραψαν τίποτα παρά μόνο σάρκασαν τον εαυτό τους. Το περίφημο «πουτ δε κοτς ντάουν σλόουλι» είναι μια τέτοια περίπτωση.

  24/7/09 10:00  
  Blogger Unknown said...

  Άλλωστε,according to The Church of !BLAIR!, the human race will probably be terminated at 3:28 AM (Soho, England time) 2047, SEP. 14!. The church teaches, with tongue firmly in cheek, that if the human race does not discard their plastic conformity, then the Gods will withdraw their protection. The Gods don't want us to worship them; they don't want sacrifices or even offerings. They just want us to rid itself of our excessive "Normalcy". At that point, Astro-Lemurs (extra-terrestrials similar in shape to lemurs, but with rainbow colored bodies) will attack the entire human race and beat them to death with gigantic burritos. You have been warned.Οπότε... ;-)

  24/7/09 10:05  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  @Πο.Πη.

  Απ' τις δισκογραφικές του 50-60 μέχρι τις πρώτες "τηλεοπτικές σειρές" στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση σε Ελλάδα και Κύπρο... από τα "μοτέρνα" reality και τα τηλεπαιχνίδια ως τις προεκλογικές καμπάνιες, τα περιοδικά και τη διαφήμιση (έντυπη ή ηλεκτρονική)... νομίζω πως μπορείτε από μόνος σας Γιώργη να βρείτε γιατί είπα "σε όλα όσα έχουν σχέση με τα ΜΜΕ... αντιγραψάκηδες μου μοιάζουν όλοι".

  Βεβαίως και θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

  ***

  Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για το τέλος. Μετανοείτε!

  Πάντως, φοβάμαι πως ο λαός της Νήσου των Αγίων αδυνατεί να μάθει από τα λάθη του και μου φαίνεται σίγουρο πως θα επαναλάβουμε τα λάθη μας. Θα θρηνήσουμε θύματα λόγω ονειρώξεων, κυρίως "εθνοσωτήριων".

  ***

  Για τον αμερικάνο στρατιωτικό ακόλουθο:

  http://missingexploited.com/2007/07/01/thomas-mooney-45-american-diplomat-us-defense-attache-missing-in-cyprus/

  http://www.cbsnews.com/stories/2007/07/02/world/main3006310.shtml

  http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_K._Mooney

  http://www.freerepublic.com/tag/thomasmooney/index

  http://www.abc.net.au/news/stories/2007/07/03/1968066.htm

  (Τις άνωθεν πηγές προσωπικά τις βρίσκω αμφιβόλου ποιότητας)

  Ο Αμερικάνος Σ.Α. Τόμας Μούνι (γκουχ γκουχ) ήταν επίσημα μέλος του προσωπικού της πρεσβείας.

  Τον "χάσανε" για κάποιες μέρες και μετά βρέθηκε νεκρός.

  Έχω την εντύπωση πως δεν βρέθηκε στη Λεύκα όπως αναφέρει στον ένα σύνδεσμο το CBS και στον άλλο η Wikipedia ...αλλά κάπου κοντά στην περιοχή Ορκόντα.

  Επίσης, δεν είμαι σίγουρος αν όντως ήταν ο Ματσάκης που έκανε τη νεκροψία.

  Η θέση που κατείχε (defense attache) δεν αφήνει αμφιβολίες για δύο πράγματα: ότι είχε εκπαίδευση αλλά και ρόλο σε θέματα "intelligence" και ότι είχε πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα.

  Τώρα, γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος να αυτοκτονήσει με έτσι τρόπο (έκοψε το λαιμό του είπαν)...

  Εντύπωση επίσης μου κάνει πως οι συνήθεις συνωμοσιολόγοι της Κύπρου (έντυποι και ηλεκτρονικοί) δεν "έπαιξαν" πολύ το θέμα και δεν πρότειναν κανένα σενάριο συνωμοσίας πέραν από κάποις νύξεις ότι "τον έφαγαν οι Τούρκοι".

  24/7/09 20:27  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  Α! Εκείνη η "προφητεία" έκανε και σε 'μένα ιδιαίτερη εντύπωση.

  24/7/09 20:39  
  Blogger dokisisofi said...

  This comment has been removed by the author.

  2/8/09 15:51  
  Blogger dokisisofi said...

  This comment has been removed by the author.

  2/8/09 15:52  
  Blogger dokisisofi said...

  This comment has been removed by the author.

  2/8/09 16:55  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  Βρα... υπομονή δεν έσhεις καθόλου εσύ;

  Χμμμ... αν και δεν είναι για το ιστολόγιο σου ο σύνδεσμος αλλά για το προφίλ σου. Με τις τόσες διαγραφές ιστολογίων σκέφτηκα ότι το προφίλ θα ήταν καλή λύση.

  Θέλεις να το αφήσω έτσι, να το σβήσω εντελώς ή να το βάλω με τους άλλους που "ησυχάσαν" ως "Rest in Privacy" ? Χμμμ... "Rest in Piracy"?

  2/8/09 17:29  
  Blogger dokisisofi said...

  This comment has been removed by the author.

  2/8/09 20:39  
  Blogger dokisisofi said...

  This comment has been removed by the author.

  2/8/09 20:40  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  "...τζιαι τέλειωνε καθάρισε τις τσιλαρκές μου ..."

  Ρε Δόκη,... εφαντάστηκες να μπω ύστερα που ένα χρόνο τζιαι έχοντασ ξεχάσει να πω "παναΐα μου, επέλλανα τζιαι εμίλουν μόνος μου", χα;

  Θα τα αφήσω έτσι ημι-σβησμένα για να είμαστε σίγουροι.

  Λέω να σε κάμω "Rest in Piracy", να αναγκαστείς να φορέσεις μπαντάνα τζιαι πάτσια στο μάτι. Ε;

  Δεν θα κάμνεις καμιά ανοικτή αναμετάδοση με τα "best of" τζιαι τα παραλειπόμενα; Εγίνατε μου ούλλοι του ελιτίστικου πριβέ.. τς, τς, τς.

  3/8/09 15:07  
  Blogger dokisisofi said...

  μουυυυυυ......

  3/8/09 17:09  
  Blogger the Idiot Mouflon said...

  Repertoire re- embedded, 26/02/2017.

  https://clyp.it/jw5itfiz

  26/2/17 13:52  

  Post a Comment

  << Home